Korang yang follow aku di instagram (hafiz_hafizol) and Facebook aku mesti dah sedia maklum kan yang sekarang aku ada jual pakej-pakej travel all around the world ecewah haha. Takdelah, for now pakej yang aku promote tu jela yang available (Hatyai, Singapore, Indonesia, Vietnam, Korea, Seoul etc). And after this banyak lagi pakej lain pula yang menyusul. InshaAllah.


So, kenapa tiba-tiba Apijol jadi travel agent nie? Dah tak keje full time ke? Actually aku still ada full time job. Nie saja jela nak mengisi duit poket sambil mengisi masa lapang. Thanks sangat dekat korang yang like, share and komen post aku. Yang duk tanya aku pakej pun ada la jugak tapi yang dah booking for now belum ada lagi. Tapi seorang Apijol takkan berputus asa ye. –.-


Pakej travel yang aku up nie boleh dipercayai or tak? Of course la beb 100% dipercayai. Ini pakej travel from Caravanserai Holidays. Aku sendiri pernah join pakej dari Caravanserai Holidays masa bercuti di Royal belum pada tahun baru 2017. Memang syok sangat. Yang nak booking pakej ke Royal Belum pun boleh roger saya okay! So, dari situlah aku kenal boss diorang and beberapa orang travel agent diorang and still keep in touch via Facebook & Instagram. So jangan takut tau nak booking pakej travel aku. Aku tak tipu korang semua. Tipu dosa masuk api neraka wuu takutnye. T_T


Asalnya nak story pasal pakej murah ke Hatyai & Singapore, nie dah kenapa panjang sangat intro haha. Since ramai yang tanya di Facebook & Instagram. So aku jawab jela dekat sini terus soalan-soalan di atas. Oh ya, for your info jugak, aku tak join tau pakej travel yang aku up tu. Nanti akan ada tour guide yang bertauliah yang akan bawa korang but bukan aku. Ye aku tahu ramai yang nak aku follow sama but as of now, aku tak follow. Maybe next time inshaAllah aku sendiri yang jadi tour guide korang sampai ke Korea sana ameeen tibe hehe.


Pakej Murah ke Hatyai dari Kuala Lumpur


pakej murah ke Hatyai dari KUALA LUMPUR


Masa aku update pakej nie di Facebook, ada yang komen pakej Hatyai yang dia join lagi murah. Yes, memang ada je pakej yang lagi murah as aku tak cakap pun pakej aku paling murah dalam dunia nie hehe. Harga pakej depends on transportation korang, penginapan, tempat lawatan etc.


Pakej Hatyai 3 Hari 2 Malam


  • RM 299 – Dewasa & kanak2 ( tak termasuk makan)
  • RM 199 - Kanak2 umur 0-12tahun ( ada seat bas tapi tiada katil , share katil , tiada makan)
  • RM 80 – Bayi (0-2 tahun)
  • Surcaj bagi cuti umum CNY / KRISMAS : 400 bath seorang
  • Makan - Dewasa 600baht, Kanak-kanak 350 baht (4-12 tahun) untuk (1X Lunch buffet, 1X Lunch Steamboat Buffet , 2X Breakfast).

Pakej Termasuk

  • Hotel 2 malam 3 bintang
  • Bas Persiaran dari Kuala Lumpur – Hatyai – Kuala Lumpur
  • Lawatan (Hatyai, Songkla, Danok)
  • Guide
  • Insurans


Pakej Singapore (Daytrip)


the merlion singapore


  • Harga Pakej RM135 sahaja
  • Pengangkutan (Bas Persiaran)
  • Sarapan pagi 1x
  • Sir mineral + makanan ringan
  • Guide Malaysia + Singapore
  • City tour (Merlion, Garden by the Bay, Bugis Street, Arab Street, Sentosa Island)


Tidak Termasuk

  • Makan tengahari & makan malam
  • Guide fees + Entrance to Pulau Sentosa (15dollar) *wajib
  • From Arab Street to Pulau sentosa *wajib


Korang yang berminat nak booking, boleh whatsapp aku 014-505 6924. Actually aku sendiri pun tak pernah sampai lagi tau Hatyai dengan Singapore nie. But, memang aku merancang nak pergi sana pun nanti bila customer aku dah ramai ecewah for now aku kena promote kaw-kaw dulu pakej aku bagi orang kenal. After that, baru fikir nak ikut pakej mana dulu. Baru senang nak buat review sendiri nanti. Boleh la up gambar sendiri je nanti kalau nak promote. For now guna gambar Google. Thanks Google. =P


Memang ada juga la plan nak bawa blogger bersiar-siar di Hatyai ke kan. Full sponsor by Apijol tapi kena review kaw-kaw la hehe. Tengok la nanti one day bila dah masyuk sikit. InshaAllah saya takkan lupakan blogger-blogger yang always support saya dari dulu sampai sekarang haha macam poyo pulak ucapan nie. –.-

0 Comments