Assalamualaikum w.b.t.

Walaupun 2 3 4 hari ini agak busy dengan kerja dan shooting sana sini tapi still ada masa lagi bukak laptop. Ngadap Facebook terutamanya. Kihkih. =p Semestinya isu panas di facebook pasal Save Gaza. Macam-macam keluar status dekat Facebook. Ada juga status pasal camna cara nak pergi Gaza. Tersentap juga baca status camtu. Siapa yang cakap rakyat Malaysia ini tak prihatin. Sekeh kang.


Mesti ramai yang sedih dan nak sangat tolong rakyat Palestin di Gaza. Tapi macam mana nak tolong? Apa susah, kalau tak boleh pergi sana sekalipun berjuang dengan mereka, cukuplah dengan doakan keselamatan mereka. Sesungguhnya doa itu senjata yang paling hebat. Sembahyang hajat mintak dekat Allah mereka selamat dari kekejaman Israel bedebah itu.


"Allahummansur Ikhwaanina al Muslimiin, Wal Mujaahidiin Fi Falistiin, wa fi Ghaza, Wa fi Misr, wa fi Suriiya, wa fi Kulli Makaan, wa kulliz zamaan.."

"Ya Allah, bantulah saudara2 kami yang beragama Islam dan para pejuang di Palestin, di Ghaza, d Mesir, dan di Syria, dan di seluruh tempat dan masa..."


Mungkin korang ada jugak tertanya-tanya camne nak salurkan dana @ sumbangan dekat mangsa peperangan Gaza. Banyak cara yang boleh korang salurkan derma. Samada melalui mesej, transfer duit @ derma dekat tabung Save Gaza.

  • (Aman Palestin Berhad)
    Dana Sumbangan & Derma
    Bank Islam: 12029010047880
    Maybank: 562263010787
    Bank Muamalat: 12070005133717
    RHB Islamic Bank: 21245760004907
    Bank Rakyat: 22-080-619592-2
    Tabung Wanita & Kanak-Kanak Palestin | Bank Islam (M) Berhad: 1202-9010-0598-95



  • Menderma melalui SMS
    Taip PALESTIN <jarak> RM10
    (Nilai RM10/5/3/1)
    Contoh: PALESTIN RM10 Hantar ke 39111



  • @IRMalaysia
    BIMB: 12029010065643,
    MBB: 562142708704,
    CIMB: 12590000804058




Mungkin di dunia tidak nampak kelebihan derma itu. Namun ingatlah walau sekecil zarah sekalipun sumbangan anda untuk meringankan beban mereka, ia tetap dikira dan dibalas oleh Allah SWT. Kalau tidak di dunia, di akhirat sana. InsyaAllah :)


Sumber : Fanpage Heliza Helmi


P/S : Boleh mengikuti perkembangan di Gaza melalui Facebook Aman Palestin

12 Comments

  1. derma melalui sms ja weh yg mampu...alhmdulillah :-0

    ReplyDelete
  2. humm..dermakan doa utk memperkuatkan tentera Islam di sana

    ReplyDelete
  3. In Sha Allah .. derma seikhlas hati dan yang termampu .. doakan mereka dilindungi Allah . Amin.. :)

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah
    tiap kali org baca entri ni pun. kamu dpt pahala.

    ReplyDelete
  5. sumbangan lagu utk gaza.. insaf seketika dgn perbalahan sesama kte

    https://www.youtube.com/watch?v=tEUPWtsZ0Tw

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah
    sama2 kita menderma
    doakan kesejahteraan mereka disana

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah pelbagai cara utk menderma...jom tambah saham akhirat.

    ReplyDelete
  8. Terima kasih semua infonya. Ya mesti derma. Doa juga diteruskan. Wassalam wrb.

    ReplyDelete