Berikut merupakan Senarai Lagu Ost Drama Alam Maya Slot Aurora TV9 yang bersiaran setiap Khamis, jam 8.30 malam. Kelakar gila Drama Alam Maya. Plus aku memang suka lakonan Fouziah Ghous. Hehe.

drama alam maya

 

In Love With You-Aizat & Noh Salleh(Ost Alam Maya)

Aku lebih tampan dari dia
Aku lebih segak dari dia
Kau inspirasi oh wanita
Ku akan pastikan kau bahagia

Dalam sepi senja
Ku sentiasa ada
Tahukah kau aku
In love with you

Apa pun di dunia ku berikan
Apatah lagi intan berlian
Kecantikanmu membakar segala
Pengembaraan kita sampai ke syurga

Dalam sepi senja
Ku sentiasa ada
Tahukah kau aku
In love with you

I’m so in love with you
Ku amat mencintaimu

Dalam sepi senja
Ku sentiasa ada
Tahukah kau aku
In love with you

I’m so in love with you
Ku amat mencintaimu
I’m so in love with you
I’m so in love with you
I’m so in love with you
I’m so in love with you

 

Sinopsis Drama Alam Maya

Maya (Fouziah Gous) seorang gadis berusia 22 tahun dan bekerja di salah sebuah syarikat media terbesar di Malaysia. Sekali pandang, Maya gadis biasa dan tidak termasuk dalam golongan gadis popular. Walaupun pendiam, namun Maya sebenarnya seorang gadis sofistikated dengan caranya yang tersendiri.


Hakikatnya, Maya mempunyai perangai ‘gila-gila’ dan hanya rakan baiknya Amman (Kamal Adli) saja yang tahu perangainya itu. Amman seorang jurukamera dan hubungan mereka agak rapat. Namun, pendapat dan cita rasa mereka amat berbeza dan sering tidak bersefahaman, tetapi Amman selalu menepis egonya demi menjaga hati Maya.


Maya dibesarkan ibunya, Ramlah dan mempunyai seorang kakak bernama Lara. Kehidupan Lara pula berbeza dan dia begitu obses dengan segala pertandingan dan peraduan. Pantang terlihat pertandingan atau peraduan sama ada di akhbar, majalah, TV atau radio, dia akan menyertainya.

 

Amman secara sengaja telah memuat turun video Maya di dalam koleksi simpanan peribadinya. Video tersebut terus tersebar di youtube dan Keek sehingga menyebabkan Maya mendapat populariti yang cepat dan menjadi terkenal.

 

P/s : Jaja kabo Bobo retis youtube yang popular dengan parody Sayang berlakon jugak cerita ini. Opismate mak Maya tu. Sekali imbas macam Bobo. =.=

3 Comments

  1. alam maya??ala..mane tgk...plus tak minat tgk lakonan foziah gaous..hihihi ;p

    ReplyDelete
  2. kaki drama jugak ko ni hafiz. hehe

    ReplyDelete
  3. Yeahhh....tak dpt tgk drama,bc sinopsis kat blog pijol je la...lirik lagu tu best la pijol..kalau ada lelaki anta lagu tu utk akak,sure tak carik lain dah..huhu

    ReplyDelete