Testimoni Sebulan Penggunaan Ephyra Skin Bar


Hari ini nak berkongsi dengan korang semua mengenai testimoni aku setelah sebulan penggunaan Ephyra Skin Bar. Mula tergerak hati nak cuba Ephyra Skin Bar ini sebab terbaca review & testimoni daripada blogger. Untuk pengetahuan korang juga, Ephyra Skin Bar terjual hampir 10,000 kotak hanya dalam masa 1 bulan pelancarannya. Cepat betul hati aku cair beb HAHAHA. Kemudian terus beli online Ephyra Skin Bar. Start pakai around 10 Ogos haritu. Kira-kira sebulan dah lah aku pakai Ephyra Skin Bar ini 2 kali sehari pagi dan malam. Sangat konsisten ye pemakaian aku. =D


Sebab utama pakai Ephyra Skin Bar? Mestilah sebab nak hilangkan blackheads, whiteheads, parut jerawat & beberapa ketul jerawat degil di muka. Setelah minta pandangan dari kawan aku mengenai keadaan muka aku, dia kabo muka aku okey takde masalah jerawat cuma agak kusam & tak bermaya. Semoga dengan penggunan Ephyra Skin Bar, masalah kulit muka yang aku hadapi akan dapat dibereskan. \0/



ephyra skin bar testimoni


Gambar diatas, almost sebulan penggunaan Ephyra Skin Bar. Memang penjimatan berganda betul ini. Ephyra Skin Bar boleh tahan selama sebulan lebih. Gigih bawa masuk handphone dalam bilik air semata-mata nak ambil gambar Ephyra Skin Bar. Punyalah semangat ini nak kabonya aku seorang pengguna Ephyra. Punyalah semangat jugak aku pergi beli bekas nak letak Ephyra SKin Bar aku itu di Daiso 1 paket. –.-



testimoni ephyra skin bar



Mari aku ceritakan serba sedikit mengenai Ephyra Skin Bar



Ephyra Skin Bar diformulasikan dari 100% bahan semula jadi tanpa bahan kimia terlarang yang memudaratkan. Ia selamat dan amat sesuai untuk semua jenis kulit, lelaki dan wanita pada semua peringkat umur.



Kandungan Ephyra Skin Bar



1.Glutathione


Kaya antioksida yang melindungi protein enzim dan mencegah kerosakan kulit yang boleh menyebabkan kedutan dan parut. Glutathione boleh melambatkan proses penuaan dan memperbaiki keadaan kulit. Ia mengawal kesan-kesan bahaya radikal bebas dan mengelakkan pembentukan parut tebal.

2. Kolagen


Menyokong ketahanan fizikal dan keanjalan kulit dan menggantikan sel-sel kulit  dengan lebih cepat untuk  menjadikannya lebih  tegang dan anjal.

3. Glyserin


Merawat kulit berminyak yang  menyumbang kepada masalah jerawat, serta masalah kulit lain. Sangat berguna merawat masalah eczema dan mengurangkan jangkitan bakteria pada kulit. Ia juga memberi kelembapan pada kulit.

4. Banana Enzyme


Bertindak sebagai agen anti penuaan yang memperbaiki tekstur dan tona kulit di samping menjadikan kulit lebih licin,halus dan berseri.

5. Seaweed


Salah satu agen anti keradangan kepada jerawat; rumpai laut atau seaweed menjadikan kulit lebih anjal, menaikkan seri wajah serta menjadikan kulit lebih tegang.

6. Carrot Extract


Sifat anti keradangannya membantu menggiatkan semula sel kulit dan menjadikan tona kulit lebih sekata, bersinar serta membantu memperbaiki tisu kulit, melindungi kulit dari pancaran sinar matahari.

7. Rice Bran Oil


Bahan semulajadi yang diperkaya dengan kandungan vitamin, nutrien dan agen anti oksida yang mampu merawat penuaan serta menyuburkan kulit dari dalam di samping memperbaharui dan memperbaiki permukaan kulit.

8. Bearberry Alpha Arbutin A Extract


Paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit. Ia membantumenjadikan tona kulit lebih sekata dan bersih dari bintik-bintik hitam



Kelebihan Ephyra Skin Bar

  • Melembapkan kulit wajah
  • Kulit muka lebih cerah, lembut dan tegang
  • Menanggalkan kotoran,minyak & sel kulit mati
  • Merawat kulit berjerawat
  • Menghilangkan parut jerawat dan jeragat
  • Menghilangkan ‘blackheads’ di muka
  • Boleh menghilangkan bau badan
  • Sesuai digunakan untuk keseluruhan badan


Ok mari nak tunjuk pulak perubahan muka aku setelah kira-kira sebulan Penggunaan Ephyra SKin Bar.


testimoni ephyra skin bar_1


No filter okey. Biasa kalau gambar dalam instagram tu, aku memang edit kasi flawless. So tak payah percaya la gambar dalam instagram aku tu. Antara perubahan yang aku nampak pada kulit wajahku ialah (haha gitu) :-

1) Blackheads & whiteheads makin pudar
2) Parut jerawat makin pudar
3) Kulit makin glowing
4) Jerawat cepat mengecut, kemudian hilang terus \0/
5) Mencegah kulit kering (Kulit makin lembap)

Untuk pengetahuan korang, aku seorang yang susah sikit nak jaga pemakanan. Seriously aku makan je apa yang aku rasa nak makan. Budu, sambal belacan, tempoyak, makanan berminyak semua aku telan. Tapi kulit aku ini jenis yang sensitif. Bila pemakanan tak jaga, memang jerawat baru akan naik. So, aku stop kejap makan mengarut then bila jerawat hilang, aku pun makan balik macam biasa HAHAHA. Kalau aku jaga pemakanan, for sure kulit aku lagi elok la kan? Tu je nak kabo sebenarnya. =D

Kemudian baru-baru ini aku pergi Percutian Ke Pulau Kapas. After bercuti, terus muka naik jerawat. Maybe sebab kena gigit obor-obor kot masa snorkeling LOL. Alhamdulillah, dengan memakai Ephyra Skin Bar secara konsisten, jerawat yang aku bawa balik dari Pulau Kapas makin kecut & hilang. Alhamdulillah.


testimoni ephyra skin bar Gambar sebelum pergi Pulau Kapas


Berminat nak mencuba Ephyra Skin Bar? Boleh hubungi talian dibawah okey. =D

Whatsapp = 014 513 5891
Call/SMS = 010 986 8215

ephyra skin bar testimoni


Info lanjut mengenai Ephyra Skin Bar,

http://www.oceanlife2u.com/
https://www.facebook.com/oceanlife2u/
https://instagram.com/ephyra2u/

Selamat mencuba Ephyra Skin Bar.
Terima kasih. =D

33 komen

tu dia rahsia kekal muda kacak bergaya.. saya tolong kabo je.

okay boleh cuba ni. ekeke

Macam best jer Ephyra Skin Bar ni.. Kene try la gini.. ^^,
RosmizaAli.Com

Haha rahsia kekal muda ceria selalu

Cuba la. Kalau best, boleh review kat blog awok hehe

salam singgah sini dik...wahh...memang terbaik jer Ephyra Skin Bar..akak nak try lah...

Sila la try.. manatahu okey dgn kulit

Try la . Mana tahu sesuai dgn kulit muka awk jugak

Hehe cuba la dulu kak oiii . Barang baik niee

Ramai kata baguss.. Bole laa suggest kat kawan2 ni. Huhu

nak try guna la..sebab dapat melembapkan muka..selalu je kering..skg ni duk guna wet tisu je..huhu

x manahan testimoni tu...heheh mmg nampk semakin cerah u
taniah.....harga dah la murah mmg berpatutan

boleh tanggalkan whitehead dengan blackhead ni boleh la cuba pasni

Wah produk ini ada kolagen :-)

wawww.. berkesannya produk Ephyra ni.. :D

Ok bro sila suggest ke kawan-kawan hihi

Try r manatahu masalah kulit kering dapat diatasi. =D

hahaha gigih nau duk buat testimoni =P

Best Ephyra ni, sampai sekarang consume :D

Aku nak terangak ah nati. Tunggu gaji masuk. Haha
Btw kalu nak jimat sabun tu leh kerat kecik.

Hoho nok kabor jugop ephyra best wuhuwwww!!!! And and bestnya gi pulau kapas :((((((

Kan semoga pemakaian yg konsisten dapat pulihkan masalah kulit muka

YUP kolagen memang bagus untuk kulit

Tak nak try Ephyra Skin Bar ke Qila ? hehe

In Sya Allah berkesan dengan cara pemakaian yang betul


EmoticonEmoticon