Aku bukanlah kaki gadget sangat dan agak jarang mengikuti perkembangan gadget di Malaysia. Mengetahui mengenai Sony sudah mengeluarkan jenama terbaru, Sony Xperia Z2 membuatkan aku sedikit terkejut sebab Xperia Z1 pun belum pernah ku sentuh tiba-tiba dah keluar model baru, Xperia Z2 T__T.

 

xperia z2_review

Sony Xperia Z2 didatangkan dengan tiga warna iaitu putih, hitam dan ungu dan dengan harga kira – kira RM2,399. Mesti korang nak tahu kan apa kelebihan Xperia Z2 ini selain keupayaannya yang paling power iaitu kalis air dan kalis habuk.

 

kelebihan sony xperia z2

 

kelebihan xperia z2

 

spesifikasi xperia z2

 

kamera xperia z2

 

design xperia z2

 

xperia z2 kalis air dan habuk

 

Ini bukan sebarang waterproof tau. Korang siap boleh bergambar selfie selfish dalam air selama 30 minit lagi dengan kedalaman air sehingga 1.3 meter. Tapi pastikan phone berada dalam keadaan tertutup dan selamat. Kalau terbuka sikit, habis punah jahanam nanti. =P

 

 

Korang yang suka bergambar, memang sesuai sangat jadikan Sony Xperia X2 sebagai gadget terbaru korang yang pastinya menjanjikan gambar yang cantik sangat dengan kamera 20.7 megapixel itu. Nanti mesti orang akan cakap cantiknya gambar pakai kamera apa? haa gitu.

 

Info : http://www.sonymobile.com/my/products/phones/xperia-z2/