Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri

Harini nak kongsikan mengenai ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri. Aku masa muda-muda dulu selalu simpan ucapan selamat hari raya dalam handphone. Masa tu pakai handphone nokia skrin hitam putih tu. Bila memory dah penuh dah tak boleh save dalam handphone, gigih duk salin di buku 555 warna kucing (siap dengan warna lagi aku ingat lol) ucapan selamat hari raya. Tapi sekarang buku tu dah hilang entah kemana lah.

 

 

Sekarang zaman millenium semua nak canggih. Mana ada dah orang hantar ucapan selamat hari raya Aidilfitri pakai mesej. Semua nak via whatsApp, WeChat, Facebook, Twitter etc kan? Nak buat ayat bombastik untuk hantar ucapan Selamat hari Raya Aidilfitri ke kawan tak reti, so kita google je terus jumpa apa yang dicari tu. Tak perlu lagi buku 555 warna kuning tu.

 

 

Korang yang nak hantar ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk sahabat handai boleh pilih mana-mana ucapan dibawah yang berkenan di hati.=D

 

Tangan dihulur maaf dipinta,
Erat hubungan sesama kita,
Semoga gembira di hari yang mulia ini,
Salah dan silap harap dimaaf,
Selamat Hari Raya Aidilfitri,
Maaf Zahir dan Batin.

Seiring salam seharum ganja
Kasih sebening heroin,
Dengan hati seputih syabu,
Walaupun ada dosa sekecil extacy.
Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin.

Satu Syawal menjelang tiba,
Takbir bergema mengegarkan jiwa,
Sekiranya ada salah dan dosa,
Ampun dipinta dihari mulia.
Selamat Hari Raya maaf zahir dan batin.

Gemersik takbir mengundang hiba,
Salam diutus tanda ingatan,
Syawal dinanti menjelang tiba,
Salam diutus pohon kemaafan.
Maaf zahir dan batin.

Cahaya ramadam berlalu pergi,
Menyambut tibanya Aidilfitri,
Ampun maaf segala peri,
Semoga ikatan kekal dihati.
Selamat Hari Raya Maaf zahir batin.

Andai jemari tak sempat berjabat,
andai raga tak dapat bertatap,
seiring beduk yang menggema,
seruan takbir yang berkumandang,
ku aturkan salam menyambut
hari raya idul fitri,
jika ada kata serta khilafku membekas lara,
mohon maaf lahir dan batin.

Jika jiwa sebening air,
maka jangan keruhkan.
Jika hati seputih awan,
jangan mendungkan.
Raih kemenangan dengan saling bermaafan.
Selamat Hari Raya Idul Fitri.

Ramadhan bakal beransur pergi,
Syawal menjelma di aidilfitri,
Seikhlas hati menyusun jari,
memohon dimaaf kekhilafan diri,
Salam Aidilfitri, maaf zahir batin

Jambangan indah lagi Berseri,
Mnjadi hiasan diAidilfitri,
SMS dkirim pengganti diri.
Tanda ingatan tk lupa dihati,
SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI MAAF ZAHIR BATIN

Ketupat pulut di atas para,
Hendak direbus di tepi perigi,
SMS dihantar pengganti kad raya,
Tanda ingatan tak luput di hati.
Selamat Hari Raya Aidilfitri,
Mohon maaf Zahir & Batin.

Tiba kita di musim perayaan,
Ramai juga yang shopping sakan.
Salam lebaran daku ucapkan,
Di hari raya saling bermaafan.
Salam aidilfitri, maaf zahir dan batin.

Kian Berlabuh Tirai Ramadhan,
Lambaian Syawal Kian Dinanti,
Luhur Hati Ikhlas Kemaafan,
Semoga Kesalahan Dimaafi,
Selamat Hari Raya,
Maaf Zahir Batin.

Di Aidil Fitri Mulia,
Maaf Dipinta andainya TERkasar Bahasa
TERsilap bicara
TERmarah yg x kena
TERtanya yg x tentu hala
TERsasul yg x sengaja
TERpukul kat mana2
TERpinjam harta benda
TERmoody x semena2
TERumpat bila2 & macam2 lg yg TERsalah & TERsilap.
SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI

Lapar Puasa Terketar2,
Bila berbuka lega rasanya,
Kad raya tak sempat nak hantar,
SMS pun kira oklah ye…!

Sepuluh jari tersusun rapi,
Bunga melati pengharum hati,
SMS dikirim pengganti diri,
Memohon maaf setulus hati,
Mohon Maaf Zahir Dan Batin.

Malam-malam lihat lampu jalan,
tengok-tengok hantu raya,
hati-hati diatas jalan,
supaya selamat pulang beraya.

Bulan ramadhan bulan yang mulia,
di sambut dengan hati yang gembira,
kini syawal semakin menjelma,
tangan ku hulurkan maaf dipinta…

Ada mata pandanglah keindahan,
Ada mulut berbudilah pertuturan;
Ada hati berilah kesayangan,
Ada salah silap silalah maafkan.

Terlebih bisa tutur bicara,
Disimpan jangan ampun dipinta,
Syawal dinanti kan kunjung tiba,
Ikhlas dari hamba yang cantik jelita.. ;b

Cincin disarung hati berdebar
Jarinan lembut wajah terhias
Ramadan disambut penuh sabar
Aidilfitri disambut dengan meriah

Sungai disusur sehari-hari
Dalam gelap menangkap ikan
Kami menyusun sepuluh jari
Salah dan silap harap maafkan

Sebelum lidah keluh,
sebelum hati kembali membeku,
sebelum tangan kaku & sulit hanya untuk sekedar minta maaf lewat sms
& sebelum semua operator sibuk..
MOHON Maaf atas semua khilaf yg ku lakukan

Buat meriam pasang pelita,
Asap keluar bunyi tak de,
Ucapan raya maaf dipinta,
Harap tak de yang mengguris jiwe.

Ketupat pulut di atas para,
Hendak direbus di tepi perigi,
SMS dihantar pengganti kad raya,
Tanda ingatan tak luput di hati.
Selamat Hari Raya Aidilfitri, Mohon maaf Zahir & Batin.
(nama penghantar dan family)

Mä$äk £èmäñg $àmßil bdiri, hèndäk makäñ di Aidifitri,nàk häñtär käd räyä posmén däh cuti,SMS sahäjä dpt ku bèri.Bùkän lùpä trädi$ì täpì ìkùt tèknøløgi térkiñi yg ädæ d ùjùñg järi. SELÄMÄT HÄRI RÄYÄ ÄIDI£FITRI MAÄF ZÄHIR BÄTiÑ….. (nama penghantar dan family)

“Biar hati sejernih air, jgn pula dipenuhi lumpur, kalau salah saya belum berakhir, diharap diampun dgn rasa bersyukur”.”Jika budi dipenuhi ikhlas, jgn ia disulam tuba, jika ada salah yg belum dibalas, harap diampun di hariraya”. “Biar amarah disunting senyum, ibarat pekerti disulam kasih, diharap dihalal makan dan minum, ibarat rezki yg tidak disisih”. SELAMAT HARIRAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN. Dari (nama penghantar dan family)

ANaK CiNa SgGuH LWä JäDì PlüKìS dBäWäH PòHòN,
äNdäì KäTäKù MéNüSüK JìWä JäRì dSùSùN MaäF KüPHòN.
SèLämät Mnyämbùt Härì Räyä AìdìLfìtrì MÄÄF ZÄHìR & BÄTìN. – (nama penghantar dan family)

Di Aidlfitri ini, maafkan andai ada
TERsalah,
TERsilap,
TERumpat ,
TERsengaja atau tidak,
Moga kita telah mendapat keampuanan,rahmat di Ramadhan lalu. (nama penghantar dan family)

Dlm kerendahan hati
ada ketinggian budi,
Dlm kemiskinan harta
ada kekayaan jiwa,
Dlm kelembutan lidah ada juga keterlanjuran kata, Dlm gurau & senda tentu ada khilaf & dosa. MOHON AMPUN & MAAF DI ATAS SEGALANYA…
Selamat Hari Raya Aidilfitri..Moga silaturahim diberkati Allah (nama penghantar dan family)

Jmbngan indah lg b’seri..Mnjadi hiasn diaidilfitri..Sms dikrim pngganti diri.Tnda ingtn xlupa dihati.. Selamat Hri Rya AidilFitri Maaf Zhir Btin.. (nama penghantar dan family)

(‘) = -=*” * ” *
__ii__ Pelita
I____I diletak
diatas para, Hendak dinyalakan d tepi perigi,SMS dhantar pengganti kad raya,Tanda igtn d AìD!L fiTRi…

Ramadhan telah kita tinggalkan, hampir menjelma syawal mulia. Aidilfitri berbahang gembira, di sambut dgn rasa suka. Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir dan batin dari (nama penghantar dan family)

ISNIN cari SELASA ,
Nk tanya nampak x RABU,
Agar igtkn KHAMIS, bgtau
JUMAAT, supaya xlupa
Msj kt SABTU, yg AHAD dh raye!!
Selamat Menyambut hari raye aidil fitri maaf zahir dan batin..

Although no face to face,do not shake hands,but hearts was close to saying sorry for any mistake,Minal ‘Aidin wal Faizin,apologize and unseen…..aq nuwun pangapura kesalahan pitutur uga tindakanku marang kowe,muga-muga kabeh dosaku lan dosamu di lebur ing dino riyoyo Minal Aidin wal Faizin

Kian Berlabuh Tirai Ramadhan, Lambaian Syawal Kian Dinanti, Luhur Hati Ikhlas Kemaafan, Semoga Kesalahan Dimaafi, Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin.

Ketupat pulut di atas para, Hendak direbus di tepi perigi, SMS dihantar pengganti kad raya, Tanda ingatan di aidil fitri. Selamat Hari Raya Aidil Fitri

Tersalah kata ku ucap sorry, tersalah laku jgn dimaki, Hendak ku ucap salam aidil fitri, rupanya baru Depavali….!! Vanikkam Vasantham Central Am’maa…

Di Aidil Fitri Mulia, Maaf Dipinta andainya TERkasar Bahasa TERsilap bicara TERmarah yg x kena TERtanya yg x tentu hala TERsasul yg x sengaja TERpukul kat mana2 TERpinjam harta benda TERmoody x semena2 TERumpat bila2 & macam2 lg yg TERsalah & TERsilap. SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI

Pelita indah lagi berseri, menjadi hiasan di aidil fitri, SMS dikirim pengganti diri, tanda ingatan tak layu di hati, SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI, MAAF ZAHIR BATIN

Blm Ramadhan mnjelang kini, Sdhlh tiba masa dnanti, Syaitan & Iblis sdh dgari, Tgllh Jembalang yg baca SMS ini!!!

Masak lemang sambil berdiri, Hendak makan di aidil fitri, Nak hantar kad posmen dah cuti, SMS jer boleh ku beri. SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI.

Ada ketikanya… MATA silap memandang, TELINGA slh mndengar, LIDAH trlnjur brkata, FIKIRAN khilaf mnafsir, & HATI silap mnduga. Mohon maaf atas segalanya, Salam Aiil Fitri.

 

Ucapan hari raya aidilfitriSelamat Hari Raya Aidilfitri daripada kami (Owner http://www.hafizhafizol.my/ & http://izahafizah.blogspot.com/)

 

Sumber :  ucapan dan pantun hari raya aidilfitri 2014

Saya Nak Duit Raya RM300 Daripada Nile.Com.My

Harini nak ajak korang semua join contest dari nile.com.my. Rasanya korang semua pun mesti dah kenal sama nile.com.my nie kan? Online shopping Malaysia yang menjual pelbagai kelengkapan seperti baju muslimah, baju lelaki, kasut, seluar, beg, kelengkapan rumah dan banyak lagi dengan harga yang cukup murah dan berpatutan. Haritu masa aku ralek duk usha pakaian lelaki di nile.com.my officemate aku tegur, shooping shopping. Malu kita haha! Terus close tab lol.

 

banner kontest duit raya nile.com.my(klik banner)

 

Sekiranya aku dapat RM300 daripada nile.com.my, aku akan gunakan untuk bayar tempahan cookies & kuih raya Konie, popia simpul Zack, ketupat Shafarah sempena hari raya. Senang betul ada kawan yang buat bisnes ini. Pakai tempah dengan diorang je. Nanti diorang delivery ke rumah terus. Bakinya akan aku guna buat beli baju raya. =D

 

Korang nak join contest dari nile.com.my jugak? Boleh buat satu entry dengan mengikut step mudah dibawah ok.

 

1. Tajuk entri : Saya Nak Duit Raya RM300 Daripada Nile.com.my.

 

2. Letak banner diatas dalam entri korang. Linkkan ke http://www.nile.com.my/page.php?cd=76.

 

3. Cerita sekiranya korang dapat RM300, apa korang nak buat untuk hari raya.

 

4. Emailkan ke [email protected] korang punya detail dengan tajuk :

Raya GiveAway (Nama Penuh Korang)

a. Link Blog :

b. Nama Penuh :

c. h/p Number :

 

Korang boleh check result nya nanti di SINI. Tarikh akhir contest pada 21/07/2014,11.59pm. Pemenang akan diundi menggunakan random.org.

 

 

Selamat menjalani ibadah puasa !

Beli Online Biskut Izzuelicious Delicious Homemade

Harini nak berkongsi dengan anda semua mengenai Biskut Izzuelicious Delicious Homemade yang diusahakan oleh artis terkenal tanah air yang digilai ramai wanita diluar sana, Izzue Islam. Biskut Izzuelicious Delicious Homemade ini menggunakan resipi isteri Izzue Islam sendiri, Awin. Peminat Izzue Islam diluar sana yang teringin nak beli Biskut Izzuelicious Delicious, anda boleh beli online tau.Duduk depan laptop saje kalau nak beli biskut ini. yeah !

 

biskut izzuelicious izzue islam

 

Terdapat 10 jenis biskut raya yang dikeluarkan oleh Izzuelicious Delicious Homemade ini dan kesemua 10 jenis biskut itu juga merupakan biskut kegemaran Izzue Islam. Jom kita cuci mata dulu dengan biskut-biskut keluaran Izzuelicious Delicious. Aku tengok pun tertelan air liur dah lagi-lagi biskut Almond kegemaran aku tu. Hehe.

 

izzuelicious almond

 

almond london

 

izzuelicious bangkit cheese

 

izzuelicious cherry chip

 

izzuelicious choc volcano

 

izzuelicious choco crumple

 

izzuelicious coconut cookies

 

 

izzuelicious crunchy minchy

 

 

izzuelicious flower power

 

 

izzuelicious snowball

 

 

izzuelicious tart

 

Cara Beli Online Biskut Izzuelicious Delicious Homemade

 

So, korang dah pilih apa biskut kegemaran korang bila tengok gambar-gambar di atas? Berminat nak beli online Biskut Izzuelicious ? Boleh terus contact,

 

Mesej/WhatsApp/We-Chat – 014 – 5056924

 

PENTING !!!

1. HARGA PASARAN ADALAH RM25 – RM28 ( TIDAK TERMASUK POSTAGE)

2. JUMLAH KUIH SEBALANG TERMASUK POSTAGE ADALAH RM35 (50 biji) .

3. PIHAK IZZUELICIOUS AKAN MEMBUAT PENGHANTARAN PADA SETIAP ISNIN DAN RABU.

4. KOS POSTAGE : SEMENANJUNG MALAYSIA (RM10), SABAH & SARAWAK (RM15).

 

Anda yang berhampiran Festival Bazar Ramadhan Pusat Pemborong GM Klang, boleh terus ke sana sebab Izzue Islam ada buka booth Biskut Izzuelicious Homemade. Boleh borong biskut raya banyak-banyak, boleh bergambar dengan Izzue Islam juga. Haa!

 

 

Kalau yang jauh tak mampu nak pergi sana dengan minyak lagi, tol, jammed, takda masa semua tu jangan risau boleh beli online je dirumah. Alahai, walaupun postage RM10, kau pergi sana pun minyak dah berapa, dengan jammed lagi, tol lagi takdak beza pun hehe =D

 

izzuelicious izzue islam

 

sumber

 

Selamat menjalani ibadat puasa semua !