Assalamualaikum.

 

Hari ini aku nak mengajak korang semua makan dekat burger king pulak. Bayar sendiri ok. Memandangkan aku sangat jakun sekali baru sebulan lepas mengenali burger king. Sila gelakkan aku ramai-ramai. Ternyata burger king sangat sedap dan harga juga murah. Ala asyik duk kedarah mekdi je tukar ah pulak ke Burger King. =p

 

 

Firstime masuk Burger King aku expect dia punya set semua mahal-mahal. Rupanya ada promosi yang RM5.95. Promosi tu bukan hanya lunch atau dinner macam Mekdi tu , tapi sepanjang masa. So, kalau korang tak sempat nak lunch atau dinner dekat Mcdonals, cuba rasa pulak keenakan burger king. Ala, aku tahu korang pun aci time dinner atau lunch baru nak queue dekat Mcdonals tu kan. Sampai aku pun bila time lunch malas dah nak beratur panjang sangat then berubah selera ke burger King.

 

promosi burger King

Ada 4 jenis burger yang anda boleh pilih. Burger + fries + air . Konsep dia lebih kurang je macam Mcdonals. Cuma ada air karbonat Fanta yang tak ada dekat Mcdonals mahupun KFC. So far, aku dah makan 4 jenis burger yang dekat atas. Grilled chicken best ! BBQ Beefacon Cheese pun boleh la tahan. Whooper JR ? Rasanya dia kasi lebih sayur sikit la berbanding 3 burger lain tu. Memang sikit sangat sayur dia letak aku pun tak faham kenapa. –.-"

 

 

Apa yang best lagi pasal Burger King ini ialah dia punya sides. Ni antara sides dia la. Ada lagi yang lain.

burger King Sides

Bagi aku sides dia murah. Aku selalu GO FLOAT aku punya coca-cola. Sedap dan kenyang. GO RING tu biasa-biasa saja. Sesuai dengan harga la kan 80 sen.

 

set burger King

Fries dia sedap. Panjang-panjang dan garing lagi lembut. Dia letak float pun banyak betul. Pesen tidak kedekut float.

 

set mcdonalds_ mekdi

Tapi kan, Burger King takde pun bubur ayam. Bubur ayam tu dahlah feveret aku time demam kura-kura. So nak tak nak kena pegi jugak Mcdonals. Semoga manager Burger King baca entri ini then wujudkan satu sides yang dinamakan “bubur ayam burger king” . lol.

 

P/s: Adakah saya seorang yang jakun ? *Sila jawab dengan jujur*

 

14 Comments

  1. besar sungguh selera awk..;))

    ReplyDelete
  2. xpenah jejak kaki ke bege king....huhuhuhu... besar sgt ke bege dia???hahahahahhaa.... adeh, adakah saya seorang jakun?? sila jawap dgn jujur...

    ReplyDelete
  3. adoyai...macam best ja...ish ish...

    ReplyDelete
  4. ok,nk pi terjah beger king mlm nie..haha

    ReplyDelete
  5. dhia - tula. tp bdan x besar2 nie. :(

    Mrs. Abi - haha. xde la besar. biasa je. eh. ada jugak yg lg jakun drp sy.=p

    nini - best. mesti cuba. :)

    Ca Ezah - yey. belanja sy skali. maceh

    ReplyDelete
  6. memang sedap.... bole la kalo nak rasa yg lain dari macd kannnn here here

    ReplyDelete
  7. Jgn la kata jakun.... sedey plak rase.

    Tapi my mummy selalu sebut terbalik... King Burger..walaupun dia suka... hihi...

    ReplyDelete
  8. Tahukah anda.. aku pun xpernah makan burger king... Hahahah

    ReplyDelete
  9. jijie - mmg. dah ketagih plak. ha3

    yanty - Haha. ok la tu pndai jugak sbut wlaupun terbalik. ha3

    Joe_Hans - SILA TRY SKRG !

    ReplyDelete
  10. tak rase lagi bubur mekdi ni . nk tahu jugak rasa ketagihan bubur tu . haha

    yela org macam bolat ni nampak berger je taknampak dh bubur . muahahaha

    ReplyDelete
  11. Kat taiping tak ada burger king. Tak pernah makan.

    Kesian kan?

    ReplyDelete
  12. bolat - pegi la rasa . rasa dia mcm bubur haha

    Alya - dtg makan kat KL laa haha =p

    ReplyDelete
  13. mcm sdp je jojo..murah lak tu..nk g terjah beger king gop la.. :)

    ReplyDelete
  14. Macammane nak sebut whopper tu? X penah mkn pon bk ni😂

    ReplyDelete