Meriah betul blog ini dengan produk kecantikan kan? Haha. Harini nak kongsikan dengan korang semua mengenai satu produk kecantikan terlaris di Malaysia iaitu Dianz Vitamin C & E dari Dianz Pixy. Siapa tak kenal kan produk kecantikan yang dikeluarkan oleh Dianz Pixy memang sangat best dan banyak testimoni dan feedback positif daripada pengguna juga. =D

 

 

produk terlaris dianz vitamin

 

 

Mari nak story mengenai kebaikan produk Dianz Vitamin C & E untuk kecantikan anda.

 

Kenapa Dian'z vitamin C & E sangat istimewa untuk mereka yang mempunyai masalah kulit?

 

1) 12000mg setiap hari ( wow ! )

2) Sedap ! Berperisa BERRY ( boleh di isap, kunyah atau telan)

3) Jimat ! Sebotol 60 biji untuk dua bulan ( Untuk kesan lebih cepat 1 bulan)

4) 2 biji sehari ( Pagi dan malam selepas makan)

5) Mempunyai kelulusan KKM

6) Praktikal , tablet yang kecik , tidak seperti ubat

7) Kesan seawal 3 hari

8) Sesuai untuk ibu mengandung dan menyusu

 

 

Manfaat Utama Dian'z Vitamin C & E

 

1) Untuk memutihkan kulit

2) Mengurangkan dan menghapuskan parut jerawat dan jeragat

3) Menbantu pertumbuhan sel baru

4) Untuk mereka yang mempunyai masalah kulit seperti jerawat, jeragat, resdung, parut, liang pori terbuka, berkulit kusam dan gelap

5) Mempunyai 6000mg whitening collagen

6) Menggunakan collagen ikan talapia

7) Berperisa Berry (Sweet-Sour) and chewable

8) Produk Bumiputera dan dibuat di kilang bertaraf GMP

9) No Gelatin dan semestinya HALAL dan selamat

10) Mempunyai kelulusan dari KKM sebagai makanan tambahan

11) Sesuai untuk mereka yang berumur 16 tahun ke atas

12) Wanita hamil dan ibu yang menyusu boleh consume jugak

13) Lelaki dan perempuan boleh consume Cara Pemakanan

14) Boleh di isap, kunyah atau telan

15) 1 biji pada waktu malam sebelum tidur, 1 biji pada waktu pagi selepas breakfast

 

NOTA PENTING : Untuk kesan yang cepat dan optimum dinasihatkan tidak mengambil kafein & alcohol. . Minum air yang banyak. . Jika anda ada gastric makan 1 biji selepas sarapan sahaja

 

 

Testimoni Dianz Vitamin C & E

 

 

Terdapat banyak sangat tertimoni berkesan dari produk Dianz Vitamin C & E. Antara testimoni berkesan tersebut ialah,

produk dianz testimoni_2

produk dianz testimoni_1

produk dianz testimoni

 

produk dianz murah

Paling menarik, eqa helena iaitu mangsa toreh muka di Kelantan yang pernah menjadi viral di laman sosial suatu ketika dulu juga menggunakan Produk Dianz Vitamin C & E. Boleh tengok di ingstagram @eqahelena untuk melihat sendiri testimoni dari eqa.

 

Untuk mendapatkan Dianz Vitamin C & E, boleh hubungi

 

Sms/Call : 0109868215  

Whatsapp : 0145135891

HARGA : RM80 (FREE POSTAGE)

 

Selamat mencuba Dianz Vitamin Okey!

 

http://www.dianpixy.my/
http://ww1.dian-pixy.com/

Lately suka betul pakai sweatpants/joggers/sportpants/trackpants or apa-apa jelah lah yang korang panggil. Sweatpants pertama beli online, sekali dia salah bagi saiz. Geram kita. Then bila dah geram dengan online shop, kita pun pilih sendiri sweatpants di shopping mall. Sweatpants kedua hadiah birthday baru-baru ini. Sedap dipakai of course la. Orang bagi hadiah kot mana boleh kata tak sedap dipakai haha. Kemudian, cuba pula sweatpants di MyPants. 

 

 

sweat pants murah 

MyPants

 

 

See? Macam-macam Sweatpants yang korang boleh pilih di MyPants. Yang paling aku berkenan dan lain sikit daripada yang lain ialah Men’s Army Slim Fit Trackpants. Usha dekat shopping mall macam takde pun. Ke aku yang tak jumpa? –.-

 

 

Jpeg

 

 

Attractive Casual Slimfit Trackpant. This one, aku pakai saiz M tapi agak ketat sikit bahagian betis (padahal betis aku dah slim) dengan aku & singkat sikit dengan ketinggian aku yang 170 cm dan berat around 50 kg nie. Overweight betul haha. So, korang yang lagi besar daripada aku better boleh ambil saiz L and above kot. Baru ngam.

 

 

Jpeg

 

 

Mens Army Slimfit Trackpants. Saiz M. Cutting lebih besar dari yang atas tadi. Memang dah ngam dengan aku. Aku ada tanya owner MyPants kenapa saiz M untuk setiap design sweatpants tak sama? Dia bagitau sebab both cutting tak sama. So, korang pilih saiz betul-betul okey. Kang nanti tersalah pilih yang sendat.

 

 

Jpeg

 

 

 

Mens Casual Slimfit Trackpant. Sweatpants plain color ini saiz L aku bagi dekat member aku as dia pun peminat tegar sweatpants ini. Berat dia around 70kg++ and tinggi 173cm++ sweatpants agak ketat bahagian betis. Peha macam dah okey. Maybe sebab betis dia berlemak sangat kot kahkah. So, korang yang tak berapa nak slim macam aku boleh pilih saiz L and above okey.

 

 

Jpeg

 

 

Pergi Restoran Arab tengah-tengah malam pakai macam nie kau mampu tak agak-agak? Antara ketiga-tiga sweatpants diatas, paling menjadi kegemaran aku mestilah sweatpants yang aku pakai ini. Mens Army Slimfit Trackpants. Better korang grab cepat-cepat dekat MyPants tau sebab best seller nie! Sebelum ini aku pernah terfikir orang slim macam aku ini smart ke bila pakai sweatpants? Tapi bila aku sendiri yang cuba, eh takdelah buruk sangat pun. Okey je yang penting confident bila pakai & tanya pandangan orang juga okey ke tidak dengan kau. =D

 

 

Untuk membeli sweatpants di Mypants, korang boleh usha diorang di,

 

Facebook : https://www.facebook.com/pages/MyPants/655480677886355?fref=nf

Website : http://mypants.com.my/

Instagram : https://instagram.com/mypants.com.my/

Phone : 017-8257358

Alamat : No.25A, Jalan Anggerik Vanilla AB 31/AB, Kota Kemuning, 40460 Shah Alam Selangor

 

P/s : Berita baik untuk pembaca blog ini, untuk mendapatkan diskaun sebanyak 15 % di MyPants, key in discount code: #Hafiz okey. Selamat membeli. =D

8

Salam 16 Syawal,

 

16 Syawal baru nak update cerita raya kan? Kipadap dongibab Apijol! Raya tahun ini Alhamdulillah dapat beraya di kampung lagi dan sepanjang hidup ini rasanya takde lagi beraya di perantauan. Semoga tahun-tahun mendatang pun sama. Balik kampung Selasa before raya sehingga Selasa after raya. Oklah seminggu beraya di kampung tapi seriously seminggu macam 2 hari geram betul kita. Jom kita imbas kembali aktiviti yang aku lakukan sepanjang seminggu berada di kampung (sebenarnya aku tak percaya betul ke seminggu aku berada di kampung macam cepat sangat je luls)

 

Selasa – Bertolak balik kampung around 2.00 petang, sampai kampung around 8.00 malam. Berbuka dalam kereta. Stuck dekat tol baru nak keluar LPT menghala ke Tepoh around 40 minit. Sakit pulak hati kita.

 

Rabu – Gotong royong bersih rumah. Berbuka puasa beramai-ramai seronok sangat. Sempat tarawikh dekat kampung. Sempat moreh dengan The 90’s.

 

Khamis – Sambung gotong royong bersih rumah. Rumah mak kan besar & macam rupa tongkang pecah dah. Mohon lepasnie adik-beradik yang stay dikampung tu rajin sikit kemas rumah seminggu sekali ke. Malam raya sempat cuci mata di Pasar Batu Enam. Meriah betul orang jual baju raya, kuih raya, mercun pun banyak.

 

Jumaat – Raya pertama. Macam biasalah pagi lepas balik solat sunat raya ada sesi bersalam-salaman & bagi duit raya. Inshaallah tahun depan kalau ada rezeki lebih Pok Joe up lagi duit raya okey. Lepas bersalaman & bergambar, beraya rumah sedara mara & jiran berhampiran. After solat Jumaat sambung beraya dekat rumah saudara mara yang jauh sikit. Malamnya sambung lagi beraya sampai lewat malam.

 

Sabtu – Beraya ke Pulau Duyong, Sungai Rengas, Paloh. Sekali harung. Sebelah petang pergi open house Amir & Syerah.

 

Ahad – Abang Ngah and family bertolak balik ke Klang awal pagi around pukul 3.00 am macamtu. Bangun pagi dah takde bunyi suara anak-anak  buah bermain. Beraya rumah Konie. Beraya rumah Hafeez sampai lewat malam.

 

Isnin – Open house rumah Jaja. Thanks The 90’s sudi datang open house. Gambar-gambar raya yang snap pakai iphone tu tak payah la bagi okey. Simpan je sorang-sorang. kah! Malamnya ada Photoshoot Raya di Positive Pixel Studio, Gong Badak, Kuala Terengganu.

 

Selasa – Bertolak balik ke Putrajaya around 5.00 am & sampai dengan selamat around 11.30 am. Alhamdulillah. What! Dah habis seminggu beraya di kampung. T_T Mungkin sebab jadual terlalu padat itu yang rasa sekejap gila.

 

Kalau raya sebelum ini kitorang photoshoot raya outdoor sahaja, tapi tahun ini kitorang memilih untuk photoshoot di Studio. Amir recommend photoshoot di Positive Pixel Studio, Gong Badak,Kuala Terengganu sebab sebelum ini dia dah pernah photoshoot situ dengan family. Good service katanya. Kebetulan ada promosi untuk raya RM100 sahaja selama 1 jam. Kami ada 12 orang. 12xRM100 so sorang bayar tak sampai RM10.00 pun weh! =D

 

 

Antara gambar photoshoot raya di Positive Pixel Studio,

 

 

photoshoot raya 2015

Macam model Jakel tak?

 

 

 

photoshoot raya 2015_

Team mak kau hijau

 

 

photoshoot raya_1

Team merah

 

 

photoshoot raya_2

90’s Brothers

 

 

 

photoshoot raya 2015_3

90’s Sisters

 

Banyak gila gambar yang Positive Pixel Studio snap almost 600. Dari single pics, couple, group etc. Memang havoc gila studio dengan perangai The 90’s. Gila tak havoc sorang posing, 11 orang bersorak luls. Konon bagi semangat ke kawan-kawan la supaya pose molek –.- Lagi gambar kitorang boleh tengok di instagram @hafiz_hafizol okey. =D

 

 

Anda yang berminat untuk mencuba khidmat Positive Pixel Studio, boleh ke :-

 

Facebook :  https://www.facebook.com/positivepixel

Website :  www.positivepixel.com.my

Email :  [email protected]

Alamat : No.7, Tingkat 1, Taman Sejati, Gong Badak, 21300 Kuala Terengganu. (Bangunan Pustaka Seri Intan)

 

 

P/s : Di kesempatan ini, aku ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri maaf zahir batin buat semua pembaca blog yang kudus ini yang update jarang-jarang sekali. Kosong-kosong okey!

Harini nak kongsikan dengan korang semua mengenai tips memilih jam tangan lelaki. Aku nie nak kongsi tips memilih jam tangan tapi aku sendiri tak pakai jam tangan pun. Seriously jam tangan aku adalah handphone aku. Kalau bangun pagi handphone tiada di sisi, memang mengundang masuk kerja lewat la. Kalau handphone aku kehabisan bateri, lagi gelabah. Lagi-lagi bila diluar kawasan. Sendu sangat seorang Apijol ini. Jam terakhir aku ialah jam tangan yang ayah aku kasi masa aku masuk universiti haritu. Sempat guna around 2 tahun jugak then habis bateri. Sampai sekarang aku tak tukar bateri dia & sampai sekarang juga lah aku tak pakai jam. Sedih amat haha. Sekarang macam nak beli jam baru memandangkan sejak aku tiada jam ini, macam selalu sangat aku tak menepati masa. Padahal dah memang tabiat LOL. Jom berubah! \0/

 

 

tips memilih jam tangan lelaki

 

 

Jam tangan adalah antara aksesori fesyen yang paling penting untuk lelaki. Ini kerana ia adalah elemen stail yang sangat diperlukan oleh setiap lelaki di luar sana untuk kehidupan seharian. Perkembangan trend fesyen terkini untuk lelaki telah melahirkan banyak koleksi fesyen lelaki yang sangat menarik. Antara kategori fesyen yang mengalami perubahan yang cukup memberangsangkan adalah aksesori yang mana menempatkan jam tangan. Banyak jam kasual lelaki mula menjadi pilihan untuk ke pejabat, ke tempat kerja dan juga untuk tujuan yang lebih formal. Namun ada juga yang masih mengekalkan untuk memakai jam yang bersesuaian dengan baju sut bagi kelihatan lebih sofistikated dan professional.

 

 

Mari kita lihat 4 tips memilih jam tangan lelaki yang terbaik.

 

 

  • Pertimbangkan gaya kehidupan anda sebelum memilih jam tangan yang anda mahukan. Mungkin anda mahukan jam tangan yang berlainan jenis untuk disesuaikan di tempat kerja ataupun ketika berada di luar yang lebih kasual. Namun jika anda mahukan jam tangan yang lebih bergaya, pilih jam yang klasik dan tahan lama.

 

 

 

tips memilih jam tangan lelaki

 

 

  • Gelang jam yang tahan karat adalah lebih praktikal daripada yang diperbuat daripada kulit dan sudah pastinya adalah lebih tahan lama juga. Ianya cukup bergaya untuk dipakai bersama baju sut dan cukup kasual untuk dipakai ketika keluar pada hujung minggu kerana ianya sangat versatile.

 

 

 

tips memilih jam tangan lelaki

 

 

  • Saiz permukaan jam juga memainkan peranan yang sangat penting. Pilih jam dengan saiz wajah yang sesuai dengan pergelangan tangan anda.

 

 

tips memilih jam tangan lelaki

  • Jika anda adalah seorang yang aktif ataupun sebagai langkah berjaga-jaga, dapatkan jam tangan kalis air. Ianya dapat mengelakkan daripada jam anda rosak jika terkena air hujan misalnya.

 

 

Semoga 4 tips memilih jam tangan ini dapat membantu anda semua untuk memilih jam tangan baru =D

Dari minggu lepas lagi berhajat nak berbuka puasa di Resepi Sangdewi ini. Actually dah sampai pun depan Restoran. Sekali Restoran tutup hari Ahad. Frust tak payah nak cakap lah. Terus membawa diri berbuka di D'Kenali Ikan Bakar. So, minggu ini plan betul-betul nak berbuka di Resepi Sangdewi. RSVP siap-siap then tercapai juga hajat nak berbuka di sana. Apa istimewanya Resepi Sangdewi? Dia punya lauk-pauk sangat sedap. Paling popular di sini ialah ikan patin masak tempoyak & sambal hitam. Pemilik Restoran Resepi Sangdewi mestilah @rozisangdewi iaitu pengurus kepada Penyanyi Popular Tanah Air, Dato’ Siti Nurhaliza merangkak kakak ipar beliau. Itu juga merupakan sebab utama kenapa nak sangat berbuka di Resepi Sangdewi. Mana tahu tuah badan boleh bertemu Dato’ Siti. Berangan. Haha!

 

 

Jpeg

 

 

Restoran Resepi Sangdewi menyediakan lauk-pauk yang sangat best & pelbagai. Kuih-muih pun turut disediakan. Bukan konsep buffet ramadhan bayar per person okey. Harga dikira berdasarkan kuantiti lauk pauk yang korang ambil. Antara lauk-pauk yang kitorang ambil untuk berbuka ialah :-

 

 

Jpeg

Ikan Patin Masak Tempoyak (Rate: 4/5)

 

 

Jpeg

Sambal Hitam (Rate:4/5)

 

 

Jpeg

Siput Sedut Masak Lemak (Rate: 3/5)

 

 

Jpeg

Ketam Masak Lemak (Rate: 4/5)

 

 

Jpeg

Kerabu Mangga (Rate:4/5)

 

 

Jpeg

Tempoyak (Rate: 4/5), Sambal aku tak makan

 

 

Jpeg

Udang Masak Merah(lupa nak makan sebab ralek duk ratah ketam & sedut siput –.-)

 

 

 

Jpeg

Jus Tembikai Gelas Besar (Rate: 4/5)

 

 

Amboi kemain Apijol bagi rate 4/5 je. Dah sebab aku makan sedap sampai menjilat jari memang la aku bagi rate 4/5 kan. Kecur balik dah air liur bila menulis entri nie. wuwu. Overall memang sangat berpuas hati makan di Restoran Resepi Sangdewi. Harga pun berpatutan. I thought harga a little bit expensive as kitorang ambil lauk boleh tahan banyak jugak siap tapau lagi siput sedut dengan udang masak merah. But, tak sangka pun berpatutan sangat.

 

 

Oh ya, kebetulan akak @rozisangdewi pun ada pada hari berkenaan. Orang sebelah kita excited betul bila nampak Kak Rozie datang. Terus dia lambai-lambai dekat Kak Rozie then panggil Kak Rozie ajak bergambar. Sangat sporting & baik seorang @rozisangdewi ini tau. Lepas bergambar semua, dia siap cerita pengalaman dia membuka Restoran Sangdewi sehingga boleh bertahan selama 10 tahun ya. Dah macam sesi temubual bersama Kak Rozie pulak hehe. Rupanya sudah 10 tahun kewujudan restoran ini. WOW! Tahniah Kak Rozie. Semoga Restoran Sangdewi terus bertahan sampai bila-bila & mempunyai cawangan yang lebih meluas. =D

 

 

 

Jpeg

 

 

So, sesiapa yang plan hendak berbuka puasa di Restoran Sangdewi, dibawah aku sertakan details,

 

 

Hari Operasi : Isnin – Sabtu (Ahad Cuti)

Waktu Operasi : 9.30 am – 7.30 pm (Bulan biasa), 4.30 pm – 9.00 pm (Bulan Ramadhan)

Alamat : No 3a, Bangunan CMC, Giant Taman Connaught, Cheras, KL (Belakang Giant, lalu tepi Pizza Hut Giant)

No. Tel untuk tempahan : Bob ( 0199452525) @ Kak Halimah ( 0149684715)