Aku bersyukur sangat sebab sepanjang duduk di Putrajaya nie, aku tumpang duduk di rumah akak aku. Memang banyak sangat jimat. Korang sedia maklum sajelah sewa bilik di Putrajaya nie dah dekat RM400. Itu baru bilik tau. Kalau rumah mau beribu harganya. Aku ada juga plan nak pindah rumah. Nak duduk rumah dekat luar pulak dengan member. Nak belajar hidup berdikari kononnya. Nanti bila sewa rumah sendiri boleh beli barang-barang rumah. Boleh main masak-masak. Makan kat luar jarang-jarang sekali jela. =P


Memandangkan barang aku dekat rumah akak memang tak banyak pun. Baju, beg dengan kasut je pun bersepah. So, tak perlu nak sewa lori kalau aku nak pindah rumah. Melainkan akak yang nak pindah rumah itu baru kena sewa lori. Tak risau dah dekat mana nak sewa lori area Putrajaya nie sebab ada perkhidmatan sewa lori dari Senang Pindah.


lori sewa di Kuala Lumpur Putrajaya


Apa Perkhidmatan Yang Senang Pindah Tawarkan?


Di Senang Pindah, mereka menawarkan beberapa perkhidmatan terutama untuk korang yang merancang untuk berpindah,

1) Pindah Rumah

Biasa kalau nak pindah rumah confirm kena sewa lori la kan. Nak angkut segala perabot korang tu. Takkan korang duduk rumah kosong je tanpa perabot.

2) Pindah Office

Bukan setakat pindah rumah, kalau nak pindah office pun boleh roger senangpindah nie. Mana tahu boss korang dah bosan duduk office yang sama je nak rasa duduk office dekat tepi tasik Ayer8 Putrajaya pulak ke kan hehe.

3) Khidmat Pembuangan

Kalau ada barang-barang elektrik, perabot or apa sajalah yang korang nak disposed, jangan pening-pening kepala duk fikir dekat mana nak buang. Boleh contact senangpindah je okay.

4) Pindah Piano etc

Pindah piano? Ha yela. Piano kan besar gedabak. Suruh jela team senangpindah nie pindahkan piano korang tu.


Senang Pindah cover area Kuala Lumpur, Klang, Putrajaya, Selangor & kawasan sekitar sahaja. Sebarang pemindahan luar dari kawasan yang dinyatakan di atas, berdasarkan budi bicara diorang la pulak ye. Harga lori sewa pula dari RM200 untuk lori 1 tan.


Apa Kelebihan Senang Pindah?


Aku tahu dekat luar sana banyak je perkhidmatan lori sewa nie, tapi di senangpindah nie korang dapat kelebihan seperti dibawah,

1) Harga berpatutan

Kalau rujuk senarai harga di atas, aku yakin harga yang ditawarkan tidaklah cekik darah. Kata orang berpatutan lah dengan perkhidmatan.

2) Pasukan Profesional

Team senangpindah juga mempunyai pasukan yang profesional dalam menjalan tugasan yang diberikan. Takdelah kalut sangat nanti bila hari pemindahan.

3) Sebut Harga Percuma

Sebarang perkhidmatan yang ditawarkan, korang boleh request sebut harga dulu. So boleh lah tengok sesuai or tidak dengan bajet korang. Selain sebut harga, tinjauan ke tempat korang pun percuma je. Tiada cas tambahan dikenakan ye.


Sebarang pertanyaan, korang boleh hubungi team senang Pindah di talian dibawah,

Whatsapp/Call : 016-879 1415

Email : [email protected]

Website : https://www.senangpindah.com/

Alamat : Mutiara Serdang, 6-31 Jln Serdang Raya, 43300 Seri kembangan.

0 Comments