Alang-alang sekarang berada di kampung, inilah masanya kita menjalankan misi food hunting. So, mintak kawan-kawan kampung senaraikan tempat makan best sekitar Kuala Terengganu. Rupanya setelah bertahun lamanya merantau, banyak gila tempat makan best yang aku baru tahu kewujudannya. Sadis kan? =D

 

 

Asalnya nak makan di kedai makan yang menjual chicken chop semurah RM3.80 sahaja. Murah betul nie. Hampir sesak nafas saya dengar harga dia. Di Putrajaya sana, chicken chop paling murah pun berharga RM9.90. Masakan aku tak sesak nafas hihi. Malangnya, kedai chicken chop RM3.80 itu tutup. Khabarnya kedai diorang berpindah. Sebab tu tak bukak. Takde rezeki kita nak cuba. Takpe nextime boleh try sebab dah tahu pun kedai itu berpindah di mana. Area Seberang Takir tu jugak & berdekatan je dengan kedai lama.

 

 

 

So, kitorang singgah makan di Simpang Corner, Seberang Takir. Rasanya kedai ini baru tahun ini bukak kot. Sebab sebelum ini macam tak perasan pun kewujudan Simpang Corner ini. Kedai ini berdekatan Stadium Sultan Mizan,Gong Badak. Lalu depan stadium, straight menghala ke Seberang Takir, akan jumpa traffic light simpang 3. Simpang Corner betul-betul bersebelahan (sebelah kiri) traffic light.

 

 

tempat makan best kuala terengganu

 

 

Pelbagai pilihan makanan yang korang boleh cuba di Simpang Corner. Dari masakan panas sehingga ke western food. Antara western food & makanan yang dijual di sana boleh rujuk gambar diatas. Macam murah pulak kan Chicken Chop RM5.00 ini. Jakun pulak kita bila jumpa chicken chop semurah ini. Terus order 1.

 

 

chicken chop murah Chicken Chop RM5.00 (Rate : 3/5)

 

 

Rupanya kecil sahaja chicken chop-nya. Padanlah dengan harga RM5.00. Ada chicken chop, sedikit french fries & sayur salad. Seorang Apijol mana kenyang kan makan sikit-sikit. Lalu diorder lagi french fries. Kau tengok je aku badan kecil macam ni tapi tapi nafsu makan aku ya Allah. haha :/

 

 

kentang goreng French fries RM5.00 (Rate : 3/5)

 

 

Meatball pun ada di Simpang Corner. Ada 7 biji meatball yang kiut miut + french fries. Takpelah tak merasa makan meatball di IKEA. Kita rasa meatball di Simpang Corner ini jela ye.

 

meatball simpang corner Meatball RM5.00 (Rate : 3/5)

 

Kemudian order pulak nasi lemak sebab tengok tadi orang order nasi lemak macam sedap je. Kita tak boleh. Cepat benar terliur walhal dah makan macam-macam kahkah. Nasi lemak 1 pinggan makan ramai-ramai. Sambal pekat, ikan tongkol besar, timun 3 hiris, telur rebus separuh, SEDAP!

 

 

nasi lemak best kuala terengganu Nasi Lemak RM2.50 (Rate : 4/5)

 

 

Selain pelbagai menu yang menarik + murah (portion kecil jela), Simpang Corner juga ada menyediakan WiFi percuma & shisha. Bukan senang nak cari shisha di tempat makan area Kuala Terengganu ini tau. Maklumlah kita village people ini biasanya lambat sikit terdedah dengan shisha semua ini. Bapak aku hisap rokok daun gulung tembakau je tapi sekarang dah stop merokok sebab masalah batuk dia. Alhamdulillah semoga istiqamah la ye ayah oi. WiFi pulak kitorang nak connect tapi tak dapat pun. Entah apa masalah WiFi dia takde pulak aku tanya. And malam tu takde pulak aku tengok customer duk hisap shisha. –.-

 

 

 

simpang corner kuala terengganu Licin semuanya –.-

 

 

Nak cuba makan di tempat makan ala-ala hipster sikit (hipster la sangat ye) di Kuala Terengganu ini, boleh la cuba di Simpang Corner okey. Ramai juga customer malam kitorang pergi tu. Services diorang pun not bad. Pekerja pun acah-acah ramah gitu. Suka nak bergurau dengan kitorang, tapi kitorang malas sangat nak layan kahkah =D

Harini nak update Senarai Lagu Melayu Top Masa Kini 2015 #3 setelah sekian lama tiada sebarang update Lagu Melayu Terbaru. Maklumlah agak busy dengan duniawi sikit. Bila ada masa senggang macam nie baru boleh download lagu-lagu melayu terbaru buat teman layan perasaan time menulis entry. Gitu. =D

 

 

lagu melayu terbaru 2015

 

Jom kita terjah Lagu Melayu Terbaru yang sempat aku update di playlist. Korang jangan mintak link download okey sebab memang aku tak kasi link download pun nie. Nak download boleh ke Youtube. Ini sebagai rujukan je untuk korang update Lagu Melayu Terbaru 2015. Thank you !

 

 

1. Membunuh Benci – Dato’ Siti Nurhaliza

 

dato siti nurhaliza_terbaik bagimu

 

Bunuhlah benci mu dalam dakap ku
Hancur lenyap segala amarah
Kau tikamlah kesumat malam keramat
Binasakah nawaitu angkuh mu


Hiruplah secangkir kenangan
Walau panas pahit rawan
Hanya itu termanis terindah

Ada rindu yang tertangguh
Tika hati luka luluh
Tersembunyi nazakmu dalam khilafku

Ada kasih tak terselam
Laut dendam terdalam
Cukuplah sekali
Belum masa cintaku kebumi

 

 

2. Mula & Akhir – Dato’ Siti Nurhaliza

 

dato siti nurhaliza_terbaik bagimu

 

 

Hidup ini bermula
Tanpa adanya apa apa
Begitu juga penghujungnya
Harus pulang cara serupa


Seketika di sini
Persinggahan mencari erti
Sebelum waktu ku terhenti
Setinggi manapun mendaki


Sejauh manapun
Berlari dan mengejar duniawi
Pasti tiba suatu hari nantiku diuji
Jatuh terpinggir sepi

Sungguh aku yang tak bisa
Menghalang suratan yang sudah diarah
Hanya mampu bersabar dan sujud padaNya
Sebelum dihitung sebelum dihukum

Hanya mampu lafazkan
Bisik-bisik taubat
Moga diputihkan segalanya

Sering kali terlupa
Dan memilih jalan yang salah
Leka dan hanyut dalam dosa
Sehingga kabur mata jiwa
Seketika di sini
Persinggahan mencari erti
Sebelum waktu terhenti

 

3. Potret – Akim & The Majistret

 

 

lagu melayu terbaru 2015_akim majistret

 

Terangi malamku dengan syair indahmu
Menenun kasih dalam sepi yang terasing
Saat kau pergi, lemasku bila tiadamu


Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harus ku pergi


Engkau bagaikan bintang-bintang di angkasa
Hanya mampu melihat kamu yang terbiar
Walaupun sakit, walaupun pedih tak berdaya


Berjalan tenang menghampiri persisiran
Melakar namamu di sisi pasir pantai
Pastinya hilang, tidak rasaku kepadamu

 

4. Noh Salleh – Angin Kencang

 

 

ost teman lelaki upahan_1

 

 

Dalam silauan cahya membatas pandangan mata
Namun jelas ku lihat kamu
Biarpun ku sedar kau kian jauh
Tinggalkan aku yang rapuh

 

Angin kencang membawa kau
Jauh ke sana kau hilang terus tanpa khabar
Tidur malam ku mimpi indah ingat kamu ku rindui kamu

 

Apa yang ku fikirkan inilah penyiksaan biarpun beribu tahun
Dan namun kau sentiasa dihatiku menuai senyuman mu

 

Angin kencang membawa kau
Jauh ke sana kau hilang terus tanpa khabar
Tidur malam ku mimpi indah ingat kamu ku merindui kamu

 

 

5. Marry Me – Mark Adam

 

mark adam_marry me_lagu baru 2015

Bila sendiri ku nyanyikan lagu ini untukmu

Ku tulis namamu di pintu Ku ukir namamu di atas jalanan
Meskipun kita berbeza Atas sesuatu yang perlu ku jelaskan

 

I love you I love you oh... Ku mencintaimu
Marry me Marry me oh...
Sudikah kau menjadi isteri

 

Renung ke dalam mataku
Dirimu mengisi setiap penjuru
Tiada lain hanya kamu
Ku pasti engkau tahu apa mahuku

 

I love you I love you oh...
Ku mencintaimu

 

 

6. Terima Kasih Cinta – Tasha Manshahar & RJ

 

 

tasha manshahar RJ terima kasih Cinta

Bisikan rindu memanggil namaku
Lirikan coretan merebakkan naluri hatiku

 

Usah bimbang tentang aku
Ku selalu di sisimu
Hapuskan rasa ragumu
Ku cuma ada kamu

 

Tenang rasa hati
Pabila engkau muncul lagi

 

Terima kasih cinta
Kau buat ku bahagia
Tanpa jemu dan lelah
Ooo...

 

Terima kasih cinta
Pintaku satu saja
Jangan pernah berubah
Haaa...

 

Hanya kamu satu saja
Tiada yang kedua
Di mana pun engkau berada
Di sini masih cinta

 

 

7. Untuk Cinta – Hafiz Suib & Adira (OST Pilot Café)

 

lagu melayu terbaru 2015_hafiz untuk cinta

 

Kau tunjuk kan aku
Yang memangnya tak pernah tahu
Erti cinta sebenarnya
Dari jiwa
Bukan hanya dari mata

 

Kau ajar hatiku
Kasih setulus seikhlasnya
Tak pernah mengalah
Walau kan terpisah
Sedikit pun tak berubah

 

Namun
Tak kan menjadi milikiku
Cinta bukan tercipta untukku

 

Tolong jagalah dirinya buat diriku
Jangan biar luka lagi hatinya
Yang amat ku cinta
Yang milik engkau saja

 

Biar ku simpan semua kasih dan cinta
Akan ku pendam kan sepanjang nyawa
Hingga tiba masa
Untuk aku bercinta semula

 

Selamat tinggal kasih
Aku kan pergi bawa diri
Yang telah rela
Dan mengerti oh

 

Dan di sini saja
Berakhir nya sebuah kisah
Cinta bertepuk sebelah
Terpaksalah
Ku terima
Tentuan-Nya oh

 

8. Hujan Sepi – Ippo Hafiz (OST Teman Lelaki Upahan)

 

ost teman lelaki upahan_

 

 

Hujan terus turun
Mendengar sayu sepinya hati
Menanti kembalinya irama hati
Pengubat mimpi jiwa terisi

 

Sudah puas sudah
Diri dinanti oh tidak kembali
Terus mendoakannya agar dia tetap ingati
Di sini aku kau menjelmalah

 

Aku tak biasa
Untuk kenangi masa tika kita bersama
Peritnya rasa hati tiada yang mengerti
Tetaplah di sini teruskan menanti

 

Aku tak biasa
Untuk kenangi masa tika kita bersama
Peritnya rasa hati tiada yang mengerti
Tetaplah di sini teruskan menanti

 

 

9. Hanya Namamu – Caliph Busker

 

 

lagu melayu baru 2015_caliph busker

Hanya namaMu ku puji ku sanjung
Di lafaz pertama suara azan fajar
Langkah kananku seperti dilindung
Andainya tersandung rebahku bersujud

 

Dan hanya namaMu ku puji ku sanjung
Adakalanya linang air mata
Tertumpah ke pipi menerima takdir
Namun imanku tidak akan runtuh
Ku ambil ikhtiar berdiri semula
Dan hanya namaMu ku puji ku sanjung

 

Di akhir perjalanan ini
Yang mencari petunjukMu
Ku doa agar kehadiran disambut

 

Semoga namaku terdiri
Di antara yang terpilih
Menjadi tetamu di tamanMu nanti

 

Setiap masa tak pernah ku lupa
Sinar yang Kau beri dalam hidup ini
Bila tibanya nyawaku di dunia
Kau panggil kembali dengan nafas akhir
Hanyalah namaMu ku puji ku sanjung

 

10. Sampai Mati – Hazama (OST Hati Perempuan)

 

 

lagu baru 2015_malaikat hazama

 

 

Walau bibir merungkapkan kasih
Mata merasa yang sebaliknya
Wahai jiwa andai kau mampu bicara
Beritahuku isi hatimu

 


Dan detak jantungku memahat
Arah dan jalan
Agar kita kan bersama

 


Andai dunia hancur binasa
Ku kan setia sampai mati cintaku
Takkan berserah
Takkan ku mengalah hingga kau buat diriku
Takhta di hatimu

 

Ku terlihat ragu dan curiga
Diselimutkan satu senyuman
Tanda tanya selamanya menghantui
Oh apa dirimu mahukan aku
Dan biarkan cerita lama
Terpadam sudah
Agar kita kan bersama

 

 

Lagu Melayu Top Masa Kini 2015 #1

Lagu Melayu Top Masa Kini 2015 #2

 

 

Full Lyrics :

http://killjols.blogspot.com/
http://lirik.bukancincai.com/

Akhirnya dapat juga mandi di Pantai Tok Jembal ini setelah sekian lama berhajat nak mandi. Biasa kalau pergi Pantai Tok Jembal cuci mata je. Tapi kali ini kita bawa baju siap-siap nak mandi. Sebelum mandi, lepak minum dulu di Warung Mee Kari Samudra. Not bad tea ais dia.

 

 

pantai tok jembal kuala terengganu

 

 

Sekarang Pantai Tok Jembal semakin meriah dengan orang ramai. Banyak gerai menjual makanan ringan (sate ikan, keropok goreng, aiskrim baba, etc) ditepi pantai. Adik-adik, abang kakak pakcik makcik pun makin ramai. Nak merasai pengalaman menunggang kuda pun boleh dilakukan disini. Tang harga tu tak sure. Pernah sekali naik di Pantai Airport harga RM20++ jugak untuk seekor kuda. Dapatlah jugak merasa naik kuda. Bukan kau tunggang sendiri kuda tu, ada la pekerja dia tarik tali kuda tu. Kira kuda dan tuannya bawa kau berjalan-jalan pusing pantai jela. \0/

 

 

pantai tok jembal kuala terengganu

 

 

Warga Kuala Terengganu rasanya memang sudah arif sangat dengan Pantai Tok Jembal ini. Kalau orang luar nak datang ke Pantai Tok Jembal, boleh rujuk waze kot. Takpun tanya penduduk sure diorang tahu punya. Kata orang malu bertanya sesat jalan kan. Kalau malu jugak meh abang bagi peta sikit. Dari Pantai Airport, pusing pagar airport yang menghala ke tengah pantai yang ditambak tu, kemudian akan jumpa jalan kecil sebelah kanan (yang ada banyak pokok rhu). Masuk ikut jalan tu, straight saja kemudian jumpalah Pantai Tok Jembal.

 

 

pantai tok jembal kuala terengganu

 

 

Menariknya di pantai Tok Jembal mestilah pantai ini boleh mandi. Tak banyak tau pantai di Kuala Terengganu boleh mandi-manda sebab banyak kes lemas di sepanjang pantai Kuala Terengganu. Sebelum ini pantai Tok Jembal mana boleh mandi pun. Agaknyalah (haha). Bahaya. Then bila batu-batu besar ditambak di kiri kanan pantai sehingga ke tengah pantai (rujuh gambar diatas, aku tak reti lah nak explain LOL), orang ramai pun mula berpesta mandi manda di Pantai Tok Jembal ini. Disini juga terdapat banyak bot nelayan yang tersadai di tepi pantai menjadikan pantai ini sangat cantik betul bila bergambar. Biasanya bot nelayan kan salah satu simbolik kepada pantai (haha). =P 

 

 

pantai tok jembal kuala terengganu

 

 

Best mandi dekat Pantai Tok Jembal ini sebab bila dah ditambak dengan batu besar sekeliling pantai, ombak pun tak kuat, pantai pun tak dalam. Korang yang tak reti berenang macam Apijol pun boleh mandi pantai dengan selamat in sya Allah. Budak-budak pun seronok betul mandi-manda. Siap bawa pelampung masing-masing ye. Abang kalau boleh nak bawa juga pelampung mujur dekat rumah takde pelampung. So, kita acah-acah berenang sambil berpegang pada tali bot jelah.

 

 

pantai tok jembal kuala terengganu

 

 

 

pantai tok jembal kuala terengganu

 

 

Bila dah puas mandi, korang boleh bilas badan dekat telaga berhampiran yang disediakan. Aku tak nampak pulak kewujudan bilik persalinan atau tandas awam yang disediakan berhampiran Pantai Tok Jembal. Aku sendiri after bilas kaki dengan air telaga, balik dengan pakaian basah macam tu jela biarpun ada bawa seluar spare. Begitu juga dengan orang lain pun. Memang dekat sini tiada bilik persalinan kot atau aku yang tak perasan tak tahu la. Kalau lelaki & budak-budak boleh je bersalin dalam kereta tutup dengan towel sekejap (tapi tak manis la). Perempuan la yang leceh sikit. Pihak berkenaan mungkin boleh sediakan bilik persalinan kot untuk kemudahan orang ramai (suara rakyat kahkah).

 

 

pantai tok jembal kuala terengganu

 

 

Sebelum bertolak pulang, singgah lagi sekali di Warung Mee Kari Samudra pekena Mee Soto & Tea Tarik. Memang seronok la makan lapar-lapar mandi pantai ini. Lagi seronok ada orang belanja. Thanks Amir belanja. Memang sengaja tak bawa wallet sebab nak suruh orang belanja =P 

 

 

pantai tok jembal kuala terengganu

 

 

In sya Allah akan kesini lagi. =D

Rasanya setiap tahun mesti ada Pesta Makanan Thai di Dataran Shahbandar ini. Tahun ini aku berpeluang lagi ke Pesta Makanan Thai. Tahun lepas pun pergi jugak. Kalau dah namanya Pesta Makanan Thai mestilah bermacam-macam makanan dari Thailand yang korang boleh jumpa di sini.

 

 

JpegChurros

 

 

Gerai pertama kitorang singgah menjual Churros. Seriously aku tak pernah makan yang namanya Churros ini. Macam Auntie Anne je & dia ada bagi sebekas kecil coklat cair sebagai pencicah. Tak sempat cuba Churros Ferra ini. Katanya sedap! Tu yang dia nampak je Churros terus tak teragak-agak beli.

 

 

JpegGerai Pulut Mangga & Pulut Durian

 

Memang dah target dari awal nak beli pulut mangga di Thai Fest Food nie. Banyak gerai yang jual pulut mangga, harga pula lebih kurang je semua. So, bedal jela beli di kedai ini. Sedap!

 

 

JpegPulut Mangga, pulut warna-warni letak pewarna kot

 

 

JpegGerai Mee Tomyam & Mee Jumbo

 

 

Aku beli Mee Tomyam, Ferra Mee Jumbo. Sedap Mee Tomyam dia, pedas. Aku yang tengah sakit mulut ini gigih berusaha juga habiskan Mee Tomyam favourite aku nie. Menangis makan mee tomyam. Mulut pedih toksoh cakap la haha. Mee Jumbo Ferra pun ok not bad jugak. Ada letak fishball besar (eh yeke fishball haha) dalam Mee Jumbo. Tapi rasa dia manis sikit. 

 

 

JpegMee Tomyam ( Rate : 4/5)

 

 

Jpeg Mee Jumbo (Rate : 3/5)

 

 

JpegGerai Somtam

 

 

Somtam one of my favourite Thai Food so mesti kena cuba juga. Beli satu bungkus buat balik. Hajatnya nak makan dengan mak dekat rumah. Nak suruh mak rasa. Tapi mak tak gemar pulak. Siap duk complain harga mahal lepastu cakap takpayah beli lagi lepas nie. Mak ingat harga RM2.00 macam rojak betik dekat pasar tu. Aku makan sikit somtam then tinggal dalam saji. Mulut sakit sangat nak habiskan semua somtam kan pedas. Makan sambil menangis aku. Esoknya mak dah buang somtam dalam tong sampah. wuhu membazir. –.-

 

 

JpegABC

 

ABC dia satu penyesalan aku pergi beli sebab tak sedap pun haha. Jujurnya aku nie. ABC kita lagi berganda sedapnya dari ABC Thai ni tau. Bahan-bahan pun kurang. Kau tengok gambar atas sebelah kanan, pun dia letak dalam ABC. Apa nama ntah benda nie aku lupa haha.  Aku suka ABC yang tak kedekut bahan & dia punya warna terang. Ni warna ABC pun dah hambar. Terpaksa beli air tea ais pulak. Tea ais Thai memang tak pernah mengecewakan. Tea apa ntah yang korang guna yang sedap sangat nie. =D

 

 

Jpeg Hasil tangkapan aku & Ferra di Thai Food Fest

 

 

Sebelum bergerak balik, singgah di Hock Kee Seng kejap. Aku yang merantau ke negeri orang ini baru tahu rupanya Hock Kee Seng dah ambil alih Astaka. So ada 3 cawangan Hock Kee Seng di Kuala Terengganu. Dah boleh lawan Mydin dah LOL. Tekak rasa nak makan sate ikan pulak. Singgah di Pantai Batu Buruk beli sate ikan RM3.00. Dah mahal dah sekarang sate ikan ini. Haritu seplohsen satu cucuk sekarang 4 cucuk RM1.00. Kejap aku tak sure sebab aku tak bilang pun berapa cucuk. Dapat sate, zap terus makan kahkah.

 

 

JpegSate Ikan Pantai Batu Buruk

 

 

Korang yang belum singgah lagi di Pesta Makanan Thai, boleh la singgah menjamu selera menikmati pelbagai aneka makanan dari Thailand harnie atau esok, 29hb Ogos  okey. Okey dah last day. Kalau tak silap Pesta ini bermula dari pagi sampai malam. Rasa macam nak pergi lagi nak beli bubur nasi pulak. Terliur tengok akak satu meja dengan kitorang duk makan bubur nasi siap duk puji-puji bubur nasi sedap. Jangan lupa sediakan duit yang cukup tau. !

Sebelum ini memang dah ada tulis entry mengenai Azanis Scar Serum. Tapi harini nak bagitahu Azanis scar serum sudah mengeluarkan packaging baru yang lagi hebat, mantap & menarik daripada sebelumnya. Bila packaging baru, harga Azanis Scar Serum pun sudah pasti baru juga. =D Sebelum nak bagitahu harga terbaru Azanis Scar Serum, mari nak cerita sikit mengenai Kehebatan Azanis Scar Serum.

 

 

azanis scar serum harga baru

 

Bagaimana Azanis Scar Serum Bertindak?

 

Azanis scar serum mempunyai 50% lebih antioksidan yang kuat, bahan aktif dan bahan pelembab pada masa yang sama. Sebatian ini bekerja secara sinergi untuk mempercepatkan proses pemulihan kulit berparut anda.Larutan ini akan menolak sel-sel parut ke permukaan paling atas untuk proses penukaran kulit. Kehebatan azanis scar serum akan memberikan anda penghasilan sel-sel normal dalam kuantiti yang luar biasa dan ia akan mengambil alih tempat sel-sel berparut anda. Hasilnya, permukaan kulit berparut anda akan kelihatan lebih pudar, licin dan rata. Paling menakjubkan, perubahan warna, pembengkakan, rekahan halus, gatal , dan kemerahan pada parut luka anda akan turut semakin pulih dari sebelumnya. Ianya dihasilkan daripada sumber semulajadi yang turut akan membekalkan kulit anda dengan vitamin dan protein yang diperlukan. Formulasi ini juga akan menyegarkan serta memulihkan kulit anda secara keseluruhan.

 

 

Masalah kulit yang dapat diatasi oleh Azanis Scar Serum

 

Stretch mark

Stretch marks adalah keadaan kulit yang biasa berkait dengan kehamilan dan juga penambahan berat badan. Ia suatu masalah yang sangat biasa berlaku pada wanita mahupun lelaki. Ia berlaku apabila lapisan tengah kulit terkoyak apabila kulit merenggang terlalu jauh dengan cepat. Akibatnya, akan kelihatan seakan garisan merah keunguan. Selepas beberapa ketika, kemerahan itu akan hilang dan bertukar menjadi seakan garisan putih. Azanis scar serum diformulasi untuk mengurangkan dan juga memperbaiki keadaan kulit yang mengalami regangan ini. Sapukan sedikit azanis scar serum pada stretch marks anda. Gunakan pada waktu pagi dan malam ataupun sekerap yang dirasakan perlu. Ketika kehamilan, ia boleh digunakan bermula pada trimester kedua pada tempat yang biasa berlaku stretch marks. Tindakbalas adalah berbeza mengikut individu.

 

 

Tona kulit tidak sekata

Tona kulit tidak sekata ataupun hiperpigmentasi adalah kesan daripada penghasilan melanin secara berlebihan. Melanin berfungsi memberikan warna kepada kulit dan juga rambut kita. Ia turut melindungi kulit daripada sinaran uv yang merbahaya. Walaubagaimanapun, penghasilan melanin secara berlebihan yang distimulasi oleh pendedahan kepada cahaya matahari secara berlebihan ataupun faktor hormone, boleh menyebabkan tona kulit tidak sekata ini. Azanis Scar Serum membantu memperbaiki keadaan kulit yang mengalami tona kulit tidak sekata ini. Tindakbalas adalah berbeza mengikut individu.

 

 

Kedutan halus

Kedutan halus merupakan antara tanda-tanda paling mudah kelihatan apabila kita semakin meningkat usia. Sapukan sedikit azanis scar serum pada kedutan halus itu sejurus selepas anda mencuci wajah. Anda boleh gunakan pada waktu pagi dan malam atau sekerap yang dirasakan perlu. Apa yang azanis scar serum lakukan adalah membekalkan nutrien untuk membantu kitaran pembaharuan semulajadi kulit anda. Kehebatan serum ini akan membolehkan sel kulit anda kembali ke keadaan asal. Ia akan melicinkan serta menghaluskan kulit anda dan seterusnya mengurankan kedutan halus pada wajah. Azanis scar serum juga bertindak sebagai pelembab yang juga akan memperbaiki tekstur serta tona kulit anda.

 

Kulit kering

Kulit kering sering dialami oleh semua orang tidak kira usia. Apabila kita semakin tua, akan berlaku penurunan yang mendadak pada stratum corneum lipids, iaitu sejenis lemak yang sangat penting dalam struktur dan fungsi setiap sel hidup. Perkara yang sama berlaku pada ceramides (salah satu komponen penting yang membentuk lipid barrier kulit kita). Azanis scar serum membekalkan lapisan minyak semulajadi kulit yang akan membantu mengembalikan fungsi untuk mengekalkan kelembapan. Oleh itu, masalah kulit kering akan boleh diselesaikan dengan sapuan azanis scar serum.

 

 

Untuk mendapatkan Harga Promosi AZANIS SCAR SERUM, RM58 TERMASUK POSTAGE, sila contact


harga baru azanis scar serum_

 

 

Details,

WEBSITE AZANIS SCAR SERUM