Mudahnya Travel ke Singapore-Kuala Lumpur-Singapore

Sekarang ni ramai rakyat Malaysia yang kerja di Singapore, atau orang Singapore kerja di Kuala Lumpur. Dengan kesibukan kadang-kadang tu susah nak plan flight atau hotel bagi orang yang tiada secretary ni. So guys don’t worry, sudah tiba masanya aku share tentang sebuah apps dan web yang akan speed up the process and make your life easier iaitu apps Traveloka. Korang boleh Fly Singapore to Kuala Lumpur with Traveloka and don’t worry about the cost. Kenapa agak-agaknya?


merlion singapore


So sila ke play store and download apps Traveloka. Di Traveloka ni korang boleh book flight ticket untuk mana-mana airline yang ada untuk terbang dari Singapore ke Kuala Lumpur. Korang boleh bandingkan harga untuk setiap airline, setiap hari yang ada, dan dari situ aku jamin yang korang boleh cari flight yang paling murah. Senang je, caranya,


1) Korang letak destinasi korang, kemudian letak from Singapore.

2) Then, korang pilih tarikh yang korang nak

3) click search.

4) Lepas tu akan keluar list yang lebih dari satu flight yang korang boleh pilih.

5) Pilih flight dari yang paling murah kepada yang paling mahal.

6) Make sure korang register dengan apps ni sebab nanti korang akan dapat update kalau ada promotion flight. Nanti update akan dihantar ke email korang. Barulah tak terlepas sebarang promosi best dari Traveloka.


Boleh dikatakan hampir semua airline yang akan ada dalam list tu, so dari sini korang boleh pilih flight ikut your cost limit dan keselesaan korang. Setiap airline berbeza experience dia so its up to you guys. Zaman sekarang ni kadang-kadang lagi murah kalau naik flight dari naik kereta. Jimat masa dan tenaga lagi. Rasa macam setiap tempat ni dekat je kan.


gambar USS Singapore


Dengan Traveloka, kita pasti dapat cari the cheapest price, dengan menaip tarikh yang kita nak book tiket flight itu. Tiada caj tersembunyi, dan dapat book untuk seluruh Asia Tenggara dan ke benua yang lain. Selain itu, di Traveloka, urusan jual beli adalah dijamin selamat. Lebih selamat daripada kita pergi direct ke travel agency tetapi bukan untuk burukkan mereka, tetapi disebabkan ada kes-kes menipu dimana kita bayar deposit tetapi trip kita itu sama ada ditangguhkan atau agensi itu hilang. Berbeza di Traveloka kerana di sini pengalaman kita seperti shopping online, kita dpt book hotel dan juga flight tiket dari syarikat yang berbeza. Boleh dikatakan one stop travel planning la kan.


Selain itu, perkhidmatan web diorang ini memudahkan kita sehingga kita tidak perlu keluar rumah, cuma ambil plan data atau wifi, online dan surf web mereka, tekan sini tekan sana, make sure dalam bank kita ada duit dan teruskan book flight tiket. See? Semuanya dihujung jari je. Dijamin selamat, mudah, tak pening atau confuse. Traveloka ini sudah semakin dikenali ramai. Traveloka juga menawarkan perkhidmatan khidmat pelanggan 24 jam, 7 hari seminggu. Jadi bagi sesiapa yang ada masalah atau sebarang pertanyaan berkenaan booking bolehlah hubungi mereka. Tidak perlu lagi kita risau harga yang mahal, kerana kita boleh survey harga yang paling murah, malah mereka juga akan buat promo dari masa ke semasa. Syok kan?


IMG_20180718_174721


Industri perlancongan kini semakin maju, makin ramai orang suka melancong di dalam dan di luar negara. Melancong dan melihat keadaan di tempat orang lain dapat menjadi salah satu cara untuk mengurangkan stress dan mempelajari sesuatu perkara yang baru. Kita dapat mengetahui budaya yang berbeza, rutin yang berbeza, makanan yang pelbagai, tempat-tempat penuh bersejarah, pemandangan yang indah dan sebagainya. Ada juga yang suka mengumpul duit dan apabila tiba masanya mereka akan bersama rakan-rakan mereka yang lain melancong secara berkumpulan dan ada juga secara bersendirian. Tidak kisah sama ada dengan perancangan yang rapi atau redah sahaja untuk mereka yang menyukai cabaran.


So that’s why-lah aku share dengan korang semua nie rahsia yang boleh buatkan korang rasa nak travel at least sebulan 3 kali dengan kos yang murah & menjimatkan. Tak gitu?

2 comments: