Hafiz Hafizol | Bukan Sekadar Rupa

Hafiz Hafizol | Bukan Sekadar Rupa

Blog mengenai tempat-tempat menarik ketika bercuti, pengalaman percutian yang best, tempat makan best, kedai makan yang popular, resepi masakan yang mudah, tips untuk lelaki dan sebagainya.

Hafiz Hafizol | Bukan Sekadar Rupa

Showing posts with label resepi. Show all posts
Showing posts with label resepi. Show all posts

28 June 2020

Resepi Masak Kuah Lodeh Yang Sedap (Lontong)

Resepi Masak Kuah Lodeh Yang Sedap (Lontong)

Kuah Lodeh bukan masakan yang popular di Terengganu so aku tak berapa familiar sangat dengan kuah lodeh sehinggalah kakak ipar aku yang ber...

1 June 2020

Resepi Masak Asam Pedas Ikan Siakap

Resepi Masak Asam Pedas Ikan Siakap

Sejujurnya aku bukanlah penggemar masakan asam pedas. Start mula belajar makan ikan masak asam pedas masa start bekerja after habis belajar....

23 April 2020

Resepi Sambal Tempe Rangup

Resepi Sambal Tempe Rangup

Sejujurnya, aku bukanlah peminat tegar tempe sambal. Pernah cuba makan tempe sambal, tapi tak sedap. Tinggal membazir macam tu je dalam pin...

11 April 2020

Cara Membuat Sambal Belacan Paling Simple Tapi Mengancam

Cara Membuat Sambal Belacan Paling Simple Tapi Mengancam

Amboi tajuk entry haruslah nampak hebat ye walaupun nak tulis cara membuat sambal belacan je pun. Barulah lekat dekat 1st page Google sampai...

31 March 2020

Resepi Spageti Sedap & Special Meriah Dengan Bahan

Resepi Spageti Sedap & Special Meriah Dengan Bahan

Harini nak berkongsi dengan korang semua mengenai resepi spageti yang aku belajar sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini. Re...

19 March 2020

Cara Memasak Singgang Terengganu Guna Ikan Tongkol (Ikan Aye)

Cara Memasak Singgang Terengganu Guna Ikan Tongkol (Ikan Aye)

Jom belajar resepi singgang Terengganu yang mudah & gerenti sedap. Ini resepi dari mak aku & akak aku tau. Of course lah original r...

2 July 2019

Resepi Bubur Nasi Ala Mekdi Mudah & Sedap

Resepi Bubur Nasi Ala Mekdi Mudah & Sedap

Kemain tajuk entry nak gempak je. Aku dah beberapa kali jugak buat bubur nasi ini maklumlah sejak duduk rumah bujang kenalah rajin sikit di...

4 January 2019

Menu-Menu Masakan Simple Untuk Anak Buah Pokjoe

Menu-Menu Masakan Simple Untuk Anak Buah Pokjoe

Sekejap je dah masuk tahun 2019. Selamat tahun baru buat korang semua pembaca blog aku. Macam tak percaya rasanya seawal bulan Januari dah...

29 August 2018

Resepi Rendang Ayam Mudah dan Sedap

Resepi Rendang Ayam Mudah dan Sedap

Bulan Syawal lepas saje jela try buat rendang ayam. setelah duk google beberapa resepi rendang ayam mudah & sedap , tanya beberapa ora...

6 September 2017

Resepi Tomyam Mudah & Sedap

Resepi Tomyam Mudah & Sedap

Apa mimpi aku harini buat entry resipi pulak dah. Yela masak pun setahun sekali haruslah mengabadikan apa yang aku masak di dalam blog. Actu...