Assalamualaikum.

Agak pending entri nie sebab kejadian nie sudah lepas namun HH nak gak post kat sini sebab HH nak kongsi sesuatu yang menarik kat semua.

Nak dengar x nak dengar x nak dengar x nak??? x nak?? ok. Tak nak sudah. Sila baca kalau x nak dengar.

Hari 2 iaitu hari Rabu barunie HH telah melawat Sekolah Saujana Impian kat Kajang 2. Kami telah ditugaskan untuk menjadi fasi bagi pelajar2 Tahun 5 sekolah tersebut yang memilih Green Rose sebagai aktiviti kokurikulum mereka.

Ape itu GREEN ROSE???? Projek koke yang HH masuk kat UKM nie lah( Nak taw lebih lanjut sila google search sekarang) larikkk.. muahaha

Nak tahu HH wat ape kat sana?? Haha.

Gambar di bawah boleh menjawab soalan anda.

 

DSC00470<---- kami ajar diorang wat seni bunga tekan

 

DSC00531

 

DSC00532<—budak2 excited sebab HH amek gambar curi diorang

Oleh sebab HH mengambil gambar2 nie maka HH x dapat mempamerkan gambar hensem HH kat cini. Lailailai..

Suke taw layan budak2 nie. Speechless kejap bila dia panggil HH cekgu. Huhu. Arap masin la mulut budak2 nie kan.

Eh satu lagi nak gtau budak2 sekolah nie amat sopan sangat. Bila diorang selisih ngan kami, diorang tunduk muka tandak hormat sambil tangan kat dada dan bagi salam camnie ha

“ Assalamualaikum Tuan”

“Assalamualaikum Abg”

Waa, tabik spring r wat guru besar sekolah nie dan guru- guru sebab leh pupuk sikap memberi salam kat tetamu macam kami dekat budak2 nie semua.

Seingat zaman HH sekolah ri2 pun xda nya nak bagi salam sambil tunduk hormat n tangan kat dada cam2 kat guru mahupun tetamu yang datang melawat sekolah.

HUHU. weyh budak.. Kamu buat Cikgu HH, eh salah , Encik HH, eh x sesuai , Abang HH SENTAP ok..!!!!  Miahahahaha….

18 Comments

  1. wah aktif betul la Abang HH ni(ala gedik r tak nak dipanggil encik)..update blog pon aktif gak. nasib baik budak tu beri salam tunduk sambil letak tangan kat dada..kalau dia buat gaya sentap Afdlin Shauki, mata ke atas, tangan ke dada, lagi la bertambah2 sentap HH nanti..

    apa2 pun,harap2 HH tak sebarkan virus g3 d1 k dekat budak2 innnocent tu..huhu
    *HH ni sangat rajin dan mesra dengan budak kecil (mata ke atas,tgn ke dada)

    ReplyDelete
  2. kenangan di zaman sekolah paling best...

    *folo ur blog..

    ReplyDelete
  3. hye cikgu HH!
    layan budak kecik seronok kan, :)

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. wah...rase macam YB plak mcm tuh..but nak jadik cikgu gak...

    ReplyDelete
  6. Budak2 tu sgt la comel.. so, ape perasaan menjadi feci? agak2 nk jadi ckgu tak?

    ReplyDelete
  7. fai : haha.. kamu nih.. mana ada aktif lah.. HH paling x aktif antara fasi2 lain.. Muahahaha..
    Haha. x habes2 ngan gaya afdlin shauki dia 2. mesti hari2 wat kan gaya 2 kat umah.. muahahaha..

    yg fai kate HH rajin 2 lagik r HH x setuju. Rajin celah mana kamu org pertama yg cakap HH rajin lah.. Muahahha... lawak shieyal.. huhuhuhu..

    ReplyDelete
  8. sekamar rindu : huhuhuk.. beTOL 2.. tapi kenangan sekolah HH bese jek.. xda best sangat.. sekolah menengah lagik best maa... huhuk...

    ReplyDelete
  9. kami dan mereka : Haha.. lagik sorang pggil HH cikgu.. sudahla.. haha.. cikgu tang mana nie .. huhuk..

    seyes best.. tapi diorg macam malu2 shy g2 ngan HH taw.. gedik betol diorang.. Best sembang ngan diorang yg innocent 2.. Lalalala

    ReplyDelete
  10. cik pija : kan3.. haish, budak2 2 seme. YG sorang 2 ada sampai tunduk begitu lah sopan sampai HH sendiri macam rasa seronok plak.. InsyaAllah lau blajar betol2 jadik la cik pija cg 2..

    ReplyDelete
  11. nadira syahid : chumel2 belaka.. Perasaan fesi amat la teruja dapat melawat sekolah tersebut dan bermain ngan student2 mereka yang petah dan chomel.. haha..

    cikgu?? huhu.. Jauh tersasar dari landasan 2.. Tapi lau ada rezki ape salahnya kan.. kih3..

    ReplyDelete
  12. tak leh bayangkan HH jadi cikgu.. abis budak2..

    lalala

    ReplyDelete
  13. SCha : muahahaha... HH nie bab ajar budak2 no 1 okeyh yana ... haha.. ( sila jgn percaya ) agagagaga....

    ReplyDelete
  14. HH:
    yang cakap rajin tu ialah pengaplikasian(adoi mesti jd pelik bila letak imbuhan) budaya sindir menyindir dlm rancangan Sentap tu..

    HH ni memang betul2 paham la maksud saye(mata ke atas,tangan ke dada)LOL

    ReplyDelete
  15. Fai : hahaha... ok tape.. sindir ler lagik.. xhabes2 ngan mata ke atas tangan ke dada dia.. menci3.... ( Gedik gilo)

    ReplyDelete
  16. eh cantik la daun tu wt gtu. kreatif2. hakhak. ckgu hafiz. aminnn~

    ReplyDelete
  17. silaH : waaa.. dah ramai org tolong aminkan neh.. muahahaha.. Tens siLah.. InsyaAllah.. Tibe jadik semangat nah jadik CG.. huhuk.. 2 x ciap lagik 2.. T kene laminate lagik 2...

    ReplyDelete
  18. errkk ?? okay . assalamualaikum cikgu . maaf serbu blog tak bagi tahu . semoga cikgu disukai ramai dengan keramahan cikgu :)

    #nak jadi pengomen terakhir

    ReplyDelete