Petua kelihatan Muda dan Sweet 17th Seperti Saya

Assalamualaikum w.b.t

Sebelum nie aku ada tulis entri sal aku sweet 17th kan. Buat pembaca yang ada membaca entri tersebut, terima kasih daun keladi ok. Anda memang sentiasa muda lah pasni. Aminnn..

Dalam entri tersebut ada la kan orang yang tak berapa nak muda macam sis JAJA nie mintak tips nak muda jelita macam aku,. Haha.

Aku sendiri takde mengamalkan tips atau petua kecantikan untuk kelihatan muda. Sesungguhnya muda itu satu anugerah. Anugerah yang tak ternilai harganya dari YANG MAHA ESA. tak gitu? Hahaha.

 

Aku pun tak berapa nak tahu la kan kenapa la muka aku sweet 17th sangat. Tapi aku nak jugak share kat korang camne cara kelihatan muda macam aku. Walaupun usia dah berpuluh tahun, tapi masih ada orang cakap aku sweet 17th.

 

1. Aku memang sangat cool iaitu aku tak pandai nak marah orang. Yes , memang perkara ini diakui sangat oleh kenalan-kenalan aku. Agaknya memang muka aku nie lau marah terus jadik sangat comot atau terus orang nak gelak. That’s why la aku pun memang tak suka sangat marah orang. Tapi pernah satu kes haritu aku bersandiwara marah kat member aku yang tak serius ngan aku. Aku marah dia sampai dia merajuk ngan aku. Nie lah kot kes pertama lakonan aku menjadi. Yang lain sume faillah. Aku nak marah orang, bukan orang makin takut, makin tak takut ade.

Lagi satu, aku jugak sangat tak fail apabila memarahi anak-anak saudara aku. Sehinggakan anak saudara aku sendiri yang cakap aku nie garang gileerr. Haha. Yela, depan budak-budak pandailah aku belakon kan. Acu aku marah korang tengok ? Konpem korang gelak guling-guling punya.

 

2. Aku memang sangat tak serius. Aku memang susah taw nak serius nie. Melainkan aku terpaksa. Haha. Member aku pun selalu tegur aku supaya lebih serius apabila berbincang contohnya. Lepastu barulah aku serius atau aku takut dimarahi orang n then secara otomatik terus serius . Yela , kekadang aku pun ada perasaan jugak la kan. Takkan setiap masa nak wat tak serius memang hari-hari la aku kene lempang kan. Aku selalu jugak time orang tengok duk discuss tibe aku melawak lak sensorang. Pastu aku gelak sensorang. Sangat tak serius aku.

 

3. Menyanyilah dan terus tertawa walau dunia tak seindah syurga. Yes, aku memang suka sangat menyanyi. Ada ke kaitan menyanyi ngan muda nie? Haha. Ok abaikan. Yang pasti , aku memang jenis lau ketawa tak hengat dunia lau sedih tak hengat dunia jugak. Boleh dikatakan aku merupakan pelawak , penghibur , penggelak ketawa , penumpang gelak ketawa dan penyambung ketawa kawan-kawan aku. Walaupun suka aku bukannya sedap sangat didengar. Orang selalu cakap aku suke tak habis. Tapi nak buat camne kan. Dah aku suka camtu. Sopan gitu aku suka .

 

4. Aku langsung tak garang.com. Tengok muka la kan. Mana boleh muka muda cam aku nie nak garang sangat. Aku selalu dengar orang cakap nie ,

“ jangan garang sangat, nanti cepat tua”

Macam betol plak kan cakap-cakap orang tu. Aku memang tak garang pun. Bukan hafizhafizol namanya kalau garang tu. Sebab tu jugaklah kot aku sering dibuli oleh kawan-kawan aku tu sebab diorang tengok muka baik , sopan dan hensem macam aku nie tak pandai la nak garang kat orang. Tapi ingat, sekali aku garang, bukan setakat aku marah , ciap geget-geget lagi korang . Cuba try test tengok ? Hahahaha.

 

5. Senyum tak perlu kata apa-apa. Murahkan diri anda dengan senyuman. Tak kiralah senyuman anda bukanlah semanis senyuman saya. ( Perasan kau ). Dalam Islam pun ada cakap senyum itu satu sedekah. So ringankan bibir anda untuk senyum kepada semua orang sekeliling anda. Boleh cmnie? Haha. Kalau korang boleh, lagi baguslah. Jangan senyum sensorang sudah. Aku nie memang jenis murah ngan senyuman. Orang yang aku tak kenal pun aku senyum sukehati aku jea. Lau orang yang aku kenal tu lagilah aku senyum lebar sampai ke telinga. Haha. Sebenarnya aku nie pemalu. ( tibeejee ).

Nak baca entri yang lagi berkesan untuk kelihatan muda sila tekan link bawah nie

http://www.akuinginsukses.com/14-tips-untuk-awet-muda/

LELAKI KACAK
Aku rasa aku takde la nampak muda sangat pun kan ??

24 komen

haha.ceh,kira happy go luck le nih.aku pon muda jugak.sweet 15

untung lahh..acu gak yg belasan owg ckp muke matang..xbest lah...nak baby face jugakkkkk hehehe

Rozuan : euwww.. aku tengok ko macam bapak org la weyh !! haha...

NURUL : haha.. senyum tak perlu kata apa-apa.. jgn garang sangat taww.. wakakakakaa..

Pendamba : bagus3.. percaya padaku.. !! Ko pun nampak muda je aku tengok..Okbaii

erm macam nak cubit..boleh??

hai adik hikhik okei muda lah jugak macam umo 16 ja .bila nak spm ?haha :D

takpe.. aku tua tapi hati muda.. mahahaha... ^,~

haha..untunglaa awet mudaa

owhhh...amek SPM ler thn ni?
hahaha.... ;p

IMANSHAH : haha.. bayar r..

sarah : insyaAllah bulan 11 nie.. wakakakaka...

Rinsya : haha.. ala tua setahun je pun kan kan ?

Miss : yes.. nak muda ikotla petua di atas.. haha petua la sangat kan..

eyqa : haha.. camtu la gamaknyee.. hohohohohoo

hah?? sape kate sweet 17?? sape kateee???


ni sweet 12.

#pitam

Kalau muka murah dengan senyuman yang manis.. InsyaAllah muka akan ada awet muda.

Hidup pon kena ceria jugak. Baru arr kedut² tu jarang menepek kat kulit.

Yang penting, amalkanlah wudhu'.

InsyaAllah muka berseri lagi nampak bersih.

sweet 17th je kau?? aku org panggil sweet 9th je..lg awet muda..hahaha

silaH : haha.. owh.. mudanyee.. tenx.. tenxx... #terharu..


kim : lu dah muda la. gua tgk lu macam form3 jea.. haha


incek Fik : betol tu pakcik!!! haha


pious : hahaha.. ha' r la kan.. aku bajet haritu umur ko dlm lingkungan 13-15 tahun taw.. xsgke ko sweet 21.. okbaii

<------ sweet 2 tahun .

#okbai.

suweeeeeeeett ;')

P/s: yeapp photos kat blogs semua amik sendiri :D ty ty sebab foloooo ~xoxo~

Farrah : hahaha.. 2 tahun dah pandai tulis blog ka? wah.. pandainyeeewwww!!! huhuk..

perasanla ko tua setahun dari aku.. Berape umo...?? aku 21 la.. heh

haha.. ckp je umo 22.. susah tol nak mengaku dia ni.. *ko ada niat nak suruh aku stalk kan? kan? kan?

euwww.. tua nyer ko letak !! Haha

:P

tuala snt.. ntah2 skang dah 23..

awet mude?? cam pengkid adolaaa... hahahaha opssss


EmoticonEmoticon