Entri kali ini mengenai review pengguna Asus Zenfone 5, iaitu smartphone keluaran Asus yang pastinya mempunyai kelebihan yang tersendiri dari segi performance. Zenfone 5 baru lagi berada di pasaran Malaysia. No wonder ramai yang masih belum mengetahui akan kewujudan smartphone ini. Jom kita baca dulu spesifikasi yang terdapat pada Asus Zenfone 5.

 

gambar zenfone 5 asus

 

 

review pengguna asus zenfone 5

 

 

review asus zenfone 5

 

So amacam? Dengan spesifikasi yang hebat seperti ini, anda cuma memerlukan hanya RM599 untuk memiliki sebiji Asus Zenfone 5. Dah la murah, kemudian performance pulak macam smartphone yang dijual RM1000. \0/

 

Aku kalau nak beli smartphone, apa yang aku utamakan mestilah kualiti kamera (sebab aku suka snap gambar), kelajuan internet(sebab aku social media addicted) dan ketahanan bateri. Bagi aku, Zenfone 5 ini kamera dia cantik dah dengan kamera belakang 8 megapixel dan kamera hadapan 2 megapixel. Nak selfie pun seronok takdelah muka nampak blur. Sebab tu banyak gambar selfie aku upload di instagram lol.

 

gambar kamera hadapan zenfone 5

 

Gambar dalam kebun buah-buahan dengan gambar dalam rumput ini aku snap menggunakan kamera depan Zenfone 5. Dia siap boleh scan aku punya jerawat, bintik hitam dengan parut jerawat lagi kakaka. Tapi jangan risau nanti korang boleh edit pakai 360. gitu.

 

Jpeg

 

Gambar anak buah aku dengan gambar Jaja & husband yang kat bawah nie pulak aku shoot menggunakan kamera belakang Zenfone 5. Saiz gambar ini besar tau dalam 1.5 M camtu so aku kecilkan jadi 100++ kb je nanti blog aku jadi berat.

 

gambar kamera belakang zenfone 5

 

 

gambar indoor zenfone 5

 

Kelajuan internet memang tidak mengecawakan juga. Aku set yang 3G internet punya. Pakai pulak internet free dari celcom. Aku pun tak tahu kepada celcom murah hati sangat kasi aku internet free. Lama dah dapat free. Dah lebih sebulan aku rasa. Internet laju kemudian free lagi memang seronok la aku online. Siap takde buffering lagi kalau layan youtube (haha ada la kejap buffering bukan takde langsung).

 

 

Bateri Zenfone 5 pulak agak mengecewakan bagi aku yang setiap masa tak kira tempat ni duk on mobile data. Lagi-lagi bila dapat internet free kan. Kalau cas pagi, kemudian on je memanjang mobile data siap online tanpa henti, memang cepat la habis bateri kau. Tengahari dah tak sampai separuh bateri. Aku rasa smartphone lain pun sama je. Penyelesaiannya, kau belilah powerbank penang takpun kurangkan online dan on mobile data. Boleh tahan sampai 2 hari. \0/

 

 

Nak tengok gambar dari Zenfone 5, boleh tengok di instagram aku. Kebanyakan gambar yang aku upload di instagram aku pakai Zenfone 5 je nie. Tak mampu la nak pakai ipong tu kakaka. Nak baca lagi review best mengenai Asus Zenfone 5 boleh baca di http://amanz.my/ atau di http://redmummy.com/ . Diorang punya review lagi details.

 

 

Info lanjut : http://www.asus.com/my/Phones/ASUS_ZenFone_5/