Lagu Melayu Top Masa Kini 2012 #1

Lagu-lagu yang disenaraikan di bawah merupakan lagu pilihan tuan empunya blog. Tiada kaitan dengan carta-carta radio tempatan atau carta radio seberang atau carta lagu melayu terbaik. Harap maklong.

1. Ombak Rindu ( OST Ombak Rindu ) – Adira ft Hafiz 

ombak rindu

Lagu tacing nak mampus. Lirik jiwang kemain. Aku suka pasangan duet nie. Adira tu suara dia. Peghh. Sedap nak mampus.

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku…

uuu…uuu..

2. Lewat Semesta – Randy Pangalila

randy pangalila

Satu kata bertulis cinta
telah merasuki
tak urung cinta tersentuh
hanya ku rasa

Dan jika wujud yang menjelma
pada sebentuk hati
bukankah itu amanah
dari yang kuasa

menjaganya, menjaganya

reff:
Wahai insan yang di sana
mungkin saja ini kau dengar
melewati semesta ini
aku sampaikan

Begitu ingin berbagi batin
mendengarkan asa di jiwa
oh tuhan pertemukan aku
sebelum hatinya beku

3. Bukan Dia Tapi Aku – Judika

Tadi masa aku blogwalking ada satu blog letak lagu nie kat blog dia. Best!

Berulang kali kau menyakiti
berulang kali kau khianati
sakit ini coba pahami
ku punya hati bukan tuk disakiti

ku akui sungguh beratnya
meninggalkanmu yang dulu pernah ada
namun harus aku lakukan
karena ku tahu ini yang terbaik

ku harus pergi meninggalkan kamu
yang telah hancurkan aku
sakitnya, sakitnya, oh sakitnya

repeat *

reff:
Ku harus pergi meninggalkan kamu
yang telah hancurkan aku
sakitnya, sakitnya, oh sakitnya

Cintaku lebih besar darinya
mestinya kau sadar itu
bukan dia, bukan dia, tapi aku

Begitu burukkah ini
hingga ku harus mengalah

ku harus pergi meninggalkan kamu
yang telah hancurkan aku
sakitnya, sakitnya, oh sakitnya

(cintaku) cintaku
(lebih besar dari benciku) lebih besar dari benciku
cukup aku yang rasakan
(jangan dia) jangan dia
(jangan dia) jangan dia cukup aku

(jangan dia jangan dia) cukup aku
(jangan dia)

4. Aku Yang Tersakiti – Judika

Pernahkah kau merasa jarak antara kita
kini semakin terasa setelah kau kenal dia
aku tiada percaya teganya kau putuskan
indahnya cinta kita yang tak ingin ku akhiri
kau pergi tinggalkanku

Tak pernahkah kau sadari akulah yang kau sakiti
engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari
oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia

Memang takkan mudah bagiku tuk lupakan segalanya
aku pergi untuk dia

Tak pernahkah kau sadari akulah yang kau sakiti
engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari
oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia
(walau tak bersama dia)

Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia

5. Lambang Cinta – Richado Ft. Yohanna

Lagu nie dah lama sebenarnya. Tapi baru sekarang aku dengar. Best lagu nie walaupun ini merupakan firstime aku dengar nama penyanyi diatas.

Engkau datang bawa harapan
Untuk aku yang menanti
Datanglah sayang padaku
Kembalilah dalam dakapku


Walau bukan selamanya
Doaku tetap padamu
Dalam diam ku menangis
Hadirlah dalam mimpiku


Andainya sayang kau kembali
Dalam hidup ku takkan, ku biar kau pergi
Kaulah lambang cintaku
Dalam suka duka, hasratku musnah


Angin malam pun bersedih
Daun-daun bertebaran
Pintaku yang terakhir
Kembalilah padaku sayang
Akan ku semai sejarah
Cinta kita selamanya


Datanglah sayang padaku
Hadirlah dalam mimpiku
Andainya sayang kau kembali
Dalam hidup takkanku biar kau pergi


Kaulah lambang cintaku
Dalam suka duka, hasratku musnah
Aku rayu kepadamu sayang
Pulanglah kepadaku
Ku rindu belaianmu
Kau tingalkan berlagu sayu

6. Terukir Di Bintang  – Yuna

Yuna terukir di bintang

Single terbaru Yuna nie memang terbaik. Haritu maria elena ada post lagu nie kat facebook. Terus aku tekan link tersebut. Perghh. Memang terbaik lagu nie. Rugi Jaja tak suka lagu nie. Aku ada post entri pasal lagu nie. Nak tengok komen diorang, sila tekan Terukir Di Bintang(link).

Jika engkau minta intan permata
Tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang
Dari langit untukmu


Jika engkau minta satu dunia
Akan aku coba
Ku hanya mampu jadi milikmu
Pastikan kau bahagia


Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan kamu


Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu

7. Kehilangan – Firman Ft. ST12

Lagu nie pun best. Haritu aku share lagu nie kat facebook. Ramai orang tekan like. Tak kurang ada yang komen cakap lagu nie best.

Ku coba ungkap tabir ini
Kisah antara kau dan aku
Terpisahkan oleh ruang dan waktu
Menyudutkanmu meninggalkanku

Ku merasa tlah kehilangan

Cintamu yang tlah lama hilang
Kau pergi jauh karena salahku
Yang tak pernah menganggap kamu ada

Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku


Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Seandainya kamu bisa
Mengulang kembali lagi cinta kita

Takkan ku sia-siakan kamu lagi

Credit to : Encik Google. Harharhar.

15 Pengkritik Tegar :

  1. aku suka lagu randy tu... lewat semesta...best.. penah karok lagu tu...huhuhu

    ReplyDelete
  2. asmidar..biar sampai ke bintang

    ReplyDelete
  3. dya tahu lagu ombak rindu je..hehe

    ReplyDelete
  4. lagu yg no 1 tu je taw
    yg lain xnah dgr pun

    >.<

    ReplyDelete
  5. nie pehal jiwang2 nie semua?? hahaha

    ReplyDelete
  6. Tuhan aku tahu banyak dosa ku
    Hanya ingat Kamu kala duka ku
    Namun hanya Kamu yang mampu membuka
    Pintu hatinya untuk cintaku

    T_T

    ReplyDelete
  7. jangan persoalkan siapa di hatiku..muahaha

    ReplyDelete
  8. baru gua tahu yang randy tu penyanyi juga.
    gua ingt dia pelakon.

    ReplyDelete
  9. lagu yuna tu seyes tak best.aku tak nyesal pun xsuka lagu tu.hikhik.

    ReplyDelete