Rawat Masalah Gout & Pembentukan Acid Uric dengan GuotXcid BioXcellent

Ramai dalam kalangan masyarakat kita tidak didedahkan dengan penyakit gout. Macam aku sendiri pun tahu mengenai penyakit gout dari orang terdekat terutamanya keluarga yang turut mengalami masalah gout. Bila sebut je gout, aku terus terbayang bengkak-bengkak dekat kaki. Pernah juga dengar yang gout nie penyakit keturunan. Takut pulak kite \0/. Harap sentiasa sihat kuat dan cergas lah ye. inshaAllah. Taknak la sakit.


Actually, penyakit gout merupakan keradangan yang berlaku pada bahagian sendi disebabkan pengumpulan asid urik dikawasan sendi. Pesakit selalunya akan mengadu kesakitan yang melampau pada sendi yang terlibat terutamanya pada bahagian ibu jari kaki. Selalunya ia akan menyebabkan sendi tersebut bengkak, merah, sakit dan rasa panas apabila dipegang.


Macam mana nak mengelakkan & seterusnya mengatasi masalah gout nie? terdapat banyak cara yang boleh korang lakukan. Antaranya dengan mencuba produk terbaru dari Bioxcellent iaitu Guotxcid.


bioxcellent guotxcid malaysia


Kelebihan BioXcellent Guotxcid


  • Produk untuk merawat Gout & mengelakkan pembentukan uric acid yang boleh menyebabkan gout.
  • Menghilangkan sakit dan denyut
  • Meredakan bengkak
  • Mengelakkan perbentukan asid uric
  • Membaiki penapis buah pinggang
  • Melancarkan perkumuhan
  • Perbanyakkan urine
  • Membaiki saluran darah
  • Mengurangkan keletihan
  • Mencuci darah dari toksid yang merbahaya
  • Merawat atritis (penyakit yang mendatangkan kesakitan,kemerahan,bengkak & kekejangan sendi)


Kandungan Goutxcid BioXcellent


GuotXcid  adalah formula terbaik dari gabungan Buah Delima, Anggur Merah , Epal Hijau , Lemon & Nenas. Antara kandungan yang terdapat di dalam GuotXcid termasuklah,

  • Maltodextrin (sejenis karbohidrat yang mudah dihadam. Diperbuat daripada beras, jagung atau kentang)
  • Fructose
  • Gum Acacia
  • Serbuk Epal Hijau
  • Serbuk Delima
  • Serbuk Nenas
  • Serbuk Lemon
  • Tricalcium Phosphate
  • Citric acid
  • Dan banyak lagi kandungan yang mampu menyihatkan tubuh badan korang


Cara Pengambilan GuotXcid BioXcellent


GuotXcid yang merupakan makanan tambahan ala mealshake memang mudah untuk disediakan. Goncang-goncang terus minum je. Satu bekas GuotXcid dikatakan tahan selama 30 hari.


produk bioxcellent malaysia


1) Campurkan 1 skop (20 grams) ke dalam 200ml/250ml air suam/air biasa/air sejuk

2) Kacau/goncang sehingga larut dan minum serta-merta selepas penyediaan

3) Minum air yang mencukupi sepanjang hari untuk kesan yang terbaik.

4) Boleh disediakan selepas breakfast atau sebelum tidur. Waktu yg dicadangkan ialah sebelum tidur sebab pnyerapan waktu malam lebih tinggi.


Jangan Lupa Amalkan Gaya Hidup Sihat


  • Kurangkan atau hentikan pengambilan gula putih termasuklah susu pekat manis dalam minuman seharian.
  • Kurangkan Makan Nasi putih , atau ubah ke  beras perang (brown rice).
  • Bersenam 2-3 kali seminggu.
  • Elakkan makanan berkarbohidrat proses seperti roti dan biskut.
  • Elakkan fast food dan juga junk food.
  • Kurangkan makanan daging dan lebihkan pengambilan sayuran.


Bagi pesakit Gout, Sila Hindarkan Makanan Ini


  • Kurangkan pengambilan makanan laut dan daging, terutamanya ketika tengah sakit. Makanan ini kaya dengan purine yang akan diuraikan menjadi asid urik.
  • Ada beberapa jenis makanan laut yang boleh dimakan sekali sekala, tapi ada yang perlu dielakkan terus seperti ikan herring, tuna dan juga ikan bilis, memang perlu dielakkan.
  • Minuman beralkohol. Pengambilan minuman keras bagi pesakit gout adalah satu pilihan yang kurang bijak (dalam Islam pun tak boleh ambil minuman ini)
  • Daging merah
  • Ayam belanda. Daging ayam belanda dan angsa adalah lebih tinggi kandungan purine berbanding daging lain. Jadi cuba elakkannya.
  • Minuman manis
  • Asparagus. Walaupun asparagus ni sayur yang sangat tinggi khasiatnya, namun ia tergolong diantara sayuran yang tinggi kandungan purinenya termasuklah kubis bunga, bayam dan cendawan.
  • Memakan organ dalaman seperti hati wajib dielakkan bagi pesakit gout.


Tips/Pantang untuk Pengguna GuotXcid


bioxcellent guotxcid model


  • Masa period better stop sebab sistem penyerapan badan masih lemah.
  • Boleh jarakkan waktu pengambilan selama 5 jam jika ambil ubat dari hospital/klinik.
  • Boleh jarakkan 1-2 jam pengambilan dengan produk BioXcellent jika mengambil sebarang produk/supplement/jamu lain.
  • Sesuai diambil selepas kandungan/bayi yang berusia 4 bulan keatas unutk ibu mengandung/ ibu menyusu.
  • Amalkan minum air masak 2-3 liter utk kesan terbaik.


Harga GuotXcid ialah RM66.00 termasuk postage seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Korang boleh dapatkan GuotXcid di Watson atau boleh beli secara online. Maklumat lanjut mengenai produk GuotXcid, sila ke sosial media diorang di bawah, 



Website: www.bioxcellent.com

Facebook: Bioxcellent Malaysia

Instagram: @bioxcellent

Phone No: +60 16-316 3069

2 komen

Owhh, ini rahsia kekal awet muda ya

elok ni kan. sekarang ramai jugak yg trjebak dengan masalah gout


EmoticonEmoticon