Showing posts from 2019Show All
Simple Daily Men Skincare Routine

Tajuk entry taknak kalah ye dah macam beauty blogger popular di Asia kahkah. Entry kali ini aku nak share mengenai rutin penjagaan kulit wajah aku yang simple. Actually aku bukanlah rajin sangat nak apply skincare routine nie bu…

Resepi Bubur Nasi Ala McD Yang Mudah & Sedap

Kemain tajuk entry nak gempak je. Aku dah beberapa kali jugak buat bubur nasi ini maklumlah sejak duduk rumah bujang kenalah rajin sikit didapur. Biasanya aku buat  bubur guna rice cooker sebab macam senang je kalau nak panaskan.…

Berbuka Puasa Steamboat Sedap di Suki-Ya, IOI City Mall Putrajaya

Assalamualaikum. Ini cerita lama sebenarnya (bulan Ramadan lepas punya cerita) tapi since blog dah bersawang, so why not kita scroll gambar dalam phone untuk dijadikan bahan update entry haha. So korang yang ketandusan idea …

5 Persiapan Raya Anak Bujang di Perantauan

Assalamualaikum. Dah lebih separuh Ramadan baru berkesempatan update blog hehe. Nak jugaklah wish selamat berpuasa buat korang. Semoga Ramadan kali ini membawa 1001 keberkatan inshaAllah. So macam mana dengan persiapan ra…

Bermalam di Umang-Umang Chalet, Kuala Linggi Melaka

Dah berkali-kali ke Melaka, but ini kali pertama ke Kuala Linggi. Nak bermalam di Umang-Umang Chalet. Pilih lokasi ini sebab berhampiran dengan pantai. So, petang kang bolehlah berendam hehe. Chalet pun cantik ada bilik yang bet…

Senarai Lagu OST Upin Ipin Keris Siamang Tunggal 2019

Baru-baru ini aku berkesempatan menonton filem Upin & Ipin Keris Siamang Tunggal di pawagam. Nasib baik ada sorang budak office yang berminat nak tengok maklumlah cerita kartun tempatan mana la depa nak layan. Bila ajak te…

Mini Family Gathering @ Quinara Resort, Kuala Terengganu

Assalamualaikum guys. Dah sebulan lebih blog tak berupdate. Nak mulakan ayat pun dah tak ingat lagu mana =P. Jom kita throwback bulan Februari lepas punya cerita. Aku berkesempatan balik kampung cuti CNY. Balik je kerja hari…

Percutian 4H3M Melawat Tempat Menarik di Yogyakarta 2018

Harini nak share dengan korang pasal company trip tahun lepas iaitu percutian 4 hari 3 malam melawat tempat-tempat menarik di Yogyakarta. Tahun 2016 lepas ke Bandung( entri Bandung ), tahun 2017 ke Beijing ( entri Beijing ), tahu…