Showing posts from 2016Show All
Plan Percutian di Tahun Baru 2017

Lagi beberapa hari tahun 2016 bakal melabuhkan tirainya. Alhamdulillah tahun 2016 ini banyak kenangan manis yang telah tercipta (ewah). Buat yang berkeluarga & ada anak yang bersekolah, for sure tengah sibuk membeli persiapan…

Review Pengguna Handphone Xiaomi Redmi 3

Harini mood nak review gadget la pulak. Nak review handphone Xiaomi Redmi 3 yang dah aku pakai almost 7 bulan camtu. Beli dekat lelong.my je. Kenapa tak beli di Lazada? Sebab aku dah bandingkan harga. Ternyata lelong.my lagi mur…

Percutian ke Bandung, Indonesia-Day 3

Kita sambung entry day 3 di Bandung ye. Punyalah lama nak ada sambungan kan (haha). Jemput baca dulu Day 1 Bandung and Day 2 Bandung . Hari ke-3 di Bandung, aktiviti kitorang ialah free and easy . Aktiviti yang dinanti-nantikan…

Bestnya Shopping Online Sambil Kumpul Duit di ShopBack

Suka Shopping Online? Nak tak bila korang shopping online kemudian duit korang dapat balik? Serious weh aku baru tahu kewujudan 1 online shop nie yang bagi balik duit kita bila kita shopping dekat website diorang. Dia bagi semua …

Dinner Seafood & King Crab di Manhattan Fish Market, Cyberjaya

Lama dah takde entry pasal makan-makan. Bukan dah tak suka makan, bahkan sekarang ramai betul orang duk tegur makin berisi. Allahu. Dah kena start exercise nie. Semakin hari perut semakin kedepan hmm. Mana taknya tengah-tengah ma…

Promosi Hebat Percutian Hujung Tahun 2016 di Traveloka

Rasa macam sekejap je dah akhir tahun. Dah tak sampai 2 bulan nak masuk tahun baru 2017. Sepanjang tahun 2016, sakan jugak aku bercuti-cuti Malaysia. Cuti-cuti dalam Malaysia jela mampu. Negara sendiri banyak apa tempat-tempat me…

Percutian Ke Bandung, Indonesia–Day 2

Hari kedua di Bandung, bangun seawal 5.00 am. Dekat sana around pukul 4.00 am dah Subuh. Then pukul 6.00 am turun breakfast di Hotel Aston Braga. Pukul 6.00 am di sana macam 8.00 am di Malaysia. Dah cerah dah. Kenapa nak kena bre…