Tips Gayakan Fesyen Rambut Dengan Elite Edgy EFX

Harini nak kongsikan tips menggayakan fesyen rambut dengan Elite Edgy EFX untuk semua pembaca blog Apijol terutamanya lelaki la ye. Yang perempuan nak baca pun boleh nanti boleh bagitahu tips ini dekat boyfriend. Mesti boyfriend bertambah sayang. Takpun boleh hadiahkan Elite Edgy EFX dekat boyfriend. Lagi boyfriend bertambah-tambah sayang.

 

 

Sebelum berkongsi tips menggayakan rambut dengan Elite Edgy EFX, aku nak cerita sikit mengenai pengalaman aku menggunakan produk rambut di pasaran. Bagi aku, penjagaan rambut lebih mudah berbanding penjagaan wajah. Masa aku bersekolah menengah, aku bersongkok kau. Pergi sekolah pun pakai hair cream je. Kemudian bila naik tingkatan enam, songkok entah kemana. Mulalah pergi kedai cari gel sebab nak buat rambut pacak. Masuk universiti pun still buat lagi rambut pacak sampai pernah kena sound dekat pensyarah haha. Terus merajuk dengan fesyen rambut pacak. Gel memang tak beli dah. Pakai hair cream je. Kalau beli gel pun, beli yang soft gel punya.

 

 

Tips Menggayakan Rambut Dengan Elite Edgy EFX

 

Bila lama tak pakai gel, tiba-tiba nak pakai balik tu memang agak janggal jugak. Nak cuba produk mana ntah nie. Last-last beli produk yang paling murah yang ada dekat kedai haha. Asalnya nak beli gel yang medium. Takdelah hard gel gila sampai keras kejung rambut kau, tapi terbeli soft gel yang bila letak atas rambut punyalah lembut kemain rambut aku. Ingat nak suruh keraskan sikit rambut barulah rambut nampak macho dan stylish dari masuk office sehinggalah balik office. Mujur ada Elite Edgy EFX ini tau! Elite Edgy EFX nie lah penyelamat kepada rambutku yang inginkan perubahan.

 

 

Elite Edgy EFX didatangkan dengan tiga packaging baru iaitu Elite Edgy EFX Spiky Web Fibre, Elite Edge EFX Wavy Loose Clay & Elite Edgy EFX Rugged Matte Wax yang pastinya menjanjikan penggayaan rambut yang berlainan di setiap packaging.

 

 

Gambar dibawah, Apijol sedang menggayakan rambutnya menggunakan Elite Edgy EFX Spiky Web Fibre. Korang yang inginkan gaya rambut spiky, boleh cuba menggunakan produk ini. Macam aku, aku colek sikit sahaja Spiky Web Fibre kemudian gayakan rambut menggunakan jari. Ha guna jari pun boleh. Memang dah berkurun lamanya rambut aku tak bersikat! Gaya rambut macamnie sesuai digayakan kalau korang nak keluar rumah pergi kedai, makan dekat café, pergi kelas atau nak pergi berekreasi boleh la. Simple but nice. =p

 

 

fesyen rambut lelaki_2

 

 

Gambar dibawah, Apijol sedang menggayakan rambut dengan Elite Edgy EFX Waxy Loose Clay. Kalau korang nak tahu, aku akan menggayakan rambut macam gambar bawah nie la kalau nak pergi office. Memang rambut nie je hari-hari yang aku buat sebab sangat mudah. Colek je sedikit, kemudian gayakan rambut dengan jari jugak. Siap. Cepat & Mudah kan? Kalau korang nak buat style kpop pun boleh cumanya aku tak berapa confident sangat dengan style kpop aku nanti orang office usha pelik –.-

 

 

fesyen rambut lelaki_1

 

 

Kemudian aku cuba buat kelainan pada rambut aku dengan Elite Edgy EFX Rugged Matte Max. Kelainan yang aku cuba buat ialah aku buat gaya rambut spiky. Setelah sekian lama tak buat gaya spiky, tiba-tiba gatal tangan nak buat eksperimentasi lol. Walaupun rambut aku panjangnya dalam 3 inci -+, tapi langsung tidak menjadi masalah apabila digayakan menggunakan Elite Edgy EFX Rugged Matte Max. Oklah lepasnie nak potong rambut kasi pendek sikit lah nak buat gaya rambut spiky pulak hiks. Nanti gaya rambut spiky camnie kita boleh lepak-lepak dekat shopping mall sana.

 

 

fesyen rambut lelaki

 

Itu sahaja tiga produk dari Elite Edgy EFX yang dapat aku gayakan oleh rambutku yang lurus berwarna perang sikit tu. Kalau korang tanya aku dalam ketiga-tiga produk Elite Edgy EFX diatas, produk mana yang paling bagus? Mestilah ketiga-tiga produk bagus & bergantung dengan gaya fesyen rambut kau jugak. Kalau nak fesyen kpop, boleh pilih Waxy Loose Clay. Gaya spiky, boleh pilih Spiky Web Fibre & gaya ikut suka hati kau, kau boleh pilih Rugged Matte Wax. Aku pakat sapu je semua! =p

 

 

Korang boleh dapatkan Elite Edgy EFX di farmasi, pasaraya atau di kedai-kedai yang terpilih dengan harga RM15.90 sahaja setiap satu. Walaupun botol dia kecik tapi percayalah aku colek sikit je letak di rambut. Dia punya bau pun sangat harum sekali. Lagi-lagi yang warna pink tu. \0/

 

 

Info lanjut mengenai Elite Edgy EFX, boleh ke https://www.facebook.com/EliteEdgyEFX.

Aku – Najwa Latif (Lirik Lagu)

Hai peminat Najwa Latif. Dah dengar single terbaru Najwa Latif - Aku ? Aku tahu pasal single terbaru adik Najwa ini pun dekat twitter. Balik rumah terus search di youtube “Official Music Video Aku - Najwa Latif” ha gitu. Minat sangat aih kita kat adik Wawa nie. =p

 

“Mungkin lagu ini sedikit berlainan kerana kali ini Wawa cuba bawakan lagu berunsurkan keamanan. Wawa harap pendengar dapat menghayati dan memahami bait-bait lirik yang cuba disampaikan menerusi lagu ini” – Adik Wawa.

lirik lagu aku_najwa latif

Lirik Lagu Aku - Najwa Latif

 

Ku dengar tangisan disana,
Menangis memanggil ibunya,
Ku lihat air mata disana,
Melihat perjuangan ayahnya.

 


Tiada siapa yang akan mengerti,
Rasa kehilangan yang ada di sisi,
Perginya si Raja, hilangnya Permaisuri,
Hanya untuk melindungi kasih sayang abadi.

 

Kulihat awan yang sepi,
Ketakutan sentiasa menghantui,
Jeritan dan tangisan yang tidak didengari,
Semuanya bagaikan suatu mimpi, mimpi yang tak pasti.

 

Ingatlah dunia hanya sementara,
Tuhan yang Esa adalah segala-galanya,
Walau kau disiksa, walau kau dihina,
Percayalah Tuhan selalu ada.

 

Ingatlah dunia hanya sementara,
Tuhan yang Esa adalah segala-galanya,
Walau kau disiksa, walau kau dihina,
Percayalah Tuhan selalu ada.

 

Ku dengar tangisan disana,
Menangis memanggil ibunya,
Ku lihat air mata disana,
Melihat perjuangan ayahnya.

 

 

Penulis lirik: Syafika Latif
Pencipta lagu: Najwa Latif
Producer : NAR Records Sdn Bhd
Executive Producer : Hafeez Aledrus
Director : Khaidir Shahri
Productions : FinalTouch Productions

 


Facebook : http://www.facebook.com/officialnajwa...
Twitter : http://www.twitter.com/njwalatif
Instagram: http://www.instagram.com/njwalatif

Bot Lepa-Lepa Putrajaya & Selera Laman Perdana

Baru-baru ini sempat merasai pengalaman menaiki bot Lepa-Lepa di tasik Putrajaya. Bot Lepa-Lepa merupakan bot cantik yang berasal dari negeri di bawah bayu, Sabah. Bot Lepa-Lepa bukan selalu ada di tasik Putrajaya tau. Ada sampai hujung bulan September 2014 ini sahaja. Kiranya masih berbaki lagi satu minggu lebih untuk korang merasai pengalaman menaiki bot Lepa-Lepa!

 

 

bot lepa-lepa putrajaya_1

 

Tambang menaiki bot Lepa-Lepa ialah RM5.00 sahaja. Korang boleh ke jeti di Dataran Putra untuk membeli tiket seterusnya menunggu ketibaan bot Lepa-Lepa untuk membawa anda bersiar-siar di tasik Putrajaya. Haritu diorang bawak kami melalui pesisiran tasik Putrajaya dari Dataran Putra sehingga ke Marina Putrajaya selama lebih kurang 30 minit jugak. Sambil melihat pemandangan cantik bangunan-bangunan di Putrajaya, sambil dengar pemandu bot berceloteh mengenai Putrajaya.

 

 

bot lepa lepa putrajaya_4

 

Ini merupakan kali pertama aku menyusuri tasik Putrajaya menaiki bot. Sebelum ini naik bas Nadi Putra je pusing Putrajaya. Bila dapat peluang menaiki bot Lepa-Lepa, rasa dah seronok boleh rasa angin segar dan mencuci mata melihat kecantikan dan keunikan bangunan-bangunan kementerian di Putrajaya. Amboi hehe.

 

 

pemandangan bangunan putrajaya_1

 

 

 

pemandangan masjid besi putrajaya

 

Setelah sampai di Yayasan Kepimpinan Perdana, bot mula berpatah balik ke jeti. Selama ini tak tahu pulak Kewujudan Yayasan Kepimpinan Perdana nie. Tak pernah sampai pun lagi dekat situ. Bila naik bot Lepa-Lepa ini baru tahu oh Yayasan apakah ini, oh yang nampak bangunan 3 bijik dekat sana tu Cyberjaya, oh ada laluan monorail yang tak siap di Putrajaya, oh banyaknya rumah yang cantik-canti tepi tasik Putrajaya, eh yang nie dekat Floria haritu kan? ha gitu.

 

 

yayasan kepimpinan perdana putarajaya

 

Bila sampai jeti, ada lagi orang di jeti yang tengah duk tunggu bot lepa-lepa. Ingatkan korang merupakan orang terakhir sebab masa kitorang sampai jeti dah pukul 7.00 petang camtu. Kesian dekat pemandu bot. Nampaknya sambutan bot Lepa-Lepa sangat menggalakkan. \0/

 

bot lepa lepa putrajaya_5Hai, saya dah release tension naik bot lepa-lepa. Anda bila lagi? =p

 

 

Sebelum pulang ke rumah, sempat singgah dinner di Selera laman Perdana. Suka makan di Selera Laman Perdana ini sebab banyak makanan yang sedap, banyak pilihan makanan dan tempat pun cantik, ada air pancut. Nyaman sangat dinner dekat sini. Seorang Apijol memang gemar sekali suasana nyaman macamnie haha.

 

 

selera laman perdana putrajaya

 

 

Malam tu pekena nasi ayam dengan rojak buah. Boleh tahan sedap la nasi ayam dia. Antara makanan lain yang terdapat di Selera Laman Perdana ialah western, sate, burger, aneka mee, aneka masakan panas, yong tau fu dan tauhu bakar. Harga makanan dekat sana pulak takde la mencekik darah sangat. Harga standard la. Ingat senang ke nak cari tempat makan yang murah-murah di Putrajaya ini. \0/

 

 

gambar nasi ayam sedap

 

 

Jom bawak keluarga, kawan-kawan dan orang tersayang menaiki bot Lepa-Lepa! Lepas naik bot, singgah makan di Selera Laman Perdana! =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...