Daftar Online Borang BR1M 3.0 (2014)

23 Disember 2013 masuk kerja macam biasa. Bila dah siap hantar laporan kehadiran, haruslah buka Facebook dulu. Dapat inbox daripada Mekna dia kasi link untuk daftar BR1M 3.0. Hari itu jugak aku daftar pun.

 

Bila selesai daftar, siap post link yang aku daftar di Facebook, ramai pulak yang komen bagitahu tak boleh bukak link. Padahal aku tekan molek ada. Ha nie mesti network down. Korang kena cuba jaya sampai dapat sebab bukan korang sorang yang nak daftar, berjuta-juta lagi diluar sana yang nak daftar  =p

 

daftar online BR1M

 

Cara Mengisi Borang BR1M 3.0

 

UNTUK YANG PERNAH MENGISI SEBELUM INI

1. Masuk website https://ebr1m.hasil.gov.my/

2. Pilih KEMAS KINI PERMOHONAN BR1M 2.0

isi online brim 3.0_1

3. Tick di Maklumat Bank.

isi online brim 3.0_2

4. Isikan Maklumat Bank anda.

isi online brim 3.0_3

 

5. Tick “Saya bersetuju…” kemudian tekan SETUJU & HANTAR.

isi online brim 3.0_4

PERMOHONAN BARU

 

1. Masuk website https://ebr1m.hasil.gov.my/

 

2. Pilih PERMOHONAN BARU.

 

3. Lengkapkan Maklumat Pemohon.

isi online brim 3.0_7

4. Lengkapkan Maklumat Sendiri/Ahli Isi Rumah

isi online brim 3.0_8

 

5. Tick “Saya bersetuju…” kemudian tekan SETUJU & HANTAR.

isi online brim 3.0_4

 

Fakta Mengenai Pembayaran BR1M 3.0

 

1. Bantuan Rakyat 1Malaysia BR1M 3.0 2014 akan disalur terus ke akaun bank penerima sekiranya semasa kemaskini anda memberikan nombor akuan bank anda.


2. Bagi yang tiada akaun bank,duit bantuan BR1M 3.0 akan disalurkan secara manual seperti dulu yang berbentuk baucher. Tapi dijangka perlu beratur panjang semasa hari pembayaran.

 

 

Sebarang kemusykilan, boleh rujuk :-

Laman web BR1M 3.0 : http://www.br1m3.com/ 
Facebook BR1m 3.0 :  https://www.facebook.com/BR1M3
Website LHDN : http://www.hasil.gov.my/indexbi.php

2 Pengkritik Tegar :

  1. nak kemas kini utk 1 famili.. fuh.. jenuh..

    ReplyDelete
  2. hehhe dah kemas kini dah. :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...