Sehari ini berlaku pd waktu semalam ok bkn pd hari ini. Disebbkn aku amat letih berjalan, aku terus tertdur n x sempat mengupdate cite yg best ini pd hari smalam...



Cerita sehari ini bermula pd waktu tengahari.. Cuace pd waktu 2 agak panas. Sbgai seorang yg punctual x lgsung nie, aku trus trun blik, trun bkit jugak n trus menuju k kolej zaba krna kmi jnji nk kua kul 12 tgahari.. Macm bese la, t0mato ungu dtggu aku lg.. Tp x lme, kejap jea.. Hmpir skejap jugap tggu bus datangla bus 6k6z yg akn menumpangkan kami k ktm ukm sane.. Agak bersesak jugak org lam bus. Kelhtan mila senyum2 pnuh sinis apbla tgk ak nek bus ngan Tomato Ungu. Ala, jelesla 2.. Haha..


Dan tibe2 , ad plak seseorang cuit pegang aku lam bus. Oh, Mek Da rupenyer.. Sumpah x perasan. Malu wey.. Ha kan dah kant0i nk kuar ngan dating Tomato Ungu.. Kat ktm ramai gak uh org..


Beli la tiket p Serdang.. Geng2 Mek Da plak nk p kat bank negara nu. Ala nk sh0ping la 2.. Plik jugak, apabila ktm sampai lgsg x da org lam 2. Boleh ak duduk.. Kan bese weekend cmni rmai gler org lam ktm 2. Smpi ada skali 2, ak kne berdiri ngan org yg bersesak2 apabila nk p KL Sentral suatu mase dhulu..

Mek da n da geng...
dr kiri : Mila, Mek da sendiri, Aini, NICk..

Jd mcm x nk percaya la arini lengang, xda org lgsung. Ok la 2. Lau hari2 cmni kan bgus. Keep it up ok ktm..
Smpai sudah, terus nk menuju k The Mines, Seerdang.. Bleh plak ak dgn yakìn dan confident telah mengajak Tomato Ungu menukar locati0n. Nk g Putrajaya nie ngan bus U42 Rapid KL.

' i on jerk' kate t0mato ungu.. Jum.. Kbtlan memg bus dah ad 2 ha.. Sekejap perjalanan, iaitu sekejap 10minit dr Serdang ke Putrajaya.


Bleh plak ak benti kat Jabatan Perdana Menteri dgn yakin lagi sebab nk semayang kat Masjid Putrajaya. Taste tinggi nampak kamu! Hoho..
masjid putrajaya
kitorang x semayang pun kat masjid nie sebb x jumpe cari tempat wuduk..
gedabak sgt besarnyer..
ciap nak kene pakai jubah pink lagi lau nak masuk dalam..
masjid yg penuh ngan kesopanan n kesusilaan.. BAGUS3!!!

jabatan perdana menteri
Jabatan Perdana Menteri yang gah kat sane..
tgk 2.. gigih org2 2 nak gambar kat depan sane..

Lepas 2 kan, kit0rg kan p plak kat Alamanda,Putrajaya sane.. Ak pn mcm x susah sgt nk p sane sbb ak dah bese dah ngan jalan2 sane.. Krdit untk aku sendri yg pandai. Haha..

terus g food court sane... RASA name food court 2.. lapor okeyy..~
dr pg kitorang x sentuh makanan nie.. haa, cube anda bayangkan betapa lapornyer.. 3.oo pm baru jumpe makanan..
mee goreng udang
mee tomyam hot plate yg amat pedas..
boleh maigrain aku lau habis 1 plate nie... 

bekas minuman kertas
eh mahal lar ko.. lau kat tgganu air cam ko ni rm1 j taw x!!!
dahla sedap..
nasi black papper
nasi black papper yg sedap...
yg ni aku nak bgkus nak makan kat bilik plak..
hahha


x payah cakap la keramaian org yg bratur nak beli tiket kat sane... queue sgt... too muchhh....
xkire3.. nak bratur jugak.
Niat d hati nak tgk Hantu Kak Limah tapi full lak..
terpakse la tgk Narnia yg pukul 5 p.m tuh.. oke..
masuk untuk kite maen tggu menunggu...

nak g karok pun full.. xda bilik kosong.. ap nie2, xsuke la camnie.. susah2 sgt g pusing2 Alamanda dahla..
tgk2 baju kat Parkson.. murah gak.. ada sale.. pas2 photoshooter jap kat pokok buluh yg cantek bagai 2.. ala2 Beijing ..



View Image
Cite Narnia yg best.. dahla duk seat paling ke hadapan..
nyaris menjerit aku mase babak ular gergasi kuar tuh..
fuh.. nak lagi...



lam pukul 7 jugak Narnia 2 habes...

" eh , jum p kat taman yg dekat kolam tu..." kate aku kpd Tomato Ungu
"jom3... (dgn penuh keterujaan ).. Ei, bestnyer dapat mandi kolam" balas Tomato Ungu.. ha3..

View Image
cantik la jugak... Tomato Ungu, mandi leklok erk.. bawak pelambung x???


weh.. p balik la..~
dah malam nie x bek untuk kesihatan...





pas makan KFC yg agak overdos aku rasenyer...
sila bace dialog di bawah lau x caye..


tomato ungu : nak makan x nie?? 
aku: nakla..
tomato ungu: makan snake plate 2 set tambah cheeze bleh??
aku: xnak3... kenyang lagi r mek.. makan 1 set dahla tambah j air 1.. ngan cheeze..
tomato ungu: xnak3.. makan jugak.. baru gemuk cikit... (dgn gedixnyer)... 
aku: suke ati aku la.. ak xnak makn ... x nak3... kenyang lagi.. t x habis... (sambil membeliakkan mate kat tomato ungu)
kesimpulannya: 1 snake plate + regular x meal + cheeze..
duh... banyak oke...


P/s: dialog di atas terpakse dipendekkan menjadi 5 minit jea.. drp 20 minit bertengkar.. ah tipula.. haha.. Tomato Ungu mmg degil sgt.. jage ko..

View Image
beginilah pertengkaran meng order kfc antara aku n Tomato Ungu

9 p.m jugak baru beredar dr Alamanda trus p bustop n tggu bus trus x naek lagi bus sebb trus bus x da lagi.. 
10 minit terus jugak baru ad bus yg terus ke Putrajaya Sentral..


View Image
bus Nadi Putra yg semurah 5 kupang...
memang berbalOi2..
Sampai kat Putrajaya Sentral tggu plak sama bus Rapid Kl yg bernombor U42.. 
bus ni lagi masalah nak tggu..
lame jamang kirong lar...
ape ni bus.. anda lambatla.. saya nak cepat taw x..!! PANG!
10:30 jugak kot baru awak gerak..
naseb bek driver awak baek orgnyer..
sekejap j dah sampai Serdang balik.. 
Tggu lagi sama KTM.. lame jugak nih.. 
dahla ramai bersardin org lam 2..(merungut lagi)..


dengan keadaan bersardin 2 mcm2 org kita bOleh nampak kan.. dan yg x tahan sgt ada la sepasang merpati 2 sejoli ni duk %$#$%#$%   depan aku n Tomato Ungu.. eiii jadahnyer.. macam org Barat.. tlg la tnjukkan sikap anda sebagai org Timur.. ni dah macam $#@  sy tgk.. xbaek taw.. ( ada bakat x jadi ustaz)??
kah3...

dah sampai dah UKM pnyer KTM.. 
nek teksi jer trus.. jgn arap lah time cenggini ad lagi bus UKM... 

- adios- 

2 Comments