Download Applikasi Free Sempena Merdeka

Korang sudah download applikasi free sempena merdeka? Apalah best sangat applikasi free merdeka. Kalau download game ke best la jugak kan. Bukan main nak download game je kan. Ni aku nak bagitahu dekat Google Play & App Store ada satu applikasi khas sempena kemerdekaan negara iaitu CITRA MERDEKA.

 

applikasi merdeka

 

Applikasi CITRA MERDEKA merupakan applikasi yang dibangunkan oleh pihak Universiti Malaysia Kelantan (UMK) bersempena hari kemerdekaan pada tahun ini. Applikasi ini menceritakan mengenai kemerdekaan negara bermula tahun 1946 – 2014 secara grafik. Apa kata korang pergi masuk Google Play/App Store - search CITRA MERDEKA – install. Bila korang bosan, korang uninstall la balik wakaka.

 

applikasi merdeka free

 

Applikasi ini sangat bermanfaat bagi mereka yang buta sejarah kemerdekaan negara (termasuk daku sendiri lol). Pelajar sekolah yang ambil matapelajaran Sejarah sangat digalakkan install applikasi ini. Manatahu jawapan dalam exam nanti ada dalam applikasi ini. Mesti ada punya nie haha. Cikgu Sejarah boleh download applikasi ini tunjuk dekat anak-anak murid ok?

 

applikasi merdeka 2014_1

 

Hai kalau zaman sekolah haritu ada applikasi camnie, memang betul semua la soalan Sejarah pasal kemerdekaan aku. Ingat sejarah dengan baca buku teks je korang boleh ingat ke? Antara cara mudah mengingati peristiwa-peristiwa penting dalam subjek Sejarah ini melalui pembacaan dalam bentuk grafik macam CITRA MERDEKA ini la beb!

 

 

minggu merdeka

 

Oh ya, Kementerian Komunikasi & Multimedia Malaysia (KKMM) ada membuka booth Laman KKMM dari 28 Ogos – 1 September di KL Sentral aras KFC. Banyak booth under KKMM seperti Mdec,MSC,Bernama,Finas,RTM dan seumpamanya dekat sana. Ada banyak aktiviti menarik seperti persembahan artis, tayangan filem, pertandingan mewarna, dan banyak lagi.

 

 

Yang bercadang ke KL, jangan lupa singgah di Laman KKMM di KL Sentral ok. Kalau nak mintak tolong download applikasi CITRA MERDEKA atau sedikit review mengenai applikasi tersebut, boleh singgah di booth Mdec ok!

 

 

applikasi free merdeka

 

Selamat menyambut bulan Kemerdekaan semua. Tema Bulan Kemerdekaan tahun ini – Disini Lahirnya Sebuah Cinta. Nanti kalau datang Laman KKMM diorang tanya soalan quiz apa tema kemerdekaan, at least korang dah tahu kan haha!

Ciri-ciri Keselamatan Produk Legacy Secret

Sebelum ini ada cerita mengenai khasiat produk wira malam dari Legacy Secret, harinie nak cerita mengenai ciri-ciri keselamatan Produk Legacy Secret pula. Sebagai pengguna, penting untuk kita mengetahui ciri-ciri keselamatan yang terdapat pada produk yang kita gunakan.

 

Yes,setiap produk semestinya mempunyai ciri-ciri keselamatannya yang tersendiri bagi membezakan yang mana original dan tiruan. Mana nak dapat produk yang original? Mestilah dari agen-agen produk yang telah dilantik atau dengan mengetahui ciri-ciri keselamatan sesuatu produk. Jangan beli secara semberono je ok!

 

 

Ciri-ciri Keselamatan Produk Legacy Secret

 

Terdapat 3 cara yang boleh digunakan bagi mengetahui ciri-ciri keselamatan/label asli produk Legacy Secret. Pengguna Legacy Secret sila ambil perhatian ok!

 

ciri keselamatan legacy secret

 

 

1. Pengesahan Melalui Visual

 

ciri keselamatan legacy secret_1

 

Lihat label di botol produk dan terbalikkan label untuk melihat mesej tersembunyi iaitu perkataan LS dari sudut serong 15 darjah.

 

 

2. Pengesahan Melalui Sentuhan

 

ciri keselamatan legacy secret_2

 

Cetakan timbul yang dapat dirasakan menggunakan jari juga merupakan ciri keselamatan pada produk Legacy Secret. Jangan lupa untuk menyentuh label Legacy Secret pada botol produk menggunakan jari. Jika label tersebut timbul, maka jangan teragak-agak lagi untuk membeli ya?

 

3. Pengesahan Melalui QR WeChat

 

ciri keselamatan legacy secret_3

 

Imbas kod yang terdapat pada produk di WeChat (harummalam) dan anda akan dipaparkan dengan info mengenai produk seperti facebook, website dan sebagainya.

 

Perhatian

1 QR kod hanya boleh di imbas 5 kali sahaja .

Sekiranya melebihi had, anda akan diberikan no telefon syarikat kami untuk pengesahan produk.

Pastikan beli barangan original kerana takut akan kesan sampingan.

Untuk melihat dengan lebih jelas lagi, korang boleh menonton video mengenai ciri-ciri keselamatan produk Legacy Secret yang telah diupload oleh pihak Legacy Secret sendiri di bawah ini :-

 

 

 

Cara Mengenalpasti Produk Harum Malam Original ataupun Tiruan

 

harum malam original gambar


1) Produk Tiruan mempunyai tulisan besar pada cap sealer

2) Produk Tiruan tiada trademark

3) Gambar vector dan gambar ramuan pada botol tiruan blur

4) Warna berlainan pada labeling antara original dan tiruan

5) Jenis tulisan berlainan

6) Warna untuk maklumat pemakanan tiruan lebih cerah

 

 

Fungsi Produk Wira Malam dari Legacy Secret

 

image

 

Sebelum ini dah ada cerita mengenai khasiat produk wira malam dari Legacy Secret, buat yang belum mengetahui khasiat dan fungsi Wira Malam, dibawah ini ada aku sertakan fungsi Wira Malam yang hebat itu. Aku dah try, siap ajak abang ipar aku sekali makan. Sedap rasa dia. Baru start cuba, so tak nampak lagi keberkesanan produk ye. 

 

• Mengoptimalkan fungsi testosterone

• Membantu mereka yang mengalami masalah libido yang rendah

• Melancarkan peredaran darah

• Meningkatkan kualitas ereksi dan tahan lama dengan cara melebarkan pembuluh darah

• Tidak menyebabkan jantung berdebar

• Meningkatkan produksi androgen (hormone seksual pria)

• Memperbaiki jumlah sperma lelaki

• Membantu menyihatkan tubuh jika diamalkan setiap hari

 

Sumber rujukan :-

www.harummalam.com

www.legacysecret.com

www.facebook.com/WanitaPerfect

www.facebook.com/HarumMalamHQ

https://www.facebook.com/LegacySecretTrading

www.facebook.com/WiraMalamHQ

Pencuci Muka Terbaik Untuk Lelaki

Jejaka maskulin diluar sana mesti mengalami masalah memilih pencuci muka terbaik untuk kaum lelaki bukan? Ini tidak termasuk kaum lelaki yang tak payah pakai pencuci muka, cukup berwudhuk dengan sempurna itu sahaja muka dah jadi flawless. Aku memang salute gila dekat jejaka yang tampak bersih mukanya hanya dengan berwudhuk! eh.

 

Produk Safi

Aku start pakai pencuci muka kalau tak salah la masa tingkatan tiga. Perubahan hormon yang mendadak masa tu menyebabkan muka aku ditumbuhi jerawat yang sangat banyak ibarat cendawan tumbuh selepas hujan. Selaku pelajar sekolah yang nerd dan tak tahu apa-apa pasal penjagaan wajah ini, aku pun pergi la usha pencuci muka dekat pasaraya Si Comel Batu Enam (tapi sekarang pasaraya tu dah bankrup aku rasa haha). Aku ingat lagi aku beli produk Safi tapi aku lupa Safi apa. Sangat-sangat berkesan produk tu seriously aku pakai tak sampai satu botol dah hilang semua jerawat aku. Kemudian aku stop pakai pencuci muka. Jerawat pun semua dah hilang buatpa nak pakai kahkah.

 

Produk OXY

 

Tak lama lepas tu jerawat naik lagi di muka, kemudian aku pun dah lupa pencuci muka Safi apa yang aku pakai sebab pencuci muka Safi ini banyak ada timun, gamat, tomato, etc haha. Aku pergi farmasi kemudian aku bagitau nak beli ubat jerawat. Dia kasi aku ubat OXY-5. Tapi OXY-5 ini tak power mana pun. Jerawat hilang tapi memakan masa yang lama. Aku pun cuba pulak OXY-10 yang semestinya lagi power daripada OXY-5 itu. Ternyata memang jerawat mengecut cuma tinggal parut dan sekeliling jerawat menggelupas. Aku stop pakai. =p

 

Sabun Papaya

 

Kawan-kawan mempengaruhi aku pakai sabun papaya ini. Disebabkan harga seketul sabun papaya sangatlah berpatutan ditambah lagi dengan testimoni-testimoni kawan dekat sekolah, lagilah hati meronta-ronta nak cuba. Memang sangat best sabun papaya. Jerawat memang hilang, kulit jadi putih. Tapi muka aku menggelupas dengan teruk dan muka jadi merah bila kena panas. Kemudian kawan suruh stop pakai sabun papaya sebab dia kabo sabun papaya nie menghakis kulit wajah. Kulit jadi nipis. hmm nangis. Stop terus pakai sabun papaya.

 

Loreal Men Expert Hydra Energetic

 

Bila ada duit lebih sikit, aku pakai pula jenama Loreal. Yes, sangat best sebenarnya pencuci muka ini. Korang kena cuba dulu baru tahu. Lama juga bertahan pakai pencuci muka ini. Biasalah kan kita manusia ni selalu nak cuba benda yang baru kemudian aku pun cuba produk lain pulak lepas produk Loreal Men Expert. (aku berjimat sebenarnya sebab satu hari tu aku tak cukup nak beli produk ni haha)

 

 

Clean & Clear Foaming Facial Wash Oil Free + Wont Clog Pores

 

Bila member recommend produk clean & clear dekat aku, aku pun terbeli la jugak produk clean & clear foaming facial wash oil free + wont clog pores ini. Yes memang best produk nie buih dia kemain banyak lagi (tapi ada pulak orang cakap kalau pencuci muka banyak buih itu tak elok). Aku siap pakai sekali dengan dia punya toner. Sanggup beli kapas muka semata-mata nak sapu toner di muka. Lama juga pakai produk ni sehingga rasa malas pulak hari-hari nak kena sapu toner di muka. Maka jom kita bertukar produk lagi.

 

 

Garnier Men Acno Fight 6-in-1 Anti Acne Foam

 

Model Garnier Men, Fahrin Ahmad bila dalam iklan mukanya sangatlah flawless membuatkan aku mencuba produk Garnier Men pula apalah Apijol cepat sangat terpengaruh dengan iklan tv. Eh tak, sebenarnya kawan aku yang suggest produk Garnier nie. Dia kabo adik dia pakai memang berkesan. Hilang semua jerawat kulit dah elok dia kata. So aku apa lagi terus la teruja. Sempat pakai 1 botol je sebab tak best pun. Jerawat aku still tumbuh dengan jayanya. T_T

 

Nivea Men Mud Foam 10x Whitening

 

Jom kita beralih arah lagi. Kita cuba pula Nivea Men Mud Foam 10x Whitening. Disebabkan terlalu excited dengan produk Nivea Men Mud Foam ini, aku siap tulis entry review mengenai produk nie. Boleh tekan sini kalau nak baca. Best tau produk Nivea Men Mud Foam. Pegi la baca review aku sana.

 

Loreal men Expert White Activ Anti-Spots + Oil Control Charcoal Foam

 

loreal men expert white activ

 

Tabiat aku yang suka berselfie telah menyebabkan aku terperasan sesuatu. Banyaknya blackheads di muka sampai tak tahu nak beza dah mana satu blackheads mana satu tahi lalat. Nangis dalam bilik air. Blackheads yang paling ketara mestilah yang atas hidung aku. Boleh tengok di instagram aku ok haha sempat lagi promote ig. Puas cari pencuci muka untuk blackheads, ini yang aku jumpa, Loreal Men Expert White Activ. Sebenarnya aku nak beli produk Follow Me tapi takde. Korang yang tahu produk yang boleh hilangkan blackheads cepat bagitau aku (selain produk Bliv). Aku dah geram dekat blackheads atas hidung aku nie \0/ . Cubit hidung.

 

 

Tips Memilih Pencuci Muka :-

 

a. Kalau anda mengalami masalah jerawat, cari pencuci muka yang boleh mengatasi jerawat. Jangan beli pencuci muka yang memutihkan muka.

 

 

b. Kalau pencuci muka dah habis sebotol tapi still tak berkesan, boleh cuba pencuci muka lain memandangkan bukan pencuci muka tu je yang ada dekat kedai. Better beli yang botol kecil dulu lah baru tak membazir.

 

 

c. Amal (kawan aku) kabo kalau pakai terlalu lama sesuatu produk, nanti dah tak bagi effect pun ke muka sebab kulit muka dah lali. So, boleh cuba pencuci muka lain lagi. Manatahu lagi elok dari pencuci muka yang kau pakai sekarang – Amal, 2013.

 

 

P/s : Aku rasa kesesuaian sesuatu produk itu juga bergantung kepada penerimaan kulit muka korang. Ali pakai produk A masalah jerawat dia hilang tapi bila Abu pakai, tak berkesan pun. Maknanya produk A tak sesuai untuk kulit wajah Abu. So, cubalah produk lain pula ha gitu. Pandai-pandai je aku nie haha.

 

 

P/s/s : Nak lagi power, pegi la jumpa pakar kulit wajah korang. =p