Assalamualaikum.

 

Hari ini aku nak mengajak korang semua makan dekat burger king pulak. Bayar sendiri ok. Memandangkan aku sangat jakun sekali baru sebulan lepas mengenali burger king. Sila gelakkan aku ramai-ramai. Ternyata burger king sangat sedap dan harga juga murah. Ala asyik duk kedarah mekdi je tukar ah pulak ke Burger King. =p

 

 

Firstime masuk Burger King aku expect dia punya set semua mahal-mahal. Rupanya ada promosi yang RM5.95. Promosi tu bukan hanya lunch atau dinner macam Mekdi tu , tapi sepanjang masa. So, kalau korang tak sempat nak lunch atau dinner dekat Mcdonals, cuba rasa pulak keenakan burger king. Ala, aku tahu korang pun aci time dinner atau lunch baru nak queue dekat Mcdonals tu kan. Sampai aku pun bila time lunch malas dah nak beratur panjang sangat then berubah selera ke burger King.

 

promosi burger King

Ada 4 jenis burger yang anda boleh pilih. Burger + fries + air . Konsep dia lebih kurang je macam Mcdonals. Cuma ada air karbonat Fanta yang tak ada dekat Mcdonals mahupun KFC. So far, aku dah makan 4 jenis burger yang dekat atas. Grilled chicken best ! BBQ Beefacon Cheese pun boleh la tahan. Whooper JR ? Rasanya dia kasi lebih sayur sikit la berbanding 3 burger lain tu. Memang sikit sangat sayur dia letak aku pun tak faham kenapa. –.-"

 

 

Apa yang best lagi pasal Burger King ini ialah dia punya sides. Ni antara sides dia la. Ada lagi yang lain.

burger King Sides

Bagi aku sides dia murah. Aku selalu GO FLOAT aku punya coca-cola. Sedap dan kenyang. GO RING tu biasa-biasa saja. Sesuai dengan harga la kan 80 sen.

 

set burger King

Fries dia sedap. Panjang-panjang dan garing lagi lembut. Dia letak float pun banyak betul. Pesen tidak kedekut float.

 

set mcdonalds_ mekdi

Tapi kan, Burger King takde pun bubur ayam. Bubur ayam tu dahlah feveret aku time demam kura-kura. So nak tak nak kena pegi jugak Mcdonals. Semoga manager Burger King baca entri ini then wujudkan satu sides yang dinamakan “bubur ayam burger king” . lol.

 

P/s: Adakah saya seorang yang jakun ? *Sila jawab dengan jujur*