“ Assalamualaikum mak”

“Waalaikumussalam”

“Mak acane sihat? Ayah sehat? Sume orang kat umah sehat ke Mak?”

“Sihat Alhamdulillah. Ayah sihat. Mak sihat”

“Mak buatpe nie Mak? Mak dah makan?”

“Mak baruje sudah sembahyang ni duk golek2 depan TV. Mak dah makan tadi malam nie xmakan dah. Joe watpe”

“Kita baru sudah baca Yaasin mak nak solat Isya’ call mak dulu lama tak cakap dengan mak. Mak , kita final exam 5 haribulan 1 sampai sampai 19 haribulan Mak.”

“Final exam ? Apa tu?”

“Exam la Mak. Periksa. Lagi 3 minggu kelas lepastu study week la Mak. Tapi tataw nak balik ke tak. Takde duit jugak nak balik kampung.”

“Erk, tapelah tak balik pun. Belajar la dulu kat sana. Duk la umah Bangah kat Klang tu”

“Tgk dulu mak, takpun duk umah Kak je kat Putrajaya ye mak? Mak nanti doakan kite dapat jawab exam taw mak????”

“InsyaAllah, Mak selalu doakan kejayaan anak-anak mak”

“Terima kasih mak". Terima kasih!!! Mak Kredit dah nak habis. Mak jage diri tau. Kirim salam semua kat kampung ye Mak”

“Sama-sama. joe pun sama jaga diri. InsyaAllah”

P/s : Walau dimana kita berada, Mak sering doakan kejayaan anak-anak mereka. InsyaAllah.

20 Comments

  1. same jeh ape yg ko ckp dngan ape yg aku ckp kat maka ku.. Memang semua org cemtuh ke?

    ReplyDelete
  2. mak kitaaaa punnnnnnnnnnnnnn :) tima kasih makkkkkkk

    ReplyDelete
  3. semalam baru mesej dengan emak.hari nie dah rinduuuu ;)

    good luck exam pijoe .

    ReplyDelete
  4. bila duk jauh ni memang terasa rindu nak bercakap dengan mak...mak the best!!!

    ReplyDelete
  5. yeasszzzaaa..draft exam dah keluar kan?? gudluck yer... :)

    ReplyDelete
  6. Rin : haha.. Kite dua je kot!!

    Alya : aha, eh salah tempat lah.. P coll mak skunk.. hehee

    Noraien : Tenx Tenx :)

    OrsoNero rindu kat mak dia gak letu kan? Hehe

    Joe_Hans: jadual dah kuar, slip exam pun dah kuar agaknye.. Hehe.. Tapi esaiment ntah kemana nie oii

    ReplyDelete
  7. kenapa dila nangis baca entry ni . terasa sedih :'(

    sayang mak .

    ReplyDelete
  8. rindu mak gak!..ermm..sgt2..

    ReplyDelete
  9. semoga berjaya skandal ku... =)


    nty free bace ni taw... bru update...

    http://meisnani.blogspot.com/2011/12/ringkas.html

    ReplyDelete
  10. bestnya da uma bro..

    *ada masa datang puchong,leh kenal2..hehee tapi uma sewa,biasa2 je^^

    ReplyDelete
  11. Heee...samalah kite...

    ReplyDelete
  12. gud luck! study n buat proposal tuh :P

    btw lepak putrajaya presint bape? lepak sini gtau :P

    ReplyDelete
  13. yup.. mana ada mak yg tak mendoakan utk anak2... urmm sedih la plak

    ReplyDelete
  14. Aiseh tepon mak kedit nak abes ajee..hehe

    ReplyDelete
  15. Saddila p la col mak rindu mak letu

    hawiz ko mesti dah lama kan x call mak kau #bajettahu

    nini : tenx tenx

    nani ; tenx nani.. InsyaAllah. Skunk nie Bz ckit

    Woofer : dtg je Putrajaya leh jumpe r hehe..

    Zuewairy : Tenx.. InsyaAllah siap. Lepak p.9 t kau blanje aku k? kehkehkeh

    ReplyDelete
  16. sob.aku dlu pon time nk exam je msti coll mak suh doa.huhu.teringat zaman blajo dlu.

    ReplyDelete
  17. olooo chomeyl je mak dia golek2 depan tv. haha

    semoga berjaya menjawab exam!

    ReplyDelete