Design Sendiri Baju Korang di Online Shop Custom Malaysia

Korang teringin tak nak ada jenama baju korang sendiri? Korang yang design sendiri baju mengikut citarasa korang, then jualkan. Macam menarik kan idea nie. Kalau korang perasan, dah banyak online shop yang keluarkan design baju sendiri and mendapat sambutan yang agak menggalakkan dari pengguna. Lebih-lebih lagi kalau korang berpengaruh di media sosial, confirm lagi laku keraslah kan. hew~

Aku ada discover 1 online shop nie nama dia custom.my. Di custom.my, korang boleh design sendiri baju yang korang inginkan. Then dah siap design, diorang akan tolong buatkan dari proses mencetak sehinggalah baju tersebut sampai ke tangan korang. Nak pilih material baju pun boleh. Dah macam kedai printing baju la tapi yang nie versi online punya. =D

cara membuat baju dikedai printing online_1


Di custom.my, ada lebih dari 70 produk yang korang boleh design sendiri. Bukan hanya pakaian, nak design tudung, bag, cap, pouch pun boleh. Yang pasti, tiada minimum order dan produk korang akan siap dengan cepat juga.  Untuk kesenangan korang (maklumlah sekarang semua nak senang je LOL), aku dah print screen sesiap setiap produk yang korang boleh design di custom.my. Antaranya,

  • T-shirt & Polo
  • Bag & Pouch
  • Sticker
  • Home Decoration
  • Sportwear
  • Mens Fashion
  • Jacket
  • Women Fashion
  • Dan banyak lagi

kedai printing online di malaysia

kedai printing murah di malaysia

Cara Design Produk di Custom.my


Setelah menggodek website custom.my, agak mudah juga rupanya nak design produk korang dalam tu. Firstly, of course-lah kena masuk dulu website custom.my. Pilih CATEGORY. Banyaklah option kategori produk yang keluar. Korang pilih la produk apa yang korang nak design sendiri.

cara shopping di custom online

Dah pilih produk, korang kena upload pulak design produk korang. Ini contoh aku pilih CATEGORY > TSHIRT & POLO. Akan keluar macam nie. Jangan lupa pilih juga Size, Option 1, Option 2 dan Quantity seperti dalam gambar dibawah. Dah settle, korang boleh Add to cart.

cara mudah design baju online

Then, silalah proceed untuk pembayaran. Dah isikan semua maklumat yang diorang perlukan, korang tekan button confirm. Once dah confirm, diorang akan process order korang terusnya menjalankan kerja printing. Untuk penghantaran, diorang menggunakan khidmat Pos Laju. Senang la korang nak track nanti kan.

payment confirmation custom online malaysia

Dari segi harga design produk di custom.my, korang boleh rujuk contoh harga tshirt dibawah. Harga berbeza mengikut jenis produk, material, design, etc.

senarai harga printing baju online di custom

Ini explanation mengenai jenis material tshirt yang korang boleh pilih.

jenis fabrik di custom printing online

Aku sendiri belum menggunakan khidmat dari custom.my sebab aku baru je tau. But, bila aku selidik latar belakang custom.my, diorang dah mempunyai ramai pelanggan dari company besar di Malaysia & diluar negara juga.

cara design di custom online
Mengenai terms & conditions di custom.my, korang boleh baca diorang punya explanation di bawah.

term & condition at custom online


term & condition di custom online malaysia
So guys, korang yang ingin mencuba design sendiri produk korang, boleh cuba buat online sahaja di custom.my nie. Kang dah cuba, jangan lupa berkongsi feedback korang mengenai custom.my dekat aku tau. Thanks!

Details mengenai custom.my, korang boleh ke website & follow laman sosial diorang,

Website : https://custom.my/
Instagram : https://www.instagram.com/custom_my/
Facebook : https://www.facebook.com/custommalaysia
Whatsapp : 013-484 5800
Email : [email protected]
Address : No. 46A, Hala Meru 11, Pusat komersial 2B, 30020 Ipoh, Perak
1 Komen untuk "Design Sendiri Baju Korang di Online Shop Custom Malaysia"

Boleh lah buat bisnes sendiri nih ..

Back To Top