Lagu Melayu Top Masa Kini 2014 #5

Senarai Lagu Melayu Top Masa Kini 2014 #5 terupdate juga akhirnya setelah berbulan lamanya mereput dalam draft. Terima kasih buat pembaca blog yang tersesat ke dalam blog aku sebab mencari lagu melayu terbaru. Sekarang dah jarang download lagu baru sebab busy dengan kerja. Poyo Apijol padahal malas hehe.

lagu melayu terbaru 2014

Berikut disenaraikan Lagu Melayu Top Masa Kini 2014 #5 yang sempat aku kemaskini. So, korang bolehlah tambah koleksi mp3 dalam gadget korang ye.


1. Terbang Tunduk – Fynn Jamal


fynn jamal_tri_arjuna Credit : fynn jamal 

Bertahanlah wahai raksa
Jangan kau terhenti
Berpautlah wahai nyawa
Ini bukan mimpi
Saksikan dengan mata
Rasakan dengan jiwa
Kau sedang tinggi
Jauhnya kau terbang
Siapa sangka
Getir yang menghalang
Tak besar mana
Payah payah semalam
Moga mudah selama
Tiap apa yang mematah tegakmu
Tiap yang menolak
Tiap yang memijak-henyak
Biar dibelakangmu
Jangan dikenang
Moga dibuang
Dendam dan sayu
Tuhan
Jangan kau izin aku lupa
Jangan kau biarkan aku mendepang dada
Pasakkan hatiku pada kaki
Paksakan ku tunduk sehingga mati [3x]


2. Sesal Separuh Nyawa – Alyah


alyah_sesal separuh nyawa
Andai pastinya ku tahu
Takkan aku tinggalkanmu
Namun masih keliru teringat masa lalu
Tetap tiada kulupakan
Indah setiap sentuhan
Cinta yang kau tinggalkan
Kekalnya berdampingan
Mana harusku hamparkan
Rindu tiada kesudahan
Sesal biar separuh nyawa
Takkan hilang
Masih terasa nafasmu
Lembut menusuk jiwaku
Dengan dihembus bayu
Membawa khabar rindu
Tapi sulit kuteruskan
Engkau jauh kehadapan
Aku, tabah berjalan sembunyikan harapn
Mana harusku hamparkan
Rindu tiada kesudahan
Sesal biar separuh nyawa
Takkan hilang
Separuh nyawamu dihati
Separuh lagi kau bawa pergi
Tiada arah jodoh kita
Tuhan tentu… kannya


3. Cinta Tak Pergi – Tomok & Yana Samsudin


yana tomok_cinta tak pergi
Sudah sampai tika dan waktu
Untuk aku berterus terang
Adakah kau adakah kau kan terima
Cincin ku beri tanda bermula kisah cinta yang sejati
Jangan kau ragu cinta dariku
Ku terima adanya kamu
Walau apa yang terjadi
Hatiku ini telah terkunci oleh hantaran hatimu
Bertahun lamanya kita melalui segala
Suka dan duka
Kini masa sudah tiba membina istana
Kita kan bersama
Menempuh segala cinta dan rindu
Kasih dan syahdu diam dan membisu
Jangan biarkan terus begitu
Inilah cobaan inilah dugaan
Insan yang bersatu


4. Kupu – Kupu Cinta – Sigma


kupu kupu cinta_sigma
Pertemuan ini menjadi suatu berarti
Dikala diri menepi untuk warna-warna hati
Ruang-ruang jiwa hanya untuk maha kuasa
syair-syair cinta tercipta karna dia
Kupu-kupu cinta
terbanglah tinggi menuju jalannya
Hinggaplah engkau dibunga yang indah
Terbang bersama hembus angin cinta
Ya illahi Robbi
Tiada lain hanyalah namamu
Satukan Cinta ini dalam bingkai
Untaian ridhomu
Ruang-ruang jiwa hanya untuk maha kuasa
syair-syair cinta tercipta karna dia


5. Jaga Dia Untukku – Dato Siti Nurhaliza


jaga dia untukku_dato siti nurhaliza

Mahu ku bersama
Mahu ku kesana
Diriku tak di sini lagi
Waktu tak berbicara
Lama terasa seakan terhenti mengiringiku
Tenanglah duhai jiwa
Tebarlah tulus doaku kepadanya saat ku tiada
Oh tuhan
Jaga dia untukku selamanya ku ada
Bagai menghitung resah
Berkepingan, berderaian
Oh tuhan
Jaga dia untukku selamanya ku ada
Mencipta syurga bersama
Menyayangi, mendampingi dia
Terbangkan diriku
Bersayap seribu biar detik menjadi laju
Langit pun mendengar
Jadi penawar mengusir debar jatuh ke dasar
Tenanglah duhai jiwa
Tebarlah tulus doaku kepadanya saat ku tiada


6. Gilalah – Stacy


stacy_gilalah
Mereka berkata aku tak normal
Otakku tak bisa put something moral
toleransi dan hemah tinggi ku tak mengerti
Hormat menghormati ku besar hati
Aku tak tahu hatiku macam batu
Tapi ku tahu kamu pun begitu
Aku selamba ketawa gila
Dunia tak sempurna
Bila Aku Tiada
Aku Selamba Aku Gembira
Oh aku tak sabar jadi gila la la
Ku suka berfoya bersama Beyya
Bila ku ketawa dia gembira
Makan aiskrim dan makan jelly oh favourite kami
Hidup bahagia selalu mengada
Aku tak tahu hatiku macam batu
Tapi ku tahu kamu suka aku
Aku selamba ketawa gila
Dunia tak sempurna
Bila Aku Tiada
Aku Selamba Aku Gembira
Oh aku tak sabar jadi gila la la
Ketawa bersama Menari bersama
Aku dan kamu bersatu bersama
Cuba kau mengerti dan jangan sesali
Aku memang pilihan yang terbaik


7. Sama – Encik Mimpi 


encik mimpi_sama
Sama-sama kita sama
Rindu sama kasih pun sama
Sama rasa sama jiwa
Ukiran cinta sama setia
Mana kasihku mana sayangku
Mana kata-kata yang selalu ku tunggu
Hanya wajahmu dalam mataku
Hanya namamu ada dalam hatiku
Kasihku takkan berubah
Meskipun ramai mencuba
Hatimu kan ku jaga
Selama-lamanya
Kasihku jangan berubah
Meskipun ramai menggoda
Ku tahu kau di sana
Kan selalu mencinta
Kerna hati kita sama


8. Mewangi – Akim


akim_mewangi

Selamanya
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu
Waktu
Dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya
Indah
Ku menutup mata
Satukanlah hati
Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya


9. Terbaik Bagimu – Dato Siti Nurhaliza


dato siti nurhaliza_terbaik bagimu

Rasaku kamu ada
Di setiap sedih juga senangku
Rasanya kamu sudah
Mencari bintang terang hidupku
Masihku retas aku
Mencintai hati mu
Ingin aku jadi terbaik bagimu
Masihku rentak aku
Menyayangi hatimu
Mahu aku mengganti setiap sukarmu
Dengan tenang…
Rasaku kamu ada
Di saat senyum juga tangismu
Rasanya kamu sudah
Jadi yang terbaik bagi aku

 

10. Andai Hatiku Bersuara – Chomel Ft Rya Rahman


chomel_andai hatiku bersuara

Oh Tuhan, berikanlah aku,
Kekuatan menempuhi dugaanMu,
Aku percaya ada hikmahnya,
Di setiap dugaan yang ku terima.
Andainya hatiku bersuara,
Pastinya ia akan berkata,
Cukuplah sayang aku tidak berdaya,
Mengharungi segala sengsara.
Berapa kali harus aku terluka,
Barulah kan ku sedar,
Cintaku tidak layak untuk dirinya,
Mengapa masih aku setia disisinya,
Tidak ku mengerti, tidak ku fahami.
Seperti insan biasa ku ingin bahagia,
Menyintai dan dicintai tiada duanya,
Andai terlampau permintaanku ini,
Maafkanlah kasih.



Credit :
http://ohlirik.com/
http://liriklagu.biz/
48 Komen untuk "Lagu Melayu Top Masa Kini 2014 #5"

i paling suke lagu akim-mewangi .dgr 200 x pun xpe..hehe

dalam banyak2 tu lagu fynn jamal je paling best. hehe

Ade lagu encik mimpi laa! Yeayy.. Thanks Apijol masukkan dalam list. Ahaks~ ^_^ lagu siti nurhaliza yg jagakan dia utkku tu pun best. Dan dan lagu tomok ngan yana, suke gak lagu tu. Cuma lagu encik mimpi carta no 1 dihati. Ekekeke.. Ai tak curang eh encik mimpi.

siap mama nyanyi satu2 ni.. tapi terabur.. haha..

oohh..ye ye. hensem boy!! thanks singgah blog mama..

haii hai awk... dlm byk2 lagu, sy suka fynn jamal ;p

sy minat lagu2 beliau. mempunyai bakat dlam mencipta lagu dan puisi. :)

Awat takde lagu Asfan.. tak familiar ke dia?hahaha... K, pilih encik mimpi jelah.. :)

comel nyer anak fynn jamal!

pssst,sy dtg folo sini..jemputla singgah yer..

suka lgu alyah n akak ct sentiasa mnjdi kgemaran dri dlu smpai skrang..

ada lagu rindu awak 200%... haha...

pehh lagu bestt..

#haiii encik handsome!hahahahaha

datang membalas kunjungan dan blogwalking disini..
http://calrasepatrick.blogspot.com

hai tuan blog yg handsome..singgah bw sini. thanks sudi singgah blog sy..:) sbb i love guitar, dan header blog pun ada gmbr guitar, maka i follow blog ini..hehehe

mmg tgh crik lgu2 bes sbb dh lme gle x dgr radio
huhu
tengs! :)

Mewangi bestt! Tapi lagu stacy tu bole keluar carta kot hehehehe

wawa suka lagu fynn jamal..
btw, datang follow sini sambil makan tengah hari jap. :)

no 10 tak pernah dengar lagi.

as salam. semua lagu yg tersenarai best belaka. tq sbb kata abe kie hensem tempohari. jd abe kie follow blog hafiz..kalau sudi follow la blog abe kie gak..huhuhuhu

Suka lagu no 1.. Berjalan kejap sini..=)

Pegi la download semua ye hehe

Peminat tegar kokping ke nie hehe

Peminat tegar kokping ke nie hehe

Hai peminat encik mimpi.. haha

Hahaha nyanyi satu-satu? Mesti suara sedappp nie

Senarai lepasnie lah saya letak. Haha

Arjuna mmg sentiasa comel n hensem hehe. Thanks follow

Welcome. Download semua cepat hehe

Best jugak lagu tu. Pegi la dengar!

Salam Abe Kie. Thanks follow blog

BW sini sebab tuan tanah dah mention "Tuan blog handsome orangnya"..hihihi

sambil bw sambil menyanyi2....lalalala

Tuan blog yang handsome....lagu2 kat leh nyanyi tak...hehe...

Salam, akak dtg membalas kunjungan.
Paling suka lagu Terbaik bagimu :)

From FAMF Tower

semua lagu bez..lagu terbaru

boleh tak request lagu black baru tu ..MANA MUNGKIN..susahnya nak cari ...............

keren,,
pada enak lagunya...

link download kat mana ye?

Back To Top