The Best From Famous Blogger

Gambar Monopod di KLCC & Pavilion

Bulan lepas (kemain harinie baru nak update) Mona dan Rini telah datang Kuala Lumpur sebab ada program di UM. Alang-alang dah sampai UM, singgah lah di KLCC dan Pavilion sekejap. Rini dah bersiap sedia dengan monopod dia nanti nak bergambar puas-puas depan KLCC.

 

monopod tasik klcc_3

 

Rini bukan main excited lagi boleh bergambar di depan KLCC pakai monopod. Kejap, aku pun tak sure samada dia excited sebab boleh bergambar depan KLCC guna monopod atau excited sebab boleh bergambar dengan aku kakaka.

 

monopod tasik klcc_4

 

Amal dan Mona feeling model monopod. Ini idea aku lah nie ambil gambar diorang tengah selfie menggunakan monopod. Sambil kitorang seronok sakan bergambar dengan monopod, ramai mata yang tengok pelik dekat kitorang. Mungkin diorang tak pernah nampak orang bergambar menggunakan monopod. Siap ada foreigners yang tanya dimana kitorang dapat monopod? Kalau berniaga monopod kat sana memang laku lah haritu kan hihi. 

 

 

jejantas pavilion

 

Puas bergambar di KLCC, kitorang bergerak ke Pavilion. Masa ke Pavilion, hujan dah renyai-renyai. Bila sampai Pavilion, hujan lebat gila siap petir guruh kilat sambar menyambar. So, tak kesampaian hajat di hati nak bergambar monopod di hadapan Pavilion yang cantik itu. Boleh bergambar salam jejantas ke Pavilion sahaja. Itupun kena tunggu line clear dan orang tak sesak sangat. Kitorang pun ada perasaan malu juga kehulu kehilir duk bawak monopod yang dah macam batang penyodok nie =D

 

chatime pavilion

 

Alang-alang dah sampai Pavilion, takkan nak balik camgitu je ye dak? So, kitorang berehat sebentar di Chatime Pavilion. Tunggu juga beberapa minit di luar Chatime sebab pelanggan penuh takde meja kosong. Bila dah dapat duduk, terus bergambar dengan monopod lagi. Nampak tu muka still ceria biarpun dah seharian berjalan. Ini semua angkara monopod !

 

Tengah syok sedut air Chatime tiba-tiba terjumpa rambut dalam air. Hoi angin kejap aku tapi tak berani lah nak mengadu dekat diorang nanti diorang cakap itu rambut aku lol aku pun genius jugak. Rini buat muka dia yang paling bengis terus mengadu dekat pekerja Chatime terjumpa rambut dalam air. Dapat air baru hiks.

 

pavilion tower

 

Tak boleh bergambar depan Pavilion tapi sempat bergambar di hadapan Pavilion Tower pun jadi lah kan? Aku tak pasti Rini beli di mana monopod dia, tapi haruslah beli online. Korang boleh cuba search ‘monopod’ di instagram. Confirm akan keluar instagram penjual monopod. Boleh beli online di sana ye.

 

Selamat bermonopod.

Senarai Lagu Ost Aku Isterinya Akasia TV3

Drama Aku Isterinya Slot Akasia TV3 merupakan drama yang digilai oleh penggemar drama adaptasi novel. Drama ini diadaptasi dari novel best seller, Aku Bukan Mistress. Boleh baca sinopsis dan tonton online di sini.

 

Aku tak layan pun drama ini sebab dah terlepas banyak episod. Malas nak tonton online Drama Aku Isterinya nanti habis kuota Broadband Yes 4G aku =p

 

lagu OST aku Isterinya

 

Apabila sesuatu drama menjadi popular, lagu Ost drama tersebut juga haruslah dicari-cari oleh para penonton. Peminat drama Aku Isterinya mesti suka benar dengan lagu Ost Drama Aku Isterinya yang disenaraikan di bawah ini =D.

 

 

Kau Yang Satu – Snapshot (Ost Aku Isterinya)

 

 

Aku sanggup berdusta dengan dia
Sanggup mendengar segala hinanya,
Asalkan aku dapat bersama dengan mu,
Hidupku tak akan serupa lagi,
Selepas aku gelapkan hatiku
Agar dapat menikmati sewaktu dgn mu,

Cinta yang,
Aku,
Sanggup memberi kepada mu,
hanya sewaktu,

(Chorus)
Benarkan aku untuk bersamamu,
Oh sayangku,
Beriku peluang…
Janganlah engkau menjauhi dirimu,
Dariku,
Kerna kau yang satu..

Semoga rakan baikku tak mengerti,
Perpisahan ku diam diam idamkan,
Supaya aku tidak berasa terlalu kejam,

Siapa sebenarnya dalam hatimu,
Untukku ataupun untuk si dia,
Jangan kau cuba menyangkal perasaanku

Cinta yang,
Aku,
Sanggup memberi kepada mu,
hanya sewaktu,

(Chorus)
Benarkan aku untuk bersamamu,
Oh sayangku,
Beriku peluang…
Janganlah engkau menjauhi dirimu,
Dariku,
Kerna kau yang satu..

Benarkan aku untuk bersamamu,
Oh sayangku,

Woooo Ohhhh,

Janganlah engkau menjauhi dirimu,
Dariku,

 

Pelarian – Sakura Band & Adi (Ost Aku Isterinya)

 

 

Aku sanggup berdusta dengan dia
Sanggup mendengar segala hinanya,
Asalkan aku dapat bersama dengan mu,
Hidupku tak akan serupa lagi,
Selepas aku gelapkan hatiku
Agar dapat menikmati sewaktu dgn mu,

Cinta yang,
Aku,
Sanggup memberi kepada mu,
hanya sewaktu,

(Chorus)
Benarkan aku untuk bersamamu,
Oh sayangku,
Beriku peluang…
Janganlah engkau menjauhi dirimu,
Dariku,
Kerna kau yang satu..

Semoga rakan baikku tak mengerti,
Perpisahan ku diam diam idamkan,
Supaya aku tidak berasa terlalu kejam,

Siapa sebenarnya dalam hatimu,
Untukku ataupun untuk si dia,
Jangan kau cuba menyangkal perasaanku

Cinta yang,
Aku,
Sanggup memberi kepada mu,
hanya sewaktu,

(Chorus)
Benarkan aku untuk bersamamu,
Oh sayangku,
Beriku peluang…
Janganlah engkau menjauhi dirimu,
Dariku,
Kerna kau yang satu..

Benarkan aku untuk bersamamu,
Oh sayangku,

Woooo Ohhhh,

Janganlah engkau menjauhi dirimu,
Dariku,

 

Akhiri Penantianku – Alif Satar (Ost Aku Isterinya)

 

 

Resah hati ku
Selalunya ada
Fikirkan kamu
Setiap waktu ku
tenang jiwa ku
bila kau di sisi
Dalam dakapan mu buat ku mati

Hooooooo~

Jauh
Ku menunggu
Biar ketahuan mu
Disini ku merindu

Jauhhh
Ku berharap
Kembali kau pada ku
Akhiri penantian ku

Tak mampunya aku
Bila kau tiada
Gelap hariku
Sepi hidup ku
Lemah langkah ku
Mendengar suara mu
Laju jantung ku bila menyentuh mu
Wooo~

Jauh
Ku menunggu
Biar ketahuan mu
Disini ku merindu

Jauh
Ku berharap
Kembali kepada ku
Akhiri penantian ku

Hooooo~oooo~hoooo

Jauhhhh
Ku menunggu
Biar ketahuan mu
Disini ku merindu

Jauh
Ku berharap
Kembali kau pada ku
Akhiri penantian ku

Jauh
Ku menunggu
Biar ketahuan mu
Disini ku merindu

Jauh
Ku berharap
Kembali kau pada ku
Akhiri penantian ku

Rahsia Kulit Cerah dengan Nikko Placenta White

Harini nak cerita mengenai Nikko Placenta White, iaitu produk hebat yang mampu memulihkan kulit anda yang bermasalah terutama bagi mereka yang ingin mendapatkan kulit yang cerah, glowing dan flawless. Hebatnya mengenai produk ini, ia baru dilancarkan pada awal bulan April 2014 tapi sudah mempunyai pengikut dan testimoni yang tidak kurang hebatnya. Sila baca entri ini sampai habis untuk mendapatkan kulit cerah dan cantik idaman anda ye =D

 

produk placenta white_1

Kelebihan Nikko Placenta White

✔ Memutihkan muka & seluruh badan

✔ Tegang serta gebukan kulit wajah

✔ Mengecilkan ruang pori

✔ Mencegah serta menghilangkan jerawat

✔ Membaiki strukur kulit ( hilang parut )

✔ Menambah tenaga ( mudah bangun pagi )

✔ Melambatkan proses penuaan dan proses monopaus

 

Soalan Lazim Mengenai Produk Placenta White

 

Semestinya bilamana terdapat produk kecantikan terbaru di pasaran, sudah pasti kita sebagai pengguna mempunyai pelbagai persoalan yang bermain di benak fikiran. Berapa harga produk? Halal ke tidak ? Ada kesan sampingan ke? Apa kandungan produk? Jangan bimbang kerana saya akan menjawab semua persoalan anda.

 

1) Berapa harga produk ?

- Harga Produk sebotol untuk semenanjung rm90.00

- Harga Produk sebotol untuk sabah dan sarawak rm95.00

 

2) Halal dan lulus KKM ?

- Produk ini dikilangkan di kilang bertaraf GMP dan juga bertaraf halal. Maka automatik apa apa  produk yang dikeluarkan oleh kilang tersebut adalah HALAL. Sebagai contoh kedai makanan,  hanya kedai sahaja dapat halal, semua makanan yang dihasilkan turut dicop sebagai halal. Ini  kerana setiap proses pensijilan halal sangat memakan masa paling kurang 2 tahun.

- Telahpun LULUS ujian makmal dan menunggu certificate sahaja dari KKM yang mana ia mengambil masa 5 hingga 6 bulan.

 

3) Apa kandungan produk ?


- Berasaskan glutathione, collagen, mixberries, vitamin c dan juga extract protein salmon placenta.

 

4) 1 botol untuk berapa lama ? Cara makan ?


- Ada 60 tablet 1 botol berperisa strawberi. Untuk pengambilan pertama, makan 2 kali sehari. Selepas dah serasi & untuk mantain, cuma perlu makan 1 kali  sehari saja. Boleh hisap atau telan dengan air. =D

- Makan 1 kali pagi dan 1 kali malam selepas makan. 1 botol tahan 1 bulan. =D

 

5) Ada pantang apa apa tak ?


- Kalau boleh kurangkan minuman kafein. Period boleh ambil tiada masalah. Pregnant juga boleh.

 

6) Kesan boleh tengok bila ?


- Bergantung jenis kulit dan komposisi nutrien seseorang juga. Kalau kulit teruk berminyak mesti take time sedikit. Kesan awal boleh rasa dalam 10 hari sahaja. =D

 

7) Fungi utama produk ?


- Memutihkan muka dan badan

- Menghapuskan jerawat

- Membaikit struktur kulit ( hilang parut )

- Menghilangkan kulit berminyak

- melambatkan monopaus

- melambatkan proses penuaan

- mengecilkan liang pori

 

8) Salmon placenta tu apa ?

 

- Ekstrak protein placenta ikan salmon.

 

Fungsi 4 Bahan Utama Placenta White

 

produk placenta white gambar

Untuk pengetahuan anda, Placenta White terdiri daripada 4 bahan utama yang sangat membantu dalam memulihkan masalah kulit. 4 bahan utama tersebut ialah Glutathione, Collagen , Vitamin  dan Salmon Placenta.

 

Fungsi Glutathione

Berfungsi sebagai bahan aktif utama untuk memutih serta mengecilkan liang pori pada wajah. Glutathione terbukti menjadi ajen penting untuk produk kulit sehingga ia diguna luas dalam produk kesihatan kulit khususnya.

 

Fungsi Collagen

Kolagen menghasilkan asid amino penting untuk membina struktur tisu penyokong. Kesannya kulit akan lebih gebu anjal serta awet muda. Semakin meningkat umur, kadar kolagen dalam badan akan menurun.

 

Fungsi Vitamin C

Vitamin C ialah antioksidaan yang diperlukan oleh sekurang-kurangnya 300 fungsi metabolik dalam badan. Sains mendapati vitamin C sangat penting dalam penjagaan kulit dan badan. Ia juga membantu pembentukan kolagen.

 

Fungsi Salmon Placenta

Penemuan terkini dan sangat berkesan untuk anti aging. Ia juga mampu melambatkan monopaus dan juga mengelakkan kemerosotan dalam kesihatan badan. Ianya halal dan terbukti selamat untuk dimakan.

 

Testimoni Placenta White

 

Tak lengkap rasanya kalau kita bercakap mengenai produk tetapi tidak diselitkan sekali testimoni dari pengguna produk Placenta White itu sendiri. Berikut disertakan testimoni Placenta White yang diambil dari fanpage Placenta White.

 

testimoni placenta white_1

 

 

testimoni placenta white_3

 

Cuba bandingkan pula gambar 1, 2 dan 3 adik cantik manis bawah ini yang juga merupakan pengguna Placenta White dan telah berjaya mengatasi masalah kulit muka. =D

 

Gambar 1 : Beliau mengalami masalah kulit wajah seperti masalah jerawat, parut jerawat dan bintik-bintik hitam di muka.


Gambar 2 : Mula menggunakan Placenta White dan terus mengalami perubahan positif pada kulit.

 

Gambar 3 : Kulit wajah menjadi lebih cerah, parut jerawat dan bintik-bintik hitam juga sudah tidak kelihatan lagi setelah menggunakan produk Placenta White. Ternyata Placenta White memang berkesan untuk menangani kulit bermasalah dengan pantas.

 

testimoni produk placenta white

 

Cara Mendapatkan Nikko Placenta White 

 

Untuk menjadi pengguna Placenta White atau sebarang pertanyaan mengenai produk, anda boleh terus berhubung melalui :-

 

Website : Placenta White By Nikko
No telefon : 013-3633 244
Fanpage :
Placenta White By Nikko
Instagram : Placenta_White

 

poster produk placenta white

 

Berminat untuk menyertai Nikko Placenta White? Join group INI dan sertai dropship Nikko Placenta White. Mana tahu rezeki anda ada di Placenta White kan.=D

 

 

 

Contest Placenta White By Nikko ini dianjurkan oleh Terbaek Network dan ditaja oleh Placenta White By Nikko, Farisya Anastasyia dan Farid Laham. Boleh join di SINI.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...