Untunglah ada wifi boleh download cite free kat internet. Haha. Walaupun cite nie dah lama ada kat panggung tapi baru harini aku berkesempatan nak tengok. Bukan tengok dekat wayang tapi tengok dekat depan laptop je pun. korang yang tak tengok lagi bolehlah pergi download sekarang. Best gak la cite nie. Sebab Chipmunks ada nyanyi lagu Lady Gaga. Haha. Nah aku kasi korang tengok trailer dulu.

Episod kali ini menceritakan tentang percutian Alvin, Simon, Theodore, Chipettes dan ayah mereka siapa lagi kalau bukan ayah penyanyang, Dave Seville. percutian di atas kapal mewah yang besar gedabak.


Dak Alvin yang degil tahap cipan

Alvin n the geng nie korang tahu la kan camne dia punya nakal tu memang kritikal sangat. Nak-nak si Alvin nie. Kemain lagi dia duk gedik2 dalam kapal tuh.


Simon dan Theodore yang comel

Si Chipettes plak siap duk lawan menari lagi dalam kapal. Mujur dia menang.

Nak dijadikan cerita, diorang boleh plak pinjam layang-layang budak mana ntah pastu main ramai-ramai atas kapal. Pastu ngan diorang-diorang skali terbang bersama layang-layang tersebut. Time tu si Dave nie tido mampus. Sedar-sedar je diorang dah jauh ke atas sana bersama layang-layang.


Sempat lagi nyanyi Bad Romance dalam hutan

Si Dave sempat pinjam layang-layang gergasi kat atas kapal tuh n then naik layang-layang tuh kejar diorang tapi x kesampaian sebab berat sangat kot beban pastu jatuh gedebuk dalam laut.

Masing-masing terdampar di sebuah pulau yang mempunyai sebijik gunung berapi aktif yang menunggu masa untuk meletup kebaboommmm.

Boleh plak Alvin n the geng terjumpa awek cun dalam pulau tersebut yang menetap di situ dah sepuluh tahun katanya. Pastu diorang kawan-kawan la ngan awek cun tu sehinggalah.. tett.. Nak tahu tengok sendiri.

                                 Simon hilang ingatan selepas digigit lelabah kecik je pun

Si Dave nie plak pusing-pusing satu pulau cari chipmunks kesayangan tapi tak jugak ketemu. Oh sebelum terlupa, bekas musuh dia masa episod lepas nama apa ntah ada jugak skali ngan Dave. Tapi watak dia dah macam baik da. Sisi jahat dia sudah mulai hilang.

Apa kaitan bola tu? Motip? Jeng jeng jeng

Sooo, berjayakah Dave menemui Chipmunks kesayangan tersebut??

bejayakah diorang keluar dari pulau yang hampir meletup dek gunung berapi aktif tersebut??

Siapa pulak awek cun yang diorang jumpa kat dalam pulau tersebut??

Nak tahu kisah selanjutnya?? Tak perlu tonton kat wayang pun. Hanya ke laman web yang menawarkan download free, pastu download saja kat sini.

tiru macam saya. hahaha.

Cite diakhiri dengan persembahan Alvin n da geng menyanyikan lagu Born this Way dan Fireworks.

P/s : Tacink plak bila Alviin mintak ‘diorang’ selamatkan Dave ripada jatuh ke dalam gaung dalam.

“ Anyone, please help my father” ye ye je camgini bunyi dia. Haha. okbai

9 Comments

  1. suka tengok alvin & chipmunks ni.comel sesangat.part yang best time die nyanyi lagu Lady Gaga, aloloh comelnya <3

    jom terjah!

    LATEST ENTRY : Cuti-Cuti Malaysia | Melaka Bandaraya Bersejarah

    ReplyDelete
  2. suka tengok alvin & chipmunks ni.comel sesangat.part yang best time die nyanyi lagu Lady Gaga, aloloh comelnya <3

    jom terjah!

    LATEST ENTRY : Cuti-Cuti Malaysia | Melaka Bandaraya Bersejarah

    ReplyDelete
  3. chipmunks yg comel lgi gedik ni sgt comel ! kahkahkah..

    ReplyDelete
  4. aritu planning nak bawak adik2 pi tengok citer ni,

    lepas tu ade je halangan nye n sampai sekarang tak tengok2 lagi. -,-

    ReplyDelete
  5. hehe..katun yg ca layan sorang2 kat wayang..gile best..comel sangat2 la diorang ni semua..

    ReplyDelete
  6. belanja aku tengok cite nie,,haha

    ReplyDelete
  7. d'ya mmg comel lorh.. part yg dia kelip2 mata tu sume comel macam nak pijak2 je.. hakhak..

    cekbolat yup.. comel macam nak bela je sekor kan? ahha

    khumaera boleh la.. xr best gilerrr.

    Ca kesiannye tgk sorg2 haha

    isz ko bak si pendrive aku aku masuk dalam pendrive jek. haha

    ReplyDelete
  8. Alvin and the chipmunks movie memang terbaik....awek cun dia maksud kan adalah zoey dah 9 tahun terkandas....dan akhir cerita diorang selamat....termasuk zeoy.....macam nak tengok lagi la best sangat2

    ReplyDelete