LAGU MELAYU TOP MASA KINI 2016 #2

 
Entry Lagu Melayu Top Masa Kini 2016 kembali lagi. Korang yang mengikuti blog aku mesti tahu aku seorang yang obses dengan muzik. Sebab tu dari dulu memang sentiasa update pasal lagu-lagu terbaru di blog. Rajin betul seorang Apijol buat senarai lagu kan. –.-
 
LAGU MELAYU TOP MASA KINI 2016 2
 
Aku memang tak sediakan link untuk download senarai lagu top 2016 di bawah. Korang download di www.youtube.com jela okey. Boleh juga masukkan link video dari youtube yang nak download di http://en.savefrom.net/. Then boleh terus download. Almost lagu dalam laptop aku, aku download di Youtube je. Youtube banyak lagu latest kot. Tak terkejar nak dengar yang mana. \0/
 
Jom layan lagu melayu top masa kini 2016 #2 yang disenaraikan dibawah. Kalau best, boleh download terus okey!

 

1. Hidup Dalam Mati-Syamel AF2015


syamel AF

Lakaran lukisan tak berwajah
Meronta ku di dalam kesunyian
Tak rela ku mengejar cinta yang hampir kelam
Sendiri ku di sini pilu

Angin bawalah aku pergi
Pergi dari kesakitan ini
Tak mampu ku menahan peritnya perpisahan
Tuhan hapuskan semua kenangan
Tak ku menduga kau berlalu pergi
Tinggalkan semua mimpi dan janji
Terluka aku menangis
Tersedar kau hilang di hati

2. Beautiful-Harun Aziz


senyum_aziz harun_lagu baru 2015

Tutur dan caramu sesuatu
Mampu membuat semua terpaku
Namun cara kau tunduk membisu
Buat ku tahu yang kau tak tahu

Jelita Kau sempurna
Girl you are so beautiful
Ku mahu kau tahu
Kenapa mahu malu
Kau memang cantik begitu

Girl you are so beautiful
Harusnya kau tahu
Tapi kau memang tak pernah
Percaya bila ku kata
Kau cantik tak terkata
Itu hakikatnya
Kau harus percaya kau beautiful
Kau cantik tak terkata Itu hakikatnya
Believe me when I say you're beautiful

 

3. Kasih Dalam Hati-Ippo Hafiz


ippo hafiz_rahsia_lagu baru 2015

Dengan rasa hati ini
Mengharapkan kasih yang dicintai
Jiwa yang penuh terluka
Merapuhkan penuh derita

Setitis cahaya yang menyinarkan hati
Setitik hatimu yang bisa menerangkan
Hatimu pasti ia kan milikmu
Jiwa harus kau pertahankannya

Kesedihan yang dirasa
Tiada yang bisa untuk mengerti
Sepi yang selalu terlihat
Agar tidak bisa berulang

 

4. Kekal Bahagia-Ippo Hafiz


ippo hafiz_rahsia_lagu baru 2015

Ku tlah melupakan dirinya
Ku tlah benar-benar melepaskan
Kini aku hanya ada kamu
Mengertilah cintaku

Kuatkanlah untuk bersamaku
Teguhkan hatimu menemani aku
Menjalani waktu-waktu hidupmu
Aku 'kan selalu ada denganmu

Memang benar aku mencintaimu
Memang benar rasa menyayangimu
Setulusnya rasa hati ini
Hanyalah padamu

Ku harapkan engkau yang terakhir
Dalam hidup ini
Setia bersamamu
Hingga hujung waktuku
Kekal bahagia selamanya

 

5. Hati-Hati-Amira Othman


amira othman

Ada dua jalan cerita
Duka atau bahagia
Mahu pilih yang mana
Hati masih bertanya
Lekas, aku mahu jawabnya

Jaga kau hati-hati Takut ia dicuri
Kelak nanti kau kan patah hati
Mungkin akan terjadi
Tapi masih tak pasti
Harap engkau mengerti

Lihat pada indah bulan bintang
Namun hilang bila tiba siang
Dan kerna itu ku rasa bimbang
Untukmu cintaku

Angin membuaikan rasa rindu
Tapi tak seperti yang selalu
Dan kali ini ku biar berlalu rasaku
Jadi kau hati-hati

6. Sayang-Faizal Tahir


assalamualaikum_faizal tahir_lagu baru 2015

Tiada yang lebih terindah
Selain kita, kau dan aku bersama
Biar ku sentuh dan rasa Kasih yang mesra
Hanya kita yang tahu

Tenang memandang wajah yang lena
Tuhan selalu denganmu
Sayang tidur saja sayang
Lupakan saja yang semalam
Tidurlah mimpi indah

Oh sayang tidur saja sayang
Setia di sini ku menjaga
Tidurlah kaulah segalanya
Sayang kaulah segalanya
Sayang

 

7. Lepaskan-Wani Ft. Juzzthin


wani lepaskan
 
Oh! Lepaskan, lepaskanlah
Oh! Lepaskan, lepaskanlah
Oh! Lepaskan, lepaskanlah
Oh! Lepaskan, lepaskanlah
Mungkin kau bukan buatku

Berlalu waktu bersamamu
Kau beri rindu namun palsu
Mana setia bersamaku
Bunga kau beri sudah pun layu
Kata-katamu lengkap bersandiwara
Nilai cintamu tak berharga
Oh! Lepaskan, lepaskanlah
Oh! Lepaskan, hatiku
Oh! Lepaskan, lepaskanlah
Oh! Lepaskan, kasihmu

Oh! Lepaskan, lepaskanlah
Oh! Lepaskan, hatiku
Oh! Lepaskan, lepaskanlah
Mungkin kau bukan buatku

 

8. Kembalikan Semula-Ewal AF2015


Ewal AF

Kau adalah cinta terakhir dalam hidupku
Kau tutup semua pintu cinta buat diriku
Masihkah bisa
Ku katakan padamu
 
Maafkanlah
Maafkan aku yang berdosa
Kembalilah sayang aku merana
Cukup sudah cukup sudah
Sakitnya jiwa
 
Kau musnahkan semua
Cerita cinta ku denganmu
Kau pergi tinggalkan aku jauh sendiri
 
Jatuh aku tanpamu
Hilang semua harapan dan impianku
Maafkanlah
Maafkan aku yang berdosa
Kembalilah sayang aku merana
Cukup sudah

9. Inspirasi-Hafiz Suip Ft. Faizal Tahir


faizal tahir hafiz suip

Andai ada berjuta yang datang mencuba
Kau tetap satu menawan hati semua
Selamanya tersemat dalam persada
Cahaya bersinar teristimewa

Inspirasi tetap teguh berdiri
Dalam gelap kau tetap menyinari
Hanya satu persona tiada ganti
Engkau bintang kau tetap menyinari
Engkau bintang kau tetap menyinari

Berlalu bergenerasi terus memberi
Takkan sama tiada ganti tetap berseri
Selamanya tersemat dalam persada
Cahaya bersinar teristimewa

Inspirasi tetap teguh berdiri
Dalam gelap kau tetap menyinari
Hanya satu persona tiada ganti
Engkau bintang kau tetap menyinari

10. Terlalu Rindu-Eleena Harris


Eleena Haris Terlalu RIndu

Cahaya mentari di pagi hari
Sinarnya kaburi pandanganku ini
Hembusan angin menemani perjalananku
Yang menuju ke hatimu kekasih

Tapi mengapa ku masih rasa begini
Bila mahu bertemu mahu saja jerit
Terlalu rindu, terlalu rindu
Jujur aku terlalu rindu
Tiada lain selain rindu
Terlalu rindu, terlalu rindu
Jujur aku terlalu rindu
Tiada lain selain rindu

Oh bulan mana bintang
Mana dia kekasih seorang
Bantulah aku, aku dah buntu
Bintang di langit janganlah bersembunyi
Usahlah membisu bilang dia rindu aku

















LAGU MELAYU TOP MASA KINI 2016 #2 LAGU MELAYU TOP MASA KINI 2016 #2 Reviewed by Hafiz Hafizol on 01 May Rating: 5

6 comments:

Powered by Blogger.