Hafiz Hafizol | Bukan Sekadar Rupa

Blog mengenai tempat-tempat menarik ketika bercuti, pengalaman percutian yang best, tempat makan best, kedai makan yang popular, resepi masakan yang mudah, tips untuk lelaki dan sebagainya.

25 March 2011

Malam JUmaat dan Munajat Perdana

  Hafiz Hafizol       25 March 2011

 

193486_199172140106020_100000397065800_590528_949050_o

“ Sila betulkan niat kamu semua. Kita datang sini bukan kerana munajat perdana, bukan kerana majlis bacaan Yaasin tapi kerana Allah Taala.. ” Kata ustaz kepada kami semua.

Agak kena dengan situasi Saya sebenarnya. Lau program-program camnie dijalankan, barulah terhegeh hegeh nak p surau sebab nak menyertai program seperti ini. Bukan hendak mengimarahkan rumah Allah SWT jauh sekali niat untuk Allah SWT.

Dan pada pendapat saya sendiri bukan saya seorang namun ramai yang begitu. Kedatangan pelajar agak memberangsangkan berbanding hanya 1 atau 2 saf pada hari2 biasa.

EErrrr, Semoga apa amal kebaikan yang dilakukan malam tadi diterima Allah SWT.

“ Eh, malam nie ko turun x ?? JUm la turun weyh, ada makanan free taw”  ape pendapat korang lau golongan camnie plak??

Nauzubillah. Sesungguhnya semua yang baik itu datangnya dari Allah SWT dan yg buruk2 itu datangnya dari diri ini sendiri..

RENUNG-RENUNGKAN DAN SELAMAT BERAMAL

logoblog

Thanks for reading Malam JUmaat dan Munajat Perdana

Previous
« Prev Post

8 comments:

  1. amin. :)

    err situasi yang last tu mcm penah buat. hahaha.

    ReplyDelete
  2. hihihi( suka sopan).. xpela.. yg lepas biarlah lepas.. Hrp lepas nie kita dapat pengajaran erk..

    ReplyDelete
  3. yg bab makan tu, time kecik2 dulu aku selalu mcm tu, hahaha, kalau ada makan je laju je dtg, kalau engt balik malu betul -,-

    ReplyDelete
  4. YUL ; 2 biasa.. kecik2 HH pun wat gak.. 2 xtaw mende ag uh.. ingat nak makan jek.. hihihi...

    ReplyDelete
  5. bagus tau awak niE.. i suka tau HAHAHA..

    ReplyDelete
  6. kyerUlL ( firstime eja betOL ): lempang naK??? Miahahaha,,, awak pun apa kurangnya... asyik berbaju melayu jek kan... xkira waktu dan keadaan... okbai

    ReplyDelete
  7. knape cik naqiah ??? heeee.... stand 4??? *wink3

    ReplyDelete