Ayat Jiwang Untuk Sahabat

Mereka yang suka belanja makan, bukan kerana mereka berharta tapi sebab mereka meletakkan persahabatan melebihi duit.

Mereka yang rajin bekerja, bukan kerana mereka tunjuk pandai tapi sebab mereka memahami maksud tanggungjawab.

Mereka yang memohon maaf dahulu selepas bergaduh, bukan kerana mereka salah tapi sebab mereka menghargai orang di sekeliling mereka.

Mereka yang sukarela membantu anda, bukan kerana mereka berhutang apa-apa tetapi sebab mereka lihat anda sebagai seorang sahabat.

Mereka yang selalu whatsapp anda, bukan kerana mereka tiada benda lain nak dibuat tapi sebab mereka mengingati anda.

Satu hari, kita semua akan terpisah, kita akan terkenangkan pelbagai perbualan dan impian yang kita ada.

Hari berganti hari, bulan, tahun hingga hubungan ini menjadi asing,

Satu hari anak kita akan jumpa gambar kita dan bertanya,

“ Siapa mereka semua”

Dan kita tersenyum dengan air mata yang tidak kelihatan kerana hati ini terusik dengan kata-kata yang sayu, lalu berkata,

 

“DENGAN MEREKALAH SAYA ADA HARI YANG PALING INDAH DALAM HIDUP SAYA”.

 

suprise besday_1

 

 

C/p dari group whatsapp.

Kali Pertama Drive Balik Kampung–KL Ke KT

Cuti Chinese New Year tahun ini haruslah dimanfaatkan dengan balik kampung. Hari Rabu 18 Februari lagi aku dah mintak Annual Leave dekat boss sebab nak balik kampung subuh Rabu. Plan nak gerak pukul 5.00 pagi tapi pukul 5.30 pagi baru gerak hew. =D

 

 

Disebabkan ini merupakan pengalaman pertama drive dari KL ke KT, haruslah kenangan yang indah ini diabadikan di dalam blog. Aku jenis noob sikit mana pernah drive jauh-jauh. Paling jauh aku drive pun Putrajaya – Cyberjaya. Pergi office. (huhu). Berbekalkan keberanian & keyakinan diri yang tinggi, selebihnya kita serahkan kepada Allah, kami pun pulanglah ke kampung dengan perasaan yang sangat teruja. Dah siap-siap burn lagu favourite dalam CD, nak pasang dalam kereta sambil karoks. Baru tak mengantuk masa drive katanya. 

 

 

Kami berhenti dua kali, RnR Genting Sempah (solat) dengan RnR Maran (breakfast nasi lemak bawak dari rumah). Alhamdulillah perjalanan balik kampung memang smooth. Tiada traffic jam. Tapi agak frust sikit la sebab tersalah tengok signboard cemana ntah boleh pulak lalu ikut jalan pantai. Baru nak merasa drive ikut Lebuhraya Pantai Timur (LPT) yang baru itu. Sepatutnya lepas tol Jabor terus U-Turn kan, tapi aku ambil straight. Salahkan co-driver okey! \O/

 

 

gambar jalan raya dari dalam kereta

 

Satu masalah jalan pantai nie, ada banyak lori minyak. Sabo jela. Nak memotong lori minyak pun, telan air liur dulu. Mengucap banyak-banyak. Jalan sempit pulak sempit. Lori minyak 2 biji di depan. Kau bajet kau boleh potong 2 biji terus. Last-last tak sempat. Kemudian kau stuck ditengah-tengah antara 2 biji lori minyak. Scary-nya !

 


Alhamdulillah. Selamat sampai kampung around 2.30 petang macam tu. :”) Tepuk tangan untuk diri sendiri. Buka pintu bilik nampak pemandangan dalam gambar bawah ini. Hatiku riang tak terkata. kah.

 

 

Jpeg

 

 

Balik KL semula hari Ahad pukul 6.30 am. Memang suka pun bertolak awal pagi. Sebab nak mengelakkan traffic jam. Plan asal nak gerak pukul 5.00 am kot. Seronok punya pasal tidur di kampung, sampai around 6.00 am baru bangun. Solat Subuh dulu kemudian 5.30am gerak balik KL melalui Lebuhraya Pantai Timur. Berkabus je pemandangan waktu pagi di LPT. Kitorang berhenti breakfast di RnR Gambang.

 

 

pemandangan lebuhraya pantai timur LPT Pemandangan waktu pagi di Lebuhraya Pantai Timur (LPT)


Start Lebuhraya Karak memang traffic jammed. Dengan orang buat 3 line semua. Jammed around 10 km kot kalau tak silap sebab aku tak alert sangat dengan kilometer-kilometer nie. Lepas tol Karak, lega kejap, kemudian jammed lagi dekat Bentong. -.-




Bila lepas tol Gombak, barulah lega sikit. Ambil kiri kemudian straight je tengok signboard ke Putrajaya. Around 2.30 petang jugak sampai.

 


Dari KL – KT,
5.30 am – 2.30 pm
Laluan : Jalan Pantai
Tempoh Perjalanan : 9 jam

Dari KT – KL,
6.30 am – 2.30 pm
Laluan : Lebuhraya Pantai Timur
Tempoh Perjalanan : 8 jam

 

Kesimpulan : Apijol seorang pemandu berhemah. =D

Tempahan PhotoBooth & Pelamin Murah di Kuala Terengganu dengan The 90s Box

Berita baik untuk bakal pengantin area Kuala Terengganu, The 90s Box telah melancarkan pakej pelamin & photobooth yang sangat cantik tetapi murah. Actually business ini ialah business kawan-kawan aku sendiri di kampung. Seriously, idea diorang sangat kreatif dan aku jamin korang semua akan suka & berpuas hati.

 

 

pelamin murah cantik kuala terengganu_Pelamin yang simple & cantik

 

 

pelamin murah cantik kuala terengganuPelamin tema ala garden

 

 

photobooth murah kuala terengganuGuest Book

 

 

photobooth cantik kuala terengganuCandy Buffet

 

pelamin murah kuala terengganuPhotobooth

 

 

photobooth pelamin murah kuala terengganuThe Making of

 

 

Antara pakej menarik photobooth & pelamin yang ditawarkan oleh The 90s ialah,

 


*Pakej Lady Gaga
Photobooth + Guest Book : RM 120



*Pakej Katy Perry
Photobooth + Candy Buffet : RM 170


*Pakej Celine Dion
Photobooth + Guest Book + Candy Buffet : RM 200


*Pakej Miley Cyrus
Photobooth + Polaroid 30pcs : RM 200


*Pakej Beyonce

Photobooth + Polaroid 30pcs + Guest Book : RM 220


*Pakej Rihanna

Photobooth + Polaroid 30pcs + Candy Buffet : RM 270


*Pakej Taylor Swift

Photobooth + Polaroid 30pcs + Candy Buffet + Guest Book : RM 300

 

**Setiap pakej termasuk props tambahan seperti tag stick, frame gambar & bench

 

Sebarang tempahan/pertanyaan mengenai pakej, boleh pm Zack 014-5135897.

 

Instagram : https://instagram.com/the90sbox/

Facebook : https://www.facebook.com/the90sboxs

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...