loading...

LAGU MELAYU TOP MASA KINI 2016 #3

Entry Lagu Melayu Top Masa Kini 2016 kembali lagi. Korang yang mengikuti blog aku mesti tahu aku seorang yang obses dengan muzik. Sebab tu dari dulu memang sentiasa update pasal lagu-lagu melayu terbaru di blog. Rajin betul seorang Apijol buat senarai lagu kan. Masa terlebih rajin haritu every month kot buat entry. Sekarang nie tengoklah. Dah bulan Oktober baru nak taip entry lagu melayu top ke-#3. –.-

 

LAGU MELAYU TOP MASA KINI 2016

 

Aku memang tak sediakan link untuk download senarai lagu melayu top 2016 di bawah. Korang download di www.youtube.com jela okey. Boleh juga masukkan link video dari youtube yang nak download di http://en.savefrom.net/. Then boleh terus download. Mostly lagu dalam laptop aku, aku download di Youtube je. Youtube banyak lagu latest kot.

 

Jom layan lagu melayu top masa kini 2016 #3 yang disenaraikan dibawah. Kalau best, boleh download terus okey!

 

1. Terakhir – Sufian Suhaimi

 

sufian suhaimi

 

Mengapakah kita selalu berjauh hati
Selalu sendiri dan terasa hati
Apakah kita tak sehaluan lagi
Berat bagiku
Berat bagiku


Melepaskanmu bukan mudah bagiku untuk melalui semua ini
Pabila kenangan kita mengusik jiwa dan hati
Kala malam tidur ku tak lena mengenangkanmu


Apakah salahku
Kau buatku begini
Selalu sendiri
Tinggal sendiri


Cinta yang ku pinta
Kau balas dengan dusta
Berat bagiku

 

2. Sudah Ku Tahu – Projector Band

 

gambar projector band

 

Seringkali aku menduga
Seringkali ini terjadi
Segala rahsia sudah ku tahu
Rupanya aku tak dicintai


Untuk apa kau buat ku begini
Segala apa yang telah ku lakukan
Air mataku mengalir di pipi
Segala yang ku korbankan tuk dirimu

Mengapa masih lagi ku
Berdiri ku menunggu cintamu
Mengapa masih adamu
Menyakiti di siang malamku
Aku terima cintaku dipersiakan


Sayang
Aku kau lupa
Aku kau luka
Tanpa kau sedar
Sayang
Selamat tinggal
Aku kan pergi
Buat selamanya

 

3. Demi Cinta – Izad Lazim

 

gambar izad lazim

 

Ku sedar ku berdosa
Kerna sering menyakitimu
Membuatkan kau terluka
Berteman rasa kecewa


Walau berdepan derita
Kau selalu terus setia
Dan bertahan demi cinta
Yang pernah ku janji dulu


Besar salahku pada dirimu
Tak terbanding kasih yang kau beri
Dan tetap menggenggam erat cinta


Sayang kaulah cahaya
Menyuluh jalanku untuk kembali
Dan pegang pada tali cinta
Yang pernah ku lafaz dahulu


Sayang buka hatimu
Biar ku rawat segala deritamu
Agar kita mampu terus hidup
Nikmati bahagia

 

4. Dekat Tapi Jauh – Forteen

 

gambar forteen

 

Tidak pernah ku merasa
Tak tentu arah batinku menyiksa
Sejak ketemu dirimu
Degup jangtungku makin laju


Aku tak suka berpura
Sekiranya mahu akan ku kejar
Tetapi teragak juga
Andai terjatuh air muka


Kamu di depan mataku
Dekat tapi jauh
Jauh dari dakapanku
Namun teringin ku mengenali
Mengenali hati


Aku cuba menghampiri
Dekat tapi jauh
Jauh dari pantauanmu
Harus ku mencuba lebih lagi
Mengenali kasih
Dekat tapi jauh

 

5. Pencuri Hati – Ayda Jebat

 

gambar ayda jebat

 

Jam di dinding terus berdetak
Kakiku juga terus berjalan
Tapi mengapa tak kau lepaskan tatapanmu dari diriku
Menembus hingga jantung ini terasa agak terhenti


Semua yang ada-ada pada dirimu
Membuat aku ku aku jatuh cinta
C'mon baby say you love me
Love me say you love me


Tak bisa ku sayang-sayang selain dirimu
Penjara kamu muka mu dalam hati ku
C'mon baby say you love me


Tak kuasa ku menahan rasa
Hati ku makin semakin berdetak
Tapi mengapa tak kau lepaskan tatapanmu dari diriku
Menebus hingga jantung ini terasa agak terhenti

 

6. Ku Rela Dibenci – Aiman Tino

 

gambar aiman tino

 

Ku ketawa kau menangis
Engkau tertawa aku menangis
Hanya dirimu oh sayangku
Kesudahan tiada henti
Hanya yang tinggal
Igauan mimpimu ternanti-nanti


Sering kali aku diuji
Air mataku terus mengalir
Membasahi di dadaku
Hanya ratapan di dalam hati
Moga tercipta kesudahan yang dinanti


Ku inginku dibenci olehmu
Agar kenangan manis terus terpadam
Selamanya


Menghitung menunggu mati
Agar kau jumpa yang dinanti
Semoga pemergianku ini terbaik untukmu

Tak sanggup ku dibohongi
Ku rela dijemput Ilahi
Kerna dia ku sanggup pergi
Hanya di sana kekal dan abadi

 

7. Terimaku Seadanya – Hafiz Suip Ft. Misha Omar

 

gambar hafiz dan misha omar

 

Berlarutan rindu ini membunuhku
Hingga aku jadi tak daya begini
Mekar lagi bunga yang engkau berikan
Apakah masih ada jawapannya


Ku idamkan cinta ini
Tapi ku tidak tahu
Bagaimana hendak ku buktikan
Segalanya kembali segar semula
Hingga aku sukar melupakan semua
Berlarutan wajahmu sering di mata
Apakah kau masih seperti dulu

Ku idamkan cinta ini
Tapi ku tidak tahu
Bagaimana hendak ku buktikan

Ku idamkan saat ini
Berdoa kan kembali
Agar Tuhan bukakan semula
Hati ini
Hati ini


Moga kita berdua kan mengerti
Segala yang telah terjadi

 

8. Langit Cinta – Dayang Nurfaizah

 

gambar dayang nurfaizah

 

Ku bermohon
Bawah langit-Mu
Itu saja daya termampu
Kerna cinta
Sekuat mana pun
Takkan melepasi
Cinta-Mu yang suci..


Hati ini
Pedih menanti
Mengharapkan
Kasih kembali
Semua cinta
Yang telah ku beri
Hanya kepadanya
Tak mungkin berganti


Kerna dia yang ku cinta
Sungguh tak pernah
Ku sangka
Hadir membelai jiwa
Dengan ikhlas
Tulus hatinya


Pulangkan dia padaku
Tak tertanggung merindu
Biarkan kami hidup
Di bawah langit cinta-Mu

 

9. Tabah – Elizabeth Tan

 

gambar elizabeth tan

 

Tengah malam bulan terang
Sepinya rasa seolah
Hanya ku saja terjaga

Sejarah kita setahun setengah
Seolah tak kisah peduli semua
S'perti hatiku tak terganggu

Sekarang aku lebih tabah dari dulu
Ku tak perlukan kamu
Maaf jika aku telah mengelar jantungmu yang rapuh
Kau tahu ku akan s'lalu
Ada ruang di hati untukmu
Tapi sehingga masa itu tiba
Biarlah ku pergi

Kerna kamu ku di sini
Tanpa kamu takkan aku punyai hidup s'begini
Kini tiba babak kedua
Ku rasa teruja ku bentangkan sayap
Lihat aku terbang pergi

 

10. Alhamdulillah – Wani Ft. Juzzthin

 

wani dan juzzthin

 

Walau genggamannya kuat
Tapi bukan milik kita
Akan terlepas jua


Tak ada yang lebih baik
Tak ada yang lebih cantik
Beroleh keredaan-Nya

Kau kurniakan rasa
Cinta sesama manusia
Hadapi segala dugaan

Bila jiwa rasa lelah
Ambil nafas dan senyumlah
Kerna langit masih cerah

Ku bersyukur
Alhamdulillah
Ku beruntung
Alhamdulillah
Wajburni
Alhamdulillah
Selama-lama

 

Baca Juga,
Lagu Melayu Top Masa Kini 2016 #1
Lagu Melayu Top Masa Kini 2016 #2

Full Lyrics : http://lirik.bukancincai.net/

4 Komen untuk "LAGU MELAYU TOP MASA KINI 2016 #3"

masa ne tgh dgr lagu ezad lazim. suka part chorus nya..

nak tanya betul ke ku ketawa kau menangis
engkau tertawa aku menangis. K saja buat kacau. larikkkk hehe

nak download lagu melayu mp3 boleh pegi web share bah music..free je..hehe

Back To Top