Salam.

 

Semalam iaitu 29 September 2013 merupakan birthday anak kedua Puan Saloma dan Encik Ahmad, Mekna. Maka Kami best friend forever anak Puan Saloma ini terus merancang satu surprise birthday untuk Mekna. Kononnya nak buat surprise birthday atas kapal berhias tapi keadaan cuaca tidak mengizinkan.=.=

 

 

Memang cuaca tidak mengizinkan sungguh. Hujan dari petang sampai malam 28 September 2013 non stop. Kitorang rancang nak surprisekan Mekna malam 28 September 2013. Bukan main aku redah hujan ni pergi sana. Sampai Batu Enam kereta makhluk mana ntah lalu sebelah aku. Habis terpercik air hujan kena baju aku. Basah bejeruk baju aku wei! Macam sebaldi air orang curah dekat aku. Itulah aku rasa masa air terpercik kena aku. Ingat nak berpatah balik tapi agak-agak dah nak sampai rumah Puan Saloma so tak jadi.

 

 

Berkumpul kejap rumah Syerah dengan baju basah kuyup mujur tadi pakai sweater. Sory la tuan kereta aku sumpah seranak kau dari Batu Enam sampai rumah Syerah kot. Padahal aku yang tak alert dengan keadaan. Yang bangang sangat lalu sebelah kereta langgar lopak air tu apehal. =.=

 

574660_691073537587331_1702236015_nBerkumpul dulu rumah Syerah sebab nak siapkan birthday card Mekna. Ambil makanan yang nak dibawa ke rumah Mekna.

 

Kemudian bergerak ke rumah Puan Saloma. Tunggu dekat luar rumah sehingga Mekna keluar. Aku dah sedia dengan menatang mainan birthday bila kita pulas dia meletup keluar tali plastik berkelip tu aku tak tahu apa nama benda tu. Kbye.

 

Bila Mekna keluar aku hala betul-betul ke muka dia. Pommm. Meletup. Sampai ayah Mekna yang berdiri di belakang dia pun terkejut. Firstime kot menjadi. Sebelum nie aku buat selalu tak menjadi. Bangga kejap dengan diri sendiri. Hahah! Habis bersepah halaman rumah Mekna.

 

 

Moment yang agak kelakar bila menatang mainan birthday tu meletup, serentak Mekna terkejut sekali dengan ayah dia terkejut, kitorang nyanyi lagu birthday ramai-ramai. Anak-anak jiran sebelah cepat-cepat keluar menyaksiakan moment indah itu. Biasalah kawasan perumahan kan =.=

 

1377030_691073540920664_1504123907_n

HAPPY BIRTHDAY ROSLINA BT AHMAD, 29 SEPTEMBER 2013. SEMOGA PANJANG UMUR, DIMURAHKAN REZEKI DAN SEMOGA MENJADI ANAK PUAN SALOMA YANG SOLEHAH & MENDAPAT APA YANG DICITA-CITAKAN ITU.

 

1377030_691073547587330_15986048_n

 

P/s : Tahniah Mekna dapat kerja di Airport Kuala Terengganu pada hari lahir setelah sekian lama bergelar Penganggur Terhormat gred N41. Rezeki di hari lahir.

13 Comments

  1. aku tersengih sorang2 baca entry nih. hehehe

    ReplyDelete
  2. Salam apijol..

    Alalala...best la mekna...dpt kwn baik cm pijol nih..hujan dn lopak pun dia redah...haha...gelihati akak bc entry ni dik...mula2 bc tajuk entry kat bloglist akak,ingat anak seniwati saloma tu..hehe..apapun,happy bday to mekna,tahniah dpt kerja ye mekna....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tajuk mestilah gempak kak wirda hehehe =p

      Delete
  3. Singgah ptg..smpai ati org tu wat cmtu..abes basah baju nk pi lenduri ni

    ReplyDelete
  4. Owwhhh moment2 indah yg tak akan dapat dilupakan. Best ada kawan2 cam gini...:)

    ReplyDelete
  5. seronok ada org buat suprise utk kita. haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg seronok. Kalu sy jadi Mekna, saya nanges selok doh.. haa

      Delete
  6. wow..nama mak dia Saloma ke?khelassss sangat.haha.

    ReplyDelete
  7. cam tak caya mak dia nama saloma.hehe..best ye dpt surprise besdey.. yg masih kuingat, dpt panggilan besdey di hari lahir aku. momen sweet gak..yela..ms tu kite xpakai henpon, n tetiba kwn sebilik hulur tepon ckp ade org nk ckp. n lepas tu terus kuar air mata... sgt tacing ms zaman blaja dulu2..hehe

    ReplyDelete