The Best From Famous Blogger

Rahsia Kulit Cerah dengan Nikko Placenta White

Harini nak cerita mengenai Nikko Placenta White, iaitu produk hebat yang mampu memulihkan kulit anda yang bermasalah terutama bagi mereka yang ingin mendapatkan kulit yang cerah, glowing dan flawless. Hebatnya mengenai produk ini, ia baru dilancarkan pada awal bulan April 2014 tapi sudah mempunyai pengikut dan testimoni yang tidak kurang hebatnya. Sila baca entri ini sampai habis untuk mendapatkan kulit cerah dan cantik idaman anda ye =D

 

produk placenta white_1

Kelebihan Nikko Placenta White

✔ Memutihkan muka & seluruh badan

✔ Tegang serta gebukan kulit wajah

✔ Mengecilkan ruang pori

✔ Mencegah serta menghilangkan jerawat

✔ Membaiki strukur kulit ( hilang parut )

✔ Menambah tenaga ( mudah bangun pagi )

✔ Melambatkan proses penuaan dan proses monopaus

 

Soalan Lazim Mengenai Produk Placenta White

 

Semestinya bilamana terdapat produk kecantikan terbaru di pasaran, sudah pasti kita sebagai pengguna mempunyai pelbagai persoalan yang bermain di benak fikiran. Berapa harga produk? Halal ke tidak ? Ada kesan sampingan ke? Apa kandungan produk? Jangan bimbang kerana saya akan menjawab semua persoalan anda.

 

1) Berapa harga produk ?

- Harga Produk sebotol untuk semenanjung rm90.00

- Harga Produk sebotol untuk sabah dan sarawak rm95.00

 

2) Halal dan lulus KKM ?

- Produk ini dikilangkan di kilang bertaraf GMP dan juga bertaraf halal. Maka automatik apa apa  produk yang dikeluarkan oleh kilang tersebut adalah HALAL. Sebagai contoh kedai makanan,  hanya kedai sahaja dapat halal, semua makanan yang dihasilkan turut dicop sebagai halal. Ini  kerana setiap proses pensijilan halal sangat memakan masa paling kurang 2 tahun.

- Telahpun LULUS ujian makmal dan menunggu certificate sahaja dari KKM yang mana ia mengambil masa 5 hingga 6 bulan.

 

3) Apa kandungan produk ?


- Berasaskan glutathione, collagen, mixberries, vitamin c dan juga extract protein salmon placenta.

 

4) 1 botol untuk berapa lama ? Cara makan ?


- Ada 60 tablet 1 botol berperisa strawberi. Untuk pengambilan pertama, makan 2 kali sehari. Selepas dah serasi & untuk mantain, cuma perlu makan 1 kali  sehari saja. Boleh hisap atau telan dengan air. =D

- Makan 1 kali pagi dan 1 kali malam selepas makan. 1 botol tahan 1 bulan. =D

 

5) Ada pantang apa apa tak ?


- Kalau boleh kurangkan minuman kafein. Period boleh ambil tiada masalah. Pregnant juga boleh.

 

6) Kesan boleh tengok bila ?


- Bergantung jenis kulit dan komposisi nutrien seseorang juga. Kalau kulit teruk berminyak mesti take time sedikit. Kesan awal boleh rasa dalam 10 hari sahaja. =D

 

7) Fungi utama produk ?


- Memutihkan muka dan badan

- Menghapuskan jerawat

- Membaikit struktur kulit ( hilang parut )

- Menghilangkan kulit berminyak

- melambatkan monopaus

- melambatkan proses penuaan

- mengecilkan liang pori

 

8) Salmon placenta tu apa ?

 

- Ekstrak protein placenta ikan salmon.

 

Fungsi 4 Bahan Utama Placenta White

 

produk placenta white gambar

Untuk pengetahuan anda, Placenta White terdiri daripada 4 bahan utama yang sangat membantu dalam memulihkan masalah kulit. 4 bahan utama tersebut ialah Glutathione, Collagen , Vitamin  dan Salmon Placenta.

 

Fungsi Glutathione

Berfungsi sebagai bahan aktif utama untuk memutih serta mengecilkan liang pori pada wajah. Glutathione terbukti menjadi ajen penting untuk produk kulit sehingga ia diguna luas dalam produk kesihatan kulit khususnya.

 

Fungsi Collagen

Kolagen menghasilkan asid amino penting untuk membina struktur tisu penyokong. Kesannya kulit akan lebih gebu anjal serta awet muda. Semakin meningkat umur, kadar kolagen dalam badan akan menurun.

 

Fungsi Vitamin C

Vitamin C ialah antioksidaan yang diperlukan oleh sekurang-kurangnya 300 fungsi metabolik dalam badan. Sains mendapati vitamin C sangat penting dalam penjagaan kulit dan badan. Ia juga membantu pembentukan kolagen.

 

Fungsi Salmon Placenta

Penemuan terkini dan sangat berkesan untuk anti aging. Ia juga mampu melambatkan monopaus dan juga mengelakkan kemerosotan dalam kesihatan badan. Ianya halal dan terbukti selamat untuk dimakan.

 

Testimoni Placenta White

 

Tak lengkap rasanya kalau kita bercakap mengenai produk tetapi tidak diselitkan sekali testimoni dari pengguna produk Placenta White itu sendiri. Berikut disertakan testimoni Placenta White yang diambil dari fanpage Placenta White.

 

testimoni placenta white_1

 

 

testimoni placenta white_3

 

Cuba bandingkan pula gambar 1, 2 dan 3 adik cantik manis bawah ini yang juga merupakan pengguna Placenta White dan telah berjaya mengatasi masalah kulit muka. =D

 

Gambar 1 : Beliau mengalami masalah kulit wajah seperti masalah jerawat, parut jerawat dan bintik-bintik hitam di muka.


Gambar 2 : Mula menggunakan Placenta White dan terus mengalami perubahan positif pada kulit.

 

Gambar 3 : Kulit wajah menjadi lebih cerah, parut jerawat dan bintik-bintik hitam juga sudah tidak kelihatan lagi setelah menggunakan produk Placenta White. Ternyata Placenta White memang berkesan untuk menangani kulit bermasalah dengan pantas.

 

testimoni produk placenta white

 

Cara Mendapatkan Nikko Placenta White 

 

Untuk menjadi pengguna Placenta White atau sebarang pertanyaan mengenai produk, anda boleh terus berhubung melalui :-

 

Website : Placenta White By Nikko
No telefon : 013-3633 244
Fanpage :
Placenta White By Nikko
Instagram : Placenta_White

 

poster produk placenta white

 

Berminat untuk menyertai Nikko Placenta White? Join group INI dan sertai dropship Nikko Placenta White. Mana tahu rezeki anda ada di Placenta White kan.=D

 

 

 

Contest Placenta White By Nikko ini dianjurkan oleh Terbaek Network dan ditaja oleh Placenta White By Nikko, Farisya Anastasyia dan Farid Laham. Boleh join di SINI.

TEMPAT MAKAN BEST DI PUTRAJAYA

Susah tahu nak cari tempat makan best di Putrajaya. Lagi-lagi tempat makan yang best dan murah. Aku jarang sebenarnya makan di tempat makan area Putrajaya. Lebih suka makan di rumah melainkan ada orang yang ajak makan atau memang tiada makanan untuk dimakan dirumah. Itupun kalau ada duit la ye hiks. Sepanjang duduk di Putrajaya, selalu juga jalan-jalan cari makan dekat sana. Siap dah spot tempat makan mana yang murah, sedap dan best kalau nak bawak kawan pergi makan.

 

Food Court Presint 9

 

Terletak bersebelahan Klinik Putrajaya Presint 9 dan Pusat Kejiranan Putrajaya Presint 9 dan merupakan tempat makan pertama yang aku dating di Putrajaya. –.- Paling dekat dengan rumah. Boleh pergi Food Court Presint 9 jalan kaki je. Banyak pilihan makanan yang terdapat di Food Court nie. Kebanyakan makanan pula sedap-sedap dan murah. =D

 

food court presint 9 putrajaya

Kalau lunch hour & dinner, memang penuh orang. Sampai tak cukup meja. Last-last kita makan dekat mamak kembar bawah tu je kakaka. Antara menu menarik yang terdapat di Food Court Presint 9 ialah :-

 

- Nasi Lemak
- Nasi Ayam
- Aneka Sup
- Soto
- Yong Tau Fu
- Satay Tok Ayah
- Western
- Nasi berlauk
- Thai Seafood
- Burger
- Roti John
- Roti Canai
- Char Kuey Teow
- Rojak Buah
- Aneka Lempeng
- Otak-Otak
- Tauhu Bakar
- Sate ikan

Bukan kata aku dah makan semua makanan-makanan yang disenaraikan di atas. Baru pernah makan 3 4 jenis makanan je pun. Kalau nak makan sini, kena datang awal tau especially waktu puncak. Takut nanti penuh semua meja. Kesian kau!

 

Boleh baca entri makan di food court presint 9 untuk mengetahui lebih lanjut mengenai makanan-makanan yang dijual di sana.

 

 

Umai D’ Lake Café

 

Umai Cafe Putrajaya_1

Umai D’ Lake Cafe beroperasi di Bangunan Anjung Alaf Baru, Presint 2, Putrajaya. Bangunan ini terletak diantara Masjid Sultan Mizan (Masjid Besi) dan Monumen Alaf Baru.

 

Umai Cafe menyediakan pelbagai jenis masakan panas seperti masakan thai, masakan melayu, mee rebus Umai, laksa utara, bihun sup utara, nasi lemak, western, pelbagai jenis bubur dan yang paling menjadi kegemaran pelanggan umai cafe adalah jemput pisang, cucur udang, lempeng kelapa dan pisang. Sambil makan, boleh menikmati pemandangan indah di sana yang betul-betul menghadap Tasik Putrajaya. Makanan juga murah-murah. =D

 

Boleh baca entri blogger review mengenai makanan di Umai Café di sini. Untuk keterangan lanjut mengenai menu istimewa di sana, boleh lawati http://www.umaicafe.blogspot.com/.

 

Medan Selera Taman Warisan Pertanian

 

Kali terakhir datang sini pada tahun 2012 kalau tak silap. Makan Sate Kajang Haji Samuri yang sangat popular di Taman Warisan. Antara lain yang popular ialah Roti John dan Nasi Ayam. Ramai member yang memuji Roti John di sana sedap.

 

Medan Selera Taman Warisan Pertanian baru lepas renovate. Tak berkesempatan lagi nak pergi sana. Baru-baru ini ada juga ajak member lunch di sana semata-mata nak tengok apa yang best sebab nak buat entri tempat makan best di Putrajaya nie la. Malangnya hujan lebat sangat so ambil keputusan makan di RASA Alamanda je. Nanti bila kita pergi sana, kita buat entri lain. Mungkin dah banyak yang berubah berbanding pada tahun 2012.

 

taman warisan Putrajaya

 

Haritu ternampak kain rentang Medan Selera Taman Warisan Pertanian yang sudah mula beroperasi. So, warga Putrajaya jom serbu Medan Selera Taman Warisan Pertanian ramai-ramai. Mesti menjanjikan aneka makanan yang lebih sedap dari sebelum ini.

 

Mamak Kembar Presint 9

 

Mamak Kembar Presint 9 terletak di sebelah Pasaraya Darussalam juga bersebelahan Food Court Presint 9. So, kalau Food Court dah penuh dengan orang, boleh lah lepak di Mamak Kembar Presint 9 kan.

 

mamak kembar presint 9Kredit gambar

 

Rasanya Mamak Kembar ini merupakan tempat makan mamak paling popular di Putrajaya. Sebut je Mamak Kembar Presint 9, confirm warga Putrajaya tahu lah. Kenapa dinamakan Mamak Kembar? Sebab terdapat 2 buah restoran mamak yang sebelah menyebelah di situ, Restoran Naz Maju dan Darussalam.

 

Aku biasa kalau datang makan sini, pakat duduk je kerusi merah @ biru. Takde pulak nak fikir dulu mana nak duduk. Tengok kosong, terus duduk. Kedai mamak ini selalu ramai orang. Kalau nak makan segala macam roti, boleh try makan dekat sini. Takdelah sedap gila pun. Tapi boleh lah sambil lepak sap kok lu sambil makan roti canai ye. =D

 

Medan Selera RASA Alamanda

 

Kalau nak save budget, sila jangan makan di Medan Selera RASA Alamanda sebab kebanyakan makanan yang disediakan memang agak mahal berbanding kedai makan biasa. Korang jangan terkejut tau kalau korang makan nasi putih ambil sedikit lauk pun boleh mencecah hampir RM10.00.

 

medan selera Rasa Alamanda

 

Mahal-mahal pun ramai je pengunjung memilih Medan Selera ini untuk menjamu selera. Bila weekend memang penuh orang sehinggakan aku pernah menunggu meja kosong disebabkan semua meja penuh. Serious beb tak tipu haha. Mungkin sebab makanan yang disajikan enak walaupun agak mahal kan. Antara makanan yang terdapat di sana ialah :-

 

- Ayam Penyet
- Penang
- Thai Cuisine
- Chicken Rice
- Portuguese Grill
- Kelantan
- Nasi Kandar
- Little Wok
- Asam Pedas
- Teppayanki
- Sizzling
- Noodles
- Western
- Nasi Campur
- Crispy Popiah
- Waffle Stop

 

Pendek kata, makanan ringan-ringan, makanan berat, makanan Barat, makanan kampung, semua ada di Medan Selera RASA Alamanda nie. Tapi aku biasa makan di Nasi Kandar tu je. Nasi putih + Ayam goreng + sayur = RM5.00 sahaja. Kalau rasa nak makan murah, ambil lauk tu je ok wakaka.

 

medan selera rasa alamanda

 

Bila google, banyak lagi sebenarnya tempat makan best di Putrajaya. Nanti mungkin  boleh cuba menjamu selera di Selera Putra, Putrajaya Seafood Taman Botani dan Selera Laman Perdana pula. =D

SENARAI LAGU BEST FYNN JAMAL

Mula mengenali Fynn Jamal masa dia nyanyi lagu 150 Juta yang telah dinyanyikan semula oleh Ainan Tasneem. Memang suka sangat lagu itu sebab lirik dia sangat dekat dijiwa remaja aku haha remaja la sangat ye. Kemudian setelah sekian lama Fynn Jamal menyepi, muncul pula lagu Arjuna Beta yang ditujukan khas untuk anaknya Bakti Arjuna Fitri.

 

fynn jamal arjuna beta

 

Bila hari-hari dengar lagu Arjuna Beta sebab lagu ini sedap sangat halwa telinga kita dengar memang tak puas, member suruh dengar lagu Biar pulak. Lagu yang ditujukan untuk kaum ayah diluar sana. Bila menghayati lirik lagu Biar, memang sangat mendalam isinya dan memang ada persamaan juga sikit-sikit dengan kehidupan aku alahai.

 

1. Arjuna Beta

 

 

Takkanku biarkan walau ribut
Menyentakmu yang tidur
Datang petir menyambar
Jengking dan ular
Bonda takkan berundur

Nyamanlah Arjuna beta
Mimpikan yang indah saja
Nanti bila kau buka mata
Semua tak serupa

Kan ada satu ketika
Kau tak tahu mana nak pergi
Jalan betul anakanda
Tak jelas mata
Ambil yang sarat duri


Hiduplah Arjuna beta
Biarkan jasad yang luka
Selama Tuhan mu ada
Takkan engkau tercela


Ngeri tak terbayang mata
Bonda takkan ada sentiasa
Nanti moga kau tak lupa
Bonda memujukmu anakanda


Hiduplah Arjuna beta
Biarkan jasad yang luka
Selama tuhanmu ada
Takkan engkau tercela


Nyamanlah Arjuna beta
Mimpikan yang indah saja
Nanti bila kau buka mata
Semua tak serupa

 

2. Biar

 

Mata tua yang memandang aku itu
Bundar. Pudar
Dia tak mau bilang apa yang
Mencengkam jiwa usangnya
“Biar”. Katanya “biar”

Wahai ayahanda berhentilah walau sebentar
Dan renungkan mataku yang melaut
Khabarkan yang jujur dan ujar apa menyerabut
Wahai ayahanda bercukuplah menggagah tulang rapuhmu
Akukan lemahmu
Perikan penatmu
Kisahkan jerihmu
Aku mau tau

 

Mata tua yang bagai ada sakti dewa-dewi itu
Harum. Senyum
Dipukaukan aku nan terus terpana dan terdiamkan
“Biar”. Katanya “biar”

 

Wahai ayahanda bisikkanlah walau sekali;
Izinkan aku menumpangkan bahu
Berikan aku seperca dari beban kamu
Wahai ayahanda lihatkanlah aku berlari kini
Melompat tinggi
Setiapnya kerna kau tak pernah pergi

 

Apa masih ingat lagi aku suka lari-lari?
Kau bagaikan tak peduli ku biar kau patah hati
Apa masih tidak lupa tengking jerit sama-sama?
Makan tak mahu semeja, sahabat lebih berharga
Apa mampu kau sudikan ampun maafku sujudkan?
Bisa tidak kau teruskan ku sesat kau tunjuk jalan?

 

Apa layak aku bagi?
Tak terbalas sampai mati
Kau sungguh yang paling tinggi
Istanamu syurga nanti

 

Ayahanda beta
Kekasih beta
sumber

 

3. 150 Juta

 

Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

 

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

 

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”

 

“Aku lagi kenal dia”

 

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

 

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

 

“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–

 

saya kenal sayang saya”

 

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

 

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

 

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

 

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

 

Rahsia kita berdua.
sumber

 

Actually banyak lagi lagu Fynn Jamal nyanyi. Boleh tengok di youtube Fynn Jamal. Sekarang aku macam dah addicted gila dengan lagu Arjuna Beta & Biar hiks. Kalau nak tengok gambar comel Bakti Arjuna Fitri, boleh follow instagram Fynn Jamal. =D

 

gambar arjuna beta fynn jamal

 

 

 

Sumber : youtube fynn jamal
Sumber : instagram fynn jamal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...