LAGU MELAYU TOP MASA KINI 2014 #3

Ada yang ternanti-nanti tak entri Lagu Melayu Top Masa Kini 2014 aku? hahaha. Sorry busy sikit tak boleh nak update setiap bulan. Sebelum korang terjah Lagu Melayu Top Masa Kini 2014 yang aku senaraikan di bawah, boleh terjah dulu di Lagu Melayu Top Masa Kini 2014 #2.



lagu melayu top masa kini 2014

Aku tak sertakan video dan link download untuk senarai Lagu Melayu Top Masa Kini 2014 di bawah. Boleh dengar di youtube kalau best boleh download sekali ye. Semestinya hanya yang best-best sahaja aku berikan untuk korang kan hiks =D



1. Si Katak – Mark Adam


gambar mark adam_si katak

Setiap pagi aku sembunyikan diri
Takut takut kau ternampak
Mukaku yang macam katak
Sakitnya, aduh sakit kepala

Malamku igau, siangku angau
Imaginasi meracau
Konon tak nak diriku dikacau
Sakitnya, aduh sakit kepala
Ku cari beribu alasan
Supaya tak berjumpa
Tetapi semua tak jadi
Engkau ada sana ada sini
Didudadidu, kawan kawan tolong aku
Aku nyaris jadi gila
Dan tak tahu macam mana
Sakitnya, aduh sakit kepala
Ku cari beribu alasan
Supaya tak berjumpa
Tetapi semua tak jadi
Engkau ada sana ada sini
Didudadidu, kawan kawan tolong aku
Aku nyaris jadi gila
Dan tak tahu macam mana
Sakitnya, aduh sakit kepala
Engkau cantik dan lawa
Aduh, sakit kepala.

2. Alasan Untuk Bahagia – Asfan


gambar asfan_alasan untuk bahagia
Seperti mentari kan hilang
Mengikut jejakku menghapus bayangmu
Teruslah ku membawa cinta
Jauh dariku jauh darimu
Dan tak bisaku mengerti
Semua terjadi harus begini

Kini yang tinggal hanya
Sisa-sisa kisah yang terindah
Dan hitam tiba membawa derita

Sejujurnya masih ada rasa cinta
Yang tak akan putus
Kerna alasanmu untukku bahagia
Seharusnya kau sedari
Separuh jiwaku akan mati
Yang tinggal hanya
Alasan untuk bahagia


3. Hilang – Najwa Latif


gambar najwa latif cantik
Aku hilang diriku
Sementara mengejar kamu
Aku hilang nyawaku
Kerna ku mahu cintamu

Dan aku hilang, hilang
Dari cintamu dari hidupmu
Dari segala-galanya
Dari cintamu dari hidupmu
Dari segala-galanya
Milikmu oh milikmu

Aku ingin kau tahu
Dan sedar kewujudanku
Aku inginkan kamu
Lebih dari yang kau tahu

Dan aku hilang, hilang
Dari cintamu dari hidupmu
Dari segala-galanya
Dari cintamu dari hidupmu
Dari segala-galanya
Milikmu oh milikmu

Dan mungkin kau takkan pernah sedari aku
Dan mungkin kau takkan sedar kewujudanku
Tapi ku ingin kau tahu
Ku akan mencintaimu

 

4. Dunia & Syurga – Akim


gambar akim af
Selama berpimpin tangan meredah segala
Semakin dalam ku menyelam
Bagaikan bermimpi bahgia tetapi
Seputih peluru terluru di penjuru hati ku
Disini pasti ku terpaksa berhenti

(Korus)
Bukan ku tak mahu bercinta
Tiada yang ku pinta
Lebih dari jauh semata
Dunia dan syurga
Bukan ku tak mahu segala
Intan emas permata
Cuma mahu bersama mu
Dunia dan syurga
Dunia dan syurga

Meluncur atas salju dosa
Diambang menjunam gelincir terbenam
Binasa usia dan masa jangan disia sia
Dan ini pasti ku terpaksa berhenti

Hari akhir kan tiba
Kan terbongkr rahsia

Sayang ku, ku perlu bersama diri mu sentiasa
Bukan saja dunia tetapi juga syurga
(Ulang Korus)
Cuma mahu bersama mu
Cuma mahu bersama mu
Dunia dan syurga

 

5. Akhiri Penantianku – Alif Satar


alif satar_akhiri penantianku
Resah hati ku
Selalunya ada
Fikirkan kamu
Setiap waktu ku
tenang jiwa ku
bila kau di sisi
Dalam dakapan mu buat ku mati
Hooooooo~
Jauh
Ku menunggu
Biar ketahuan mu
Disini ku merindu
Jauhhh
Ku berharap
Kembali kau pada ku
Akhiri penantian ku
Tak mampunya aku
Bila kau tiada
Gelap hariku
Sepi hidup ku
Lemah langkah ku
Mendengar suara mu
Laju jantung ku bila menyentuh mu
Wooo~

6. Jatuh Cinta – iamNeeta


iamneeta_jatuh cinta
Aku tak bisa menyedari
Kamu cinta aku
Tentang kamu
Tak pernah ku hargai

Kini aku jatuh cinta
Pada matamu yang terindah
Kau membuatku dekat padamu

Kini ku bisa menyedari
Erti cinta kamu
Tentang aku
Selalu kau hargai

Kini aku jatuh cinta
Pada diri kamu
Segenap hujung duniaku
Ingin kau tahu

Kini aku jatuh cinta
Semua tentang kamu
Sehingga hujung duniaku
Ingin kau tahu

Kini aku jatuh cinta
Semua tentang kamu
Sehingga hujung duniaku
Jatuh cinta

Kini aku jatuh cinta
Pada diri kamu
Segenap hujung duniaku
Ingin kau tahu
Kini aku jatuh cinta
Semua tentang kamu
Sehingga hujung duniaku
Jatuh cinta

7. Pelarian – Sakura Band & Adi (Ost Aku Isterinya)


lagu OST aku Isterinya

Engkau datang kepadaku
Dengan sejuta harapan
Kau janjikan cinta itu

Ternyataku hanya persinggahan
Hatimu yang luka
Sungguh ku tak sangka

Dan saat kekasihmu
Inginkan kau kembali

Tinggalkan aku
Lupakan ku
Kembalilah kau kepada dirinya
Kerna kutahu
Cinta ini
Hanya pelarian bagimu
(ulang dari permulaan)

Tinggalkan aku
Lupakan ku
Kembalilah kau kepada dirinya
Kerna kutahu
Cinta ini
Hanya pelarian bagimu (2x)

8. Tepi Sikit – Sleeq & Joe Flizzow


gambar sleeq dan joe flizzow
Apa yang kau mahu
Semua ku beri
Apa yang kau mahu
Mahu apa lagi
Bagaimana aku pula
Aku serik
Jadi ku ingin jalan sana
Tolong tepi sikit
Tolong tepi sikit
Verse 1 [Joe Flizzow]
Terima kasih untuk semua memori
Sekarang masa untuk aku naik pesawat
Dibumi ku berpijak sentiasa rendah diri
Tapi sekarang masa ku berlari atas awan
Pada mula kalau betul hilang
Tiba tiba diam
Yang lain cuma bisa meminjam
Gayaku nak ambil simpan
Ku kata gayaku Pablo
Mereka tak kenal Picasso
Jadi semua berkoba koba nak jadi macam Escobar
Itu aku
Ikhlas
Kau nak e class
Ku bagi e class
tapi sekarang memang jelas, wang tidak boleh beli class
Duit tidak boleh beli masa
Masa dulu mungkin rasa ni tak buang masa
Tapi sekarang rasa macam kena paksa
Mungkin kita berdua jadi mangsa
Cita rasa berbeza walau sama budaya dan bangsa
Jadi tepi sikit, tumpang lalu
Biar yang lalu jadi yang lalu
Apa yang jadi hari esok, itu esok baru tahu

Apa yang kau mahu
Semua ku beri
Apa yang kau mahu
Mahu apa lagi
Bagaimana aku pula
Aku serik
Jadi ku ingin jalan sana
Tolong tepi sikit
Tolong tepi sikit
Verse 2 [Alif SleeQ]
Kau semakin kejam
Caraku pelan
Lembut dan
Ku tak membantah
Hanya mengalah
Ku disuruh cuba
Ada pendirian sikit tak boleh ke ha?
Kau ni lelaki banyak songeh ah, ha?
Kau ada tau kisah ke
Atau kau saja nak buruk sangka
Yang buruk sangka tu tolong simpan kata kata sebelum terlebih belanja
Aku Alif, erti yang pertama
Tak salah dengarkan aku kata
Tak salah yang aku pernah cuba
Yang pernah gagal
Berdiri semula
Masa lalu, kelap kelip
Semakin sempit, tepi sikit
Sebelum aku naik bingit
Sebelum darah aku naik
Dah bagus tu awal awal ku pesan kau patah balik
Wow
Kenapa muka ketat, apa kau mintak peluk?
Kita sudah dewasa, dewasa pun nak merajuk?
Ku sudah kata kalau hidung tinggi, tak lihat apa di bawah
Jadi kalau kau tersandung batu, padan muka
suka?

Bridge [Syarif SleeQ]
Aku tak sanggup tahan buat selamanya
yeah, sebaiknya aku mempunyai rencana
dan aku sedia, aku rela
melukakan segalanya dan aku sudah berubah
yeah!
(Apa yang kau mahu
Semua ku beri
Apa yang kau mahu
Mahu apa lagi
Bagaimana aku pula
Aku serik
Jadi ku ingin jalan sana
Tolong tepi sikit
Tolong tepi sikit)
2x

9. Biar – Hani & Zue


Hani & Zue_Biar
Kau hadir membawa seribu hikmah
Mewarna senyuman yang kian pudar
Mengenal erti sebuah persahabatan

Menerima baik buruk seorang teman
Pengubat luka rindu dan kasih sayang
Memberi semangat dan harapan

Tanpa ku sedari kau tertinggal di hati
Tiada ku menduga rasa ini kan hadir
Maafkanlah aku bukannya niatku untuk mencintaimu
Semua ini tiba-tiba

Berikanlah ku peluang
Untuk jadi yang terbaik untukmu
Takkan aku kecundang
Selagi kau bukan milikku

Biar, biar, biar aku menunggu
Sampai habis nanti semua hayatku

Biar, biar, biar aku menunggu
Sampai habis nanti semua hayatku
Biar, biar, biar aku tertunggu
Cinta tulus ikhlas dari hatimu

10. Aku Juga Manusia – Amir Jahari


gambar amir jahari
Ku termenung seorang diri
Ku menangis di sebalik sepi
Ku mencari cebisan memori
Yang ku namakan misteri

Ku tertawa mendengarnya
Ku mengerti aku siapa
Ku tak peduli sebenarnya
Apa yang kau ada

Jangan kau menilai dari rupa
Kerna semuanya milik Dia
Hati ini akan ku jaga
Kerna ku hanya manusia biasa

Hati ini akan ku jaga
Kerna ku hanya manusia biasa
Jangan kau menilai dari rupa
Kerna semuanya milik Dia





14 komen

wah, berguna ni nak tambah koleksi mp3 !

Ada juga lagu yang saya belum dengar lagi, tapi lagu najwa ngan lagu sleeq memang sedap didengar.

bagi qila hilang je lah kot yg top ekeke

Hani dan zue??? Xpnh tahu pon yg tu pijol...baru sungguh ke ayut yg xikut ni...hoho

Lagu najwa latif jer yg tahu...yg lain mcm tak pernah dgr

Now lagu hilang yang bermain diminda. Sape asfan tu? tak pernah dengarlah plak.. -__-

yg x dgr lagi, p dgr skrg hehe

Yg lain pun best jugak ! Mark Adam tu best

Diorg nie baru lagi. Juara projek EP Hotfm kak.

Dengar la lagu lain pulak. best :D

Nie mesti tak tengok cite Nora Elena kan. hehe. Asfan yg nyanyi Ost Nora Elena tu. yg atas nie lagu baru dia :D

Banyak lagu ni anak saya yang tahu ni .. siap hafal lagi ... saya .. hahaha lost


EmoticonEmoticon