Exhibitor @ //bina/ Malaysian Developers Conference 2014

Bila boss suruh aku cover event dekat TM Bangsar, aku cuak sebenarnya sebab event weekend satu hal (jangan kacau weekend saya), masalah transport pun satu hal jugak. Ini kira kali pertama nak pergi TM Bangsar. Ok la boss saya ikut arahan boss. Saya akan pergi ke event itu boss jangan risau. Disebabkan Subki my partner balik kampung, boss suruh saya pergi sorang-sorang. Saya ok boss, saya dah besar (ayat pasrah). Saya akan menjadi exhibitor di Malaysian Developers Conference 2014 yang berlangsung di TM Convention Centre.

 

 

poster malaysian developer conference 2014

 

Mujur ada kawan bekerja di Menara TM, so aku tanya siap-siap dia cara nak pergi ke TM Bangsar nie. Bila tweet di twitter, ada yang bagitau ambil stesen Bangsar, ada yang kabo ambil stesen Kerinchi. Peling kepala aku. Senang-senang aku contact terus member aku yang kerja TM Bangsar, dia kabo ambil LRT Universiti. Kemudian jalan kaki ke TM Bangsar. Kau nampak Menara TM dalam gambar? So aku jalan kaki dari LRT Universiti ke sana. Takdelah jauh sangat =P

 

 

lrt universiti

 

 

Sebenarnya aku sampai sana agak lewat jugak la. Biasa la kalau weekend selalu terbabas bangun tidur tau tak gila betul. Lepastu nak kena tunggu tren lagi ke KL Sentral. Naik LRT ke Universiti lagi. Jalan kaki ke Menara TM Bangsar akhirnya sampai juga ke TM Convention Centre dalam pukul 9.30 am. –.- Bila dah sampai tengok orang lain dah set up tempat masing-masing, tinggal meja company aku je yang kosong. Cepat-cepat pasang banner dan susun flyers atas meja. Ciap!

 

 

nasi lemak kopi o

 

Dah set up tempat kasi tak nampak hambar sangat, kita pergi breakfast dulu. Sangat sedap dia punya nasi lemak sambal bilis seriously. Lama dah nak makan nasi lemak sedap macam nie akhirnya tercapai juga (amboi). Biasa kalau makan makanan pedas masa breakfast, perut confirm akan meragam tapi harinie elok-elok je perut takde meragam pun maksudnya dia dapat menerima dengan baik sekali nasi lemak sambal bilis sedap itu.

 

 

malaysian developers conference

 

Kitorang dapat meja pertama. So, diorang yang masuk dewan ini mesti akan nampak meja kitorang dulu. Yeah, mari ramai-ramai sini Apijol nak explain pasal projek terbaru yang sedang rancak berjalan iaitulah ICON3 – ICONdapp. Ini merupakan first event yang aku cover dan memerlukan aku untuk explain kitorang punya produk. Sangat excited ye. =D

 

Sekali,

 

“ Sorry, cant you explain about this?”

“ em this is em”

“ What? I don’t understand. You can explain in Malay”

“ ok! (muka excited)”

 

Sekali,

 

“ Boleh awak explain mengenai ICON3?”

“ Ok ICON3 blablabla”

“ awak orang mana ye?”

“ Orang Terengganu”

“ Ok cakap Terengganu jela”

“ ok! (muka pasrah)”

 

 

Dan banyak lagi lagi peristiwa yang sangat melucukan pada hari ini. Paling lucu sekali yang dia suruh aku cakap Terengganu tula. Samada dia sarcasm ataupun dia memang betul-betul maksudkan apa yang dia kata, itu aku tak dapat nak pastikan. Sebab tengok dari muka memang serious habis. Hm kaka.

 

 

dewan tema biru Kemain awal lagi meja sebelah berkemas. Dah takde sorang dah –.-

 

 

Model Cortana irl

 

 

Pada hari kejadian ada model Cortana tau. Cortana in real life woow! Diorang promote diorang punya selfie contest. Ramai gila orang bergambar dengan Cortana nie. Sempat jugak bergambar dengan Cortana yang cun itu pakai phone orang leulz. Cortana korang tahu tak apa sebenarnya? Boleh baca sini yer. Aku pun baru sekarang nie tahu pasal Cortana. Nak explain lebih-lebih takut nanti terbagi ajaran sesat pulak ke korang semua.

 

 

Details : Malaysian Developers Conference 2014

Taman Rekreasi Best di Putrajaya

Weekend yang lepas telah berjaya dimanfaatkan sebaik mungkin dengan berjogging di Taman Rekreasi Presint 8 berhampiran Kelab Tasik Putrajaya. Jogging apalah Apijol nie kurus keding pun nak jogging. Eh mestilah jogging sebab nak sihat, nak keluarkan peluh dari badan, kuatkan stamina. Bukan jogging untuk membakar lemak semata-mata. Sila fahamkan betul-betul konsep jogging tu ye (Bajet Kevin Zahri lol).

 

 

Sebelum ini pernah datang sekali jogging kat sini. Firstime datang, excited kemain. Jakun sebab baru tahu kat sini ada taman rekreasi rupanya. Dah la sebelah rumah je, best dan pemandangan cantik pulak tu. Confirm lepasnie akan datang lagi jogging kat sini. Kiranya weekend lepas second time lah aku datang beriadah di sini. Apa yang seronoknya jogging di sini? Jom kita baca entry nie sampai habis ok!

 

 

Ada blayground. Boleh bawak anak-anak jogging sekali kat sini. Dia punya playground pun aku tengok elok je takde yang rosak. Teringin nak main buai kat playground tapi ada akak baju hijau tu dengan anak-anak & suami. heee.

 

playground

 

Ada alat bantu senaman. Banyak juga alat bantu senaman kat sini. Ini antara gambar yang sempat aku ambil la. Kebanyakan alat bantu senaman lain orang tengah guna. Kang kalau aku ambil gambar diorang ada yang malu-malu kucing terus lari balik rumah kan lol. Alat-alat senaman dekat sini juga dalam keadaan yang elok.

 

taman rekreasi presint 8

 

 

Pemandangan berlatarkan tasik Putrajaya. Dari sini korang dapat tengok Masjid Putrajaya dan Jabatan Perdana Menteri. Boleh bergambar sambil beriadah kat sini. Seronok kan awa?

 

taman rekreasi_presint 8_1

 

 

Cantik kan?

 

masjid putrajaya

 

 

Kemudian korang boleh cuci mata tengok rumah-rumah cantik di tepi trek jogging sambil berangan bilalah korang nak ada sebiji rumah cantik camnie (haha).

 

gambar rumah cantik

 

Ada orang main sukan air. Aku tak tahu apa nama sukan air nie, rasanya bola jaring berkayak kot sebab diorang naik kayak kemudian berebut bola, sumbat masuk jaring gol (pandai-pandai je lol). Boleh tengok diorang main sambil menikmati angin sepoi-sepoi bahasa. =D

 

permainan air_kayak

 

 

Kemudian setelah penat jogging, korang boleh menghirup udara segar di jeti Kelab Tasik Putrajaya. Haritu masa aku datang jeti ini, ramai juga family datang bergambar atas jeti ini. Ada jugak orang buat outdoor photoshoot dekat situ. =D

 

gambar kelab tasik putrajaya

 

 

gambar di kelab tasik putrajaya

 

 

Untuk pengetahuan korang, tujuan asal aku datang ke sini selain nak jogging, cuci mata dan menghirup udara segar serta menikmati angin sepoi-sepoi bahasa, aku juga teringin nak naik bot tradisional LEPA-LEPA macam gambar kat bawah nie. Bot nie ditempah khas dari sabah tau and sehingga 30 September 2014 je ade bot ini.

 

 

Rupa-rupanya bot ini tak mengambil penumpang di jeti Kelab Tasik Putrajaya. Dia ambil penumpang di Masjid Putrajaya kalau tak salah aku lah. Sebab aku tengok banyak bot landing kat situ. Takpe ada masa lagi nie kalau nak rasa naik bot tradisional LEPA-LEPA (Amboi nama tak boleh nak comel lagi ke?)

 

gambar bot dari sabah

 

 

Sumber

https://www.facebook.com/CruiseTasikPtjy
https://www.facebook.com/putrajaya

Segmen Ben Ashaari, Impianku, Seorang Blogger !

segmen ben ashaari
Link Banner



Latar Belakang Pemilik Blog

Pemilik blog berasal dari Kuala Terengganu. Seorang jejaka maskulin yang gemar menulis dan cintakan keamanan dan keindahan. Currently sedang mencari pekerjaan tetap yang tak kunjung tiba. Jangan lupa ye follow instagram (hafiz_hafizol) haha sempat lagi promote instagram. 



Kelebihan Blog 


Kalau korang suka update lagu-lagu melayu terbaru, korang akan jumpa blog aku bila search dekat google. Aku memang sukakan muzik dan suka menyanyi. Kemudian, kalau kau search lelaki kacak, lelaki hensem pun korang akan tersesat di blog aku jugak. Nampak tak betapa handsomenya tuan blog? kakaka (aku gurau, jangan ambil serious wei)




Impian Bila Jadi Blogger 


Nak dapat income dari blog macam income yang blogger-blogger otai dapat. Dengar cerita ada yang dapat beribu-ribu sebulan. Malah ada yang pernah mencecah lima angka sebulan. Banyaknya! Nak jugak macam tu!