loading...

Gaya Fesyen Rambut Lelaki 2016

Lelaki dan fesyen rambut memang susah nak dipisahkan. Buat style rambut sama je sepanjang tahun bosan jugak kan. Macam aku sendiri pun suka jugak menukar gaya rambut. Sekali bila tukar gaya rambut boleh officemate tak cam betul ke ini Apijol? Macam gitulah penangan menukar gaya rambut nie hehe. Jom kita usha gaya fesyen rambut lelaki 2016. Mana tahu ada yang berkenan di hati. Boleh terus printscreen then tunjuk dekat tukang gunting rambut kau nak gaya rambut macam gini haa. Mudah kan \0/

 

 

gaya rambut lelaki terbaru 2016

 

 

1. WAVY / HIGH VOLUME UNDERCUT WITH A TAPER

 

fesyen rambut terbaru 2016

 

Kalau nak buat gaya rambut ini kena make sure rambut korang jenis ikal & lurus sebab kena simpan rambut panjang di bahagian tengah. Rambut kerinting jangan berangan la okey hihi. For sure kena gunakan wax atau produk rambut yang boleh membuatkan gaya rambut korang tahan lama.

 

 

2. BUZZED SKIN FADES

 

 

fesyen rambut lelaki terbaru 2016

 

 

 

gaya rambut lelaki 2016

 

As for me yang seorang yang kurus keding ini memang tak sesuai langsung nak buat style botak macam gini. Nightmare rasa kalau rambut aku digayakan seperti ini. Oh tidak haha. Gunting rambut no 2 atau 3 pun should be okey dah okey. Then simpan jambang sini. Dah jadi macam retis Sharnaaz Ahmad la pulak kan. \0/

 

 

3. BUSINESS SAVVY

 

fesyen rambut lelaki terbaru 2016_1

 

 

 

fesyen rambut lelaki terbaru 2016_2

 

 

Bagi mereka yang bekerja di sektor awam atau dunia korporat etc, haruslah menggayakan rambut dengan kemas seperti gambar di atas. Kasi trim bahagian tepi rambut biar nampak kemas dan bahagian tengah tidak terlalu panjang. 

 

4. MODERN SIDE PART

 

Gaya rambut side part yang dimodenkan. Aku pun suka buat gaya rambut side part tapi takdelah sampai cukur bahagian tengah rambut. Biasa akan suruh barber gunting pendek rapat sampai atas. Gaya modern side part semestinya masih popular pada tahun 2016 ini.

 

 

fesyen rambut lelaki 2016

 

 

 

 

fesyen rambut lelaki 2016_1

 

 

 

5. THE SWOOP

 

Rambut disimpan panjang dibahagian tengah then dibiar menjurai ke tepi dan depan.

 

 

fesyen rambut lelaki 2016_2

 

 

 

fesyen rambut lelaki 2016_3

 

 

 

6. BLONDE

 

Artis Malaysia & public figure di social media instagram ramai menggayakan rambut blonde atau silver. Katanya ada wax yang dijual di pasaran mempunyai keupayaan untuk mejadikan rambut berwarna silver. Bagi aku, rambut warna natural tetap menjadi pilihan hati. Kalau boleh nak hitamkan lagi rambut sebab rambut aku berwarna ala-ala perang sikit. Kalau lagi hitam, lagi menawan hihi.

 

 

fesyen rambut lelaki 2016_5

 

 

 

fesyen rambut lelaki 2016_7

 

 

7. GAYA RAMBUT APIJOL

 

Inilah gaya rambut terakhir yang still popular sehingga tahun 2016. Mudah digayakan, hanya sapukan gel dan disikat rapi ke kanan terus siap. Tak payah pakai hair dryer pun boleh.

 

 

gaya rambut lelaki 2016

 

 

Bila petang sikit, dah jadi macam rambut bawah nie pulak. Dah tak berapa nak kemas sangat. Yela, macam leceh pulak setiap kali solat kena sapukan gel/wax di rambut. So, biarkan sahaja rambut itu jatuh kebawah haha.

 

 

rambut hafiz hafizol

 

 

Special thanks to MENS HAIRSTYLE TRENDS FOR 2016.

22 Komen untuk "Gaya Fesyen Rambut Lelaki 2016"

bagi bro yang hensem memang senanglah nak gayakan apa jua jenis fesyen rambut..

saya guna fesyen yang biasa biasa sahaja sebab level hensem pada peringkat asas sahaja..he..he..

haha gaya rambut apijol paling style :)

aku suka potong nipis tepi dgan belakang, atas biar panjang...

Hahahahahaahahahah pahal last sekali tu ada juga????
Nasibaik semua encem encem ekeke

undercut nampak macho tapi gaya apijol lagi handsome. Tu kalu angin tiup boleh la feeling lagu Gerua.

Awak memang x reti reply komen peminat ke ?

hm

gaya rambut apijol pun adaaaaaaaa hahaha nasib baik comel ><

uish manada hensem nie biasa je. kekadang pening kepala gak nak gayakan rambut hehe

Nanti tunjuk la gaya rambut tu dekat barber haha

Samalah aku pun Din. Biasa suruh dia nipis tepi sampai atas

Kena wajib ada lah yang tu haha. (ok dah reply hihi)

Silalah cuba gaya rambut Apijol tu haha

tau tau je aku nak potong rambut.

tapi serously aku pening nak potong rambut macam mana. sampai satu masa aku bagitau si pemotong rambut tu nak potong rambut macam dia nye style hahaha

Allah, lawanya gaya THE SWOOP T_____T

Style bawah tu artis mana erk hehehe nice style

Gaya rambut bisnes tu pun nampak elegan juga

Haha.. giler nice fesyen2 rambut ni semua

This is very good hair styles presented by this admin . you should also read the top tending haircut styles for men.

When we talk about good looking as well as graceful locks, there is none who would tick Brad Pitt out of the line. The actor has a gold standard in grooming his hair.

People say sweep back takes some time to fix on your face shape. Yes, it needs time and practice but it is one of the strongest hairstyles on a barber’s list.

Back To Top