10 Idea Hadiah Best Untuk Mak Korang

Assalamualaikum,


Harini aku nak share dengan korang idea hadiah untuk mak, mak mertua, makcik etc. Tak kisah la nak bagi sempena hari lahir, sempena hari ibu, hari ulang tahun etc. Macam aku yang duduk jauh di perantauan, nak bagi something dekat mak by hand memang tak berkesempatan. So, aku akan beli di Shopee je senang. Boleh dihantar terus ke rumah. Pastu mak aku kecoh la dia call anak-anak dia tanya “siapa yang bagi mak blablabla”.


10 Idea Hadiah Untuk Mak


Senang je kan sekarang nak hadiahkan something untuk mak. Semua dihujung jari. Cuma kena sediakan duit je –.-

 

1. Telekung

 

telekung cantik siti khadijah

 

Kalau sebut pasal telekung, aku mesti teringat dekat Siti Khadijah punya tagline “ nak, mak teringin nak pakai telekung Siti Khadijah”. Terpulang dekat korang nak hadiahkan telekung jenama apa mengikut bajet & jenis material kain pun memainkan peranan. Kalau ada bajet, korang laburkanlah untuk membeli yang mahal sikit. InshaAllah ini merupakan saham akhirat kita.

 

Sedikit Feedback +ve dari Pelanggan

 

“Pada tag tertulis body telekong dari polyester. Lace dari cotton 50%,polyester50%. Ini telekong ke 4 SK yg saya beli selama ni. Last beli 4 thn lps, signature melur. Lace nya lebih lasak berbanding saidia ni. Apapun bhgn muka masih sgt selesa.tq”

 

“Beli hadiah untuk birthday adik. Sebelum ni dah pernah beli untuk birthday kawan, utk mak dan mak mertua. Recommended, thanks seller ”

 

“This is my 2nd purchase from the same vendor.Material is light and comfy. Was searching for the right white telekung and happy I made the right choice”

 

Link Shopee : Telekung Siti Khadijah

 

2. Alatan Memasak

 

alatan memasak tefal

 

Kalau alatan memasak, Tefal merupakan antara yang popular di Malaysia maybe sebab kualitinya. Mak-mak mana yang tak suka bila dapat alatan memasak kan? Lagi-lagi bila dapat Tefal. >.< Actually banyak je brand bagus yang lain di pasaran. Korang boleh search di Shopee okay and buat perbandingan harga & kualiti based on feedback pelanggan. Kalau nak beli Tefal, boleh beli di link yang aku share dibawah.

 

Link Shopee : Tefal 28 CM

 

Kalau korang ada budget lebih, korang boleh beli satu set Tefal terus. Ini confirm mak korang senyum lebar sampai ke telinga T_T Contohnya macam set Tefal dibawah.

 

hadiah untuk mak set tefal

 

Link Shopee : SET TEFAL 5 PCS

 

Feedback dari Pelanggan

 

“Great value buy esp during sale. Yg bistro cookware ni jenis cepat panas, cepat sejuk, so save dapur gas. Nk cepat panaskan makanan dr peti ais mmg ideal lah. All in good brand new condition, takde calar apa2. Thanks Tefal”

 

“Kali kedua beli set ni Jimat beli masa sale. Beli untuk mak. Last time beli set sama rm270++ . Jimat banyakkk. Material sangat baik. Sukaaa. Thanks”

 

“Semua sampai lengkap. Takdak rosak takdak pecah. Okay belikan hadiah birthday and my mom happy”

 

3. Sejadah

 

sejadah exclusive hadiah untuk mak

 

Link Shopee : SEJADAH EXCLUSIVE

Tadi dah beli Telekung Siti Khadijah, jom kita hadiahkan pula Sejadah untuk mak. Mungkin korang teragak-agak untuk nak beli bila tengok harga sejadah kan? Sama lah aku pun T_T But kalau korang mempunyai budget yang cukup, tak salah kiranya hadiahkan sejadah yang berkualiti & selesa untuk mak beribadat kan? InshaAllah syurga buatmu anak-anak. gituh. >.<

 

Feedback dari Pelanggan

 

“Cantik sangat.Tebal pun ok,size pun ok besar sikit je dari size sejadah biasa.Jahitan semua kemas.Thank you”

 

“High quality sejadah.. macam carpet.. selesa sgt nk solat..siap ada bauan mekah lagi.. sebak sgt bile bau rindu mekah madinah..terma kasih seller.. nnt sy nak repeat beli lg.. semoga murah rezeki sentiasa. Kalau ada jual bauan mekah tlg pm sy ya..terima kasih ❤️”

 

“Puas hati giler! Mmg original sejadah Madina & made in Madina. Tebal & cantik! Exactly as pictured by seller. You will get paperbag skali. Sesuai utk dijadikan hadiah. Terbaikkkkkk....! ❤️”

 

4. Tudung

 

tudung souk hadiah untuk mak

 

Link Shopee : Tudung Souk

 

Alhamdulillah aku dah beberapa kali juga belikan tudung jenama Souk untuk mak aku. Kebetulan member aku dekat kampung ada jual tudung Souk. Aku order jela terus dengan dia kan, boleh la juga support member. Aku beli size XL. Mak aku siap cakap cukuplah bagi dia tudung. Dia dah banyak tudung hahaha >.< Tudung Souk nie laku keras tau. Kalau dapat grab korang pilihan korang kira rezekilah.

 

Feedback dari Pelanggan

 

“Alhamdulillah 1st time try tudung bcf. Memang sangat selesa, ringan je rasa macam tak pakai tudung awning pun perfect”

 

“Material tudung sgt berkualiti. Memang selesa! Boleh repeat lg utk akan dtg”

 

“Material kain sgtttt bestttt!!!! Serius….!!! Berbaloi beli dan terletak cantik pada muka. Boleh repeat lagi”

 

5. Karpet

 

karpet murah hadiah untuk mak

 

Link Shopee : Karpet Velvet 3D

 

Feedback dari Customer

 

“Memang cantik and puas hati! Quality dengan harga yang sangat berbaloi Delivery laju and karpet tak berlipat pon”

 

“Kualiti dia bagus, saya beli dua dan sangat puas hati... Apa yang ditunjukkan dalam gambar sama dengan barang yang sampai... Love it so much”

 

“Beli utk ibu saya .. dia suka katanya cantik sangat .. harga pun murahhh sangat sangat kalau dibandingkan dengan harga luar”

 

6. Al-Quran

 

al quran hadiah untuk mak

 

Link Shopee : ALQURAN HUMAIRA

 

Feedback dari Customer

 

“Alhamdulillah dah sampai dgn selamat, dibungkus dan dilabel Alquran, so memg selamat kedudukannya...kaler sgt cantik, dan mudah faham”

 

“terima kasih seller , al quran sgt cantik , ini pertama kali saya beli al quran sbb sy mualaf baru nak belajar baca al quran pelan2 hadiah yg diberikan oleh seller pun sgt berguna terima kasih seller semoga murah rezeki selalu”

 

“Masyaallah comel sangat. Puas hati. Senang nak bawak ke mana2. Siap ada free gift lg surah yassin dgn zikir calculator. Terima sangat2 pada seller. Semoga makin dimurahkan rezeki lagi”

 

7. Set Tupperware

 

set tupperware hadiah untuk mak

 

Link Shopee : SET TUPPERWARE

 

Ini memang fav mak-mak kan? Siap ada yang kumpul buat koleksi tau. Confirm mak happy kalau hadiahkan set Tupperware. \0/


Feedback dari Pengguna

 

“Tupperware memang terbaik kualitinya. Tak rugi membelinya. Kegunaan untuk freezer amatlah digalakkan dan puas hati.”

 

“Best tupperware ni baru kali kedua repeat, simpan tempat beku memang tahan lama barang basah, thank you seller harga juga ok”

 

“Suka sngat sangat. Harga berpatutan. Boleh bawa bekal pergi ke tempat bekerja. Akan repeat order”

 

8. Set Pinggan Mangkuk

 

set pinggan mangkuk hadiah untuk mak

 

Link Shopee : SET PINGGAN MANGKUK

 

Walaupun dah banyak pinggan mangkuk di rumah, jom kita tambahkan lagi koleksi pinggan mangkuk mak dengan menghadiahkan set Corelle. Actually banyak je brand lain di pasaran, but brand Corelle nie juga yang menjadi rebutan kan. Of course la sebab cantik & sangat berkualiti. Sesuai dengan harganya.
 

Feedback dari Pengguna

 

“Suka sangat. Dia punya wrapping mmg secure sgt sgt. Really recommend beli kt sini. Kt rmh ibu saya mmg guna pinggan ni. Dah brapa kali jatuh. Yg powernya tak pecah dah byk kli jatuh pun. Cuma cawan jee pecah klau jatuh. Pinggannya mmg terbaikkkkk.”

 

“cantik cantik cantikkk sangattt. ibu sayaa sukaa sangatt².. thank youu ❤”

 

“Syukur alhamdulillah..service terbaik..seller cepat post brg..brg diwrap dengan kemas n secure sgt2..mmg boleh repeat lg lps ni...pinggan corelle original made by usa..mmg sgt2 puas hati..murah dari beli kt luar..terbaik sgt3”

 

9. Set Perabot

 

set meja santai untuk hadiah mak

 

Link Shopee : SET MEJA SANTAI

 

Jom kita tambahkan perabot di rumah mak dengan menghadiahkan mak set perabot. But make sure perabot yang kita nak beli tu mak belum ada. Macam aku, aku teringin nak hadiahkan Set meja kopi macam dekat atas nie untuk mak aku. Kang nanti petang-petang boleh la mak bersantai dengan ayah sambil mengopi haha. InshaAllah maybe birthday mak nanti aku nak surprisekan meja kopi nie untuk mak.

 

Feedback dari Customer

 

“Sampai dlm keadaan yang baik. Puas hati letak beranda luar cantik. Tq seller”

 

“Cantik sesuai utk duduk ptg ptg. Comel je. meja ok la delevery pun cepat.puas hati.tq seller.”

 

“Kerusi dh smpai. Dh siap bukak. Suka sgt. Ingt nk ltk kt beranda luar rumah, tp tkt kna cilok plak sbb lawa sgt..!”

 

10. Peralatan Elektrik Rumah

 

washing machine hadiah untuk mak

 

Link Shopee : KHIND WASHING MACHINE

 

Korang juga boleh hadiahkan mak dengan peralatan elektrik rumah seperti peti sejuk, mesin basuh, tv, microwave, vacuum etc mengikut keperluan. Make sure tanya dulu mak apa peralatan rumah yang dah lama, yang dah problem untuk digantikan dengan yang baru. Ok?

 

Feedback dari Customer

 

“Mesin OK.. Xbising masa tgh on.. OK utk mereka yg mencari kapasiti besar Tp bajet xbesar.. Cam saya ni la”

 

“8kg dah cukup buat family kecil. Bunyi kalau dah siap basuh tu best jgk dgr delivery agak pantas cuma saya yg lambat rate.. anyway thanks for good service and worth it for every penny..”

 

“Dah few weeks guna. Best. Kadang tu mesin tak berbunyi but kalau heavy load quite bising but still ok. Best thing is pintu dia takkan hempas”

 

“Dah cuba basuh baju. Mula2 baca review kata bunyi spin kuat sangat tapi dengar bunyi normal macam brand2 lain je. Size besar senang basuh baju banyak”

 

Itu sajalah antara idea hadiah untuk mak korang yang aku sempat senaraikan. Semoga entry kali ini memberi sedikit gambaran untuk korang hadiah apa yang sesuai untuk dihadiahkan buat mak, buat mak mertua, mak sedara ke. Untuk sugar mummy pun boleh. tibe. HAHAHA.

Post a Comment

2 Comments

  1. Thanks for sharing. Tengah cari idea hadia untuk birthday Mak hujung bulan ni

    ReplyDelete