LAGU MELAYU TOP MASA KINI 2014 #1

Dah lama rasanya rasa tak update mengenai Lagu Melayu Top Masa Kini. Buat pembaca yang selalu masuk blog aku untuk mencari Lagu Melayu top masa kini tu, aku mintak maaf sebab sekarang busy sikit dengan kerja. Last update pasal lagu melayu top pun bulan Oktober 2013 kalau tak silap hehe. Boleh tengok sini lagu melayu top masa kini 2013.

lagu melayu terbaru 2014

Sempena tahun baru 2014 ini, aku akan kembali mengemaskini Lagu Melayu Top Masa Kini 2014 khas untuk para pembaca sekalian kakaka macam ramai pulak ye orang yang nak baca =p . Aku tak sertakan sekali dengan video untuk senarai lagu di bawah. Nak dengar, boleh cari di youtube okey.

1. Al – Haq (Yang Satu) – Mawi Ft. AC Mizal


Mawi dan  AC Mizal
(AC Mizal)
Andainya ku bisa putarkan saat waktu,
Ku perbetulkan segala kesilapan lalu,
Andainya kupernah melukakan hatimu,
Izinkan aku mengubati jiwa ragamu,
Segala-gala suka dan duka,
tak pernah dapat ku lupa,
Daku manusia biasa,
dibawa dosa pahala,
Hidup didunia cuma sementara,
Janganlah leka jangan terpedaya,
Antara kaca dan juga permata.

(Mawi)
Ku bersujud padamu,
berdoa pada yang satu,
Padamu aku mengadu,
Allah yang satu,
Mohon petunjuk darimu,
berderai air mataku,
Ku ingin dekat denganmu.

Ya Allah x2,
ampunilah dosa dosaku yang lalu,
Ya Allah x2,
Maha Pengasih,Penyayang, Maha Mengerti.

(AC Mizal)
Andainya kubisa hidup seribu tahun lama lagi,
Ku kota kata kata yang telah ku janji,
Andainya ditakdirkan esok aku pergi,
Susun sepuluh jari memohon diampuni,
Janganlah bersedih berduka,
Berjumpa disana semula,
Kembali kepada pencipta,
Diruang yang luas terbuka,
Pintu syurga dan neraka,
Bertapa kau bersedih berduka
Dijiwa gelora didalam dilema menanggung derita

(Mawi)
Ku bersujud padamu,
berdoa pada yang satu,
Padamu aku mengadu,
Allah yang satu,
Mohon petunjuk darimu,
berderai air mataku,
Ku ingin dekat denganmu.

Ya Allah x2,
ampunilah dosa dosaku yang lalu,
Ya Allah x2,
Maha Pengasih,Penyayang, Maha Mengerti.

(AC Mizal)
Allah akhbar, Allah yang Maha Besar,
Mari memuji memuja,
Maha Kaya Berkuasa,
Ampunilah segala dosaku yang lalu

2. Kau Pergi Jua – IamNeeta Ft. Najwa Latiff


iamneeta kau pergi jua
[Neeta]
Kau pergi jua...
Dari hidup ku..
Kini sendiri...
Di hari-hariku..
Pulang ke dakapanku..
Aku ingin kau selalunya di sini
Hanya hadirmu bisa menyatukan masa kita berdua...

[Najwa Latif]
Kau pergi jua...
Dari hidup ku...
Kini sendiri...
Di hari-hariku..
Pulang ke dakapanku..
Aku ingin kau selalunya di sini
Hanya hadirmu bisa melenyapkan segala sunyi di sini

[Neeta & Najwa Latif]
Pulang ke dakapanku..
Aku ingin kau selalunya di sini
Hanya hadirmu bisa menyatukan masa kita berdua
Pulang ke dakapanku..
Aku ingin kau selalunya di sini
Hanya hadirmu bisa melenyapkan segala sunyi di sini

Kau pergi jua..
Kau pergi jua..
Kini sendiri di hari-hariku..
Kini sendiri di hari-hariku.....

3. Salahkah – Hafiz Ft. Rossa (Ost Bukan Kerana Ku Tak Cinta)

Salahkah ku bila
mencintamu sepenuh hati
sedangku tahu pasti
keluarga tak merestui


Biarkan dunia berputar
seiring waktu berjalan
sampai saat nanti tiba
waktu merestui cinta yang terlarang untuk kita berdua

Dari jauh ku berlari
mengejar mimpi-mimpi
berat rasanya ku dapatkan semua
dari situ ku sedari

Mungkinkah saat nanti
cinta kita berdua bisa ku miliki
salahkahku bila mencintaimu
mencinta sepenuh hati

4. Havoc – Joe Flizzow Ft. Altimate & Sonaone

havoc joe flizzow
Havoc havoc hav
Kan gua dah cakap gua
Havoc havoc havv hav
Kan gua dah cakap gua

Budak Subang Jaya memang ada gaya
Macam hari-hari hari raya
Cuma nak pergi Fifteen
Still so fresh so clean
Memang nampak ballin' walaupun tengah miskin
Eh mestilah nak pimpin'
Nak tackle awek Ampang
Pakai topi KL lagi senang diorang pandang
Tak naik collar kita tak pakai bag sandang
Lu pakai seluar jean? Gua pakai seluar mambang

Havoc havoc hav hav hav
Kan gua dah cakap gua
Havoc havoc hav
Kan gua dah cakap gua

Berapa banyak enam belas dua belas dan lapan
Yang boleh aku rakam dalam masa satu malam
Keluar radio dapat berapa banyak putaran
Ini tak adil rappers buat aduan kat SUHAKAM
Kartel kuku besi mikrofon kami cengkam
Takkan lepas dari genggam walau terputus lengan
Nanti kita jumpa senyum tak boleh salam-salam
Aku belanja keluar makan jadi korang makan dalam
Havoc havoc hav hav hav
Kan gua dah cakap gua
Havoc havoc hav
Kan gua dah cakap gua

Mereka kata aku havoc jadi aku mungkin havoc
Kasut aku havoc tapi masyuk belum havoc
Jumpaku di airport tengah beli coklat
Kapal terbang terbang takde pilot cause Im so fly
Liar macam puma
Lari macam sukma
Watch how we run it
Like Mahathir bukan Lokman
Lu pi mai pi mai tang tu
Pusing bulatan Rothmans
Tinggal lu belakang macam Kagawa Dortmund

Havoc havoc hav hav hav
Kan gua dah cakap gua
Havoc havoc hav
Havoc havoc

5. Untuk Bermimpi – Misha Omar

misha omar cantik
Mahunya ku menyentuh
Hujung bayangmu
Mahunya ku berlindung
Bawah redupmu
Selalu khayalkan mu
Engkau yang umpama
Tak punya cela dan sempurna
Mengapa tidak kasih hadir
Dan menyentuh jejariku
Mengapa tidak kasih hadir
Walau cuma dalam mimpi
Putuskan resahku
Payungi hatiku
Jerit kerinduan
Terik pedihnya kadang tak tertahan
Mengapa tidak kasih hadir
Dan menyentuh jejariku
Mengapa tidak kasih hadir
Walau cuma sekali
Engkau hadir naungi diriku
Yang terdera
Engkau hadir cukuplah sekali
Cuma dalam mimpi
Walau untuk ku bermimpi

6. Jodoh Pasti Bertemu – Afgan

afgan jodoh pasti bertemu
Andai engkau tahu betapa ku mencinta
Selalu menjadikanmu isi dalam doaku
Ku tahu tak mudah menjadi yang kau pinta
Ku pasrahkan hatiku, takdir kan menjawabnya
Jika aku bukan jalanmu
Ku berhenti mengharapkanmu
Jika aku memang tercipta untukmu
Ku kan memilikimu, jodoh pasti bertemu
Andai engkau tahu betapa ku mencinta
Selalu menjadikanmu isi dalam doaku
Ku tahu tak mudah menjadi yang kau pinta
Ku pasrahkan hatiku, takdir kan menjawabnya
Jika aku bukan jalanmu
Ku berhenti mengharapkanmu
Jika aku memang tercipta untukmu
Ku kan memilikimu, jodoh pasti bertemu
Jika aku (jika aku) bukan jalanmu
Ku berhenti mengharapkanmu
Jika aku memang tercipta untukmu
Ku kan memilikimu
(jika aku bukan jalanmu)
Ku berhenti mengharapkanmu
Jika aku memang tercipta untukmu
Ku kan memilikimu, jodoh pasti bertemu

7.  Macam Cantik Je Macam Comel Je – Amar


amar penyanyi nasyid
Perhatikan keindahan alam dan diri
Betapa agungnya kuasa Ilahi
Hebatnya Dia yang Maha Pencipta
Subhanallah
Alhamdulillah
Allahu Akhbar

Chorus:
Kecantikan keindahan yang diberi
Hanya pinjaman sementara
Sebagai ujian untuk kita
Apakah bersyukur atau sebaliknya

Chorus 2:
Macam cantik je macam comel je
Semua ciptaan Allah
Macam cantik je macam comel je
Segala pujian kembali padaNya

Chorus 3:
Macam cantik je macam comel je
Indahnya Tuhan ciptakan kita
Macam cantik je macam comel je
Ajaibnya alam semesta
[Ulang Chorus]

RAP
Sesama kita jangan mengata, usah menghina kelak sama tarafnya
Janganlah pula meletakkan diri yang mulia ini pada tahap yang rendah
Menjadi fitnah, kita ada maruah, kita punya amanah
Cantikkan akhlak comelkan peribadi
Ia pemikat hati, ia hiasan diri
Kembalilah kita kepada fitrah kejadian
Keindahan alam dan diri sempurna ciptaan Yang Maha Esa

[Ulang Chorus 2]
[Ulang Chorus 3]
[Ulang Chorus 2]
Bersyukurlah kita dengan nikmatnya
[Syasya suka mata Syasya ni]

8. Pastel – Nastia (Ost Janji Adam)

kumpulan nastia
Cukup terpaku
Ku tatap syurgaku
Tangismu jujur
Kau cukup sempurna
Pinta saja kemana kau mahu
Pasti kau akan aku bawa
Belum terlambat untuk ku senyum
Kau masih selembut dulu
Jangan kau tunduk
Biar zahirmu Bisu
Lumrah dunia,
Kita sama saja

Jangan menangis andai ku pergi
Berpautlah dengan pesan ibu
Seperti kini kita berpeluk
Kau masih selembut dulu

PadaNya ku bersyukur
Adanya indah buatku
Genggam erat tanganku
Sepimu tak selamanya
Alam turut tersentuh
AnugerahNya itu kamu
dan bila ku tertidur
ku mohon untuk tetap denganmu

9. Tegar – Pantaskah Syurga Untukku

gambar tegar
Mengapa begitu berat
jalankan segala perintah Mu
Begitu banyak rintangan
tuk mengarahkan wajah
bersujud kepadamu Tuhan
wooo ooo

Indahnya dunia ini
membuat orang terlena
Bekerja terus bekerja
Tak kenal waktu dan tak kenal lelah
hoooo

Gema adzan Subuh, aku lelap tertidur
Gema adzan Dhuhur, aku sibuk bekerja
Gema adzan Ashar, aku geluti dunia
Tuhan, pantaskah surga untukku


Gema adzan Maghrib, aku di perjalanan
Gema adzan Isya',lelah tubuhku Tuhan
Tak pernah lagi ku baca firman MU
Tuhan tolonglah hambamu uuhuu
Tuhan

10. Nanti - Khir Rahman (Ost Balada Pencinta)

khir rahman nanti lirik

Nanti kau kan mengerti kasih perasaanku
Nanti kau kan menangis sedih mengenangkanku
Yang menginginkan kamu selalu
Dalam setiap nafasku


Izinkan ku lahirkan janji dari rasaku
Izinkan ku lagukan kasih hanya buatmu
Kerna nafasku ini mati
tanpa hadir nafasmu
Ohhh....

Dalam ruang selebar dunia yang satu
Akan ku seru raikanlah cintamu
Kenapa bila disampingmu
Aku mampu memujuk rajukku
Dan pabila kau tersenyum
Akan sembuhlah semua lukaku
Semoga nafas kita kan bersatu
Oh....

Dalam selebar dunia yang satu
Akan ku seru raikanlah cintamu
Kenapa bila disampingmu
Dikau mampu memujuk rajukku
Dan pabila ku tersenyum
Kerna sembuhnya semua lukaku
Semoga nafas kita kan bersatu
Oh....
sumber



P/s : Lagu yang disenaraikan merupakan lagu pilihan tuan punya blog dan tiada kaitan dengan mana-mana carta radio/carta lagu melayu etc.

25 comments:

  1. thanks sebab share lagu top ni :) dah lama cari

    ReplyDelete
  2. errr tak layan lagu2 zaman skarang. hahah yg first dengan tegar mmg best :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg lain pun best jugak. cepat dgr semua =p

      Delete
    2. Tak layan zaman sekarang eh..? Ooo..dia zaman dulu punye orang..

      Delete
    3. Lagu dulu2 pn best ap.. Lagi best.. Lagu skrng sampai je 1 masa trus hilang..

      Delete
  3. Tak ada lagu Encik Mimpi...hehe...semua lagu kat atas best-best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagu en mimpi sy dh update lama dah awak :D

      Delete
  4. omg qilah suka lagu no. 3 huk aloh bakpo number 3 je!?!?!!? Hehehehhe.

    Salahkah ku bila
    mencintamu~~~
    Hahahahaha

    ReplyDelete
  5. ada satu lagi lagu yg macam cantik macam comel tu.. banyak kali saya dengar kat radio.. best! catchy! btw, suka lagu yg no.1 tu je.. (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. erry yg nyanyi mcm cntik mcm comel satu lagi

      Delete
  6. lagu kat atas mmg best2 semuanya

    ReplyDelete
  7. Bukan ke tegar tu indon...

    ReplyDelete
  8. lagu semua list mcm hampas

    ReplyDelete
  9. semua lagu best2 giler.. Thanks!!

    ReplyDelete
  10. Tegar pun masuk jugak

    ReplyDelete
  11. Anonymous12 July, 2014

    tank you sebab share..

    ReplyDelete
  12. Anonymous12 July, 2014

    tengarkan endon.

    ReplyDelete
  13. Best gilerrr gak....

    ReplyDelete
  14. Ini lagu apa ya...
    Dam di dam di dam di de

    ReplyDelete
  15. Ini lagu apa ya...
    Dam di dam di dam di de sudah sudah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fatin - Jangan Kau Bohong

      Delete