Last Day Trip Ke Langkawi

Malam terakhir di Langkawi haruslah dipenuhi dengan keseronokan, makan-makan dan bergelak ketawa sambil menikmati angin malam di tepi pantai Charlie Motel untuk terakhir kalinya. So, kitorang telah mengambil keputusan untuk berbbq di Charlie Motel. Mujur ada kawan Kodin yang menetap di Langkawi. Diorang lah yang tolong sediakan ayam, hotdog, bihun goreng, air minuman pada malam tu. Thanks korang. =D

aktiviti bbq Tenyeh serai di ayam bagi menambah rasa & aroma.

makan malam Pinggan licin = perut kenyang.

Bila dah siap makan, ada sedikit sesi ice breaking dengan kawan-kawan Kodin. Diorang bakal guru dari UPSI kecuali sorang kumbang berkaca mata tu budak UM kawan Alwani. Mereka memang sangat talkative dan happening lah. Lagi-lagi yang pakai tudung bunga tu. Bukan main banyak lagi soalan diorang tanya ke kitorang. Mujur aku seorang pendiam. So hanya dengar je diorang sembang. Tak menyampuk pun.lol.

Bila kawan-kawan Kodin balik, kitorang ambil keputusan ronda-ronda Pulau Langkawi untuk kali terakhir. Sekerap jalan meronda, patah balik sebab dah meronda sampai ke mana ntah nie. Siap lalu atas jambatan comel lagi. Siang tadi tak nampak pulak jambatan comel ini =.= Malam tu tido dengan penuh kusyuk mungkin letih sangat kot semua.


Esoknya, bangun tak berapa nak awal sangat. Rasa macam tak nak balik lagi haha. Berkemas dengan agak malas kemudian check out. Angkut semua barang bawak masuk van kemudian bertolak ke HIG nak shopping coklat & nak ke Idaman Suri beli set perkakasan dapur sikit untuk dibawa pulang. Beli bukan main banyak, penuh satu van. Tak campur lagi yang atas riba, bawah kaki kitorang.

penuh satu van Sekali seumur hidup je kakaka.

Lokasi terakhir kitorang haruslah di Datarang Lang, Pulau Langkawi. Muka masing-masing dah excited nak bergambar depan replika burung helang gergasi Dataran Lang yang terletak di Jetty Kuah. Dah puas bergambar nanti, boleh terus ke Jetty Kuah tunggu feri yang membawa kitorang pulang ke Kuala Perlis. Dari Kuala Perlis baru naik bas ke Kuala Terengganu. =D

gambar datarang lang langkawi

Sepanjang di Langkawi, Dataran Lang merupakan tempat dimana para pengunjung siap menunggu giliran untuk bergambar. Mana taknya, Dataran Lang nie jela satu-satu nya tempat yang ada replika helang besar gini haha. Kitorang kan tak bawa tripod so terpaksa suruh pengunjung lain tolong ambilkan gambar kitorang. So, jadilah macam gambar di atas nie. Tak berapa nak center sangat tapi still berpuas hati sebab nampak lah bergambar di Dataran Lang, Langkawi hahaha.

datarang lang langkawi Seronok betul trip dengan 5 orang perempuan havoc nie

Puas bergambar kenang-kenangan di Dataran Lang, kitorang pun bergerak ke Jetty Kuah. Punggah semua barang dari van dan terus bergerak ke feri yang akan membawa kitorang ke Jeti Kuala Perlis. Lama juga beratur nak masuk feri. Mujur rakyat Malaysia ini jenis berbudi bahasa dan sopan santun. Berjaya masuk feri dengan selamat walaupun sangat penat sebab kiri kanan tangan ada barang. Lebih kurang sejam lebih juga dalam feri tu.


Sesampainya di Jeti Kuala Perlis, terus menuju ke stesen bas. Bas kitorang pukul 7.30 malam. Alhamdulillah, selamat sampai ke Kuala Terengganu dengan selamat. Buat anda yang bercadang bercuti ke Pulau Langkawi, selamat bergembira. Semoga dengan sedikit info didalam entri Trip Ke Langkawi yang  panjang gila siap ada part-part ini dapat memberi gambaran kepada anda mengenai Pulau Langkawi. Seriously, memang takkan menyesal datang Pulau Langkawi.

InsyaAllah, panjang umur, ada rezeki nak datang lagi Langkawi.
11 Komen untuk "Last Day Trip Ke Langkawi"

beg bersusun tu suka tgk..

Bahan Perapan tu mcm best je. Nape banyak sangat?

chêguzαm

saya tak pernah lagi pergi ke sana. hehe

Mjadi kngan yg abadi la lpss ni ;)

kenangan yang terindah kak hehe.

InsyaAllah sampai la suatu hari nanti

waaaaaaaaaaaaa seronoknya.. lagi2 plak kalau p ngn member kamcing kan

dulu masa duk kedah, tiap2 minggu pegi langkawi.
tapi bila dah kerja kat johor xde da.
pegi legoland plk..haha

Back To Top