Delivery Kambing Perap (Marinated Lamb) Area Putrajaya

Cerita pasal kambing nie, teringat pulak dengan kambing-kambing mak aku kat kampung. Tapi nie bukan nak cerita pasal kambing yang dekat kampung tu, tapi kambing perap dari @rems_lamb.


delivery marinated lamb (kambing perap) Putrajaya


Baru-baru ini boss @rems_lamb delivery 1 bekas kambing perap seberat 1kg ke rumah aku. Thank you boss! Memang excited la as aku merupakan penggemar kambing. Harga kambing bukan murah tau. 1 set lamb chop pun dah sekitar RM 15 ringgit paling murah area Putrajaya nie. Itupun portion and rasanya  tak begitu memuaskan kau. Kau ingat aku mampu nak makan kambing selalu? Kopak weh haha. –.-


So dimana nak cari kambing perap yang sedap & murah?


delivery marinated lamb (kambing perap) Putrajaya


Memperkenalkan, @rems_lamb! As for me, @rems_lamb nie menepati selera aku. Perapan dia memang sedap & harga 1 kg kambing perap pun berpatutan. Korang beli 1kg, boleh lah dimakan bersama seisi keluarga. =P


kambing perap sedap di Putrajaya


Cara penyediaan kambing perap dari @rems_lamb

1. Jika beku, pastikan Rem’s marinated Lamb dinyahbekukan sekurang-kurangnya 1 jam sebelum dimasak.

2. Panaskan kuali dan grill Rem’s Marinated Lamb selama 10 – 15 minit.

3. Sedia untuk dihidang.


kambing perap sedap di Putrajaya


So, amacam? Senang je kan nak menyediakan kambing perap dari @rems_lamb nie. Aku grill dalam kuali ajaib je and make sure api slow untuk bagi daging empuk sekata.


dav


Korang yang nak try @rems_lamb, boleh follow instagram dibawah or whatsapp je 011-5664 4319.



6 comments:

  1. perghhhhhhhhhh
    serius nampak sedap
    terliur teruk tengok nih
    hahaha

    ReplyDelete
  2. Woww. nak kene wasap ni. tq bos shareeee

    ReplyDelete
  3. haish... tgk lamb lamb ni mmg telan air liur la kita,,,, hehe

    ReplyDelete
  4. Terliur la tengok marinated lamb tu. Terima kasih share info :)

    ReplyDelete