Pengalaman Ke Aquaria KLCC

Baru-baru ini berpeluang merasai pengalaman ke Aquaria KLCC. Sebenarnya memang tiada dalam perancangan langsung pun nak menghayati hidupan laut di Aquaria KLCC sana. Maklumlah kita ini usia dah lanjut macam tak sesuai pulak nak masuk ke Aquaria KLCC. Berjalan punya berjalan, tiba-tiba dah ada depan pintu masuk Aquaria KLCC. Boleh macamtu? hehe. =P

 

 

Jpeg

 

Gila punya excited dapat masuk Aquaria KLCC nie sebab hampir kesemua hidupan laut yang terdapat dalam ini, aku belum tengok dengan mata kepala sendiri. Ikan yang dalam gambar atas nie siap diorang kasi pegang lagi. Ini di zone Rocky Shore Touch Pool. Lama juga main tangkap ikan kat sini wakaka. Apa nama ntah ikan ini. Pelik semacam bentuk dia. Panjang & kiri kanan ada banyak sayap. LOL . Boleh juga sentuh sea cucumber. Keras rupanya. Ingatkan lembik. –.-

 

 

Jpeg

 

 

Gambar atas nie ikan piranha yang makan daging orang tu. Dia punya gigi tajam, panjang & berkilat semuanya. Sebijik macam dalam filem Piranha lah senang cakap. Seram pulak duduk lama-lama luar cermin pameran. –.-

 

 

Jpeg

 

 

Aku tak sure apa nama ikan atas nie. Yang pasti, memang sangat besar. Lagi besar daripada aku lah aku rasa. Insecure sangat kita bila bergambar depan dia.

 

 

obor obor aquaria klccObor – obor

 

 

gambar kuda laut Kuda laut

 

 

Paling best di Aquaria KLCC mestilah  di zone Oceanarium. Berdiri di laluan yang bergerak slow motion dan dikiri kanan anda ialah ikan-ikan yang ligat berenang. Ikan-ikan itu pulak memang belum pernah korang tengok sebelum ini. Gila tak best kan? Ikan yang paling aku teruja nak tengok mestilah baby shark. Ikan yang paling besar di dalam Oceanarium

 

 

gambar baby shark Baby shark

 

 

JpegIkan Pelik suka melekat atas cermin Oceanarium

 

 

JpegOceanarium

 

Gambar bawah ini di zone Deep Forest. Lawa sangat boleh tengok ikan berenang dalam tube tank yang besar. Kalau tak salah la, dalam tube tank tu ada ikan Arapaima.

 

 

JpegDeep Forest

Sedikit info mengenai Aquaria KLCC,

- Dibuka setiap hari dari 10.30 am – 8.00 pm (including weekends and Public Holidays)

- Last admission 7.00 pm.

 

 

Tiket masuk ke Aquaria KLCC

 

Adult – Admission Rate = RM53, MyKad Admission Rate = RM40

Child ( 3- 12 tahun) – Admission Rate = RM42. Mykad Admission Rate = RM30

Senior Citizen ( 60 tahun dan keatas) – Admission Rate = RM52, Mykad Admission Rate = RM30


Musim cuti sekolah nanti, elok benar la bawa anak-anak ke Aquaria KLCC okey? Gerenti diorang suka. =D

 

Aquaria KLCC

Servis Kereta Murah di Maisarah SMP Workshop Bangi-RM75 Shj!

Bila mengetahui terdapat satu tempat servis kereta murah di Bangi iaitu di Maisarah SMP Workshop, memang dah rasa best sangat dah sebab dekat dengan rumah. Mana nak cari tempat servis kereta semurah RM75 sahaja beb. Seriously! Aku ada survey jugak tempat servis kereta area tempat aku. Kebanyakan ambil RM100++. Abang aku kabo kereta Viva dia pun servis sampai RM80.00.

 

 

Jom kita tengok apa pakej servis kereta murah yang disediakan di Maisarah SMP Workshop Bangi ini. Paling best, pakej istimewa yang disediakan untuk semua jenis kenderaan. Tiada bias kau kereta kecil kau bayar murah, kau kereta besar charge mahal sikit okey! =D

 

 

service kereta murah_2

 

 

Aku ambil pakej ENGINE OIL 5,000KM (MINERAL) + OIL FILTER + UPAH + PEMERIKSAAN 15 CHECKPOINTS PENTING KENDERAAN ANDA dengan harga semurah RM75 sahaja. Sebenarnya aku kurang arif sangat pasal servis kereta atau semua yang berkaitan dengan kereta ini. Zero kot. lol. Ini kali pertama aku bawak kereta pergi servis. Aku bawa kawan aku sorang buat teman. Dia pun terkejut dengan harga promosi servis kereta di Maisarah SMP Workshop nie. Murah sangat katanya.

 

 

Jpeg

 

 

Almost setengah jam jugak tunggu diorang siap servis. Tapi macam sekejap je setengah jam tu sebab di sana ada menyediakan bilik khas untuk customer yang memuatkan televisyen siap ada astro, sofa, majalah, aircond & bilik solat. So, sambil tunggu kereta siap, boleh layan tv dulu.

 

 

Jpeg

 

Harga promosi servis kereta murah di maisarah SMP Workshop ini sehingga 15 April 2015 je tau. Masih berbaki beberapa hari untuk korang mendapatkan harga servis kereta semurah RM75 sahaja. Berbaloi-baloi beb!

 

Alamat : Maisarah SMP Workshop, No9A, Lot 5072, Jalan Air Hitam, Sungai Merab,4300 kajang Selangor.
No Telefon : 019-2201284

Siap servis kereta, singgah makan di tempat makan favourite di Seksyen 3 Bandar baru Bangi, Nasi Ayam Penyet Ibu. Kebetulan depan kedai ayam penyet ada car wash, hantar la kereta terus pergi car wash. Kesian dia dah berbulan rasanya tak basuh. wakaka.

 

 

Jpeg

Skirt Dull Satin Labuh dari Qaireen Rania

Rasa awkward pulak nak cerita pasal skirt dull satin labuh dekat blog seorang jejaka. Nie blog Apijol okey, kang ada yang fikir dia tersalah masuk blog hijabista gara-gara Apijol post entry mengenai skirt dull satin labuh ala-ala princess ini wakaka. Ni nak kabo ke kaum wanita diluar sana, label Qaireen Rania telah mengeluarkan skirt dull satin yang sangat cantik & murah berbaloi-baloi.

 

 

skirt princess murah

 

Material
Dull Satin


Saiz 
Free Saiz (XS to XL)


Color
Terdapat 9 warna yang menarik yang boleh dipilih iaitu Blackest Black, Azure Blue, Magenta, Purple, Golden Yellow, Emerald, Dark Turqoise, Dusty Pink & Lattle.


Bahagian Pinggang
Depan – Tanpa Getah 12’
Belakang – Ada Getah 12’
*Boleh stretch sampai 20’*


Harga
RM79.00
Tapi sekarang ada promotion RM60.00 sahaja tau.
Postage RM6.00 Semenanjung, RM9.00 Sabah/Sarawak.

 

Kelebihan Skirt Dull Satin Qaireen Rania
- Kembang ala-ala Princess
- Material selesa
- Sangat flowy
- Jahit sendiri

 

Details mengenai Skirt Dull Satin Qaireen Rania boleh ke,
Instagram – @qaireen.rania
Email – [email protected]
Call/Whatsapp – 017 3759099

 

Feedback Customer Qaireen Rania


feedback customer skirt qaireen rania

 

 

feedback positif customer

 

Lagi feedback pengguna Qaireen Rania, boleh tengok di instagram okey. Nah belanja dua keping gambar skirt dull satin labuh dari Qaireen Rania. Lagi gambar skirt boleh terjah instagram diorang okey. Sementara sekarang ada promosi, baik korang beli cepat sementara stock masih ada. Skirt cantik ini biasanya laku macam pisang goreng panas tau. hehe. =D

 

skirt murah dan cantik 

 

 

skirt cantik murah


Selamat shopping girls!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...