loading...

Percutian ke Bandung, Indonesia-Day 3

Kita sambung entry day 3 di Bandung ye. Punyalah lama nak ada sambungan kan (haha). Jemput baca dulu Day 1 Bandung and Day 2 Bandung. Hari ke-3 di Bandung, aktiviti kitorang ialah free and easy. Aktiviti yang dinanti-nantikan oleh kami semua. Masa nie lah nak shopping sakan weh! Jom tengok kemana kitorang shopping di Bandung yuk. \0/

 

supir di bandungGeng Shopping Sampai Malam In love

 

Shopping Kain di Pasar Baru, Bandung

 

First stop ialah di Pasar Baru. Macam-macam produk tempatan yang korang boleh jumpa di sini macam kain, makanan, pakaian etc. Harga pun murah-murah je. Boleh tawar-menawar. But kalau korang tak confirm nak beli jangan gatal-gatal mulut nak tawar harga. Kang nanti diorang marah padan muka ekeke.

 

pasar baru bandung

 

 

pasar baru bandung_1

 

Lunch di Parit 9 Seafood

 

After shopping sakan di Pasar Baru, kami lunch di Parit 9 Seafood. Nak makan makanan berasaskan seafood yang sedap? Aku recommend datang la ke sini. =D

 

tempat makan best bandung parit 9

 

 

parit 9 seafood bandung

 

Shopping di Heritage

 

After lunch, kami bergerak pulak ke Heritage. Tak beli apa-apa pun kat sini. Kecil je tempatnya. Pakaian pun takdelah murah and pilihan pun tak banyak. Range harga lebih kurang macam di Malaysia. Ok next! =P

 

heritage bandungThanks Kak Ida & Kak Nab sudi jadi model haha

 

Tempah Jeans di Aria Jeans

 

Kalau nak tempah jeans, korang boleh tempah di Aria Jeans. Jeans boleh siap in 24 hrs inshaAllah. Nak mintak delivery terus ke hotel korang pun boleh. Kitorang tak sempat nak tempah pasal esok flight pagi. Kalau pos ke Malaysia, dia punya postage agak mahal. So, taukey sana tak recommend untuk pos ke Malaysia. So, kalau nak tempah, 1stday dekat sana dah kena tempah ye.

 

aria jeans bandung

 

Shopping & bergambar di Toko Tiga –.-

 

Peminat Levi’s jangan lupa singgah di Toko Tiga. Confirm rambang mata nanti. Harga pakaian dekat sini pun boleh tahan murah juga.

 

gambar toko tiga bandung

 

Dalam Toko Tiga banyak dekorasi yang cantik-cantik. Sambil tunggu yang lain shopping, jom kita beraksi dulu. Hahaha –.-

 

toko tiga bandung

 

Shopping Barangan Kulit di Cibaduyut

 

Then kami bergerak ke Cibaduyut pulak. Jammed gila jalan nak ke Cibaduyut. Waktu puncak orang tengah balik keje. Lama jugak perjalanan ke Cibaduyut nie. For sure memang lebih dari 1 jam lah.

 

jalan sesak di bandung cibaduyut

 

Kalau nak shopping barangan kulit, di sinilah tempatnya. Rambang mata weh. Memang banyak gila pilihan. Dari kasut, tali pinggang, beg, semualah yang berkulit. Mujur bila sampai sini duit pun dah tak berapa banyak. Kalau tak confirm habis juta-juta rupiah nie ekeke.

 

shopping di cibaduyut

 

Cuci Mata di Paris Van Java

 

Last stop kitorang di Paris Van Java. Nak beli barangan berjenama, di Paris Van Java-lah tempatnya.

 

paris van java bandung

 

Ini gambar dalam mall.

 

gambar di paris van java bandung

 

Sogo pun ada kat sana.

 

gambar didalam paris van java mall

 

Sebelum balik hotel, singgah kfc dulu. Tapau and makan dalam bilik. Nak singgah makan kat restoran pun macam banyak yang dah tutup. Around 10.00 malam jugak baru sampai bilik. Seharian shopping weh! –.-

 

Day 4 – Beli Brownies di Kartika Sari (WAJIB!)

 

Sebelum ke airport, sempat singgah di Kartika Sari. Korang kalau ke Bandung, WAJIB tau singgah di Kartika Sari. Yang paling famous dekat sini of course-lah brownies, cookies, bagelen, pisang salai.

 

kartira sari bandung

 

Aku yang 1stime masuk Kartika Sari terpinga-pinga jugak nak beli apa. Yela mana nak tahu apa yang sedap dalam nie kan. Officemate suggest beli brownies sebab katanya sedap. Pastu ada beli pisang salai sikit. Nak tengok apa yang diorang jual, boleh ke website http://store.kartikasari.com/.

 

Special thanks to travel agent kitorang iaitu Asiaone Holidays Sdn Bhd yang telah memudahkan percutian kitorang ke Bandung. And tak lupa juga untuk committee members FAID away day yang telah bekerja keras bagi melancarkan percutian yang best ini. Good job guys! InshaAllah panjang umur tahun depan kita ber-away day lagi. =D

11 Komen untuk "Percutian ke Bandung, Indonesia-Day 3"

bestnya bercuti ke bandung

Saya dalam perancangan ke Bsndung hujung tahun ni. Insyallah

aku cuti sekolah tak pegi mana pun..duk umah ngn shopping kat aeon kb je..hahaha

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282214441280
Call : +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com dan www.dhanitourbandung.com

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Untuk apa cari harga yang lebih murah jika service nya kurang berbaloi dan tidak memuaskan ^_^
Wassalam dan Terima Kasih.. ^_^

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

Bismillah..
Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
Perkenalkan kami team Best Tour Bandung, Kami ada menyediakan perkhidmatan
Supir / harga pakej bercuti ke bandung.
Pakej bercuti
Pakej 1 = Supir,Hotel,Makanan dan tiket lawatan [Per pax]
pakej 2 = Supir,Hotel dan makanan [per pax]
pakej 3 = supir dan hotel [per pax]
paket 4 = Khidmat supir sahaja [per day]

Harga sewa Kereta per Day :
# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova [7-10 seat]
Rate: IDR 500.000

# Kia Pergio [8-10 seat]
Rate: IDR 500.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 600.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
Armada kami siap hantar tuan/puan untuk menikmati cantik nya kota bandung,dengan harga jimat, sila hubungi whatsapp kami
WhatsApp :+6282214268400
WhatsApp :+6287825410700
FB Syarikat : Punaza Besttour
Fanspage : Best City Tour & Travel Bandung
Email : Sapsudin.besttour@gmail.com
Website : :http://sewakeretamurahmelancong.blogspot.co.id

NB : Walaupun promote saya kurang manis dalam perkataan nya, tetapi saya dan team sudah berpengalaman dalam memberikan kepuasan percutian di bandung.
Jangan tertipu dengan kata manis perkataan, tapi percaya lah dengan kenyataan dari pengalaman kepuasan orang.
Semoga informasi yang saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
Terima kasih.

Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan / Puan

jomm pegi bercuti kat Bandung dengan perkhidmatan Transport Bandung kami. BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT menyediakan Pakej Bercuti dan Khidmat Transport Tour kat Bandung/Jakarta/Garut atau bandar lain dalam kat Indonesia. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan

Anda boleh melawat beberapa tempat menarik kat Bandung dengan guna perkhidmatan yang kami sediakan, kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung,

Ready Type Transport :

Type Car 6 seater ( max 6 passenger )
- Toyota Avanza
- Suzuki APV
- Daihatsu Luxio
- Daihatsu Xenia
- Suzuki Ertiga

Type Car 7 seat or medium
- Toyota Innova
- Kia Pregio

Van 14 seater ( max 12 - 14 passenger )
- Isuzu ELF Short

Van 19 seater ( max 15 - 19 passenger )
- Van Isuzu ELF Long

TERSEDIA JUGA KENDARAAN MINI BUS 25 SEAT, MEDIUM BUS 35 SEAT DAN BIG BUS 45 SEAT

* semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.
* per day boleh guna dari pukul 08Am - 10PM

TERSEDIA JUGA PAKEJ JIMAT TRANSPORT & HOTEL 3D2N, 4D3N, 5D4N, ETC
Untuk pakej 4D3N transport & hotel promo murah hanya sebesar RM 300/ orang untuk 6 orang dalam 1 group

CONTOH OPTIONAL PROGRAM :
DAY 1
*Tiba kat Bandung
*Pasar Baru trade center
*Lunch & Check in Hotel
*Toko Tiga ( Branded ori Jeans )
*D'fashion factory outlet kain potong
*Membeli-belah di Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )
*Dinner dan kembali ke Hotel

DAY 2
*Gunung Tangkuban Parahu
*Farmhouse Lembang
*Floating Market
*Kebun Strawberry and tea park (optional)
*Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

DAY 3
*kawah putih crater/trans studio indor themes park
*Tasik Situ Patenggang (optional)
*rumah kain sulam kat taman kopo
*cibaduyut-shoes and jacket leather original
*factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

DAY 4
*check out hotel
*Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
*paris van java shopping mall
*Airport transfer

FREE AND EASY TOUR, DAPAT DIUBAH MENURUT KEADAAN SEMASA

Hotel guna 3 star hotel selesa dan cantik, letak tengah town Bandung dekat dengan pasar baru dan airport

Tersedia juga option hotel lain dari mulai 2 star hotel hingga 4 star hotel

HOTEL FACILITIES :
- free wifi
- hot & cold water
- breakfast buffet
- LCD TV 24 inch
- TV cable

TERM & CONDITION PAKEJ JIMAT :
- included transportation for 4day 3nights (type car 6 seater)
- included 3 room deluxe - king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
- not included entrance fee
- not included lunch and dinner
- not included ticket flight and airport tax

Service insya allah memuaskan
YOUR COMFORT IS OUR PRIORITY


Beberapa rombongan tourist yang menjadi customers kami :
- Rombongan kelab Proton Malaysia sebanyak 40 pax
- Rombongan kelab UMW Malaysia
- Rombongan TNB Pelitawanis Johor, Malaysia
- Rombongan study Tour UITM Malaysia
- Shopping tour
- Family tour, etc

Sila Check beberapa TESTIMONI kami dalam halaman FACEBOOK PAGE kami

UNTUK TEMPAHAN DAN SEBARANG PERTANYAAN, SILA CONTACT :
- Email: touramanahbandung@yahoo.com
- phone : +62 856 2388 749
- whatsapp : +62 838 2178 9103
- Fb page.: Bandung Amanah Tour & Transport
- Blog : http://bandung-indah.blogspot.com
- instagram: JOM GI BANDUNG MURAH JERR


Bismillah..
Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
Perkenalkan kami team Best Tour Bandung, Kami ada menyediakan perkhidmatan
Supir / harga pakej bercuti ke bandung.
Pakej bercuti
Pakej 1 = Supir,Hotel,Makanan dan tiket lawatan [Per pax]
pakej 2 = Supir,Hotel dan makanan [per pax]
pakej 3 = supir dan hotel [per pax]
paket 4 = Khidmat supir sahaja [per day]

Harga sewa Kereta per Day :
# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova [7-10 seat]
Rate: IDR 500.000

# Kia Pergio [8-10 seat]
Rate: IDR 500.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 600.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
Armada kami siap hantar tuan/puan untuk menikmati cantik nya kota bandung,dengan harga jimat, sila hubungi whatsapp kami
WhatsApp :+6282214268400
WhatsApp :+6287825410700
FB Syarikat : Punaza Besttour
Fanspage : Best City Tour & Travel Bandung
Email : Sapsudin.besttour@gmail.com
Website : :http://sewakeretamurahmelancong.blogspot.co.id

NB : Walaupun promote saya kurang manis dalam perkataan nya, tetapi saya dan team sudah berpengalaman dalam memberikan kepuasan percutian di bandung.
Jangan tertipu dengan kata manis perkataan, tapi percaya lah dengan kenyataan dari pengalaman kepuasan orang.
Semoga informasi yang saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
Terima kasih.

Greeting traveler

Jom cuti2 Bandung,
284 RM/ kepala
4 Hari 3 Malam
Murah tapi tak murahan..
harga budget service 5 star...
Nak pegi mana mana oun boleh, no rule, asal customer senang 😉

sudah masuk sekali
✅ Hotel 3 star berhampiran cihampelas shoping mall
✅ Bilik deluxe, satu bilik untuk 2 orang
✅ Tea maker dalam bilik
✅ Makan pagi
✅ Airport transfer
✅ Transport untuk tour 4 hari
✅ Supir yang ramah dan berpatutan
✅ Minyak
✅ Tol
✅ Parking
✅ Kereta with good aircon

Minat segera whatsapp admin yaa..
10 orang pertama dapat percuma :
✅ bags Louis vuiton
✅ free indonesian sim card 1 pack


whatsapp admin jangan lupa
+6285318490001
email : primeratrans@gmail.com
facebook : Primera Trans Bandung

Bismillah..
Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan abang dan kakak disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari
Harga sewa Kereta per Day :

# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova [8 seat]
Rate: IDR 500.000

# Kia Pergio [9-10 Seat]
Rate: IDR 500.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 600.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
Whatsapp : +6281214741600
Whatsapp : +6281220477335
FB Syarikat : Irdi wati
Fanspage : IRDI TOUR BANDUNG
Email : irditourbandung@gmail.com
Website : www.keretamurahpelancongan.blogspot.com

Dijamin Irdi Tour Bandung bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.
Waalaikumussalam

Back To Top