9 Idea Hadiah Bajet Buat Bayi Baru Lahir

Assalamualaikum


Baru-baru ini kitorang ada berpakat untuk belikan hadiah untuk baby Nik. So masing-masing bagi idea hadiah untuk baby dan mak baby. Lastly, kitorang sepakat untuk bagi Baby Auto Swing. Harap baby Nik suka la. Nik kata baby suka alhamdulillah. Macam korang la kan kecik-kecik dulu kalau nak tidur mesti nak buai je kan. Sekarang teknologi auto swing nie memudahkan para ibu bapa lah kiranya. Dah boleh pantau baby dari jauh sambil memasak ke, mengemas ke. \0/


9 Idea Hadiah Untuk Kelahiran Bayi


Harini aku rajin sikit nak senaraikan beberapa barangan atau hadiah yang boleh korang hadiahkan untuk anak sendiri, anak kawan korang ke, anak buah baru korang je, anak ex kekasih korang ke haha. –.-

 

1. JOLLYGEAR ARTHUR Series Newborn Baby Auto Swing

 

newborn baby auto swing

 

Link Shopee : https://shp.ee/uw44ihr


Yang nie lah aku hadiahkan untuk baby Nik. Alhamdulillah Nik kata baby suka and selesa tidur. Actually banyak je brand lain tapi aku beli yang nie sebab banyak feedback yang positif dari pelanggan & sudah terjual sebanyak 24.9k. \0/

 

Sedikit Feedback dari Pelanggan

 

“sy sukaaaa masih dlm pantang baby asik nk kene dodoii je smpai xleh gerak kemana beli ni, letak xsmpi 5-10 minit lenaaaa.. perati kejap dia dah tidurr.. and mama so happy boleh rest sekalii lagu semua sayup2 gitu , baby pun tjuk reaction sedih2 hahahaha kelajuan ok, sy pkai gear 1 je..recomended”

 

“Fast delivery..smlm order hrini dah smpai...bby slese...btw ni 2nd time beli...beli utk ank buah”

 

“Alhamdulillah.terime kasih kepade penjual.Barang Sangat2 baik dan bagus,Penghantaran x smpai 2 hari dah sampai.anak pun dh tidur lena.harga pula berpatutan.urusan jual beli sgt2 lancar.good service from team buyer”

 

2. MK Magic Stroller

 

Mk Magic stroller 360 baby

 

Link Shopee : https://shp.ee/q4fyazr


Actually ada jugak terfikir nak beli stroller. Tapi bila fikir balik ntah-ntah dah ada yang bagi stroller. Kang nanti baby ada dua bijik stroller pulak  –.-

 

Sedikit Feedback dari Pelanggan

 

“ Very very very high quality, easy to use and very comfortable for my baby to sit, high recommended, high CP value!”

 

“ Mudah pasang, mudah penggunaan kalau mom nak bawa anak keluar tanpa husband, yang penting DESIGN CANTIK& ELEGANT gitu. Kanopi removable & takde besi besi ke apa so cantik bila buka takde la pelik rupa seat. PUAS HATI “

 

“ sape yg tgh survey mmg recommended beli sbb berbaloi seat dia ada padding bkn nipis + bleh recline untk bby sgt worth it la ❤”

 

3. Baby Car Seat


baby car seat shopee

Link Shopee : https://shp.ee/a997b2r

 

Sejak kerajaan mewajibkan penggunaan car seat untuk kanak-kanak sehingga ketinggian mencapai 135cm, parents yang prihatin akan keselamatan anak-anak mestilah nak yang terbaik untuk diorang kan. Ini antara car seat yang bagus & murah yang korang boleh dapatkan di Shopee.

 

Sedikit Feedback dari Pelanggan

 

“harga murah dari yang lain, warna menarik item dipost dengan cepat. diterima dlm keadaan baik sangat!! baby 1 tahun boleh sesuai sangat”


”Good product quality, good value for money, soft and comfortable for my kid, big enough for my kid 3 years old, really fast delivery, yesterday bought today delivered, very helpful and responsive seller, highly suggested”


“ank suka duduk..selesa smpi tido dia dlm carseat tu ...warna cantik dan menarik....berbaloi dgn harga yg ditawarkan....”

 

4. Baby Food Processor Blender

 

baby food processor blender

 

Link Shopee : https://shp.ee/pcjft3r

 

Bagus tau blender nie sebab fungsinya 4 in 1 iaitu steam, blend, reheat, defrost. Memudahkan para ibu bapa menyediakan makanan untuk anak-anak kecil.

 

Sedikit Feedback Dari Pelanggan

 

“Overall puas hati. Food processor ni berbaloi dengan harga. Sesiapa yang nak save budget sikit hat ni ok sangat dah. Well function i dah try buat bubur baby 6 months ok je halus”


”Barang barang dah sampai. Baby food processor blender tuu memang memudahkan kerja mak2. Bekas letak makanan tu ingatkan kecik tapi besar rupanya”

 

“Alhamdulillah dah seminggu saya masak makanan anak pakai grinder ni. Bubur, steam semua satu tempat. Mmg mudah kerja.”

 

5. Buaian Bayi

 

baby cradle swing

 

Link Shopee : https://shp.ee/ggjmsqr

 

Biasanya kalau ada baby dekat rumah, buaian bayi mesti wajib ada kan. Sebagai persediaan kalau bayi meragam taknak tidur. Bila letak bayi dalam buaian, hayun perlahan lahan sambil berzikir atau dodoikan mesti nyenyak bayi tidur dari malam ke pagi esoknya –.-

 

Sedikit Feedback dari Pelanggan

 

“Dah pasang. Elok ja terletak Spring ad 2 Jenis, 1 yg ad 2 batang (sedikit keras), 1 lg yg ad 5 batang (lembut), Sy guna yg spring 5 batang Besi sngt kukuh”

 

“lena anak tido. fast delivery. besinya betul kukuh walaupon besi kuning yg bawah tu tak berapa nak bulat hole nya. price pon murah banding dgn seller yg lain. recommended seller ”

 

“Trusted seller mmg dari anak 1st beli mcm2 brg dh dgn seller ni terbaik. Packaging pon ok pnghantaran pon cpt. Dpt gift spring & hanger & safety belt. Tambah lg 1 spring sendiri sbb nk bagi rendah sikit. Kain pon sendiri punya . Thanks seller”

 

6. Pam Susu Elektrik

 

pam susu elektrik

Link Shopee : https://shp.ee/pr6egxr

 

Pam susu penting lagi-lagi bila ibu bekerjaya yang dah habis cuti berpantang, kemudian kena masuk kerja. Bagus juga kalau kita hadiahkan dekat kawan-kawan yang baru bersalin kan? =D

 

Sedikit Feedback dari Pelanggan

 

“Sebelum ni beli real bubee. Pakai sebulan motor rosak. Lots of free gift. Yg ni Xbising, xsakit, suction kuat sb guna as single. Hrp motor bertahan lama”

 

“Dah try, suction okey..puas hati sangat..dulu beli handsfree pump (jenama lain) yg mahal tp xsesuai dgn sy..akhirnya, yg ini boleh guna..jadi 2nd pump selain serene..compatible dgn motor pump serene jgk ”

 

“Harga murah berbanding seller lain . Dan utk breast pump , tak menyakitkan”

 

7. Katil Bayi

 

Katil Bayi

 

Link Shopee : https://shp.ee/h2hzsur

 

Untuk tujuan keselamatan, terutama sekali parents yang mempunyai ramai anak kecil, katil bayi yang mempunyai ciri ciri keselamatan amatlah PENTING ya. Maka marilah kita hadiahkan satu set katil bayi untuk mereka.

 

Sedikit Feedback dari Pelanggan

 

“Im satisfied!!! In love sgt dengan product dari Momo... Trusted & berkualiti... Penghadang kukuh terbaik... 1.5m & 1.8m sesuai untuk tilam saiz queen.. Playmat pun besar jugak puas hati sangat”

 

“Tiada lagi kerisauan ketika ketiadaan kami di bilik. Anak kecil selesa bermain dengan selamat. Bahkan juga tidur malam selesa nyaman tanpa rasa takut lagi. Good product ”

 

“sangat puas hati! Cuma ada ruang sikit kat atas katil,myb kalau sesiapa nak full cover mgkn boleh order 2.0m untuk yg kiri kanan katil. Afterall, sangat puas hati dan very recommended!!”

 

8. Kerusi Bayi

 

kerusi bayi

 

Link Shopee : https://shp.ee/5gacevr

 

Bagi menjamin keselesaan bayi ketika makan, kerusi bayi boleh digunakan. Parents pun selesa nak menyuap bayi kan. Makanya marilah kita hadiah sebiji kerusi bayi buat mereka –.-

 

Sedikit Feedback dari Pelanggan

 

“Kerusi kukuh..tiada ape2 kerosakan..penghantaran pantas..barang sampai cpt2 anak minta buka dari plastik dan duduk..tq seller..”

 

“kualiti brg sgt baik..baby duduk xde goyang goyang.. berbaloi dan murah penghantaran pun cepat.trust seller..recomended”

 

“super fast delivery. Item received with tip top condition. Highly recommended this seller. Good value for money. No regret for buying this item from this seller. Price is cheaper than other seller. Love the item sooooooo much”

 

9. Botol Susu

 

puting botol susu

 

Link Shopee : https://shp.ee/zytqvir

 

Bagi bayi yang hisap susu botol, item ini sangatlah berguna ya. Jadi marilah kita hadiah 1 set kepada mereka supaya mereka dapat menghisap susu dengan nyaman.

 

Sedikit Feedback dari Pelanggan

 

“Selamat sampai...cepat dan terbaik.... recommended saller....sapa2 boleh beli tau.... Mmg puas hati n terbaik......terbaik saya bagi 10 bintang”

 

“Selamat sampai dengan pantas. Bekali2 repeat avent sejak newborn sampai skrg baby dah 2y.. Recommended”

 

“Fast delivery! This product has been my choice. Easy to clean and anti-collapse. Affordable too. Constantly replacing the teats every 3months for 2 bottles.”

 

Itu sajelah antara idea hadiah untuk bayi baru lahir. Diharap sedikit sebanyak idea ini dapatlah dijadikan panduan buat korang ye. Buat para ibu yang baru melahirkan anak and masih menunggu hari bersalin, selamat berpantang dan tahniah diucapkan. Anda para ibu yang hebat!

Post a Comment

0 Comments