10 Idea Hadiah Bajet Buat Isteri, teman wanita etc

Harini aku nak share dengan korang mengenai idea hadiah best buat pasangan wanita korang especially isteri, cik tunang, teman wanita, etc. Kalau korang tak tahu nak bagi hadiah apa untuk mak korang, boleh baca di entry Idea Hadiah Best untuk Ibu okay. =D


10 Idea Hadiah Untuk Pasangan Wanita


Aku ada ramai kawan perempuan. Kawan perempuan okay. Bukan pasangan perempuan hehe. So bila birthday diorang, kitorang akan share duit belikan hadiah. Nasib baik bukan aku yang fikirkan apa hadiah yang nak dibeli. Risau juga takut dia tak berkenan kan haha. So tugas mencari hadiah tu kita bagi dekat kawan-kawan perempuan yang lain. Antara hadiah yang diorang dapat ialah sajadah, tudung, telekulung dan sebagainya.

 

1. Jam Tangan

 

jam tangan untuk teman wanita

 

Link Shopee : ICE WATCH

 

I think senang nak bagi hadiah jam tangan lagi instead of nak bagi kasut, baju etc sebab kita tahu tahu size. Sometimes cutting & material pun menyebabkan size yang kita beli salah. Untuk lebih selamat, maybe kita boleh belikan jam tangan. >.<

 

Feedback dari Customer

 

“Nice watch and very comfortable. Trying out my new watch to hospital today. Love it!”

 

“barang sudah sampai dlm keadaan baik.... semuanya ok,tak ada yg rosak... terima kasih sbb bg freegift....jam yang cantik sangat-sangat....mcm jam yg mahal...puas hati....nnt ada rezeki kita repeat lagi”

 

“Barang diterima dlm keadaan baik. Order sabtu, selasa dah sampai. Jam cantik sangat sangat. Murah dr kedai n website. Sy sukakannya”

 

2. Tudung

 

tudung ameera zaini hadiah untuk pasangan perempuan

 

Link Shopee : TUDUNG AMEERA ZAINI

 

Actually banyak je tudung yang korang boleh hadiahkan macam Naelofar Hijab, Ariani, Keknis etc. Cumanya quality, design & materials jela berbeza. Macam tudung Ameera Zaini nie ada kawan aku yang jual. So aku tolong la support business dia sekali. Lagipun dia selalu post feedback best dari customer dia.

 

Feedback dari Pelanggan

 

“tudung AZ lisaa ni mcm biasa mmg terbaik. Warna pun cantik.Tdg fav ni..kotak ada renyuk2..syg..sbb mmg smpn buat collection. Tdg ni mmg sng giler nk pakai.seller bgs.. Baik.. Cpt je buat kja. Tq sbb bg free gift..blilh dr seller ni.. Mmg xrugi”

 

“Menyesal beli 1,cntik sgt tudung nya.tq seller”

 

“Delivery took 2hari je sampai to me. I love the tudung so much. Quality mantap n senang pakai”

 

 

shawl murah untuk teman perempuan

 

Link Shopee : SHAWL HEAVY CHIFFON

 

Kalau korang kekurangan bajet, korang boleh hadiahkan tudung seperti diatas. Walaupun murah tapi kualiti bagus tau. Bolehlah bagi banyak sikit kan. \0/

 

“Love sangat tudung ni warna semua cantik2 n sesuai sangat mcm yg saya nak sangat suka suka dan suka akan repeat semula kalau ada colour baru sbb da beli banyak sebelum ni.. so akam repeat kalau ada warna baru..Love sangat tudung ni warna semua cantik2 n sesuai sangat mcm yg saya nak sangat suka”

 

“Yeayyy dah sampai , srs lawo gila ii lah kain lembut je senang dibentuk , jahitan pon kemas. Wajib beli !!! Auto repeat ♥️ thankyou seller lepasni saya repeat order color lain pulak ehhh”

 

“My second time purchasing this shawl from this shop! Love sangat kualiti shawl nih senang bentuk flowy gittew gonna repeat order next time for other colour”

 

3. Set Mekap

 

set mekap untuk pasangan wanita

 

Link Shopee : Makeup Set

 

Di Shopee macam-macam brand makeup ada. Korang boleh pilih mengikut kemampuan korang. Produk tempatan pun banyak yang bagus & berpatutan harganya. Korang juga boleh beli produk kosmetik dari China dengan harga yang murah but berkualiti (based on feedback dari pelanggan di Shopee). Aku pun dah pernah beli dekat akak aku sempena birthday dia. Suka betul dia.=D

 

Feedback dari Pelanggan

 

“Im speechless because beyond my expectations. Seriously packaging really exclusive and all colour are pigmented”

 

“Sooo goooooddddd...packaging kemassss..semuaa helokkkkk..sayaaa sukaaaaaaaa... Warna eye shadow pigmented sangattt..cntikkk”

 

“All items arrived safely. Bought them on behalf of someone else. She likes everything. Both concealers are yellow undertone. One is light and the other is in medium light shade. Quite pigmented and suitable for daily makeup look. I do recommend getting this kit for beginners. Thank you.”

 

“Bought it for my friend for her birthday! She's soo happy and likes it so much. Delivery is faster than expected! Thank you, seller and courier!”

 

4. Telekung

 

telekung cantik siti khadijah

 

Link Shopee : Telekung Siti Khadijah

 

Kalau sebut pasal telekung, aku mesti teringat dekat Siti Khadijah punya tagline “ nak, mak teringin nak pakai telekung Siti Khadijah” haha. Terpulang dekat korang nak hadiahkan telekung jenama apa mengikut bajet & jenis material kain pun memainkan peranan. Kalau ada bajet, korang laburkanlah untuk membeli yang mahal sikit. InshaAllah ini merupakan saham akhirat kita. Selama diorang memakai telekung ini, selama itulah pahala kita mengalir inshaAllah.

 

Sedikit Feedback +ve dari Pelanggan

 

“Pada tag tertulis body telekong dari polyester. Lace dari cotton 50%,polyester50%. Ini telekong ke 4 SK yg saya beli selama ni. Last beli 4 thn lps, signature melur. Lace nya lebih lasak berbanding saidia ni. Apapun bhgn muka masih sgt selesa.tq”

 

“Beli hadiah untuk birthday adik. Sebelum ni dah pernah beli untuk birthday kawan, utk mak dan mak mertua. Recommended, thanks seller ”

 

“This is my 2nd purchase from the same vendor.Material is light and comfy. Was searching for the right white telekung and happy I made the right choice”

 

  

 

5. Sejadah

 

sejadah-exclusive-hadiah-untuk-mak_t

 

Link Shopee : SEJADAH EXCLUSIVE

Tadi dah beli Telekung Siti Khadijah, jom kita hadiahkan pula Sejadah buat pasangan kita jom! Mungkin korang teragak-agak untuk nak beli bila tengok harga sejadah kan? Sama lah aku pun T_T But kalau korang mempunyai budget yang cukup, tak salah kiranya hadiahkan sejadah yang berkualiti & selesa untuk pasangan korang beribadat kan? InshaAllah saham akhirat buatmu kawan-kawan. gituh. >.<

 

Feedback dari Pelanggan

 

“Cantik sangat.Tebal pun ok,size pun ok besar sikit je dari size sejadah biasa.Jahitan semua kemas.Thank you”

 

“High quality sejadah.. macam carpet.. selesa sgt nk solat..siap ada bauan mekah lagi.. sebak sgt bile bau rindu mekah madinah..terma kasih seller.. nnt sy nak repeat beli lg.. semoga murah rezeki sentiasa. Kalau ada jual bauan mekah tlg pm sy ya..terima kasih ❤️”

 

“Puas hati giler! Mmg original sejadah Madina & made in Madina. Tebal & cantik! Exactly as pictured by seller. You will get paperbag skali. Sesuai utk dijadikan hadiah. Terbaikkkkkk....! ❤️”

 

6. Al-Quran

 

al-quran-hadiah-untuk-mak6

 

Link Shopee : ALQURAN HUMAIRA

 

Selain sejadah, korang juga boleh hadiahkan Al-Quran untuk pasangan korang. Walaupun hadiah ini kelihatan seperti simple, but sangat bermakna tau. Sebab boleh memberi peringatan secara halus supaya pasangan korang lebih bersemangat untuk mengaji Al-Quran. InshaAllah saham akhirat buat korang lagi sekali. T_T

 

Feedback dari Customer

 

“Alhamdulillah dah sampai dgn selamat, dibungkus dan dilabel Alquran, so memg selamat kedudukannya...kaler sgt cantik, dan mudah faham”

 

“terima kasih seller , al quran sgt cantik , ini pertama kali saya beli al quran sbb sy mualaf baru nak belajar baca al quran pelan2 hadiah yg diberikan oleh seller pun sgt berguna terima kasih seller semoga murah rezeki selalu”

 

“Masyaallah comel sangat. Puas hati. Senang nak bawak ke mana2. Siap ada free gift lg surah yassin dgn zikir calculator. Terima sangat2 pada seller. Semoga makin dimurahkan rezeki lagi”

 

7. Perfume

 

set perfume victoria secret untuk teman wanita

 

Link Shopee : PERFUME VICTORIA SECRET

 

Korang juga boleh hadiahkan wangian untuk pasangan korang. Banyak je brand lain yang popular di pasaran tu. Depends on korang punya bajet la nak belikan yang mana. Kalau bajet kurang, maybe Victoria Secret boleh dijadikan pilihan.

 

Feedback dari Pelanggan

 

“Cantik sangat!!! Packaging pun secured. Free bag lawa dengan ada free gift. Thanks seller. Sesuai kalau nak bagi gift kat orang. Sumpahh berbaloii. InshaAllah nanti repeat lagi. Terima kasih”

 

“perfume sampai dalam keadaan yang baik dan tidak pecah bungkusan lawa je lagi... bau pon wangiii sesuai sangat kalau nak buat hadiah birthday member”

 

“Actually dah lama sampai tp baru sempat rate. Actually nk bagi hadiah dkt someone at last dapat kt my parents so I pun blh guna jgk sekali. Haha. Alhamdulillah. So, x perlu beli yg lain dah. Kite guna yg ni je dulu. Tp siyes bau² dia wangi sgt. And, I mmg suka yg fruity or sweety gitu”

 

8. Set Bath & Body

 

set bath & body untuk teman wanita

 

Link Shopee : SET BATH & BODY

 

Selain perfume, set bath & body pun sesuai untuk dijadikan hadiah buat pasangan korang. Wanita mana je yang tak suka wangi kan. Confirm hati berbunga-bunga nanti bila dapat set bath & body. Dekat Shopee ada perbagai produk bath & body. Contohnya macam produk diatas. Feedback dari pelanggan pun banyak yang positif.

 

Feedback dari Pelanggan

 

“beli utk hadiah, cantik sgt. pembungkusan secured jd brg tak rosak. penghantaran pantas . value for money. thank you seller”

 

“The set is cheaper but very exclusive and smell so good and refreshing. Good option to give this a gift for someone or hantaran.”

 

“Kirim hadiah ni dekat member. Hadiah kawenn. Dia suka sangatttt ❤️ Tenkiu seller. Berbaloi utk bagi hadiah sebab packaging dia cuteee”

 

9. Barang Kemas

 

necklace cantik hadiah untuk pasangan wanita

 

Link Shopee : HER JEWELLERY BUTTERFLY

 

Barang kemas juga merupakan antara hadiah kegemaran pasangan korang. Kalau tiada bajet untuk beli perhiasan emas, korang beli perhiasan di Shopee jela okay? Macam-macam perhiasan yang terdapat di Shopee seperti rantai, gelang tangan, cincin, subang dan sebagainya.

 

Feedback dari Pelanggan

 

“Good product quality Fine & elegant jewellery, hope to see more new fineness design.”

 

“Good quality and will consider purchased from the seller in future....the item is blink blink...”

 

“It came with a nice box. The design is unique. The wing can actually move! Recommended.”

 

10. Fresh Flower

 

bunga segar hadiah untuk pasangan wanita

 

Link Shopee : FRESH FLOWER

 

Perempuan mana yang tak suka bunga kan? Mostly mesti suka punyalah kalau kita hadiahkan diorang bunga. Kalau korang tak tahu nak bagi apa untuk pasangan, cubalah bagi bunga. Di Shopee pun ada tau seller bunga segar. Fresh dari Cameron Highland lagi. \0/

 

Feedback dari Pelanggan

 

“Very satisfied with my purchase. First time buying fresh flower online. Place order on wednesday, shipped on thursday and received on friday. Seller packed in small box maybe to reduce impact on the flower if anything happen”

 

“all the flowers are in good condition!! just bought this flower for my friend on her 19th birthday, JNT just took only 2 days to arrived, love the great service from seller! will repeat soon”

 

“Cantik gila! Penghantaran sangat cepat & barang diterima dalam keadaan yang baik. Will repeat soon!!!! Bunga sangat sangat lah fresh eiiii”

 

Itu sajalah beberapa idea hadiah best buat pasangan wanita korang. Tak kisah la isteri ke, cik tunang ke, gf ke, kawan perempuan ke, skandal ke. eh. haha. Semoga dengan entry kali ini dapat memberi sedikit gambaran buat korang hadiah apa yang sesuai untuk diberikan buat pasangan masing-masing.


Sometimes, nilai harga hadiah yang korang nak bagi tu tak penting kan.
Yang penting ingatan korang terdapat pasangan. >.<

Post a Comment

1 Comments

  1. Macam2 hadiah boleh diberi
    Ikut kemampuan, tak semestinya pilih yang mahal

    ReplyDelete