Papa I love U 

Sekali Lagi Metrowealth Pictures menerbitkan sebuah filem dengan genre komedi romantik yang diarahkan oleh pengarah filem Sekali lagi iaitu Hashim Rejab. Ok aku tacink tengok filem Sekali Lagi. Mesti filem nie pun aku tacink jugak.

Filem Papa I Love You lakonan mantap Lisa Surihani sebagai  heroin dalam filem ini dan ‘dipadatkan’ dengan hero baru yang comel lote,  Zalif Sidek dan sebut pasal comel, si kiut miut kesayangan ramai adik Mia Sara juga bakal memeriahkan lagi dengan telatahnya yang ceria dalam filem ini. Filem Papa I Love You akan menjengah pawagam pada 29 Disember 2011 dan sememangnya wajib ditonton. Jom kita layan trailer filem ini dulu.

 

Trailer papa I love u . Muah

SINOPSIS: Filem Papa I Love You mengangkat kisah kasih sayang dan dilema yang dihadapi bapa tunggal, Bahar lakonan Zalif terhadap anaknya, Mia selepas kematian isteri manakala Lisa melakonkan Elly.

Selepas kehilangan isteri tercinta, Bahar terpaksa berusaha hidup berdikari. Dia yang sebelum ini sibuk dengan pelajaran dan pengalaman bekerja yang berdepan banyak masalah, membuatkan dia tidak mempunyai keyakinan diri untuk membina hidup baru.

Namun, atas semangat, dorongan dan kasih sayang terhadap anaknya, Bahar nekad untuk berubah. Apakah Bahar akan berjaya melakukannya? Perkenalan dengan Elly juga banyak membantu Bahar menguruskan Mia yang rindukan kasih sayang seorang ibu.

Di sisi lain pula, Elly yang tiada hubungan baik dengan bapanya cukup kagum melihat kasih sayang terjalin antara Bahar dan Mia. Apakah Elly juga mampu memaafkan dan menerima bapanya semula? Papa I Love You mengungkap kasih seorang bapa.

Zalif Sidek yang lahir pada 14 May 1985 berasal dari negeri Terengganu. Zalif Sidek pernah berlakon dalam filem Bini-biniku Gangster. Beliau memegang watak “Mat Saja” yang suka membuli dan kena buli balik. Wiwiitttt. Orang Terengganu rupanya. Patut dalam filem Bini-Biniku Gangster keamin pekat lagi loghat Terengganu kau. Huhu.

Mia Sara Nasuha cakap babak yang dia paling suka dalam filem nie babak bilamana dia terkejut tu. Yang dia cakap Astagfirullah al azim.. Pastu dia suh kita semua tengok filem nie sebab dalam cerita nie ada banyak lolipop. Haha. Macam boleh je buat balik satu lolipop tu kan Mia?

Sumber:-

TMO: Papa I Love U di Tv9 Dekat di Hati
http://metrowealthpictures.net/2011/09/09/trailer-papa-i-love-you/
http://www.rotikaya.com/promo-filem-papa-i-love-you-ke-pawagam-29-disember-2011-ini/
http://www.pelikbinajaib.com/informasi/siapa-sebenarnya-orang-kuning-digi

Jum korang kita ramai-ramai tengok filem nie. Bajet ada je duit aku nak tengok kan? Tiket balik kampung pun orang sponsor. Haha.