Promosi Hebat Percutian Hujung Tahun 2016 di Traveloka

Rasa macam sekejap je dah akhir tahun. Dah tak sampai 2 bulan nak masuk tahun baru 2017. Sepanjang tahun 2016, sakan jugak aku bercuti-cuti Malaysia. Cuti-cuti dalam Malaysia jela mampu. Negara sendiri banyak apa tempat-tempat menarik. Boleh jugak menyumbang kepada pendapatan negara. Tak gitu? hehe. Nah aku belanja sekeping gambar percutian kitorang ke Pulau Redang pada pertengahan tahun yang lalu. =P

 

snorkeling pulau redang_1

 

Di hujung tahun macam nie, for sure korang semua mesti ada plan untuk menghabiskan cuti tahunan dengan family and kawan-kawan kan. Lagipun sekarang dah nak cuti sekolah, boleh angkut semua anak bercuti. Macam aku cuti dah tak banyak dah. So, kalau nak bercuti hujung tahun maybe tunggu Krismas nanti la kot. But tak tahu lagi nak kemana. Sekarang tak perlu risau dah dekat mana nak booking flight & hotel-hotel yang murah sebab aku dah kenal dengan 1 website yang best nie namanya Traveloka.

 

Rasanya dah ramai mengetahui kewujudan website Traveloka iaitu satu website travel yang menawarkan tiket flight dan hotel yang murah kepada korang semua terutamanya kaki travel. Tang mana murahnya tu? Murah sampai ada orang yang tak percaya dah kenapa murah sangat nie. Ini bukan tipu tau, ini betul-betul punya. =D



Aku sendiri pun dah try search tiket flight ke Vietnam pada tahun hadapan (ececeh semoga menjadi kenyataan bukan angan-angan hehe). Ternyata tiket return ke Vietnam hanya sekitar RM300 sahaja. Murah kan? Saya rasa macam sekarang jugak saya nak book tiket ke Vietnam mujur dalam bank ada habuk ja banyak. T_T

 

Traveloka juga menawarkan sekitar 100 hotel di Malaysia, Indonesia & Singapore dengan harga yang berbaloi dan potongan diskaun yang gerenti korang senang hati. Harga dahlah berbaloi, pastu ada lagi potongan diskaun. Hm. And sekarang, Traveloka nak bagi pelbagai promosi dan diskaun kepada korang sempena hujung tahun 2016. Nak tahu apa promosi yang ditawarkan? Meh sini Apijol nak bagitau. Ada 3 promosi yang BEST GILER! Make sure jangan terlepas tau promosi yang jarang-jarang ada nie.

 

1. Malindo Air Special Fares

 

promosi 2016 traveloka

 

Korang ada plan nak bercuti ke Phuket? Dengan harga tiket serendah RM120 SAHAJA, dah boleh sampai Phuket tau dengan Traveloka. Tak murah lagi ke camnie? \0/

 

  • Promosi untuk one way & round trip travel
  • Hanya valid bila anda booking melalui website Traveloka, mobile site and mobile app.
  • Jangan lupa tau download juga Apps Traveloka di phone korang.
  • Siapa cepat dia dapat. Lambat-lambat seat penuh menangis la korang bucu katil okey.
  • Book From : 8-18 November 2016
  • Travel From : 10 November 2016 – 31 August 2017

 

2. Say Yes Discounts For All Hotels & Airlines

 

promosi traveloka 2016_1

 

Ini pulak Traveloka bermurah hati nak bagi RM100 OFF untuk korang semua. Caranya? Gunakan kod YESFLIGHT untuk booking flight dan kod YESHOTEL untuk booking hotel. Make sure korang masukkan kod-kod ini apabila ingin membuat pembayaran.

  • Promo Period : 8 – 14 November 2016
  • Stay Period : Anytime
  • Travel Period : Anytime
  • Diskaun 20% for hotel bookings with max. diskaun up to MYR70 dalam 1 booking ID.

 

3. CitiBank Promotion

 

promosi traveloka 2016_2

 

Nak lagi jimat? Gunakan kredit kad Citibank korang semasa membuat pembayaran and save up to RM85 lagi. Fuh!

  • Booking Period : 1 Nov 2016 – 31 Jan 2017
  • Stay Period : Anytime
  • Travel Period : Anytime
  • Hanya valid untuk bayaran menggunakan Citibank Malaysia Credit Card
  • Diskaun 10 % for hotel bookings with max. diskaun up to MYR50 dalam 1 booking ID.
  • Diskaun 7% for flight bookings with max. diskaun up to MYR35 dalam 1 booking ID.

 

So, korang tunggu apa lagi nie. Cepat serbu website Traveloka sekarang and make sure korang alert dengan setiap Promosi Hujung Tahun 2016 Traveloka yang aku ceritakan panjang lebar dekat atas tu tau.

 

Selamat bercuti semua =D

13 Komen untuk "Promosi Hebat Percutian Hujung Tahun 2016 di Traveloka"

yup, ramai yang dah pakai traveloka sekarang

Syoknya, tak boleh jadi ini kena serbu traveloka la lepas ini kalau nak pergi bercuti.

Saya pun dah mula guna traveloka tuk rancang percutian sekarang nie.. semuanya complete dalam satu website

syoknya, boleh gunala skrg pun dah hujung tahun kan

Waaa..best gile promosi ni..tq so much for info,i just know the Traveloka :)

memang best dah menarik bercuti dalam negara....ada pula traveloka lagi baik

Yes baru tahu Traveloka ni. Selalu pakai trivago. Thanks admin for sharing. Sekarang tengah planning nak bercuti juga.Harap2 ada hotel n tiket murah lagi.hehe

Yup. Mmg best Traveloka nie. Kalau nak p bercuti, ingat Traveloka tau! hehe

setuju sangat. memang bagus guna Traveloka untuk merancang percutian sebab complete and mudah. :)

Welcome and selamat bercuti :)

hi..saya datang sini follow :)

Back To Top