Lagu Melayu Top Masa Kini 2015 #1

Entri pembuka tirai 2015 ialah entri Lagu Melayu Top Masa Kini 2015 memandangkan entri mengenai lagu melayu top masa kini tahun-tahun lepas merupakan antara yang popular di blog suram ini. Semoga lepas ini bila update blog 2 – 3 kali sebulan pun masih ramai yang masuk blog sebab tempias entri Lagu Melayu Top Masa Kini 2015. hew~

 

lagu baru 2015

 

Lagu-lagu yang disenaraikan di bawah merupakan lagu pilihan tuan punya blog. Tiada kaitan dengan carta-carta radio tempatan okey. Kalau suka, boleh download kemudian boleh tambahkan koleksi lagu melayu terbaru 2015 di MP3 korang. =D

 

1. Nastia & Liyana Fizi – Esok Belum Tiba

 

lagu terbaru 2015_esok belum tiba

 

Terjaga, ku disentuh lembutnya suria
Dan siang pun berubah
Pelangi hidup disambut senja
Pabila, kau cuba buktikan pada semua
Kau bersungguh membina


Apa yang kan runtuh jua
Sedarlah kita, malam mungkin ada
Sedarlah, esok belum tiba
Kejutkan aku bila kau bersedia
Oh bintang setia, menari di angkasa


Khabarkanlah pada mereka
Sesungguhnya nikmat didunia
Itu hanya sementara.
Berdoalah kita
Moga terus bernyawa
Khabarkanlah pada meraka
Sesungguhnya nikmat di syurga
Itu kekal selamanya


Sedarlah kita, malam mungkin ada
Sedarlah, esok belum tiba
Sedarlah kita, malam mungkin ada
Sedarlah, esok belum tiba
Kejutkan aku bila kau bersedia

 

2. Mawi, Hazama & Daly Filsuf – Al Nura Yang 5 Yang 6

 

lagu melayu terbaru 2015_al nura

 

Dari Dia kita datang
Dari Dia kita pergi
Ada bulan ada bintang
Dan juga matahari

Ada malam ada siang
Ada gelap ada terang
Ada kasih ada sayang
Sampai masa kita pulang

Yang lima yang enam
Yang di luar dan yang di dalam
Yang memberi salam
Dan yang menghulur tangan
Yang menyambut salam dengan penuh senyuman
Yang di dalam hati tersirat seribu jawapan
Seluas-luas lautan


Setitik pun belum tentu lagi
Dunia luas terbentang
Kita masih lagi mencari
Yang kita ingat jauh
Sudah semakin dekat
Yang kita ingat tinggi
Sudah semakin rendah
Awal dan akhir yang selama ini kita menunggu
Sekarang masanya sudah semakin hampir

 

3. Kristal – Pasti Sempurna

 

lagu terbaru 2015_pasti sempurna

Ada waktu sukar mengejarmu
Moga tabah sabar bersamamu
Jauh ku di luar sana
Mendoa dikau bahagia
Yakini dirimu
Pasti sempurna

 

Harapan semoga dirimu dilindungi
Sinar rahmat bahagia
Jalanmu lurus dan kekal berjaya
Diredhai Yang Maha Esa
Walau dalam sukar dan diri ini
Diperlukan namun tiada
Doa dan harapan
Hanya mampu ku utus bersama

 

Ku sematkan azimat kenangan
Menemani jiwa kehilangan
Menghapus segala resah
Mendorong di kala hiba
Teguhlah jiwamu
Selama-lama
Huuu ohh

 

4. Bunkface – Malam Ini Kita Punya

 

lagu baru 2015_malam ini kita punya

 

Buang cerita lama
Ada hati ada kecewa
Lupakan semalam
Malam ini kita punya

 

Bintang bersama kita
Jangan gentar jangan phobia
Era baru bermula
Mari goncang dunia

 

Malam ini kita goyang
Dalam mimpi kita menang
Dari hati malam ini kita punya

 

Malam ini kita goyang
Dalam mimpi kita menang
Dari hati malam ini kita punya

 

langit malam setuju
aku raja kaulah ratu ku
gelombang diudara memanggil nama ku

 

janjiku gengam
jangan biar budak baru tenggelam
serumpun kita pulang
lagu ini kita ulang

 

5. Yuna – Bicara (Ost Lagenda Budak Setan 3)

 

gambar yuna

 

Mengapa ku berada di sini
Tak mampu ku melangkah pergi
Isi bicaraku hanya kau yang tahu

 

Bicara ku seorang diri
Ku redha jika cinta ini
Hanya sementara lagi walaupun pernah kau berjanji

 

Mengapa ku berada di sini
Tak mampu ku melangkah pergi
Isi bicaraku hanya kau yang tahu

 

Bicara ku seorang diri
Ku redha jika cinta ini
Hanya sementara lagi walaupun pernah kau berjanji

 

Bicara ku seorang diri
Ku redha jika cinta ini
Hanya sementara lagi walaupun pernah kau berjanji

 

6. Hazama – Malaikat

 

lagu baru 2015_malaikat hazama

 

Tuhanku Kamu tolonglah hantarkan kepadanya
Malaikat untuk jaganya bila ku tiada
Tunaikan semua permintaannya kerna
Ku cintanya sungguh-sungguh

 

Pagi petang berlumba
Terkejar-kejar masa
Cuba bina istana untuk hidup bersama
Berkelip-kelip mata paksa diri bekerja
Tapi lebih ku rela lihat senyumanmu

 

Ini sahaja ku mampu demi menjaga kamu
Ku tambahkan satu doa untuk kamu

 

7. Masya Ceria Popstar 2 – Teman Bintang

 

lagu baru 2015_teman bintang

Tetap dilangkah ini
Menemani hariku
Menjadi sebuah cerita
Yang tak akanku lupa


Apapun yang terjadi
Aku yakini nanti
Inginku wujudkan mimpi
Dan ingin aku raih
Sandarkan diri ini
Dalam tujuan hati
Mengiringi langkahku yang bererti


Chorus:
Biarkan bintang menjadi teman
Di dalam mimpiku berkhayal
Biarkan bintang menjadi teman
Jadikan malamku sempurna

 

8. Azhael – Hujung Waktu

 

lagu melayu baru_hujung waktu azhael

 

Kau selalu meragukan
Apa yang disembunyikan minda
Oh selalu

Kau selalu bertanyakan
Apa benar ku rasakan cinta
Oh selalu

Ku rasakan
Tetapi ku hanya kaku
Dan membisu kelu

Aku cinta padamu
Walau tiada lagi
Hijau bumi masih terabadi

Aku cinta padamu
Biarpun bintang jatuh
Langit gugur hingga hujung waktu

 

9. Taufik Batisah – #AwakKatMane

 

lagu baru 2015_awak kat mana


Awak kat mane (Di tanya)
Awak kat mane (Di tanya-tanya lagi)
(Rap) Awak kat mane, awak awak kat mane
Asik awak kat mane macam budak darjah dua
Awak sudah kenapa sikit-sikit nak call saya


Nanti bingit saya tinggalkan baru kepadan muka
Buat apa? Di mana? Ku selalu di tanya
Kau ni dah kenapa? Nak mengada-ngada
Ini bukan namanya manja
Meluatku dibuatnya

 

You nak pergi mane? Dia bunyi lagi
I call you tak answer, Nak dekat seribu kali
Kenapa selalu curiga
Sikit-sikit dia mesti tanya dimana


(Rap) Awak kat mane, awak awak kat mane
Aku di dalam studio rakam lagu lepak gila
Tak suka aku tak paksa, lagu ballad pun aku ada
Kau bukan budak-budak sudah dewasa, jangan nak mengada-ngada

 

10. Hanie Soraya – Rasa Sayang

 

lagu baru 2015_hanie soraya

 

Empat setengah pagi
Jam locengku memekik dan menyanyi
Masanya telah pun tiba
Untukku tinggalkan lagi semua yang tercinta

 

Berat ku bawa diri
Namun ku janji ku tak akan menangis
Kerana ku akan pergi
Bertemankan bekal hati kekasih dan memori

 

Harap kau tahu bukan niatku
Meninggalkan dirimu

 

Rasa sayang hey
Rasa sayang sayang hey
Hey lihat Hanie jauh
Rasa sayang sayang hey

 

Lagu Melayu Top Masa Kini 2014 #1
Lagu Melayu Top Masa Kini 2014 #2
Lagu Melayu Top Masa Kini 2014 #3
Lagu Melayu Top Masa Kini 2014 #4
Lagu Melayu Top Masa Kini 2014 #5
Lagu Melayu Top Masa Kini 2014 #6

 

Full Lyrics :

http://lagubestbest.com
http://ohlirik.com/
http://liriklagu.biz/

16 comments:

  1. Taufik Batisah punya lagu tu kelakar! hahaha

    ReplyDelete
  2. bersepah lagu dekat atas ni yang tak penah dengar. heh :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa lagi pegi la dengar sekarang. Penat kita list panjang2 haha

      Delete
  3. kena download ni.. thanks pijol

    ReplyDelete
  4. ok. dah dengar semua dah :) thanks share.

    ReplyDelete
  5. nice sharing...semoga 2015 lebih baik....

    ReplyDelete
  6. follow untuk lagu2 baru 2015
    http://open.spotify.com/user/1276771546/playlist/3UTpUOZyPeVestGMeyT3o6

    ReplyDelete
  7. Sebahagian dh ada..bagus2x...lagi lagu top?

    ReplyDelete
  8. mana lagu siti nurhaliza ft cakra khan..seluruh cinta... lagu tu pun terbaekk dr ladang

    ReplyDelete
  9. Banyak juga lagu yang jarang sayay dengar..

    ReplyDelete
  10. yuna saya suka love so much....

    ReplyDelete
  11. Best lh awak2 kt mne

    ReplyDelete