loading...

LAGU MELAYU TOP MASA KINI 2016 #1

Dah lama tak update mengenai lagu melayu top masa kini. Lagu memang banyak dalam laptop tapi masa tak mengizinkan. Sekarang memang ramai betul penyanyi baru yang berbakat. Lagu diorang pulak best jugak. Sampai tak tahu nak masukkan lagu mana hehe.

Aku memang tak sediakan link untuk download lagu-lagu terbaru 2016 di bawah. Korang download di www.youtube.com jela okey. Masukkan link video yang nak download di http://en.savefrom.net/. Then boleh terus download. Almost lagu dalam laptop aku, aku download di Youtube je. Youtube banyak lagu latest kot. Tak terkejar nak dengar yang mana. Last-last duk ulang jela lagu yang sama hari-hari \0/

Jom layan lagu melayu top masa kini 2016 yang disenaraikan dibawah. Kalau best, boleh download terus okey!


lagu melayu top masa kini 2016 #1



1. Obses – Akim & The Majistret



lagu melayu terbaru 2015_akim majistret


Menghitung detik dalam kesedaran
Menunggu masa untuk lena
Memintal mimpi di kamar beradu
Hanya mahu temu bayangmu

Sambut rinduku
Pejamkan mata
Aku untukmu

Bakarkan resah
Tanamlah indah
Kan memeluk kau dengan erat

Bunuhlah benci
Dan kisah lalu
Marakkan tenang tersenyumlah
Kan bersatu di dunia ini

Sambut rinduku
Pejamkan mata aku untukmu
Rebahkan semua
Nantikan aku kan datang padamu
 

2. Setia – Faizal Tahir & Elizabeth Tan 


elizabeth tan faizal tahir setia

Selamat pagi sayangku
Apa khabar dirimu?
Maafkan andai mengganggu lenamu

Andai pernah melukakan
Maafkan ku tak sengaja
Harus kau dan aku selalu bicara

Kau tahu kau satunya
Ku mahu kita selamanya
Kau dan aku
Mungkin tak sempurna

Kau dan aku
Tahu takkan mudah
Kau dan aku
Mahukan sempurna
Kau dan aku
Mengharap bahagia


3. Melepaskanmu – Sakura Band


sakuraband melepaskanmu

Aku menjaga utuhnya cinta
Tapi kau selalu mengingkarinya
Cukup sudah aku menahan sakit
Sebelum teruskan cinta ini

Terlalu lama ku berdiam diri
Saat kau selalu sakiti hati
Maafkan ku harus meninggalkanmu
Usaikan semua yang ku rasa

Dan aku pun terluka karenamu
kerna cintamu
Aku harus melangkah jauh
darimu dari cintamu

Terlalu lama ku berdiam diri
Saat kau selalu sakiti hati
Maafkan ku harus meninggalkanmu
Usaikan semua yang ku rasa

4. Satu – Najwa Latiff


lirik lagu aku_najwa latif

Dulu kita tiada beza
Hanya seperti manusia biasa
yang ditakdir jatuh cinta
Jatuh cinta pandang pertama
 
Tak ku sedar entah mengapa
kita semakin jauh berbeza
Kau tinggalku begitu saja
Dan hilang dari depan mata
 
Berikan aku satu peluang
Peluang untuk mencintaimu
Berikan aku satu peluang
peluang untuk merinduimu
Sekali lagi
 
Adakah engkau lupa
Saat pertama kita jatuh cinta
Sering tawa sedih duka
Kita lalui bersama


5. Kekasih Teragung Dunia – Adira


kekasih teragung dunia adira


Kau aku cinta
Kau aku puja
Lahirnya di mana aku tidak tahu
Yang aku pasti mulai ini

Kasih bersemi selamanya
Akan hadirnya hari menduga
Betapa sukarnya aku tidak tahu
Cekal dan sabar mengharunginya
Hidupkanlah mimpi bersama

Janji padaku sepenuh kasihmu
Ikrar cinta tulus setia
Ku janji ke hujung nyawa
Menjadi kekasih teragung dunia

Bertahun terbentang menyambut kita
Ke hari terakhir itulah ku tahu
Semoga cinta membimbing kita
Menuju hinggalah ke jannah
 

6. Takkan Pergi – HyperAct


takkan pergi hyperact

Hari ku yang pergi
hilang ku mencari
Gelora cinta kau bawa datang kembali
Rindu ku tak sudah
kelam dalam sedar
Mungkin ku menanti sepi hangat yang hadir

Kenangan bagai mengejar mentari
Terbakar debunga kasturi
Apakah tandanya yang tersembunyi
Dibalik rahsia semalam

Hadir dirimu memulihkan ku
Dalam lumpuh dan lesu menghidup jiwaku
Namun rasa ini
dalam mencari erti
Yakin ku kekal mu disisi takkan pergi
Mungkin sebenarnya ruang tu tiada
Mengisi kasih nan pilu sebentar cuma
Kenangan bagai mengejar mentari
Terbakar debunga kasturi
Apakah tandanya yang tersembunyi
Dibalik rahsia semalam


7. Tak Pernah Menyerah – Dayang Nurfaizah


dayang nurfaizah gambar


Dalam heningnya malam
Bertaburan bintang
Rembulan pun tersenyum
Pancarkan sinarnya

Seiring waktu berlalu
Menari indah denganmu
Terhanyut dalam mimpiku
Hingga ku gapai rasaku

Tak pernah menyerah
Untuk selalu mencuba
Menjadi terbaik untukmu
Dan segalanya
Ooohhh...
Kekasih

Dalam setiap kisah
Selalu ada cinta
Dan ada air mata
Yang pasti mengiringi
 

8. Material – Yuna


gambar Yuna_Sayang


Aku mahu makan malam di hotel
Sepatuku hanyalah dari Chanel
Mahu lebih bagus darimu
Tumpukan perhatianmu kepadaku
Lihatlah baju menyarung tubuhku
Prada, Gucci, Louis Vuitton dan Miu Miu
Ku perlukan semua itu
Material yang menggembirakan aku

Material oh lihatlah diriku
Material pasti semua cemburu Material

Mahu berkahwin dengan orang kaya
Yang boleh belikan aku apa saja
Mahu lebih bergaya darimu
Wang ringgit dan dollar itu bukan isu


9. Ragu – Ragu – Tasha Manshahar & Syed Shamim


tasha manshahar syed shamim

Di sudut hatiku ini
Apa yang ku rasa Kau tak percayakan ku
Ku cuba untuk fahami
Apa yang kau rasa
Untuk kita berdua
Jangan khuatir dengan diriku
Kerna aku mampu menjaga diriku sendiri
Jadi tak mahu ragu ragu sayang
Aku tetap di sini

Dan aku tahu tahu tahu sayang
Aku engkau miliki
Jadi tak mahu ragu ragu sayang
Aku tetap di sini

Dan aku tahu tahu tahu sayang
Engkau yang aku cintai
Hariku diselubungi
Apa yang ku rasa
Buat ku jadi gila
Akan ku cuba fahami
Apa yang kau rasa
Untuk kita berdua


10. Bunkface – Darah Muda


bunkface darah muda


Aku mahu salam
Lupakan hari semalam
Sementara masih ada
Hajat cinta di dada

Malam ini seksi
Layan indie sampai pagi
Apa nak jadi biar jadi
Janji jangan lupa diri

Ini cerita hey orang muda
Hanya mahu bernyawa
Ini cerita darah muda
Selamanya

Pulanglah malam ini
Bintang bintang di langit sedang menari
Janji aku pada mu
Kita kekal sampai tua

Aku mahu dia
Terima aku semula
Aku janji takkan lari
Cause you are the only one for me


Baca Juga : Lagu Melayu Top Masa Kini 2016 #2

Full Lyrics : http://lirik.bukancincai.net/









8 Komen untuk "LAGU MELAYU TOP MASA KINI 2016 #1"

ada juga senarai lagu tersebut sudah saya download untuk koleksi peribadi

hai , ain datang singgah sini dan follow awak.
salam perkenalan :)

sally dengar lagu melayu kat radio je..hahaha..jarang la download :P

No 8-10 tu jarang sangat dengar,yang lain memang popular bagi diri MV la

x puas dgr kat radio. kita jenis nak dgr 65x baru puas haha

Kalau bukak era pepagi ni memang lagu ni lah selalu dimainkannya

terima kasih atas perkongsian

Back To Top