Jom Beli Tudung Cantik & Murah Dengan Saya!

Korang bukan tersalah masuk blog peniaga tudung cantik & murah okey. Ini memang blog Apijol. Ye, Apijol sekarang ini nak buat bisnes tudung pulak. Biar betul orang lelaki meniaga tudung? Ha, itulah pasal. Aku sendiri pun tak percaya aku boleh terjual tudung pulak ini. Tapi tak salah mencuba kan. Manatahu nanti boleh jadi tauke tudung. Kurang yakin sebenarnya nak jual tudung ini. Sebabnya :-



1) Aku seorang lelaki. Takut nanti korang kurang percaya dekat aku. Takut nak beli tudung dengan aku. Kemudian tak laku sehelai pun tudungnya. Jangan fikir gitu okey. Inshaallah, Apijol jujur orangnya. =D



2) Kurang arif sangat pasal tudung, nama-nama tudung, kain yang digunakan, cara nak pakai, etc. Nanti jangan suruh aku buat tutorial pakai tudung pulak ye. So, kalau korang ada tanya apa-apa pasal tudung yang aku tak tahu nak jawab, aku kena tanya yang arif dulu. Lambat sikit la bagi respon hihi.



3) Jarang lelaki buat bisnes tudung. Kebanyakan bisnes tudung perempuan yang monopoli. Saingan of course la sengitnya. Semua hebat-hebat cantik-cantik tudung & model-model diorang. Aku model tudung pun takde nie T_T



Tapi, bab kata orang, pasar malam jual tauhu, belum cuba belum tahu. Seorang Apijol bersedia menyahut cabaran jual tudung cantik & murah kepada anda semua kaum wanita yang cantik diluar sana. Lagi cantik bila pakai tudung Apijol jual. Buat masa ini, tudung-tudung yang akan aku jual adalah seperti di bawah ye (tutup mulut) :-



Tudung Royal Satin Square

tudung royal satin_1
tudung royal satin_2
tudung royal satin

Bawal Satin.
Bidang 45
Satin silk high quality
Details: Tebal sikit dr satin biasa. tak lembik.Tak panas and senang bentuk. High quality punya. Tak shining macam biasa punya. Different than normal. 

Harga RM20 sahaja.
Aku jual
RM18 SAHAJA untuk 10 customer terawal !
Whassap/Msj/Wechat 014-5056924

 

Bawal Ruffle Chiffon Jorjet


bawal ruffle chiffon jorjet




tudung bawal ruffle




bawal ruffle chiffo_1

Bidang "45
Chiffon Jorjet high Quality
Details: Sedap pakai and mudah terletak. Tidak panas & selesa. Highly recommend. Boleh pakai. As shawl as fareeda. Depends. Order ikut no ye.
Harga RM22 SAHAJA.
Aku jual RM20 SAHAJA untuk 10 pelanggan pertama!
Whassap/Msj/Wechat 014-5056924



Halfmoon Butterfly


halfmoon butterfly_1




tudung halfmoon butterfly




tudung halfmoon butterfly_1

bawal ruffle chiffon jorjet_1

Pastel colours.
High quality chiffon.
Kain selesa mudah bentuk. Ada sedikit shj rompol di hujung. Lebar dan boleh adjust. Mudah terletak & kain lembut disukai ramai.
Harga RM23 SAHAJA.
Aku jual RM21 SAHAJA untuk 10 pelanggan terawal !
Whassap/Msj/Wechat 014-5056924








Kalau anda berminat nak beli tudung cantik & murah dengan aku, boleh whassap ke 014-5056924 ini ye. Support bisnes tudung aku tau. Aku nak jadi tauke tudung yang berjaya ini \0/. Jangan lupa jadi 10 pelanggan terawal yang beli tudung dengan aku. Dapat harga runtuh tu. Murah gila. Cuba kau tengok dekat online shop tudung lain, ada tak yang jual tudung murah macam aku? Dahlah murah, berkualiti dan cantik pulak tu. (amboi)





Buat masa ini aku pakai medium blog je untuk jual tudung. takde fanpage, instagram lagi okey. Tapi kalau nak follow personal instagram aku, @hafiz_hafizol pun lagi bagus. Maybe buat masa ini aku just update situ je dulu. Bisnes pun kecil-kecilan kan. Sekadar mencuba nasib.






Happy shopping awak yang cantik sangat bila pakai tudung aku jual tu =D

Gaya Rambut Terbaru

Disebabkan rambut serabai dan panjang gila, marilah kita mencuba gaya rambut terbaru sebab dah muak dengan gaya rambut sendiri. Ha, korang yang tercari-cari owner kedai gunting rambut Melayu di Putrajaya, boleh ke Fasa 12, Presint 9. Aku memang dah jadi customer tetap dekat situ. Ada 2 orang tukang gunting rambut yang boleh menggunting rambut anda mengikut citarasa anda. Kau nak gaya punk, spiky, botak, petak etc Inshaallah abang handsome 2 orang tu boleh buat.

 

 

Masuk je kedai gunting rambut (aku tak ingat la pulak apa nama kedai tu), terus dia suruh aku duduk atas kerusi gunting dia. Kebetulan tiada customer. Sebelum ini kalau pergi, memang kena tunggu turn jugak. 

 

“ Nak buat macam mana dik”

“ Buat nipis tepi, belakang semua bagi nipis. Atas gunting pendek”

“Gunting pendek sikit la kan?”


“Tak, gunting pendek banyak. Sebab panjang sangat. Saya nak buat spiky. Pacak!”


“ Okey. Saya buat style la sikit. Macam Aaroz Aziz”


“Ah, kalau tak macam Aaaron Aziz jaga la kau” (dalam hati je)

 

Bila dah siap gunting, aku dah pelik semacam sebab aku nak rambut spiky pacak tu sebab aku nak bertukar imej. Dah bosan kot rambut belah tepi nie. Rasa skema & budak baik sangat pun ade jugak. So, marilah kita buat gaya rambut spiky supaya nampak lebih gangster sikit. (acah-acah gangster).

 

 

Sekali dia buat rambut aku macam nie beb,

 

 

gaya rambut terbaru http://instagram.com/hafiz_hafizol

 

 

Geram juga ke tukang gunting tu sebenarnya sebab rambut pacak yang aku nak tak jadi. Tapi oklah macam handsome pulak rambut macam nie. Glamour rambut ini sekarang tau. Tepi dia gunting pendek sehingga ke garisan, kemudian atas dia biar panjang. Tapi kawan aku kabo dia gunting tak kemas. Tak sama panjang pulak dia gunting tepi tu. Mungkin sebab customer dia ramai yang nak buat rambut macam nie, tiba-tiba dia pun terbuat sekali ke aku.

 

 

Harga gunting rambut RM10 sahaja. Kalau kau datang dengan berpakaian sekolah, mungkin harga lagi murah. Aku tak sure berapa. So far, di Putrajaya nie memang aku pernah try dan selalu pergi kedai ini jela. Kebanyakan kedai gunting lain, tukang gunting bukan Melayu. Ada kedai gunting rambut Bangla tapi aku tak biasa. Kalau boleh taknak Bangla gunting rambut aku. No way man. Mwahaha gunting rambut pun nak tengok bangsa kan Apijol. lol betul.

 

 

Special thanks to Elite Edgy Efx yang telah sponsor produk penggayaan rambut Apijol. Dengan produk ini, rasa bertambah yakin untuk menggayakan fesyen rambut mengikut citarasa anda semua.

 

 

Handsome tak gaya rambut terbaru gua?

Review Anabelle & Noodle Station

Cerita ini dah lama sangat tapi baru sekarang terhegeh-hegeh nak update. Biasalah seorang yang sentiasa busy macam Apijol ini mana la nak menghadap laptop setiap hari kan? Bila datang mood/bila tunggu baju dalam mesin, baru rasa nak update. –.-

 

 

Sebelum menonton wayang cerita Anabelle, haruslah alas perut dulu. Perut rasa nak makan mee so singgah la di Noodle Station. Ini kali pertama makan di Noodle Station. So, blur-blur lagi nak order apa bila tengok senarai makanan.

 

 

mee noodle station_2

 

 

Menu atas ini nama dia Springy Noodle With Beef Pastrami. Yelah biasa kalau pergi restoran high class sikit memang nama makanan pun semua nak high class tapi dia punya rasa takde la power sangat pun aih.

 

 

mee noodle station_1

 

 

Aku makan Springy Noodle With Smoked Original Drumstick macam gambar atas ini. Sedap ke? Tak sedap pun menyesal kita pergi order tau. Sebabkan ini firstime makan sini, so memang tak tahu mee apa yang best. Pakat hentam je order. lagipun memang terkejar sikit time tu sebab ada dalam 1 jam je sebelum tengok Anabelle.

 

 

air noodle station_1   air noodle station

 

Air yang kitorang order ini nama dia I Love You Lemonade. Comel sangat nama nie. Gelas pun comel sangat jugak. Kecik cenonet je gelas. Sekali sedut dah habis ini. Mujur air I Love You Lemonade ini sedap la jugak. =p

 

Air tak cukup, makan tak kenyang. T_T

 

review anabelle

 

Haih, seram pulak bila tengok poster Anabelle ini. Dahlah taip entri tepat pukul 12.00 tengah malam. Tiba-tiba bunyi pintu bilik anak buah tertutup sendiri pulak dah hahaha. siot. For me, cerita Anabelle tidaklah seram mana pun. Tapi ada pulak minah mana ntah yang menjerit kuat gila dalam hall bila ada adegan hantu muncul. \0/

 

 

review anabelle_1

 

Anabelle berkisar mengenai gangguan misteri yang diterima oleh sepasang suami isteri. Gangguan tersebut berasal daripada sebuah patung yang dinamakan Anabelle. Si Suami yang menghadiahkan patung tu kepada si isteri. Kehadiran patung tersebut menyebabkan macam-macam kejadian pelik yang berlaku kepada si isteri sehingga mengancam keselamatan mereka sekeluarga terutama keselamatan anak mereka yang baru dilahirkan. Comel sangat okey anak diorang haha.

 

 

anabelle review

 

Antara adegan yang seram (seram-seram kuku je pun) dalam filem Anabelle ialah adegan bila hantu berbaju putih rambut panjang macam gambar diatas muncul. Tiba-tiba terangkat jugak lutut aku naik atas kerusi weyh. Kemain tadi kata tak seram wahahaha.

 

 

review anabelle_4

 

Adegan yang paling seram ialah adegan dalam gambar diatas. Tiba-tiba Stroller babi siapa ntah ada dekat situ, kemudian lampu pulak tertutup sendiri. Bila nak naik lif, lif pulak berhenti 2 3 4 kali di aras yang sama. Pada masa yang sama, hantu datang kearah lif. Kau rasa apa kau nak buat kalau kau berada di situasi seperti itu beb?

 

 

Korang yang nak tahu macam mana pengakhiran cerita Anabelle, adakah mereka sekeluarga terselamat daripada gangguan misteri yang datangnya dari patung Anabelle? Yang pasti, di pengakhiran cerita akan ada watak yang meninggal. Siapa yang meninggal ? Bolehlah mencari jawapannya bila menonton Anabelle okey.

 

 

 

Korang kalau nak menonton di wayang, pergi la menonton dihari tiket wayang murah. Kang nanti kalau tak best, bukan seperti yang kau expect, takde la kau rasa rugi sangat kan. Sebab bagi aku cerita Anabelle so-so je. Lepas aku tengok Anabelle, balik rumah aku terus pasang cerita The Conjuring sebab aku memang tak tengok lagi pun The Conjuring. The Conjuring berganda-ganda bestnya dari Anabelle. heh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...