Salam.

 

Sebelum ini aku ada post entri mengenai kisah Dora & Diego. Boleh baca entri sebelum ini. Rasa macam malas pulak nak letak link wakaka. Sekarang antara perkara wajib bila lepas breakfast ialah melayan gelagat comel Dora & Diego. Betullah orang kata antara terapi yang paling berkesan untuk mengurangkan tekanan ialah dengan bermain kucing. Aku dah cuba, memang berkesan pun. =D

 

diego

Diego ini kalu kita lepak atas kerusi malas, dia pun nak join sekali. Bila dia dah join, jadi macam gambar diatas lah. Kira posing dia yang paling cover macho la tu yang aku berjaya snap. Susah tahu nak shoot gambar Diego ini asyik bergerak je. Tak boleh duduk diam! Kejap duk jilat bulu lebat dia,kejap duk jilat ekor kembang dia heh! Tahu la bulu comel gebu gila tak perlu la nak jilat-jilat depan kita =.=

 

dora diego1

Mak kabo Dora dengan Diego gemar sangat makan kepala ikan. Sanggup tunggu mak siap siang ikan sebab nak makan kepala ikan. Siap beratur lagi tu lol. Aku tak suka sangat diorang makan kepala ikan nanti benak woi wakakaka. Busuk kot mulut dia bau hanyir ikan. Aku dah lah suka cium dia gomol-gomol pipi dia sikit. Tapi apa nak buat, kucing dengan ikan memang tak boleh dipisahkan.

 

diego1

 

Penat sangat main kejar-kejar dengan Dora, tidur jugak akhirnya si Diego nie. Diego mahupun Dora masing-masing tak suka kalau kita peluk dia. Tapi kalau kita pandai jinakkan dia, gosok-gosok manja dia, dia boleh pulak ikut kita sampai dalam bilik tau. Konon nak suruh kita buat lagi lah tu ye. Kita berlari, dia kejar. Kita stop, dia pun stop awlolo comel sungguh.

17 Comments

  1. fae a bit takut ngan cats heheh

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. rindu mok jah jugok hiks

      - dora & diego

      Delete
  3. Comeynya kucing..dulu sya ada 2 ekor kucing..kentoi dgn cowai..mmg suka sgt tgk gelagat kucing2 ni..tmbh waktu tgh tido..sgt comey :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Comel nya nama kucing-kucing awak hihihhi .

      Delete
  4. mereka buatkan saya mau pulang kampong !

    ReplyDelete
  5. comel...
    ok nak update pasal kucing jugak la...

    eh jap, adakah makan ikan mentah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila update. bosan ah asyik update pasal lembu je haha

      yup kepala ikan mentah T___T

      Delete
  6. haha kpla ikan tu sedap wehh..

    ReplyDelete
  7. Alololo...kedua2nya mcm model profesional je..huhu...

    ReplyDelete
  8. dtg2x blog pizol ad cite diego gan dora...suke je bace..hihihi.diego ensem! ;p

    ReplyDelete
  9. kenpa terlampau comel?! please gomol dorg utk sy ye...

    thestoryofayna.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. bereh malam nie saya gomol dia hahaha

    ReplyDelete