loading...

Plan Percutian di Tahun Baru 2017

Lagi beberapa hari tahun 2016 bakal melabuhkan tirainya. Alhamdulillah tahun 2016 ini banyak kenangan manis yang telah tercipta (ewah). Buat yang berkeluarga & ada anak yang bersekolah, for sure tengah sibuk membeli persiapan sekolah anak-anak kan? Kami yang single mingle ini of course-lah nak memanfaatkan cuti tahun baru nanti dengan bercuti merehatkan minda. InshaAllah tahun baru kami nanti di Royal Belum. =D

 

houseboat royal belum(Sumber : Google)

 

Kenapa pilih Royal Belum sebagai destinasi percutian tahun baru? Sebab mostly aktiviti dekat sana memang best! Aku dahlah mother nature punya orang. Dapat pulak gather ramai-ramai dengan bff dari kampung. Diorang dari Kuala Terengganu pun gigih datang sini sebab nak bercuti di Royal Belum. Kita yang stay Putrajaya nie apatah lagi kan? (hehe).

 

Kami akan ke sana pada malam 30 Disember hingga 1 Januari 2017. After kerja terus balik rumah bersiap dulu then naik train ke Terminal Bas Selatan (TBS). Berkumpul di TBS and naik bas ke Royal Belum. Disana nanti kami akan stay dalam houseboat and jauh dari dunia media sosial sebab katanya dekat sana takde line langsung. \0/

 

By the way, korang yang plan nak balik kampung masa cuti tahun baru nanti, dah beli tiket belum? Kalau belum, apa kata korang pergi beli tiket bas di Catch That Bus sebab korang boleh dapatkan harga tiket yang murah dengan bantuan coupon code. Catch That Bus juga merupakan penyelesaian untuk anda yang inginkan penjimatan bila balik kampung. Boleh beli tiket ke semua negeri di Malaysia. Memandangkan Krismas lepas aku dah balik kampung, so New Year nanti takde balik dah. Mungkin cuti Chinese New Year nanti pulak kita balik kampung & boleh la try beli tiket bas di Catch That Bus.

 

Kita sambung cerita Royal Belum tadi, antara aktviti menarik yang akan kami lakukan di Royal Belum nanti ialah,

 

  • Program bersama kampung orang asli
  • Trekking to Rafflesia flower site
  • Trekkiing to Air Terjun Sungai Kooi
  • Mandi air terjun
  • Main rakit
  • Karaoke
  • Mandi Sungai

 

Nanti dah balik dari Royal Belum, aku cerita panjang lebar ye pengalaman kitorang 2 hari 1 malam di Royal Belum. Semoga semuanya berjalan dengan lancar. InshaAllah.

3 Komen untuk "Plan Percutian di Tahun Baru 2017"

nanti update ya! good idea..suka explore tmpat macam tu actually

X sabar nak tunggu admin update aktiviti di Royal Belum. Tertarik sangat denagan aktiviti merakit dan trekking.Sebab saya suka aktiviti2 lasak. InshaAllah, nak jadikan wishlist tempat percutian akan datang.

Back To Top