Aku bukanlah kaki gadget sangat dan agak jarang mengikuti perkembangan gadget di Malaysia. Mengetahui mengenai Sony sudah mengeluarkan jenama terbaru, Sony Xperia Z2 membuatkan aku sedikit terkejut sebab Xperia Z1 pun belum pernah ku sentuh tiba-tiba dah keluar model baru, Xperia Z2 T__T.

 

xperia z2_review

Sony Xperia Z2 didatangkan dengan tiga warna iaitu putih, hitam dan ungu dan dengan harga kira – kira RM2,399. Mesti korang nak tahu kan apa kelebihan Xperia Z2 ini selain keupayaannya yang paling power iaitu kalis air dan kalis habuk.

 

kelebihan sony xperia z2

 

kelebihan xperia z2

 

spesifikasi xperia z2

 

kamera xperia z2

 

design xperia z2

 

xperia z2 kalis air dan habuk

 

Ini bukan sebarang waterproof tau. Korang siap boleh bergambar selfie selfish dalam air selama 30 minit lagi dengan kedalaman air sehingga 1.3 meter. Tapi pastikan phone berada dalam keadaan tertutup dan selamat. Kalau terbuka sikit, habis punah jahanam nanti. =P

 

 

Korang yang suka bergambar, memang sesuai sangat jadikan Sony Xperia X2 sebagai gadget terbaru korang yang pastinya menjanjikan gambar yang cantik sangat dengan kamera 20.7 megapixel itu. Nanti mesti orang akan cakap cantiknya gambar pakai kamera apa? haa gitu.

 

Info : http://www.sonymobile.com/my/products/phones/xperia-z2/

15 Comments

  1. phone sony lama yg buruk pun pic santek..tmbahlah kalau yg ni 20.7mp..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan. pernah pakai jugak phone sony. memang gambar-gambar diorg cantik lah. siap blh snap gambar kipas yg berpusing lagi . \0/

      Delete
  2. Perghh..cantik betul body Z2. Harga pun cantik.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Boleh dah kumpul duit raya angkat nie 1 . haha

      Delete
  4. Wow, boleh tahan harga die..Z1 pun xtgok live lagi,..da ade yg baru..maju2.. :)

    ReplyDelete
  5. pergh! kalis air yang mahal tu tapi brand Sony lum pernah pakai lagi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cubalah brand Sony. Hanim pasti terpikat. ha ha

      Delete
  6. aku un teringin nak angkat sony z2 nie..tapi bla dikenangkan harga dia.. haissh,..susah nak cakap.. -__-"

    ReplyDelete
  7. salam. sy suka jenama sony! teringin nak memilik tapi entah bila la nak dapat T.T

    ReplyDelete
  8. buli tahan ini kan hehe.. terbaik lah c pemilik blog boleh tahan handsome dia hehe.

    ReplyDelete