MY HAPPY MOMENTS

 

Assalamualaikum.

Dengan lafaz بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ, aku mempertaruhkan gambar di bawah.

 

599476_478484775512876_846351318_n

Location : Jambatan Putrajaya
Date : Julai 2012
Description : Surprise Birthday Apih Apijol

Contest My Happy Moments dianjurkan Eyriqazz.com bagi menyahut Cabaran iPhone 5 Gadget Impian.

15 BLOG PALING RAMAI PENGIKUT DI MALAYSIA

Berikut senarai 15 blog paling ramai pengikut di Malaysia dari Google Friends Connect. Pengikut-pengikut blog yang disenaraikan di bawah mungkin akan bertambah dari semasa ke semasa. Biasalah. Blog popular kan. Mesti hari-hari ada je orang nak follow kan. * nada jeles *



1. Lyssa Faizureen – 55 308 Pengikut




Setakat ini tiada lagi kot yang mampu mengejar pengikut Lyssa ini. Lyssa memang diakui seorang blogger yang rajin dan peramah. Tak sombong walaupun ada followers beribu. No wonder la punya followers beribu. Aku nie followers baru cecah 1k dah mula hidung tinggi. Buat mereka yang nak tutorial mengenai blog, boleh masuk blog Lyssa. Banyak tutorial dekat sana.

2. Fatin Liyana – 48 586 Pengikut




Bukan hanya glamour di dunia blog, malah di dunia realiti juga. Mereka yang tiada blog pun kenal sama Fatin Liyana. Kawan-kawan lelaki aku pun selalu duk sebut-sebut nama Fatin ini. Dah keluar tv, keluar surat khabar, majalah apatah lagi. Kecantikan asli Fatin merupakan daya tarikan utama kepada blog Fatin. Dah nama pun cantik, suka betul la orang nak jadi pengikut blog. Sekali post entri beratur orang masuk tau. Aku pun tak terkecuali. Walaupun panjang gila entri dia tulis, gigih aku duk baca setiap patah. Kekadang baca sampai dua tiga kali. over kau Apijol.


3. Hanis Zalikha – 41 288 Pengikut





Mula-mula blogger, kemudian model, kemudian pengacara, kemudian pelakon lepasnie mungkin penyanyi pulak kot. Blogger serba boleh Hanis Zalikha juga mempunyai pengikut blog yang sangat ramai tak terkejar olehku. Blogger tinggi lampai dan cantik ini mula melebarkan sayapnya ke bidang seni pula. Aku tak tengok lagi lakonan Hanis. Tapi haritu sempat juga tengok rancangan dibawah pengacaraan dia. Berbakat. Itu je aku boleh cakap. Dengar khabar Hanis pun ada berlakon filem. Mesti pengikut Hamis Jalika dah tak sabar nak melihat lakonan hebat beliau kan. Comel je dia gelar nama dia Hamis Jalika kat blog.


4. Maria Elena – 34 616 Pengikut





Baru sahaja melangsungkan perkahwinan dengan Asfirdaus, abang kandung Fatin Liyana. Korang yang nak baca kisah perkahwinan mereka cepat-cepat la masuk blog Maria. Maria juga seorang Vlogger yang popular. Video beliau kalau tak cecah ratus ribu pageview memang tak sah. Aku dah lama mengikuti blog Maria. Dia punya entri sempoi dan lawak macam video dia jugak. Aku suka tengok gambar-gambar dekat blog dia terutama gambar bila dia buat muka pelik. Serious rasa macam nak lempang pun ada. kahkah. Maria baca naya aku.


5. Cik Epal - 28 146 Pengikut






Walaupun entri-entri Cik Epal mak datuk panjang bukan main, tapi aku baca jugak sampai habis. Sampai habis kau aku baca. Kekadang gelak sorang-sorang bila baca entri dia. Kebanyakan entri dia pulak pasal kisah hidup dia. Tapi diolah menjadi menarik sehingga menarik ramai orang masuk blog dia nie. Muka Cik Epal ada iras-iras artis Faradhiya sikit. Sikit la. Kbai.



6. Irine Nadia Marcello27 890 Pengikut







Irine pulak tak kurang hebatnya. Kecantikan yang dimiliki Irine merupakan antara tarikan orang sukakan blog dia. Rasanya semua sudah maklum Irine merupakan seorang isteri muda. Dah kahwin tahu Irine nie. Rasanya lagi muda daripada aku. Mungkin 20 tahun. Aku pun tak berapa pasti. Irine juga bakal jadi ibu. Nak tahu kisah hidup Irine, majlis perkahwinan, kisah dia jadi isteri muda, kisah dia bakal jadi ibu muda, boleh lah terjah blog Irine.


7. Zack Zukhairi – 27 041 Pengikut




Blog jejaka handsome ini mempunyai auranya yang tersendiri. Satu post pun komen dah cecah beratus-ratus. Tapi, Zack dah jarang post entri baru. Kalau masuk blog dia memang tak berupdate. Entri sama je. Bila nak update aku pun tak tahu la. Dia punya lukisan memang cun habis. Ayat dia guna pun sangat bersahaja. Walaupun satu entri panjang ibarat karangan 700 patah perkataan, tapi aku pasti pengikut dia tetap baca sampai habis. Contohnya aku.


8. Ben Ashaari – 25 828 Pengikut






Siapa tak kenal abang tough Ben Ashaari. Segmen-segmen yang Ben buat telah mempopularkan blog Ben. Aku pun pernah join segmen Ben. Sejak mempunyai anak comel, Qhalif, Ben dah jarang buat segmen baru. Dah lama ni aku tunggu segmen terbaru dari Ben. Mungkin dia busy duk layan Qhalif mana ada masa dah nak buat segmen. Ben selalu juga post pasal Qhalif dekat blog. Korang nak tahu kisah Ben dengan Qhalif boleh la masuk blog Ben. Tapi rasanya korang pun dah kenal dia nie kan.


9. Jejari Runcing – 25 033 Pengikut






Pemilik blog ini merupakan bekas tunang penjaga gol kebangsaan, Khairul Fahmi Che Mat. Mungkin status dia juga yang mempopularkan blog ini. Blog ini sangat popular buktinya pageviews blog ini sahaja sudah mencecah jutaan pembaca. Pemilik blog juga seorang yang manis dan bertudung litup.


10. yuyu Zulaikha – 20 880 Pengikut





Siapa tidak suka mengikuti blog gadis kecil molek yang ramah dan comel macam Yuyu Zulaikha kan. Baru-baru ini yuyu ada post entri pasal dia jadi cover untuk majalah dara. Terpampang muka dia depan majalah dara. Hebat bukan ? Yuyu juga pernah masuk tv, masuk surak khabar. Dah jadi artis blogger dah yuyu nie.


11. The Other Khairul – 18 361 Pengikut





Menggelarkan dirinya sebagai Mr. K. Blog ini digilai ramai awek kat luar sana. Dia punya entri memang menarik siap dengan ayat-ayat gramatis dan power. Aku pun kekadang kalau baca blog Mr. K terus otak rasa terfikir-fikir akan isi kandungan entri. Mr. K nie macam doktor cinta pun ada. Selalu pembaca bertanyakan macam-macam soalan pasal cinta kat dia.


12. Nisa Kay – 13 701





Fasionista yang suka benar bergambar. Nampak kamera terus galak duk posing. Menarik mengikuti perjalanan hidup seorang Nisa Kay ini. Blog dia juga banyak entri mengenai review filem, shopping online, entri yana samsudin pun banyak sebab dia die hard fans yana samsudin.


13. Tubelawak – 12 729 Pengikut





Rasanya blog ini pun dah jarang update. Aku suka jugak baca blog ini sebab entri dia lawak tak ingat. kekadang tu mengarut juga tapi ada input berguna yang ingin disampaikan oleh penulis blog.


14. Nurul Badiah Lai – 10 467 Pengikut





Seorang peguam yang pandai berfesyen dan pandai berkata-kata. Dah nama pun peguam kan, mesti la pandai berkata-kata. Blog Nurul banyak menceritakan kisah hidupnya dari seorang pelajar menjadi seorang yang berkerja. Dari single menjadi isteri orang. Dah nak dapat baby pun Kak Nurul nie. Blog ini juga mengandungi banyak gambar comel Kak Nurul. Entri dia kahwin paling best rasanya. Setiap entri memang ada maksud tersirat yang ingin disampaikan. Ayat yang Kak Nurul pakai pun best-best aku suka jugak copy paste ayat dia. Kantoi. hehe


15. Fatin Suhana – 10 186 Pengikut






Blog ini dimiliki oleh seorang fasionista model muslimah. Cantik sangat pemilik blog ini tau. Blog Fatin pun blog personal juga. Banyak cerita pasal life dia. Pasal dia pergi travel, pasal online shopping, keluarga ect. Setiap entri diselitkan gambar-gambar yang menarik. Aku jarang masuk blog Fatin nie. Sebab blog dia macam more to girlish. Kalau lelaki nak stalk gambar-gambar comel dia jemput la masuk.



P/s : Ini antara 15 blogger paling ramai pengikut di Malaysia. Kalau korang tahu blog lain yang aku tak senaraikan, share-share la kat ruangan komen dibawah okey. Blog aku bilalah nak ada ramai pengikut macam blog diorang kan. =p

Musim Tengkujuh di Kuala Terengganu

 

Assalamualaikum.

 

Harini nak tulis entri panjang. Lama dah tak tulis panjang-panjang. Busy punya pasal. Korang baca tau sampai habis. kahkah.

 

Aku dapat info dari orang kampung, sekarang kat kampung selalu hujan. Boleh dikatakan setiap hari hujan. Biasa la musim tengkujuh kan.

 

IMG-20121223-WA000

 

Gambar diatas sekitar pukul 11-12 tengahari. Ada budak kampung kasi kat aku. Langit gelap gelita. Memang lebat gila la hujan time nie katanya. Takde apa yang aku fikir bila kat kampung hujan lebat camnie melainkan banjir.

 

Banjir Motif ejaan Terengganu jadi Terenggani.

 

Dungun dah banjir. Kuala Terengganu aku rasa tak banjir lagi. Kalau banjir pun aku tak bimbang sangat sebab kawasan rumah aku kalau banjir tak pernah air naik atas rumah. Paling teruk pun jalan masuk ke rumah dinaiki air paras betis. Then air naik sampai 2 3 anak tangga sahaja. Masalah sekarang nie cuma masalah kami nak kena alih kenderaan depan jalan besar jela. Ni yang aku tak sabar nak balik kampung nak tengok air banjir nie. kahkah.

 

Suka la pusing-pusing kampung orang tengok banjir.Tapi yang paling aku suka bila musim banjir kat kampung aku adalah

 

  • Makan ubi rebus dengan air kopi sambil tengok budak-budak main air banjir. Belakang rumah kami ada ubi kayu. Kitorang memang dah tanam siap-siap lagi ubi kayu tu untuk stok musim banjir. Bila musim hujan nie mulalah perut lapar nak makan je. So, time nilah ubi kayu sangat berjasa. Pergi belakang rumah cangkul ubi kayu then rebus makan bersama air kopi dengan family dekat luar rumah. Seronok. Sambil makan sambil gosip.

 

  • Makan ikan darat. Biasa makan ikan laut je. Tapi bila musim banjir boleh makan ikan darat. Ikan haruan gulai fevret aku kot. Apatah lagi belut yang dipanggang garing-garing memang sedap. Biasa aku tak ambik port pun tangkap ikan darat ini. Abang aku yang suka tangkap. AKu suka makan. Kadang aku yang sembelih. Aku suka sembelih belut. Ambil pisau tajam pastu kerat 10. Siap. kahkah. Keli aku gerun sikit nak sembelih pasal ada sengat.

 

ikan daratAku download kat facebook abang aku.

 

  • Main rakit buluh @ rakit batang pisang. Zaman muda-muda haritu banjir je terus pergi belakang rumah cari buluh dengan batang pisang nak buat rakit. Selagi tak siap rakit, selagi tu tak naik atas rumah. Padahal banjir depan rumah tu paras dada je pun. Bukan main nak buat rakit bagai kan. Suka hati kita la. !! kahkah.

 

Rasa macam sekarang nie jugak nak balik kampung. Nak mengharung air banjir and nak buat benda yang aku sebut kat atas.

 

yang ikhlas,
- anak kampung_

Cara Menenangkan Hati yang Resah Gelisah

 

"Sesungguhnya dengan mengingati Allah SWT, hati akan tenang."
(Surah Ar-Ra'd ayat 28)

Majlis Perkahwinan Maria Elena Zarul dan Asfirdaus

 

Assalamualaikum.

 

Hai Kak Maria Elena yang gojes dan pelik. Selamat Pengantin Baru. Semoga berbahagia til jannah. Semoga sakinah mawaddah warohmah.

 

Korang tak kenal siapa Maria Elena ? Aku rasa kalau aku takde blog aku pun tak kenal siapa beliau. Beliau merupakan tuan punya http://peliks.blogspot.com/. Betul memang seorang yang pelik sesuai dengan nama url blog beliaujugak. Maria juga seorang Vlogger yang famous. Aku kalau tengok vlog Maria sah-sah akan repeat balik. Demm. Nak tengok vlog Maria bolehlah search ‘ maria elena’ dekat youtube.

 

Semalam iaitu 15 Disember 2012, Maria Elena upload gambar majlis perkahwinan beliau dekat facebook. Teruja nak kahwin bila aku tengok gambar-gambar kahwin beliau dengan Asfirdaus. Maria still dengan muka pelik dia juga dalam gambar. nice . haha.

 

maria elena kahwin

 

maria elena kahwin

 

maria elena kahwin

 

maria elena kahwin

 

maria elena kahwin

 

Nak tengok lagi gambar-gambar majlia perkahwinan Maria Elena dengan Asfirdaus silalah masuk facebook then search ‘Maria Elena Is Greet Halen’ anda akan dibawa ke fanpage beliau yang pelik itu.

Makan Angin Percuma ke Destinasi Pilihan Anda Bersama Tunetalk

 

*tekan gambar*

 

Assalamualaikum.

 

Korang kalau diberi lokasi percutian pilihan, korang nak pilih lokasi mana ? Singapore ? Miri ? Bandung ? Tapi korang yang dah berkerjaya boleh la nak pergi bercuti kan duit pun berkepuk-kepuk dalam wallet. Aku yang wallet kempis dan berhabuk nie memang susah la nak pergi makan angin.

 

Tapi, kita-kita yang bergelar student sepenuh masa yang mengharapkan pinjaman ptptn nie jangan bimbang. Kita masih boleh merancang lokasi makan angin percuma kita. Penerbangan percuma bhai siapa nak kasi. TuneTalk yang baik hati tu je yang nak kasi. Buktinya dia dah kasi aku 20 points. Katanya cukup 20 points boleh ditebus. Then, boleh pilih lokasi makan angin pilihan aku.

 

tunetalk points* tekan gambar untuk details *

 

Miri ? Singapore ? KK ? So nanti bila aku tekan CASHOUT aku boleh pilih la lokasi yang aku nak terbang tu. Aku dah gelabah nie. Aku sebenarnya tak faham sangat pun apebenda la tuneTalk points ( TTP ) yang sebenarnya ? Maklumlah benda ni kan baru lagi. Aku pun tak sangka boleh kumpul sampai 20 points. Korang kalau nak kumpul points jugak kena daftar Says dululah. Bila points korang cukup 20 korang boleh tebus then boleh la pilih lokasi penerbangan percuma korang.

 

Tak sabar nak tekan CASHOUT then tebus points. Boleh la melawat Singapore pasnie. * Feeling berada di dalam Universal Studio * lol. Memang tak la aku tekan CASHOUT tu kan. Banyak pulak duit aku nak holiday sakan tengah-tengah last sem ni. Mujur aku daftar says. Boleh juga tambah duit saku bila daftar says. Terima kasih says. So, kena simpan dulu tunetalk point banyak-banyak supaya boleh bercuti ke Istanbul * Feeling Beto dalam Istanbul Aku Datang *lol.

 

gambar istanbul   *cantiknya Istanbul*

 

Guys, jum daftar says. Nanti boleh kumpul tunetalk points.

Dinner MENTION di Palm Garden Hotel, Putrajaya

 

Assalamualaikum.

 

Malam Perdana Mention 2012.
9 Disember 2012.
Palm Garden Hotel, Putrajaya.
Tema magic of the night.
Kehadiran adalah wajib.



Mungkin ini merupakan dinner terakhir aku bersama budak kelas, budak pusat dan para pensyarah sepanjang berada di UKM. Hati mestilah meronta-ronta naik join kan. Time nie la nak melaram dan bergambar sakan dengan budak-budak kelas. Tapi aku tak melaram sangat pun malam tu. Pakai ala kadar. Pakai saja baju yang dah ada. =p

 

Banyak sangat makanan. Dah nama pun dinner kan.

kek sedap

kek coklat

makanan dinner

makanan dinner

Ambik kau. Penuh satu meja makanan. Beruntung aku duduk satu meja dengan orang kuat makan. Aku dah tertelan air liur balik dah nie bila upload gambar ini. kahkah.

 

dinner tema magik    Classmate.

dinner tema magik      Kitorang pakai kelabu secara kebetulan. Tak berpakat pun.

 

dinner tema magik     Sampai sekarang aku duk fikir BEBENU tu apebenda ? Haha. –.-'

 

Dinner tema magik IMC family. Dalam gambar diatas ada prince dengan princess of the night. Kalau korang hebat sangat cuba teka mana satu. Hehe. All the best guys.

 

29551_498106096899250_1257565581_n     Pelajar Media + Pengurusan Maklumat + Dasar Awam

 

Terima kasih Epul pinjamkan aku jaket korea. Kantoi pakai baju pinjam pergi dinner. Saje je malas pakai baju kot. Panas. Haha. Epul nak jual jaket korea dia. Kalau korang berkenan boleh la pm aku dekat hafiz hafizol blog atau @hafizhafizol. Epul cakap dia nak jual. Sangat selesa baju tu.

 

jaket korea     Saiz S
RM100++ ( Harga boleh dirunding lagi kan Epul )
Still in very good condition. Pakai pun baru berapa kali.

 

Perhatikan jaket korea Epul yang smart itu. Jangan perhati benda lain. haha. Boleh jugak zip sampai atas then butang-butang tu boleh dicabut. Boleh jugak zip separuh macam style diatas. Kalau zip separuh boleh nampak t-shirt/kemeja yang kita pakai dekat dalam. Smart. Siapa cepat dia dapat ok. =p

Order Durian Crepe

 

Assalamualaikum.

 

Dah lama tak post pasal life aku kat sini kan. Konon ada orang nak tahu la nie. Haha. Asyik post entri pasal lirik lagu sehinggakan cik Bolat pun tegur, memang kau nak buat blog ni lirik-lirik lagu ae ? Sebenarnya saya takde benda nak cerita la Cik Bolat. Tu yang saya copy paste lirik lagu tu. =p

 

Hari Ahad minggu lepas aku, Syerah dengan Mekna gigih pergi MAHA semata-mata nak cari durian crepe. Sampai ke ktm Serdang, terus tunggu bus ke MAHA. Aku yang jenis confident nie memang yakin sangat ada bus free ke MAHA. Tunggu punyalah lama masa habis dekat bustop je. Fade up tunggu lama terus naik teksi. Tambang teksi RM20. Padahal dekat je pun ktm Serdang dengan tapak MAHA. Takpelah. Durian crepe punya pasal kami sanggup. =p

 

Sampai dekat MAHA driver teksi cakap tak boleh hantar sampai dalam. So, gigih lagi jalan kaki ke booth durian crepe. Sampai kat booth durian crepe, punyalah ramai orang beratur. Dekat setengah jam la jugak tunggu turn kitorang. Disebabkan hari last, diorang jual durian crepe RM8 = 6 bijik saiz kecil. Kitorang boleh tengok live cara pembuatan durian crepe. Senang sangat rupanya nak buat durian crepe ini. Rasa macam nak je tolong diorang buat durian crepe biar cepat sikit siap durian crepe kitorang kan.

 

durian crepe

Ini merupakan kali pertama aku makan durian crepe. Jangan nak cakap aku jakun sangat sebab aku yakin ramai lagi orang dekat luar sana tak pernah makan durian crepe. Rasa durian crepe memang sedap. Aku pulak dah memang suka buah durian. Durian + cream = sedap. Tak cukup makan 6 bijik. Blergh. Buat pencinta durian diluar sana, aku syorkan korang beli durian crepe dari pengedar durian pengedar durian crepe berdekatan anda. Betul korang makan sekali rasa nak lagi.

 

 

Tadi Amal ajak aku pergi dekat pondok pengawal depan uni. Nak jumpa orang katanya nak ambil barang. Aku tanya barang apa dia tak cakap. Kau ikut jela. Nanti kau tahu barang apa kata Amal. Aku layan jela si Amal. Korang nak tahu barang apa ? Guess what ??

 

durian crepe sedap

Durian crepe. Yes, Amal order durian crepe dari Efa Nur pengedar durian crepe area Bangi/Putrajaya. Amal cakap dia order dalam pukul 4.00 p.m tadi. Pukul 6.30 p.m durian crepe tu dah sampai. Memang terbaik dia punya servis. Cepat. RM10 = 6 biji saiz besar. Besar lagi daripada yang aku beli dekat MAHA itu hari. Sekarang Efa Nur tengah buat promosi.

 

durian crepe

Durian crepe Amal aku makan sebiji je. Mengamuk aku nak lagi. Mana cukup makan satu. At least 5 biji baru cukup. Nanti nak order sendiri la pulak. Hehe.

 

Korang yang area Bangi/Putrajaya kalau nak order durian crepe boleh masuk blog http://efagurlz.blogspot.com/ sekarang. Amal order durian crepe dengan dialah kalau korang nak tahu. Durian crepe dia sedap. Amal pun cakap sedap.

Lagu Melayu Top Masa Kini 2012 #11

 

Lagu-lagu yang disenaraikan di bawah merupakan lagu pilihan tuan empunya blog. Tiada kaitan dengan carta-carta radio tempatan atau carta radio seberang atau carta lagu melayu terbaik. Harap maklum.=p

 

1. SHAE – SAYANG

shae_sayang

Sayang apa khabar dengan mu
Di sini ku merindukan kamu
Ku harap cinta mu takkan berubah
Kerna di sini ku tetap untukmu

Sayang apa khabar dengan mu
Cobalah kamu telepon diriku
Ku rindu dengar suara indahmu
Kerna dirimulah semangat hidupku

Sayang dengarlah permintaan ku
Jangan ragu kan cintaku
Sayang percayalah apa kataku
Kerna ku sayang kamu

Sayang dengarlah permintaanku
Jaga hatimu untukku
Sayang dengarlah bisikan hatiku
Kerna ku sayang kamu

 

2. MELLY GOESLOW FT ARI LASSO – APA ERTINYA CINTA ( OST TERLANJUR CINTA TV9 )

terlanjur cinta tv9

Tiba-tiba engkau ada
Kemudian engkau hadir
Laksana kerdil ku memeluk
Lihat aku lebih dalam

Di matamu ku melihat
Ada cinta yg tersirat
Sirami hati merebak

Barangkali aku salah
Ku terdiam bukan bisu
Tahu engkau besar malu
Tutupi rasa gelisah

Apa Artinya Cinta
Biar saja waktu nanti
Yang menikmati kisah ini
Bersamamu aku senang

(Korus)
Belum juga kah kau menyedarinya
Akulah yang pantas untuk kau cintai
Di bawah langit biru aku bersumpah
Diriku tanpamu apa artinya cinta

Arti cinta ini sudah menelan waktuku
Siang malam hanya untuk fikirkan engkau
Sejuta kali aku berani bersumpah
Diriku tanpamu apa artinya cinta

 

3. EDDIE HAMID FT WANIE – KU SUJUD PADAMU

ku sujud padamu

Dia kekasihku
Yang ku abadikan dulu
Dia kekasihku
Aku rindu pada-Mu

Dulu ku hanyut
Dalam ranjau berliku
Dulu ku keliru
Tewas digoda nafsu

Allah kekasihku
Engkau Tuhan yang satu
Allah kekasihku
Berilah hidayah-Mu

Allah Allah Ya Allah Ya Tuhanku
Allah Ya Allah
Terimalah taubatku

Ya Allah Ya Tuhanku
Ku sujud kepada-Mu
Ampunilah segala dosaku

Ya Allah Ya Tuhanku
Ku merayu pada-Mu
Kasihanilah hamba-Mu ini

Ku takut neraka-Mu
Ku mahukan syurga-Mu
Tuhan tolong aku

Hina diri ini
Di sisimu Ya Allah
Jiwa kegelapan
Bergelumang dengan noda

Sungguh ku kesal
Semua perbuatanku
Kini aku pasrah
Dengan khilaf hatiku

Ya Allah Ya Tuhanku
Ku sujud kepada-Mu
Ampunilah segala dosaku

Ya Allah Ya Tuhanku
Ku merayu pada-Mu
Kasihanilah hamba-Mu ini

Ku takut neraka-Mu
Ku mahukan syurga-Mu
Tuhan tolong aku

Ya Allah Ya Tuhanku
Ku sujud kepada-Mu
Ampunilah segala dosaku

Ya Allah Ya Tuhanku
Ku merayu pada-Mu
Kasihanilah hamba-Mu ini

Hanya Engkau yang mampu
Mengubahkan nasibku
Di sana nanti

 

4. MAWI – TERMOLEK

Mana tidak rindu ini makin dalam
Bila berjauhan bukannya sebentar
Hati tak lali berpesan

Sedang ke arah mataku tak mengelip
Masa terkini lena datang menyinggah
Ku telan bara jatuh hati

Aku yang terkunci bukan
Bukan yang bermangga
Aku terikat bukan
Bukan yang berantai
Aku hanya ditawan
Ditawan cintamu
Yang terlalu manis

Kau yang tercantik tak segaris pun tercarik
Kau yang termolek tak setitik pun kau berbaris
Ku telah kau punya sejak jumpa

Aku yang terkunci bukan
Bukan yang bermangga
Aku terikat bukan
Bukan yang berantai
Aku hanya ditawan
Ditawan cintamu
Yang terlalu manis

Kau yang tercantik tak segaris pun tercarik
Kau yang termolek tak setitik pun kau berbaris
Ku telah kau punya sejak jumpa
Ku telah kau tangkap sejak mula

Kau yang tercantik tak segaris pun tercarik (memangnya)
Kau yang termolek tak setitik pun kau berbaris
Ku telah kau punya sejak jumpa
Ku telah kau tangkap sejak mula
Ku telah kau tangkap sejak mula dulu

 

5. AWI RAFAEL – ASALKAN AKU OK

Selamat pagi, selamat pagi aku ucapkan
Burung merpati bernyanyi di ruang halaman
Hidup ini indah ku kata, Hidup ini indah lawa
Hidup ini indah ternyata


Selamat petang, selamat petang aku ucapkan
Kanak-kanak kecil berlari di ruang halaman
Hidup ini indah ku kata, Hidup ini indah lawa
Hidup ini indah ternyata


Asalkan aku ok, duit dalam kocek
Hidup dengan sederhana
Keluarga semua ok, masa depan cantik
Hidup jauh narkoba dunia


Asalkan aku ok, hidup macam taukeh
Teman ada sentiasa
Bernyanyi dan karaoke, kaya macam Datuk K
Hidup tanpa masalah dunia


Hidup mewah tanpa berhutang
Hati bersih tak lupa sembahyang
Inilah kehidupan
Inilah kehidupan


Otak cergas tanpa menipu
Jangan marah-marah tak perlu begitu
Inilah kehidupan
Inilah kehidupan


Asalkan aku ok, duit dalam kocek
Hidup dengan sederhana
Keluarga semua ok, masa depan cantik
Hidup jauh narkoba dunia


Asalkan aku ok, hidup macam taukeh
Teman ada sentiasa
Bernyanyi dan karaoke, kaya macam Datuk K
Hidup tanpa masalah dunia

 

6. TERRY – BUTIRAN DEBU

Namaku cinta ketika kita bersama
Berbagi rasa untuk selamanya
Namaku cinta ketika kita bersama
Berbagi rasa sepanjang usia

Hingga tiba saatnya aku pun melihat
Cintaku yang khianat, cintaku berkhianat

Aku terjatuh dan tak bisa bangkit lagi
Aku tenggelam dalam lautan luka dalam
Aku tersesat dan tak tahu arah jalan pulang
Aku tanpamu butiran debu

Namaku cinta ketika kita bersama
Berbagi rasa untuk selamanya
Namaku cinta ketika kita bersama
Berbagi rasa sepanjang usia

Hingga tiba saatnya aku pun melihat
Cintaku yang khianat, cintaku berkhianat

Menepi, menepilah, menjauh
Semua yang terjadi antara kita

Aku terjatuh dan tak bisa bangkit lagi
Aku tenggelam dalam lautan luka dalam
Aku tersesat dan tak tahu arah jalan pulang
Aku tanpamu butiran debu

(aku terjatuh dan tak bisa bangkit lagi
Aku tenggelam dalam lautan luka dalam) dalam luka dalam
Aku tersesat dan tak tahu arah jalan pulang
Aku tanpamu butiran debu

 

7. B’JAH – HAMPAH ( LAGU TEMA LAGENDA BUDAK SETAN II )

hampanya hatiku berteman sunyi
merasuk jiwa sesakkan hati
Hariku yang sunyi tenggelam rindu
kenang dirimu....

Oh bulan...
Temani malam heningku
Oh hujan..
Basuh hati sepiku

Dan kau ambil semua yang ku cintai
Yang tersisa hanyalah mimpi
Oh Tuhan...
Ini kah cubaan atau hukuman dariMu

Hampanya hatiku tanpa cintamu
Dingin dan sepi mengisi hatiku
Hidup ku jalani tanpa harapan..
Merajuk jiwaku.

Ohh bulan..
Temani malam heningku..
Oh hujan...
Basuh hati sepiku..

Dan kau ambil semua yang ku cintai
Yang tersisa hanyalah mimpi
Ohh Tuhan..
Inikah cubaan atau hukuman..
DariMU..

 

8. NING BAIZURA – SEJATI ( LAGU TEMA LAGENDA BUDAK SETAN II )

Hancurlah hatiku
Hancurlah jiwaku dan cintaku
Tanpa harapan
Kini kau pergi

Tinggalkan diriku sendiri
Janji-janji indah
Tuk saling setia dan mencinta
Tuk selamanya
Hanyalah semu
Bagaikan embun di pagi hari

Kini ku sendiri
Tanpa kau di sisi
Hidup tanpa hati
Dan tanpa harapan

Cinta sejatiku
Cinta mu semu
Kau tetap yang dulu
Tanpa hati dan rasa

Janji-janji syurga
Tuk saling setia dan mencinta
Tuk selamanya
Hanyalah semu
Bagaikan embun di pagi hari

Kini ku sendiri
Tanpa kau di sisi
Hidup tanpa hati
Dan tanpa harapan

Cinta sejatiku
Cinta mu semu
Kau tetap yang dulu
Tanpa hati dan rasa

Kini ku sendiri
Tanpa kau di sisi
Hidup tanpa hati
Dan tanpa harapan

Cinta sejatiku
Cinta mu semu
Kau tetap yang dulu
Tanpa hati dan rasa

 

9. HAZAMA – AKU MAHU DIA

Saat aku kenali dia
Hati ini selalu gundah
Selalu ingin dekati
Dan ingin menghampiri dia

Aku mahu dia milikku
Ku harap semua pun tahu
Bahagia terasa bila
Ku melihat senyumannya

Aku sedar ku telah jatuh cinta
Dengannya hatiku terasa luar biasa
Aku tahu kau selalu curi lihat aku
Matamu jelaskan kau mahu

Katakanlah padaku kasih
Andainya kau punya
Perasaan sepertiku
Agar kita bisa bersama

Tolong jawablah kasih
Jawablah perasaan
Hatiku yang menebal
Ku selalu terbayang senyummu

Aku sedar ku telah jatuh cinta
Dengannya hatiku terasa luar biasa
Aku tahu kau selalu curi lihat aku
Matamu jelaskan kau mahu

Katakanlah padaku kasih
Andainya kau punya
Perasaan sepertiku
Agar kita bisa bersama

Tolong jawablah kasih
Jawablah perasaan
Hatiku yang menebal
Ku selalu terbayang senyummu

Selalu ku terbayang senyummu

 

10. AFEE UTOPIA – MAAFKAN AKU

Setelah kau pergi tinggalah aku sendiri
Baru ku sedar semua pengorbanan mu
Selama ini ku tak peduli ku persiakan hidup mu
Keegoan ku ini memakan diri

Tuhan tolonglah kurindu dia
Kembalikanlah asmara cinta mekar sewangi dulu
Ku harap engkau maafkanlah diri ku
Aku bersalah mempermainkan mu
Hingga membuat kau sengsara

Berilah peluang untuk kali kedua
Akan ku buktikan kasih dan sayang ku
Terhadap mu

Mengapa dulu
Kau hancurkan hati ini
Mengapa engkau
Tak serius dalam cinta
Kenapa kini baru
Engkau menyesalinya
Sedangkan aku kini
Telah dimiliki

Berilah peluang untuk kali kedua
Akan ku buktikan kasih dan sayang ku
Terhadap mu

Tuhan tolonglah kurindu dia
Kembalikanlah asmara cinta mekar sewangi dulu
Ku harap engkau maafkanlah diri ku
Aku bersalah mempermainkan mu
Ooo… dalam sengsara