Hadiah Untuk Ibu Sempena Mother's Day

Assalamualaikum.


Lebih kurang lagi 2 minggu nak masuk bulan May. Bulan May je mesti teringat hari ibu. Orang kata tak baik buat sambutan Mother’s Day ni. Tapi tak salah kalau kita nak bagi penghargaan pada mak kita dan ibu-ibu yang lain. Sekali sekala bagi surprise pada mak kita, mesti dia rasa lebih dihargai.


Selalu perempuan mesti happy kalau dapat bunga. Mungkin sebab bunga simbol perasaan dan lebih kepada feminim. Jangan ingat bunga untuk bagi dekat girlfriend je. Bouquet of flowers pun boleh jadi hadiah menarik untuk mak kita. Bergantung pada budget yang kita ada, pilih la bunga yang sesuai untuk dijadikan hadiah. Untuk kekasih biasanya kita akan pilih ros merah sebagai tanda kasih. Untuk mak yang terchenta, kite boleh la pilih campuran pelbagai warna dan jenis. Nak lagi senang, bagi je budget korang dekat florist tu nanti pandai-pandai la diorang suggestkan.








So mana nak cari kl florist yang delivery bunga sampai depan pintu rumah? Di bloom2u la. Yang menariknya dekat bloom2u ni, fresh flower delivery diorang secara nationwide. So takde masalah kalau nak hantar flower gift ni pada mak-mak kita di kampung. Get ready ye mak. Jangan terkejut kalau tiba-tiba sejambak bunga yang harum dan cantik sampai ke rumah mak di Kampung Tok Jiring, Kuala Terengganu tu nanti ye haha.


Bagi yang nak check out sendiri bunga-bunga yang ada, Bloom2u ada di Empire Shopping Gallery (Subang Jaya), Damansara Uptown 3 (Damansara Utama) dan Dataran Prima (Petaling Jaya). Kalau tak sempat macam aku ni, aku order online je. Pilih bunga kegemaran, buat pembayaran dan tunggu je diorang deliver terus ke depan rumah. \0/


Di Bloom2u macam-macam variety bunga untuk dipilih. Baru aku tau rupanya bunga ni boleh digunakan untuk pelbagai occasions yang korang rasa nak sambut macam anniversary, sebagai ucapan tahniah, untuk bayi baru lahir, kematian, perayaan dan lain-lain. Kalau rasa-rasa nak grand kahwin tu boleh jugak guna fresh flower sebagai hand bouquet.







Bunga diatas merupakan contoh bunga ucapan tahniah. Selalu aku nampak dekat depan kedai-kedai yang baru bukak. Sesuai sangat kalau nak bagi pada kawan-kawan korang yang akan berkonvo pada masa terdekat ini. Dengar cerita student UITM tak lama lagi nak konvo kan. Bolehlah surprisekan best friend korang yang nak konvo tu. Confirm diorang terharu punyalah. =D






Bunga diatas ini pulak contoh kalau nak bagi sebagai tanda simpati pada keluarga si mati. Bunga putih selalu dikaitkan dengan kesucian dan keagamaan.





Basket of flowers yang cantik macam gambar diatas boleh dihadiahkan pada kawan-kawan yang baru melahirkan anak.




Bunga jugak boleh jadi mesej untuk melamar kekasih hati. Semestinya ros merah merupakan simbolik untuk mereka yang sedang bercinta. =D



Kalau korang rasa muka ada iras-iras mak korang, boleh la masuk contest yang diorang tengah buat iaitu Mum & Me Lookalike Photo Contest. Upload gambar ke facebook Bloom2u dan ajak ramai-ramai like atau share. Lagi ramai like, share dan komen, lagi banyak point korang dapat. Nak tau lagi pasal contest ni, check website ni www.bloom2u.com. Mana tau boleh dapat hadiah untuk bagi dekat mak korang sempena Mother’s Day nanti. Ramai orang cakap muka aku iras-iras muka mak aku. Nanti nak try la masuk contest nie. Mana tahu boleh menang. All the best semua! 

8 komen

Cantiknya bunga2 tu, tapi sayangnya saya dah tiada ibu untuk diberikan sejambak bunga tu hanya Alfatihah buatnya tenang disana

cantiknyaaaa...mummy nak 1...hehehehe

kalau dapat bunga yang last tu boleh pengsan. <3 hehehe

G la beli untuk wife hehe

G la beli untuk diri sendiri kak hehe

Cantiknya tengok bunga yang atas sekali tu.


EmoticonEmoticon