Nombor Baru Penghantaran GAS PETRONAS Ke Rumah Anda

 

Sekarang semua benda pakai delivery kan. Mcd nak delivery. Pizza Hut pun nak delivery. Bila agaknya KFC pun nak ada delivery. Burger yang dijual kat kawasan kampus aku pun dah ada delivery tau kalau korang nak tahu. Hebat tak? *kagum*

 

Berbalik kepada tajuk entri, aku tak pernah lagi delivery gas petronas. Serious aku tak pernah lagi. Habis aku pakai beli kat kedai ke gas petronas? Memang aku pakai beli dekat kedai. Kedai Che Ngah. Gigih tau letak tong gas kosong dalam kereta sorong lepastu tolak pegi kedai. Jarak kedai dengan rumah takde la jauh. Dalam 100200 meter camtu je !

 

Habis kalau gas habis tengah-tengah malam camne? Apa nak buat? Mak tak masak la kan pagi esok? Sebab tu la mak dah spare awal-awal lagi gas lebih sekiranya terjadi kes camtu. Susah kan. Sekarang aku pun ada kat kampus. Agak-agak kalau gas habis, siapa la yer yang tolong beli gas kat mak? Mesti Jaja nie.

 

Tapi kan sekarang pun Jaja dah kawin dah. Nanti mungkin Jaja dah duduk rumah sendiri tak duduk dah dengan mak kat kampung. So tinggal adik aku yang bongsu tu jela sorang kat kampung. Adik perempuan. Takkan dia nak tolak kereta sorong pegi beli gas kot? Tak ayu la.

 

Tape mak. Mak jangan risau tau. Sekarang dah ada delivery dah mak. Mak call je no di bawah

1 300 888 427

NO PENGHANTARAN GAS PETRONAS

Tak payah susah-susah lagi dah nak suruh Jaja beli kat kedai Che Ngah tu. Tak payah susah-susah lagi dah nak tolak kereta sorong pergi kedai bawak tong gas kosong. Mudah kan?? Mak jangan risau sebab saya dah check coverage gas delivery ni. Ada je kat Kuala Terengganu tu ha. Moden gitu.

 

COVERAGE PENGHANTARAN GAS PETRONAS

So lepasnie kalau gas habis, mak call je nombor 1 300 888 427 tu taw mak.

 

Selain memudahkan kerja, menjimatkan masa dan tenaga, mak juga boleh kumpul point kad MESRA tau. Itupun kalau mak ada kad MESRA la. Kalau mak takde mak pakai je kad MESRA Jaja tu. Satu tong gas berkilo-kilo beratnya. Banyak jugak dapat tambah point tu mak. Nanti point tu boleh pakai buat isi minyak kereta. Berbaloi tu.

 

Jum tonton dulu Iklan Gas Petronas kat bawah. Serious lawak iklan nie.

 


Maklumat lanjut di website http://www.mymesra.com.my/index.php?tpl=2012_gphd

 

p/s : Macam mak baca blog aku kan. Hehehe. Untuk mak-mak diluar sana jugak. :”)

11 Pengkritik Tegar :

  1. sekarang,semua benda dah senang.tak lama lagi takyah gerak mana2.semua delivery.

    ReplyDelete
  2. skrg kitorg kt rumah masak pakai dapur arang la wei.haha.

    ReplyDelete
  3. skrg kitorg kt rumah masak pakai dapur arang la wei.haha.

    ReplyDelete
  4. skrg kitorg kt rumah masak pakai dapur arang la wei.haha.

    ReplyDelete
  5. skrg kitorg kt rumah masak pakai dapur arang la wei.haha.

    ReplyDelete
  6. skrg kitorg kt rumah masak pakai dapur arang la wei.haha.

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum... Komen kat atas ni memang lawak, ikat tepi ye, haha...

    Btw, best kot gas ada pun delivery... Lepas ni makin banyak benda delivery je, dok rumah je lah, tak payah pi mana2,haha...

    ReplyDelete
  8. Amboi jaja marah ke ape komen smpai 4 5 kali.. hahaha :p

    ReplyDelete
  9. lepas ni pun nak mandi dah x payah gerak2.. syabas akan delevery air.. :D hwa3..

    ReplyDelete
  10. jaja nk marah sbb xde lg org nak tolak kete sorong g kedai che ngah..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...