LAGU MELAYU TOP MASA KINI 2013 #3

lagu terbaru 2013
Lagu Melayu Top Masa Kini 2013 yang disenaraikan di bawah merupakan lagu pilihan tuan empunya blog. Tiada kaitan dengan mana-mana carta lagu Melayu tempatan.


1. Pada Suatu Cinta Dahulu- Terrence Law

Teringat kisah pada suatu cinta dulu
Saat remaja telah lama berlalu
Ku tulis surat untukmu
Dan ku nyanyikan kau lagu rindu
Berdoa agar kau tahu
Rahsia isi hatiku
Oh....

Suka duka kita lalui bersama
Gelak tawa lukiskan kenangan indah
Teman mesra kekal untuk selamanya
Takkan bisa
Reda pada suatu cinta dahulu

Tiba masanya untuk bangun dari mimpi
Masa remaja tak lagi di sini
Semuanya hanya memori
Yang tersimpan jauh dalam hati
Bagaikan warna pelangi
Menghias hidupku ini

Suka duka kita lalui bersama
Gelak tawa lukiskan kenangan indah
Teman mesra kekal untuk selamanya
Takkan bisa
Reda pada suatu cinta dahulu

2. Angin Syurga – Misha Omar

Ku himpun waktu ucapan terindah
Terbenam sudah asmara
Mesranya siang dan malam
Selalu kau tiupkan angin syurga padaku

Ku himpun makna kata darimu
Harum yang mekar di kebun hati
Dan katamu sebuah kota bahagia dan berdiri
Sehingga hujung masa
Berbisik sendiri dan terbit suara kalbuku
Kasihku tuluskah cintamu
Sebuah jawapan ku damba dari bibirmu bibirmu

Chorus
Tidakkah kau tahu hidup punya waktu
Kasih tersia bukan itu ku mahu
Andai kau membisu tentu akhirnya
Perpisahan ini akan tetap terjadi

Sehingga hujung masa
Berbisik sendiri dan terbit suara kalbuku
Kasihku tuluskah cintamu
Sebuah jawapan ku damba dari bibirmu bibirmu

3. Lamunan Terhenti – Awie ft. Ezlynn

Entah mengapakah
Hatiku bergetaran
Bila bertemu lagi
Kekasih lama
Ku cuba selindungkan
Tapi keresahan
Namun perasaan ini
Berapi di dalam

Ku kira engkau sudah melupakan
Kerna itulah engkau nampak tenang
Lainlah aku walau ketika ini
Masih membara ingatanku terhadapmu
[*] Ku singkap kenangan dulu
Sewaktu kasih berputik
Ku genggam erat tanganmu
Kau tunduk sembunyikan wajah
Namun dapat aku meneka hatimu
Sehati denganku…

Lalu kau mendongak membalas renungan
Dan dengan perlahan tangan kau lepaskan
Kau pun berlalu dalam kepekatan malam
Tinggal aku sorang
Repeat [*]
Lalu kau mendongak berbalas renungan
Dan dengan perlahan tangan kau lepaskan
Kau pun berlalu dalam kepekatan malam
Tinggal aku sorang

4. Rindu Pengubat Luka- Toi

Sering kali ku terkenang saat kau tersenyum
Lalu memandang ku
Tapi, kini pabila kau tiada di sisi
Ku terdampar layu, beralunan sepi
Melayang-layang dihembus bayumu

Tak ku ulangi kesilapan itu
Maafkan aku
Mengguris hatimu
Berilah ku ruang perbaiki diriku
Aku merayu kembali kepada ku
Rindu pengubat luka

Ku masih memerlukan belaian kasih
Dan tawa mesramu
Kau seretku ke dalam rongga hatimu
Salut kerinduan menggamit menusuk di kalbuku
Terangi hidupku dengan cahayamu

Tak ku ulangi kesilapan itu
Maafkan aku
Mengguris hatimu
Berilah ku ruang perbaiki diriku
Aku merayu kembali kepada ku
Rindu pengubat luka

Walau ku dilupakan
Namun jangan kau lupakan detik bersama
Tak ku ulangi kesilapan itu
Maafkan aku
Mengguris hatimu
Berilah ku ruang perbaiki diriku
Aku merayu kembali kepada ku


5. Bawa Kau Pergi-Goliath Band

Bila ada didekatmu
Detak dadaku mengencang
Pesona indah di dirimu
Buat ku mabuk kepayang

Jalan panjang yang kita lalui
Bukanlah sebatas mimpi
Baru kini ku merasakan
Jatuh cinta sesungguhnya

Kau membuat jantung berdebar
Tubuhku bergetar
Saat dengar bisikanmu kasih
Senyummu selalu dihati
Sabarlah menanti
Ku kan bawa kau pergi

Cerita cinta para pujangga
Tak seindah kisah cinta kita
Dan takan ada yang bisa
Merangkainya dalam kata-kata

Kau membuat jantung berdebar
Tubuhku bergetar
Saat dengar bisikanmu kasih
Senyummu selalu dihati
Sabarlah menanti
Ku kan bawa kau
Ku kan bawa kau pergi

6. 5:00 Minit-Ramlah Ram ft. Caprice

(Caprice)
Good evening sayang
Its your boy C to the P
And I got 5 minutes right about now
We got Ramlah Ram right next to me
Let’s go

(Ramlah Ram)
Seandainya cinta ini bisa membahagiakan
Pastinya dunia ini akan ku miliki
Walau ku tidak mampu untuk meluahkan
Harapan cintaku ada di hati mu
Seharusnya aku dapat diberi peluang
Untuk menyayangimu sepenuh hati
Mungkinkah kau kan terima ku seadanya
Kerna ku belum tahu kau mencintaiku

(Caprice)
Yeah yeah yeah
What’s up girl it’s your boy
Young hovo so far and I’m trying closer
If friends talk ain’t that great
Wait a minute girl I believe in fate
From the day when we met
Day when you left
I’ve been thinking about you
Every day dayday
Siang malam ku menunggu
Kau buat ku huru hara
Really wanna hola hola
Bila nak manja manja wow

(Ramlah Ram)
Oh sayang kini engkau perlu tahu
Ku tak ingin menjadi pemuja rahsia
Mencintaimu satu saat yang bermakna
Ku menanti lafaz cinta tiga kata

Andai kau sang pencinta wanita
Kau pasti kan dapat melihat aku di matamu
Jujurnya adakah kau sudah berpunya
Membiarkan hatiku dalam dilema

(Caprice)
Sebenarnya Caprice dah lama

(Ramlah Ram)
Tiba waktu saat ku nanti akhirnya pasti
Kau lafazkan cinta seribu pengertian
Lima minit yang ku tunggu saat bermakna
Kau kini menjadi milikku selamanya

Oh sayang kini engkau perlu tahu
Ku tak ingin menjadi pemuja rahsia
Mencintaimu satu saat yang bermakna
Ku menanti lafaz cinta tiga kata

Andai kau sang pencinta wanita
Kau pastikan dapat melihat aku di matamu
Jujurnya adakah kau sudah berpunya
Membiarkan hatiku dalam dilema

(Caprice)
There’s nobody else like me
Most likely and not like me
They are four maybe three
Take your two when I really got one
Sayang jangan bimbang
Antara bintang-bintang
Dikau saja yang berkilauan
Ku sentiasa di awan nano nano
Yeah I know ke angkasa I follow
So we should get together
And pretend there’s no
Tomorrow tomorrow

(Ramlah Ram)
Oh sayang kini engkau perlu tahu
Ku tak ingin menjadi pemuja rahsia
Mencintaimu satu saat yang bermakna
Ku menanti lafaz cinta tiga kata

Andai kau sang pencinta wanita
Kau pasti kan dapat melihat aku di matamu
Jujurnya adakah kau sudah berpunya
Membiarkan hatiku dalam dilema

(Caprice)
Sayang jangan kau bimbang
Antara bintang-bintang
Sayang jangan kau bimbang
Antara bintang-bintang

7. Dia Lydia-Klangit

Dia yang meliputi hati ku
Runtuhkan dinding sepi ku
Membuat ku lemas saat ku rindu

Dia adalah bunga tidur ku
Hiasan ruang jiwa ku
Membuat ku terganggu tapi ku tunggu

Dia Lydia! Lydia! Lydia! Lydia!

Tak mahu berandai dia jadi milik ku
Tak pernah berjanji akulah lelakinya sampai mati
Tengah ku buktikan hanya aku yang mampu
Sungguh-sungguh mencintainya

Dia bukan sekadar khayalan
Dia di hujung impian
Dan akan segera aku nyatakan...

Dia Lydia! Lydia! Lydia! Lydia!

Tak mahu berandai dia jadi milik ku
Tak pernah berjanji akulah lelakinya sampai mati
Tengah ku buktikan hanya aku yang mampu
Sungguh-sungguh mencintainya..

Tak mahu berandai dia jadi milik ku.
Tak pernah berjanji akulah lelakinya sampai mati
Tengah ku buktikan hanya aku yang mampu
Sungguh-sungguh mencintainya

Dia Lydia! Lydia! Lydia! Lydia!

8. Kisah Yang Terindah-Harris Alif

Bila malam ini meminggir
Sepikan hatiku di sini
Teringat waktu yang telah berlalu
Semua cinta yang telah terjadi
Mengisi kisah alur hidupku
Jelas pasti takkan kembali
Cari cerita masa lalu saja
Begitu juga denganmu
Ku akan mengenangmu
Walau dunia akan berakhir
Tak mungkin ku lupa kisah denganmu
Haruskah ku selalu merasakan
Kenangan bersamamu
Jadikan oh kisah yang terindah


9. Rasakan Resapkan-Spider

Benteng apa ini
Biar aku robohkan saja
Mitos apa ini
Hanya dongeng Israeliah
Semua kemungkinan
Telah menjadi keyakinan
Sebuah kelahiran
Api marjusi terpadam
Rasakan resapkan perubahan ini
Rasakan resapkan resepi ini
Pecahkan sempadan pecahkan ruyung
Perubahan datang tak dapat dibendung
Berlari-larilah sama detik waktu
Semesti bertemu janjimu
Bila musim semai bersemailah kita
Dan musim menuai menuailah kita sama
Rasakan resapkan perubahan ini
Rasakan resapkan resepi ini
Pecahkan sempadan pecahkan ruyung
Perubahan datang tak dapat dibendung
Berlari-larilah sama detik waktu
Semesti bertemu janjimu
Rasakan resapkan perubahan ini
Rasakan resapkan resepi ini
Pecahkan sempadan pecahkan ruyung
Perubahan datang tak dapat dibendung
Rasakan resapkan perubahan ini
Rasakan resapkan resepi ini
Berlari- larilah sama detik waktu
Semesti bertemu janjimu


10. Semalam Tanpamu-Stacy ft. KRU

Entah kenapa aku tak tahu
Diriku buntu tak lena tidur
Oh semalaman aku gelisah
Kiri ke kanan tak tentu arah
[Bridge]
Mungkin kerana kau tiada
Untuk menemani mimpiku
Mungkin ku sudah tiada
Punca bila kau menjauh
[Chorus]
Sepagi diriku mampu merana
Rindu masih belum menyentuh
Sepetang pun tidak mengapa
Andainya engkau tak bersamaku
Sesenja ku masih kukuh
Kerana kawalan ku masih teguh
Tapi jangan sekali diriku diuji
Dengan penyeksaan semalam tanpamu
Aku menanti saat kembali
Kita berdua saling berdamping
Jangan leretkan kegelisahan
Tanpamu hidupku kesepian
[Ulang bridge]
[Ulang chorus]
Aku tak tahan lagi
Hanyut bersendiri
Segeralah kau mengisi mimpi-mimpiku
Kejam kejam
Hukuman yang kejam
Ku meracau dari siang ke malam
Terasakan duniaku statik
Perlukanmu untuk perubahan drastik
Janakan magismu
Pukau ku dengan pesonamu
Jangan kejam biar ku sebegini
Mengidam kasihmu sepanjang hari
[Ulang chorus]

6 comments:

  1. mana satu ye aku nak dengar dulu..pilih2..haha..

    bro yang pasal yang jbdirumah tu senang je kalau kau nak jadi affiliatee kau daftar lah ikut link yang aku bagi tu..kalau nak join program te kene buat tugasan yang dorang bagi tapi kene dapatkan dulu panduan jobdirumah yang dorang bagi..hehe terover lak aku..haha

    ReplyDelete
  2. 2,4,gan 6 mmg slalu dgr...slebihnya tak sure...mmg hit la skrg ni 3 lagu tu...

    ReplyDelete
  3. Lamunan terhentilah pilihan pertama :-)

    ReplyDelete
  4. wuuhuu .. lagu toi tu pun best jugak ..

    ReplyDelete
  5. Dalam banyak-banyak lagu tu, lagu 5 Minit je yang aku tahu. Dan yang paling best dan rancak dan catchy kot. :3

    ReplyDelete