Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Rasanya ramai dah tahu kehebatan vitamin Shaklee yang bagus untuk kesihatan. Shaklee adalah Produk Kesihatan, vitamin dan supplement yang bagus untuk pemakanan semula jadi yang mempunyai rangkaian pengedar jualan terbesar di Malaysia. Produk kesihatan ini mempunyai pakar-pakar dalam penyelidikan nutrisi yang sentiasa memastikan produk Shaklee Sentiasa Selamat, Sentiasa Bekerja, dan Sentiasa Hijau!

 

 

produk shaklee

 

 

Shaklee menawarkan banyak produk kesihatan untuk semua peringkat umur. Di Shaklee, mereka percaya alam semulajadi adalah jawapan kepada kehidupan yang lebih panjang, sihat dan produktif. Jom kita sama-sama melihat sejauh mana keberkesanan vitamin Shaklee bagus untuk kesihatan kita semua. 

 

 

Masalah Jantung

 

Masalah jantung merupakan penyakit yang boleh menyerang tidak kira usia mahupun jantina. Malah, ramai yang telah tewas dengan penyakit jantung. Dengan mengamalkan produk kesihatan dari Vitamin Shaklee, masalah jantung anda mungkin akan dapat diatasi. Inshaallah.

 

 

shaklee bagus untuk kesihatan

 

 

Masalah Tulang Rapuh

 

Apabila usia semakin lanjut, ramai diantara kita yang mengalami masalah tulang yang rapuh atau disebut juga sebagai osteoporosis. Kaum wanita merupakan golongan yang lebih terdekat dijangkiti penyakit osteoporosis berbanding kaum lelaki. Dengan pengambilan produk dari Shaklee, masalah osteoporosis antara akan dapat diatasi.

 

vitamin shaklee bagus untuk kesihatan

 

Ibu Hamil

 

Bagi ibu yang hamil, Shaklee menjanjikan produk yang bagus untuk kesihatan anda dan juga anak yang bakal dilahirkan. Sebagai seorang ibu, anda mesti inginkan bayi di dalam kandungan dan anda sendiri sentiasa sihat sepanjang kehamilan.

 

vitamin shaklee bagus untuk kesihatan_1

 

 

Tambah Berat Badan

 

Anda yang terlalu kurus (seperti saya haha), disyorkan mengamalkan pengambilan vitamin shaklee seperti dalam gambar di bawah. Haritu ada juga member promote vitamin Shaklee untuk menambahkan berat badan, mungkin suatu hari aku sendiri pun akan membeli produk vitamin Shaklee untuk menambahkan berat badan aku. \0/

 

vitamin shaklee bagus untuk kesihatan_2

Rawatan Resdung

 

Penghidap resdung diluar sana, jangan risau lagi kerana produk Shaklee yang sangat bagus untuk kesihatan ini juga dikatakan mampu mengubati penyakit resdung anda yang teruk itu. jangan pandang sebelah mata dengan penyakit resdung. Jika tidak dirawat dengan segera, muka anda menjadi mangsa.

 

vitamin shaklee bagus untuk kesihatan_3

 

Masalah Kesuburan Lelaki

 

Lelaki diluar sana yang mengalami masalah kesuburan, boleh cepat-cepat berjumpa agen Shaklee yang sah sebab produk Shaklee dipercayai boleh mengubati masalah kesuburan lelaki. Dengan pengambilan set kesuburan lelaki dari Shaklee, pasti rumah tangga anda lebih bahagia. hiks.

 

vitamin shaklee bagus untuk kesihatan_4

 

 

Masalah Kesuburan Wanita

 

Bukan sahaja masalah kesuburan lelaki, masalah kesuburan wanita juga dapat diatasi dengan pengambilan Vitamin Shaklee yang sememangnya bagus untuk kesihatan. Antara set kesuburan wanita yang terdapat di Shaklee adalah seperti dalam gambar dibawah.

 

shaklee bagus untuk kesihatan_1

 

 

Set Shaklee Untuk Kanak-Kanak

 

 

Jikalau anda mencari vitamin yang bagus untuk anak-anak anda, Vitamin shaklee sangat disyorkan. Set kanak-kanak Shaklee ini sangat bagus untuk mereka yang pertumbuhan otak dan tumbesaran kanak-kanak. Semua ibubapa inginkan anak yang sihat dan pintar bukan? Maka tidak rugi untuk mencuba set kanak-kanak dari Shaklee.

 

vitamin shaklee bagus untuk kesihatan_5

 

Sebenarnya terlalu banyak kehebatan dan kelebihan vitamin Shaklee untuk kesihatan kita semua. Kalau aku senaraikan semua, alamatnya boleh buat lebih dari 10 entri kot. wuhu. Kelebihan-kelebihan yang aku senaraikan diatas, telah kurujuk dari pengedar sah Shaklee sendiri ok. Jangan kata aku cakap kosong pulak.

 

“Ah Apijol nie, kekonon Vitamin Shaklee bagus untuk kesihatan lah sangat, padahal Apijol sendiri tak pernah cuba” – Anonymous. lol. Hey tak percaya boleh contact terus pengedar sah Shaklee okey. =D

 

Dapatkan produk Shaklee dan khidmat nasihat dari pengedar sah Shaklee iaitu YatiAdam (Perak), WinaWellness (Pulau Pinang), ElnaOmie (Johor Baharu),BondaSihat (Sabah), IzzyAdlina (Selangor), RanauHealthyVitamins (Sabah),ShanaSharafas (Selangor), VitaminSiCilik (Johor Baharu), IreneVitamin (Sabah),SihatVitamin (Seremban).

 

Jangan lepaskan peluang untuk mencuba produk Shaklee. Sudah ramai yang menggunakan produk Shaklee dan merasai kesannya.

 

Anda Bila Lagi?

 

 

Contest Bonus Akhir Tahun ini dianjurkan oleh Akma Omar dan ditaja oleh pengedar sah Shaklee serta ditaja oleh Bee Venom Malaysia, Vitamin Kesihatan, Blog Jawatan Kosong Kerja Kerajaan, Jawatan Kosong Kerajaan Terkini,Exam SPA Online, Kongsi Bersama Nora, Dunia Vitamin Resources, dan UmmiMama.

Musim Buah-Buahan Tempatan di Kampung

Raya Aidiladha tahun ini aku beraya di kampung halaman terchenta, Kampung Tok Jiring. Aku search alamat rumah aku dekat google street view tapi tak jumpa. Nampak jalan raya depan rumah je. Nampak sangat la Kampung aku ni tak popular haha.

 

 

Bila sampai kampung, aktiviti pertama yang wajib buat ialah pergi belakang rumah cari buah – buahan. Sebelum balik kampung haritu, mak ada kabo buah rambutan ada belakang rumah. Buah rambutan buah favourite kot! Ke ada juga orang tak suka buah rambutan? Rugilah korang. Jom kita jalan-jalan belakang rumah Apijol tengok ada apa belakang rumah.

 

 

gambar buah dokong

 

Buah dokong yang masih hijau. Lagi 2 3 minggu masak ranum lah kot. Lebat jugak buah dia. Tak sempat lah ye nak merasa buah dokong. Pokok dokong nie sebelah bilik aku je tau. Ni sambil aku taip entri, sambil aku jeling-jeling kee buah dokong.

 

 

gambar pokok limau nipis

 

Pokok limau nipis nie buahnya sangat lebat. Nak buah limau nipis boleh datang rumah aku ye. Kekadang ayah aku jual jugak buah nipis nie. Kekadang ada orang datang rumah nak beli buah limau nipis. Ada dua pohon limau nipis belakang rumah. Hai, tiba-tiba tekak teringin nak minum limau nipis ais asam boi pulak haha. Nanti nak buatlah. =p

 

 

gambar pokok buah duku

 

Sebelah pohon limau nipis ada pohon duku. Aku rasa ini kali pertama pohon duku ini berbuah. Aku tak petik la pulak sebijik rasa. Ambil gambar je haha. Tapi nampak macam belum masak ranum lagi. Masam.

 

 

pokok salak

 

 

Pokok salak ini aku tanam tau. Sekarang dah berbuah dah. Buah dia sangat manis macam orang yang tanam jugak. kahkah. Semoga pokok salak aku tanam ini berbuah lebat-lebat sebab aku tengok ada beberapa tangkai ke buah. \0/

 

 

gambar rambutan masak

 

 

Buah rambutan walau tak berapa lebat tapi boleh la buat makan. Ada dalam dua tiga pohon rambutan yang berbuah. Boleh bawak balik Putrajaya sikit nanti yeay. Ini yang aku suka duduk kampung. Bila tiba musim buah, pergi belakang rumah petik-petik je buah apa kau nak makan. Boleh makan banyak mana kau nak. Nak panjat makan atas pokok pun boleh.

 

 

pokok manggis

 

Pokok manggis pulak bahagian atas dah kering sebab kemarau. Tinggal bahagian bawah yang masih berdaun. Ada la jugak buah manggis tapi belum masak. Dah takde entri panjat pokok manggis la lepas nie kan.

 

 

gambar di kampung

 

 

Cuba kau perhati gambar atas nie, sebelum ini sebelah pokok buluh ada pohon durian yang sangat rendang dan selalu berbuah lebat. Tapi kemarau yang teruk baru-baru ini telah menyebabkan pohon durian kekeringan dan mati. Ada dalam 3 pohon durian dekat kampung mati sebab kemarau. Sedih wei. Tahun ini tak dapat merasa buah durian kat kampung. =(

 

 

gambar kaki dan buah rambutan

 

 

P/s : Kalau nak pergi jalan-jalan belakang rumah, kena hati-hati sebab banyak periuk api.

CARA NAK DAPAT CPUV NUFFNANG BANYAK-BANYAK

Dua tiga hari ini aku tengok ramai betul yang duk post pasal cpuv Nuffnang dekat blog. Nuffnangers dekat luar sana mesti tengah bergembira sebab Nuffnang sangat bermurah hati kasi diorang CPUV banyak-banyak. Ada yang dapat tiga CPUV dalam sehari. Ada yang on going CPUV sampai 6. Suka korang ye? Yela, nak harap ke CPC Nuffnang memang menangis la nak tunggu cash out kan?

 

CPUV Nuffnang

 

Ini kali pertama aku dapat CPUV dari Nuffnang sampai banyak macam tu. Ada 7 CPUV yang on going. Kalaulah 1 CPUV tu amount dia RM50.00 kan best. 7 CPUV = RM350 fuyoo Apijol kaya lol. Jom kita flashback sikit kisah mengenai CPUV Nuffnang dan blog Apijol jom.

 

 

Aku daftar dengan Nuffnang pada tahun 2011, tapi  cpuv pertama aku pada tahun 2013. Nampak tak bertahun-tahun setia dengan Nuffnang kemudian tahun 2013 baru dapat cpuv pertama dari Nuffnang. Kalau dah dapat cpuv pertama, akan adalah lah cpuv kedua Inshaallah. Lepas dapat cpuv kedua, aku dah malas nak update cpuv ketiga keempat dan seterusnya. Baguslah korang yang sentiasa update dapat cpuv sampai berpuluh-puluh tu. Tu satu tips nak dapat cpuv lagi tu. Macam konsep what you give, you will get back. =D

 

 

Aku selalu hantar tiket dekat Nuffnang pasal CPUV. Sekarang Nuffnang dah kasi CPUV pun still aku hantar tiket ke Nuffnang padahal soalan lebih kurang sama cuma aku putar – putar sikit je haha. Yang best mengenai Nuffnang, team diorang tak pernah tak jawab soalan aku. Setiap jawapan pula memang sangat details dan jitu.

 

 

Dalam banyak – banyak tiket mengenai cpuv yang aku hantar, jawapan malay di bawah ni merupakan jawapan yang paling panjang. Tak muat skrin aku nak printscreen jawapan sebab panjang sangat lol.

 

 

 

cpuv nuffnang_1Cara dapat CPUV – Kemaskini laman survey dari masa ke semasa

 

 

 

nak dapat cpuv nuffnang Cara dapat CPUV – Update Survey

 

 

 

 

nuffnang cpuv_1Cara dapat CPUV – Trafik tinggi (at least 1000 uv daily)

dapat cpuv nuffnang Cara dapat CPUV – Tambahkan bilangan pelawat ke blog

 

 

 

Alhamdulillah, dengan mengikut segala tips yang berguna daripada pihak Nuffnang, setiap bulan ada sokmo CPUV yang melekat di blog. Cuma sekarang ni nak kena tambahkan trafik blog sebab Nuffnang kabo semakin tinggi traffik semakin banyak amount setiap iklan CPUV yang kita dapat.

 

 

 

 

earning nuffnang redmummy Bilalah nak dapat earning 5 angka macam Redmummy. pengsan.

 

 

 

 

Thanks Nuffnang muah ciked.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...