Salam.

 

Sebelum Raya Aidilfitri baru-baru ini, ada khabar angin pasal harga tiket bas nak naik kan. Seingat aku, last aku beli tiket bas masa nak balik raya Aidilfitri lepas. Putrajaya - Kuala Terengganu, dalam RM48.00 lebih kurang. Tak ingat dah aku. Lepas pada tu memang tak naik-naik dah bus pasal nak duduk kampung plak. Lama dah duduk negeri orang. Haruslah nak cuba nasib mencari rezeki halal lagi berkat di negeri sendiri pulak.Tapi macam terpaksa merantau jugak lepasnie kakakaka.

 

Baru-baru ini pergi bus stand nak beli tiket bas ke Putrajaya. Kita nak konvo nie awak oi. Nak tak nak terpaksa jugak beli tiket bus. Ajak dah mak naik flight sebab tambang flight lagi murah daripada harga tiket bas kot. Mula-mula bila aku psyco mak, kabo tiket flight murah, mak macam nak. Then tiba-tiba mak kabo mak takut plak naik flight. Tak tahu la siapa mempengaruhi fikiran mak kita nie.

 

tiket bas Mega Jaya

Biasa dari Kuala Terengganu – Putrajaya – Kuala Terengganu memang aku naik bas MEGA JAYA EXPRESS. Beli tiket dewasa 2, tiket warga tua 1. Aku nak mintak tiket warga tua 2, untuk mak dengan ayah tapi dia tak kasi. Dia kabo 1 customer 1 tiket warga tua. 1 bus dia sediakan 5 tiket sahaja untuk warga tua. So, tiket warga tua terhad. Boleh pulak gitu. Nak untung lebih letu. T__T

 

Putrajaya, saya datang nie hiks.

7 Comments

  1. :)
    nnt free singgahla ke blog noly ye
    www.nolyanna.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. seumur hidup hana sekali je pernah naik bas express nie. haha

    ReplyDelete
  3. pilihan sekarang flight. lebih cepat sampai n kalau tiket bas pulak makin mahal kan. lebih kurang hrga tiket flight je.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Hazanis.. Flight tak sampai sejam dah sampai ke destinasi. Jimat masa.:D

      Delete
  4. Mana boleh mcm tu hafiz..ini tidak adilkan....?slmt bercomvo....tahniah

    ReplyDelete