Hafiz Hafizol | Bukan Sekadar Rupa

Hafiz Hafizol | Bukan Sekadar Rupa

Blog mengenai tempat-tempat menarik ketika bercuti, pengalaman percutian yang best, tempat makan best, kedai makan yang popular, resepi masakan yang mudah, tips untuk lelaki dan sebagainya.

Hafiz Hafizol | Bukan Sekadar Rupa

24 November 2020

Dinner di Restoran Smoked Kingdom by Dondaniyal, Ayer8 PUTRAJAYA

Dinner di Restoran Smoked Kingdom by Dondaniyal, Ayer8 PUTRAJAYA

Baru-baru ini aku berpeluang makan malam di Restoran Smoked Kingdom by Dondaniyal yang bertempat di Ayer8, Putrajaya. Siapa je yang tak ken...

11 October 2020

Majlis Kahwin di Seri Dusun Homestay, Sepang

Majlis Kahwin di Seri Dusun Homestay, Sepang

Pada 30 Ogos 2020 yang lepas, aku telah menghadiri satu jemputan kenduri kahwin di Seri Dusun Homestay, Sepang. Kenduri kahwin siapakah? Ken...

28 September 2020

Tempat Lunch Best & Murah (weekdays) di Putrajaya

Tempat Lunch Best & Murah (weekdays) di Putrajaya

Dah nak masuk 5 tahun bekerja di Presint 2, Putrajaya. Sepanjang bekerja di sini, tempat lunch kegemaran aku ialah di cafe Kementerian Wilay...

26 September 2020

Medan Selera (Food Court) Best di Putrajaya

Medan Selera (Food Court) Best di Putrajaya

Kalau sebelum ini aku selalu makan petang di Food Court Presint 9 sebab dekat dengan rumah aku. Since sekarang aku dah duduk di Presint 11, ...

13 September 2020

Jalan-Jalan Singgah Tempat Makan Best di Kelantan 2020

Jalan-Jalan Singgah Tempat Makan Best di Kelantan 2020

Dah lama gila tak melawat negeri Kelantan. Last ke Kelantan pada tahun 2015. Daytrip dengan member kampung sempat lah singgah makan di Kopit...

26 August 2020

Pengalaman Hiking di Bukit Batu Putih, Port Dickson

Pengalaman Hiking di Bukit Batu Putih, Port Dickson

Lama gila rasanya tak hiking. Last masa hujung tahun 2018 hiking di Bukit Bangkong. Lepastu start gantung kasut hiking hehe. Tahun 2017 meru...

19 August 2020

Surprise Birthday di Astana Putra UPM, Serdang

Surprise Birthday di Astana Putra UPM, Serdang

Ini bulan lepas punya cerita tau. Member tiba-tiba bawak ke Astana Putra UPM, Serdang. Rupanya ada lagi member lain yang dah tunggu di sana....

17 August 2020

Tempat Makan Nasi Beriani Gam Sedap Berhampiran Putrajaya

Tempat Makan Nasi Beriani Gam Sedap Berhampiran Putrajaya

Aku kalau teringin nak makan nasi beriani gam berhampiran  Putrajaya, dalam kepala mesti duk terbayang nasi beriani gam di Kafe Beriani Gam ...