Assalamualaikum w.b.t

Kehadapan Safuwan Amir yang jauh dimata dekat dihati.

335640_2115724735215_1308622094_31959027_1434784861_o
                       Engkau di pentas bersejarah

Aku nak ucap tahniah kat mung .

Maafkan aku tak dapat memberi hadiah berharga mahupun seekor bear atau sejambak bunga untung mung sebagai kenang-kenangan pada hari konvokesyen mung. Aku harap entri yang tak seberapa ini bolehlah menggantikan nilai seekor bear dan sejambak bunga tersebut.

Melihat gambar-gambar konvo mung , terus aku teringatkan kenangan kite bergraduasi pada tahun 2007 suatu ketika dahulu. Aku mula mencari-cari , jenuh aku menggodek lappy aku serta album mung untuk aku mengimbau kembali kenangan tersebut namun aku tak ketemu sekeping pun gambar kenangan pada Hari Graduasi tersebut.

Mungkin pada waktu itu, kita masih belum mempunyai akaun Facebook kan?

Melihatkan gambar-gambar konvo mung jugak, aku sangat jeles.

166897_1882208274387_1816758871_1304344_950934588_n
              Tahniah jugak buat Baqek . Baqek lawalah ko. Untung Amir dapat ko. Kbai.

Aku mula memikirkan adakah aku mampu untuk menamatkan ijazah aku di UKM ini seterusnya mengenggam segulung ijazah dan bergambar kenang- kenangan bersama kawan-kawan dan keluarga tersayang. Betul aku memang memikirkan itu apabila aku melihat gambar-gambar konvo mung itu.

Mung sangat beruntung kerana dikurniakan kawan-kawan yang sangat caring serta sayang akan mung .

318529_296214777073302_100000543450092_1168258_1060709364_n
          Konie , Epul dan Syerah tak lupa menghadirkan diri pada hari konvo mung kan

 

Juga anggota keluarga yang sangat prihatin dan happening.

316139_2113304634714_1308622094_31957395_218202873_n                                     Hensem doe Pok Saidi . Datin pun lawa .

Memikirkan itu, aku mula memikirkan sesuatu yang penting iaitu adakah pada hari konvokesyen aku, akan semeriah hari konvokesyen mung ???

Adakah rakan-rakanku akan bersamaku menyambut hari bersejarah tersebut?

Adakah famlyku yang besar itu akan menghadiri hari bersejarah tersebut?

Adakah aku juga akan diberikan jambakan bunga dan anak-anak bear yang comel tersebut sebagai kenang-kenangan dari sahabat handai ??

Akhir kata, selamat menamatkan Ijazah di tempat baru.

Semoga kita menamatkan ijazah yang diimpikan ini dengan cemerlang, gemilang dan terbilang.

InsyaAllah.

Sahabatmu,
Pjoe.

P/s : Dengar cerita mung merupakan student yang mendapat bear n bunga paling banyak. Suke latu.

10 Comments

  1. tahniah.. Eh?

    Tahniah kat dia~~

    ReplyDelete
  2. xpe nnt pjoe konvo pn msti meriah jgk..huhu.. :) untunglah dia konvo lg awl dr kte..

    ReplyDelete
  3. tumpang seronok untuk kawang mung, hehe..

    x sabarnya nak habiskan dgree ni..

    ReplyDelete
  4. tahniah buat beliau! doakan yg terbaik (^___^)

    ReplyDelete
  5. study kat ukm ea..dekat lah..

    ReplyDelete
  6. tahniah eh kat kawan ko tu.hehe

    ReplyDelete
  7. Rinsya : Tenq..( Wakil )

    Azie : yela.. diploma kan..

    Alin : saye ade lagi 2 tahun!

    Khairi : tenq.

    Auliyya : dekat ngan ape? ngan kajang mmg dekat..lalala

    hawiz : bukan aku. Tahniah kat Amir tu.. kih3..

    ReplyDelete
  8. haha.nnti mu konvo aku sewa bus la.1 kampung g eh.heee..

    ReplyDelete
  9. Sweet punya member siap buat warkah lagi! :D

    ReplyDelete