Festival Belia Putrajaya kembali lagi. Semestinya Festival Belia Putrajaya 2014 pada tahun ini menjanjikan yang terbaik untuk kita semua (dah macam iklan radio nie kenapa). Hampir setiap tahun aku berpeluang datang ke Festival Belia Putrajaya (konon). Untung tempat belajar dekat dengan Putrajaya kan. Lagi untung akak pun menetap di Putarajaya.

 

jadual aktiviti festival belia 2014

 

Semestinya setiap tahun Festival Belia Putrajaya menggunakan konsep yang berlainan bagi menarik minat para belia berkunjung ke sana. Macam tahun lepas seingat aku ada dianjurkan konsert k-pop. Kebetulan masa aku berkunjung ke sana, tengah berlangsung konsert k-pop kot. Gila ramai orang tengok. Mujur aku tak berapa gemar sangat aih k-pop k-pop nie. =P

 

Banyak betul aktiviti, program, booth, pertandingan yang sangat menarik, cool dan best gila sepanjang Festival Belia Putrajaya 2014. Rugi la kalau korang tak pergi ke festival yang hanya setahun sekali diakan nie tau. Terlepas pergi pada tahun ini, kena tunggu tahun hadapan pulak. T_T

 

program festival belia 2014

aktiviti festival belia 2014_3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

booth festival belia 2014

aktiviti festival belia 2014_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

booth festival belia 2014 putrajaya

program di festival belia 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

program di festival belia 2014_2

 

 

booth hari belia 2014

booth hari belia 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

aktiviti di hari belia 2014

aktiviti festival belia 2014_3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

program di festival belia 2014_1

 

Ini baru sedikit tau. Nak tahu semua aktiviti sepanjang Festival Belia Putrajaya 2014 boleh ke website http://festivalbeliaputrajaya.com/. Jadual aktiviti boleh tengok sini. Tunggu apa lagi. Cepat tick di kalendar anda supaya tidak terlepas walau satu pun program menarik sepanjang Festival Belia 2014. Korang nak berkhemah di sana pun boleh (lol haha).

 

 

Boleh juga jumpa artis kegemaran anda macam Amir Jahari, Mark Adam, Najwa Latif, Faizal Tahir, Altimet, Waris dan ramai lagi. Boleh tengok jadual persembahan diorang di sini. Nanti Boleh tengok diorang nyanyi single terbaru diorang yang dalam entri Lagu Melayu Top Masa Kini 2014. =D

 

artis di festival belia 2014

 

Sepanjang Festival Belia Putrajaya 2014, perkhidmatan shuttle disediakan untuk para pengunjung. So, jangan pening kepala nak fikir camna nak ke festival. Boleh parking kereta di lokasi Park n Ride memandangkan tiada tempat meletak kereta di perkarangan festival. Lepas parking, boleh naik perkhidmatan shuttle untuk ke tapak festival.

 

 

Yang naik KLIA transit ke festival, boleh naik perkhidmatan shuttle dari Putrajaya Sentral yang terus membawa anda ke Festival Belia Putrajaya 2014. Perkhidmatan shuttle juga turut disediakan di KTM Serdang. Warga UPM tunggu apa lagi jum ramai-ramai memeriahkan Festival Belia Putrajaya 2014. =D

 

peta festival belia 2014 putrajaya

 

 

Jumpa anda di sanaaaaa.

6 Comments

  1. Alamak ada test pulak. Tak de rezeki nak pergi la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahun depan InsyaAllah bro hahaha :D

      Delete
  2. Ade shuttle dari ktm serdang? Mcm mane nak tau yea 2 shuttle yg g ke festival 2?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya dia ada tulis la di bus tu shuttle ke Festival Belia

      Delete
  3. Tgh start la ni ye??

    ReplyDelete